Slut med os

Miljø

Investeringsplan for Europa understøtter opførelse og drift af nye vindmølleparker i Portugal

Udgivet

on

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) yder 65 millioner euro til EDP Renováveis ​​SA (EDPR) til finansiering af opførelse og drift af to landmølleparker i de portugisiske distrikter Coimbra og Guarda. EIB - bidraget er bakket op af en garanti fra Europæiske Fond for Strategisk Investments (EFSI), den vigtigste søjle i investeringsplanen for Europa. Vindmølleparkerne forventes at have en samlet kapacitet på 125 MW og skabe ca. 560 job i projektets anlægsfase.

Når vindmølleparkerne er operationelle, vil de bidrage til, at Portugal opfylder sine energi- og klimaplanmål samt Kommissionens bindende mål om at have mindst 32% af det endelige energiforbrug fra vedvarende kilder inden 2030.

Økonomikommissær Paolo Gentiloni sagde: ”Denne aftale mellem EIB og EDP Renováveis, støttet af investeringsplanen for Europa, er en vinder for både klima og økonomi. Finansieringen, der støttes af Den Europæiske Fond for Strategiske Investeringer, vil finansiere nye landmølleparker i det vestlige og nordlige Portugal og hjælpe landet med at nå sine ambitiøse mål for energi og klimaplan og skabe nye arbejdspladser i processen. ”

Investeringsplan for Europa har hidtil mobiliseret 535 mia. € i investeringer i hele EU, hvoraf 16% til energirelaterede projekter. Pressemeddelelsen er tilgængelig : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Biodiversitet

Offentlig høring om sammenhæng mellem tab af biodiversitet og pandemier som COVID-19 

Udgivet

on

Parlamentets høring om 'Står over for den sjette masseudryddelse og øger risikoen for pandemier: Hvilken rolle spiller EU's biodiversitetsstrategi for 2030' afholdes i dag (14. januar).

Høringen er arrangeret af Udvalget for Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed og vil tage fat på tabet af biodiversitet og i hvilket omfang dette øger risikoen for pandemier på grund af ændringer i arealanvendelse, klimaændringer og handel med vilde dyr. Den rolle, som EU's biodiversitetsstrategi for 2030 kan spille for at imødegå tab af biodiversitet og for at øge EU's og den globale forpligtelse til biodiversitet, vil blive drøftet.

Mellemstatslige platform for biodiversitet og økosystemtjenester Eksekutivsekretær dr. Anne Larigauderie og Det Europæiske Miljøagenturs administrerende direktør dr. Hans Bruyninckx åbner den offentlige høring.

Det detaljerede program er tilgængeligt : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Du kan følge høringen live : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede. fra kl. 9 i dag.

EU's biodiversitetsstrategi for 2030

Torsdag eftermiddag vil medlemmerne drøfte ordførerens udkast til betænkning César Luena (S&D, ES), som reagerer på Kommissionens biodiversitetsstrategi for 2030 og glæder sig over ambitionsniveauet i strategien. Udkastet til betænkning understreger, at alle de vigtigste direkte drivkræfter for naturændring skal tages op og udtrykker bekymring over jordforringelse, virkningen af ​​klimaændringer og det faldende antal bestøvere. Den behandler også spørgsmålene om finansiering, mainstreaming og styringsrammen for biodiversitet, opfordrer til et Green Erasmus-program med fokus på restaurering og bevarelse og understreger behovet for international handling, herunder med hensyn til havstyring.

Du kan følge udvalgets møde direkte : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede. fra 13h15.

Mere information 

Continue Reading

Biodiversitet

Ét Planet-topmøde: Præsident von der Leyen opfordrer til en ambitiøs, global og spilændrende aftale om biodiversitet

Udgivet

on

Den 11. januar deltog Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen i 'One Planet Summit' for biodiversitet via videokonference. I sin tale understregede præsident von der Leyen, at "2021 bliver året, hvor verden vender et nyt blad for vores planet" på COP15 for naturen i Kunming i maj i år. Hun opfordrede til en "ambitiøs, global og spilskiftende Paris-stil aftale ", der skal udarbejdes på COP15, da dette ikke kun vedrører bæredygtig udvikling, men også ligestilling, sikkerhed og livskvalitet. Præsidenten gentog Europas vilje til at vise vejen og bringe så mange partnere som mulig om bord, mens han førte af handling og ambitioner derhjemme. Præsident von der Leyen talte også om forbindelsen mellem tab af biodiversitet og COVID-19: ”Hvis vi ikke hurtigst muligt handler for at beskytte vores natur, er vi måske allerede i starten af en tid med pandemier. Men vi kan gøre noget ved det. Det har brug for samordnet global handling og lokal bæredygtig udvikling. Og ligesom vi samarbejder for vores 'One Planet', er vi nødt til at arbejde sammen for vores 'One Health'. ”

Ursula von der Leyen talte på topmødet, der var vært for Frankrig, FN og Verdensbanken, hvordan Kommissionen arbejder for at bevare biodiversiteten: ”Dette viser, at vende et nyt blad for naturen alt sammen kommer til lokal handling og global ambition. Dette er grunden til, at vi med den europæiske grønne aftale øger vores egen handling og ambition - både lokalt og globalt. Og den nye, grønnere fælles landbrugspolitik vil hjælpe os med at beskytte levebrød og fødevaresikkerhed - mens vi beskytter vores natur og vores klima. ” Endelig mindede hun deltagerne om Europas "pligt til at sikre, at vores indre marked ikke driver skovrydning i lokalsamfund i andre dele af verden."

Se talen : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede., læs det fuldt ud : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. Lær mere om Kommissionens arbejde for at beskytte vores planets biodiversitet : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Continue Reading

Klima forandring

Præsident von der Leyen holder tale på One Planet Summit

Udgivet

on

Under topmødet 'One Planet', der blev afholdt den 11. januar i Paris, kommissionspræsident Ursula von der Leyen (billedet) holdt en tale om bæredygtigt landbrug, biodiversitet og kampen mod klimaændringer og understregede, at disse er forskellige sider af samme mønt. For at illustrere EU's støtte til globalt samarbejde og lokal handling lovede det at støtte og sponsorere det afrikanske ledede flagskibsinitiativ Great Green Wall, der sigter mod at tackle jordforringelse og ørkendannelse, idet det bygger på EU's mangeårige investering i dette initiativ .

Hun meddelte også, at EU's forskning og innovation inden for sundhed og biodiversitet vil være en prioritet som en del af et globalt samarbejde og koordineringsindsats. Med Green Deal for Europe er EU i spidsen for international handling til fordel for klima og biodiversitet. Præsident von der Leyen fremhævede den rolle, som natur og bæredygtigt landbrug spiller for at nå målet med Green Deal for Europe, som er at gøre Europa til det første klimaneutrale kontinent i 2050.

Sidste maj offentliggjorde Kommissionen strategierne for biodiversitet og Farm-to-Table, som beskriver EU's ambitiøse tiltag og forpligtelser til at standse tabet af biodiversitet i Europa og i verden, til at omdanne europæisk landbrug til bæredygtigt og økologisk landbrug og støtte landmænd i denne overgang. Topmødet om ”One Planet”, der blev organiseret af Frankrig, De Forenede Nationer og Verdensbanken, begyndte med et tilsagn fra ledere til fordel for biodiversitet, som præsident von der Leyen allerede har støttet under sessionen i De Forenede Nationers Generalforsamling sidste September. Topmødet forsøgte at skabe momentum for COP15 om biodiversitet og COP26 om klima i år.

Følg talen ved videokonference den EbS.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending