Slut med os

Klima forandring

Præsident von der Leyen holder tale på One Planet Summit

Udgivet

on

Under topmødet 'One Planet', der blev afholdt den 11. januar i Paris, kommissionspræsident Ursula von der Leyen (billedet) holdt en tale om bæredygtigt landbrug, biodiversitet og kampen mod klimaændringer og understregede, at disse er forskellige sider af samme mønt. For at illustrere EU's støtte til globalt samarbejde og lokal handling lovede det at støtte og sponsorere det afrikanske ledede flagskibsinitiativ Great Green Wall, der sigter mod at tackle jordforringelse og ørkendannelse, idet det bygger på EU's mangeårige investering i dette initiativ .

Hun meddelte også, at EU's forskning og innovation inden for sundhed og biodiversitet vil være en prioritet som en del af et globalt samarbejde og koordineringsindsats. Med Green Deal for Europe er EU i spidsen for international handling til fordel for klima og biodiversitet. Præsident von der Leyen fremhævede den rolle, som natur og bæredygtigt landbrug spiller for at nå målet med Green Deal for Europe, som er at gøre Europa til det første klimaneutrale kontinent i 2050.

Sidste maj offentliggjorde Kommissionen strategierne for biodiversitet og Farm-to-Table, som beskriver EU's ambitiøse tiltag og forpligtelser til at standse tabet af biodiversitet i Europa og i verden, til at omdanne europæisk landbrug til bæredygtigt og økologisk landbrug og støtte landmænd i denne overgang. Topmødet om ”One Planet”, der blev organiseret af Frankrig, De Forenede Nationer og Verdensbanken, begyndte med et tilsagn fra ledere til fordel for biodiversitet, som præsident von der Leyen allerede har støttet under sessionen i De Forenede Nationers Generalforsamling sidste September. Topmødet forsøgte at skabe momentum for COP15 om biodiversitet og COP26 om klima i år.

Følg talen ved videokonference den EbS.

Klima forandring

Forskning viser, at offentligheden ikke er bekymret over klimakrisen

Udgivet

on

Ny forskning i Europa og USA viser, at store dele af offentligheden stadig ikke accepterer haster med klimakrisen, og kun et mindretal mener, at det vil påvirke dem og deres familier hårdt i løbet af de næste femten år.
Undersøgelsen, som blev bestilt af d | part og Open Society European Policy Institute, er en del af en større ny undersøgelse af klimabevidsthed. Den kortlægger holdninger til eksistensen, årsagerne og virkningerne af klimaændringer i Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Sverige, Polen, Tjekkiet, Storbritannien og USA. Den undersøger også offentlighedens holdning til en række politikker, som EU og de nationale regeringer kan udnytte for at reducere den skade, der er forårsaget af menneskeskabte emissioner.
Rapporten finder ud af, at skønt et klart flertal af europæiske og amerikanske respondenter er opmærksomme på, at klimaet opvarmes, og at det sandsynligvis vil have negative virkninger for menneskeheden, er der en fordrejet offentlig forståelse af den videnskabelige konsensus i både Europa og Amerika. Rapporten hævder, at dette har skabt et kløft mellem offentlighedens bevidsthed og klimavidenskab, hvilket efterlader offentligheden at undervurdere krisens hastende karakter og undlader at forstå omfanget af den nødvendige handling. 
Alle undtagen et lille mindretal accepterer, at menneskelige aktiviteter spiller en rolle i klimaændringerne - ikke mere end 10% nægter at tro på dette i ethvert land, der er undersøgt.  
Selvom direkte benægtelse er sjælden, er der imidlertid stor forvirring om omfanget af menneskeligt ansvar. Store mindretal - fra 17% til 44% i de undersøgte lande - mener stadig, at klimaforandringer skyldes lige så meget af mennesker og naturlige processer. Dette betyder noget, fordi de, der accepterer, at klimaændringer er et resultat af menneskelig handling, er dobbelt så tilbøjelige til at tro, at det vil medføre negative konsekvenser i deres eget liv.
 
Væsentlige mindretal mener, at forskere er lige så delte om årsagerne til den globale opvarmning - herunder to tredjedele af vælgerne i Tjekkiet (67%) og næsten halvdelen i Storbritannien (46%). I virkeligheden er 97 procent af klimaforskerne enige om, at mennesker har forårsaget den seneste globale opvarmning.
 
Et stort flertal af europæere og amerikanske borgere i alle ni adspurgte lande er enige om, at klimaforandringer kræver en kollektiv reaktion, hvad enten de skal mindske klimaændringerne eller tilpasse sig deres udfordringer.  Flertal i Spanien (80%) Italien (73%), Polen (64%), Frankrig (60%), Storbritannien (58%) og USA (57%) er enige i udsagnet om, at "Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at stoppe klimaændringerne."
Rapporten finder også, at der er polarisering langs partipolitiske linier om klimaforandringer - i Europa såvel som USA. Venstrefløjen har tendens til at være mere opmærksom på eksistensen, årsagerne og virkningen af ​​klimaændringer og mere til fordel for handling end folk til højre. Disse forskelle er vigtigere end demografisk variation i de fleste lande. For eksempel i USA er de, der identificerer sig som venstre i deres politiske orientering, næsten tre gange så tilbøjelige til at forvente en negativ indvirkning på deres eget liv (49%) sammenlignet med dem, der identificerer sig som mere til højre (17%). Polarisering er også markeret i Sverige, Frankrig, Italien og Storbritannien. Det eneste land, hvor der er balance over hele spektret, er Tjekkiet.
 
Flertallet er villige til at handle på klimaændringer, men de handlinger, de favoriserer, er snarere forbrugerfokuserede snarere end bestræbelser på at skabe kollektive sociale ændringer.  Et flertal af respondenterne i alle lande siger, at de allerede har skåret ned på deres plastforbrug (62%), deres flyrejser (61%) eller deres bilrejser (55%).  Et flertal siger også, at de enten allerede har eller planlægger at reducere deres kødforbrug, skifte til en grøn energileverandør, stemme på parti på grund af deres klimaforandringsprogram eller købe mere økologisk og lokalt produceret mad.
 
Imidlertid er folk meget mindre tilbøjelige til at støtte civilsamfundets engagement direkte, idet kun små mindretal har doneret til en miljøorganisation (15% på tværs af undersøgelsen), tilsluttet sig en miljøorganisation (8% på tværs af undersøgelsen) eller deltaget i en miljøprotest (9% på tværs af undersøgelsen). Kun en fjerdedel (25%) af respondenterne i hele undersøgelsen siger, at de har stemt på et politisk parti på grund af deres klimaændringspolitik.
Kun 47 procent af de adspurgte mener, at de som enkeltpersoner har et meget stort ansvar for at tackle klimaændringerne. Kun i Storbritannien (66%), Tyskland (55%), USA (53%), Sverige (52%) og Spanien (50%) er der et flertal, der selv føler en høj ansvarsfølelse.   I hvert land, der er undersøgt, er det mere sandsynligt, at folk tror, ​​at deres nationale regering har et højt ansvar for at tackle klimaændringer.   Dette spænder fra 77% af de adspurgte i Tyskland og Storbritannien til 69% i USA, 69% i Sverige og 73% i Spanien.  I hvert EU-land var respondenterne lidt mere tilbøjelige til at se EU som et højt ansvar for at reducere klimaændringerne end de nationale regeringer. 
 
Afstemningen viser også, at folk foretrækker at blive tilbudt incitamenter til at handle på klimaforandringer i stedet for at blive udsat for forbud eller kulstofafgifter.  Et lille flertal er villige til at betale mere skat for større handling på klimaændringerne - bortset fra i Frankrig, Italien og Tjekkiet - men den procentdel, der er villig til at betale mere end et lille beløb (en times løn pr. Måned) er begrænset til mest et kvartal - i Spanien og USA.  Forøgelse af skatter på alle flyvninger eller indførelse af en afgift for hyppige flyers opnåede en vis støtte i de adspurgte lande (mellem 18 procent og 36 procent samlet). Skønt den foretrukne politik til tackling af luftfartsemissioner med en klar margin var forbedring af jordinfrastruktur for busser og tog.
Heather Grabbe, direktør for Open Society European Policy Institute, sagde ”Mange cborgere i hele Europa og USA er stadig ikke klar over, at videnskabelig enighed om menneskeligt ansvar for klimaforandringer er overvældende. Selvom direkte benægtelse er sjælden, er der en udbredt falsk tro, fremmet af særinteresser i modsætning til emissionsreduktioner, om at forskere er splittede i, om mennesker forårsager klimaforandringer - når faktisk 97% af forskerne ved det.
 
"Denne bløde benægtelse betyder noget, fordi det vækker offentligheden til at tro, at klimaforandringer ikke vil påvirke deres liv meget i løbet af de næste årtier, og de er ikke klar over, hvor radikalt vi har brug for at ændre vores økonomiske system og vaner for at forhindre økologisk sammenbrud. Vores afstemning viser, at jo mere overbeviste folk er om, at klimaforandringer er et resultat af menneskelig aktivitet, jo mere nøjagtigt estimerer de deres indvirkning, og jo mere ønsker de handling. ”
Jan Eichhorn, forskningsdirektør for d | part og hovedforfatter af undersøgelsen, sagde: "Offentligheden i Europa og USA ønsker at se handling som reaktion på klimaforandringer på tværs af alle demografier. Politikere skal vise lederskab for at reagere på dette ønske i en ambitiøs måde, der forbedrer folks forståelse af sværhedsgraden af ​​krisen og den indvirkning mennesker har - da denne forståelse hidtil ikke er udviklet nok. Det er ikke nok at stole på individuel handling. Folk ser staten og internationale organisationer i EU med ansvaret. Folk er primært åbne for at blive overbevist om at støtte mere omfattende handlinger, men for at opnå dette kræver det presserende yderligere arbejde fra politiske og civilsamfundsaktører. "
 
RESULTATER:
 • Et stort flertal af europæere og amerikanere mener, at der sker klimaændringer. I alle ni adspurgte lande siger et overvældende flertal af respondenterne, at klimaet sandsynligvis eller bestemt ændrer sig - fra 83 procent i USA til 95 procent i Tyskland.
 • Regelmæssig benægtelse af klimaforandringer er knappe i alle de undersøgte lande. USA og Sverige har den største gruppe mennesker, der enten tvivler på klimaændringer eller er overbeviste om, at det ikke sker, og selv her omfatter det kun lidt over 10 procent af de adspurgte.
 • Menover en tredjedel (35%) af de adspurgte i de ni lande tilskriver klimaændringer en balance mellem naturlige og menneskelige processer - med denne følelse mest udtalt i Frankrig (44%), Tjekkiet (39%) og USA (38%). Flertalsopfattelsen blandt respondenterne er, at den skyldes "hovedsagelig af menneskelig aktivitet".
 • En betydelig gruppe af 'bløde' tilskrivelseskeptikere mener, at i modsætning til den videnskabelige konsensus skyldes klimaforandringer ligeledes menneskelige aktiviteter og naturlige processer: disse valgkredse spænder fra 17 procent i Spanien til 44 procent i Frankrig. Når de føjes til de "hårde" tilskrivelseskeptikere, der ikke mener, at menneskelig aktivitet er en medvirkende faktor til klimaændringerne, udgør disse skeptikere flertallet i Frankrig, Polen, Tjekkiet og USA.
 • Flertallet mener, at klimaændringer vil have meget negative konsekvenser for livet på jorden i Spanien (65%), Tyskland (64%), Storbritannien (60%), Sverige (57%), Tjekkiet (56%) og Italien ( 51%).  Der er dog et betydeligt mindretal af "indflydelseskeptikere", der mener, at de negative konsekvenser vil blive opvejet af de positive - fra 17 procent i Tjekkiet til 34 procent i Frankrig. Der er også en gruppe i midten, der ikke ser global opvarmning som harmløs, men mener, at negative konsekvenser også vil blive afbalanceret af positive. Denne "mellemgruppe" spænder fra 12 procent i Spanien til 43 procent i Frankrig. 
 • De fleste mennesker tror ikke, at deres eget liv vil blive stærkt påvirket af klimaændringerne i de næste femten år. Kun i Italien, Tyskland og Frankrig tror mere end en fjerdedel af befolkningen, at deres liv vil blive stærkt forstyrret af klimaændringerne inden 2035, hvis der ikke træffes yderligere handlinger. Mens den fremherskende opfattelse er, at der vil være nogle ændring i deres liv, et stort mindretal mener, at deres liv slet ikke vil ændre sig som følge af ukontrollerede klimaændringer - med den største gruppe i Tjekkiet (26%) efterfulgt af Sverige (19%), USA og Polen ( 18%), Tyskland (16%) og Storbritannien (15%).
 • Alder gør en forskel for synspunkter på klimaændringer, men kun i visse lande. Samlet set har yngre mennesker en tendens til at være mere tilbøjelige til at forvente negative indvirkninger af klimaændringer på deres liv inden 2035, hvis der ikke gøres noget for at løse problemerne. Denne tendens er især stærk i Tyskland; hvor 36% af de 18-34-årige forventes at have negative konsekvenser (sammenlignet med 30% af de 55-74-årige), Italien; (46% af de 18-34-årige sammenlignet med 33% af 55-74-årige), Spanien; (43% af 18-34-årige sammenlignet med 32% af 55-74-årige) og Storbritannien; (36% af 18-34-årige sammenlignet med 22% af 55-74-årige).
 • Indførelse af højere afgifter på flyvninger ses kun som den bedste mulighed for at reducere emissioner fra flyvninger med et mindretal - fra 18 procent i Spanien til 30 procent i USA og 36 procent i Storbritannien. Et direkte forbud mod interne flyvninger inden for lande er endnu mindre populært og nyder mest støtte i Frankrig (14%) og Tyskland (14%). Den mest populære politik til reduktion af emissioner fra flyrejser er forbedring af tog- og busnetværket, som vælges som den bedste politik af et flertal af respondenterne i Spanien, Italien og Polen.
 • Flertallet i de fleste lande er villige til at overtale deres venner og familie til at opføre sig mere klimavenligt - med kun 11 procent i Italien og 18 procent i Spanien ikke villige til at gøre dette. Imidlertid ville næsten 40 procent af befolkningen i Tjekkiet, Frankrig, USA og Storbritannien overhovedet ikke overveje denne idé.
 • Der er bred støtte til at skifte til et firma med grøn energi for at levere husholdningsenergi. Frankrig og USA har dog store mindretal (henholdsvis 42% og 39%), som ikke overvejer at skifte til grøn energi. Dette kan sammenlignes med kun 14 procent i Italien og 20 procent i Spanien, der ikke ville overveje en ændring til grøn energi.
 • Flertallet i Europa er villige til at reducere deres kødforbrug, men tallene varierer meget. Kun en fjerdedel af befolkningen i Italien og Tyskland er det ikke villige til at reducere deres kødforbrug sammenlignet med 58 procent af befolkningen i Tjekkiet, 50 procent af befolkningen i USA og omkring 40 procent i Spanien, Storbritannien, Sverige og Polen.

Continue Reading

Klima forandring

Infografik: Tidslinje for forhandlinger om klimaforandringer

Udgivet

on

Fra jordtopmødet til Parisaftalen opdager du de vigtigste begivenheder i historien om klimaforandringsforhandlingerne i kronologisk rækkefølge.

EU har været en nøgleaktør i forhandlinger ledet af FN og i 2015 forpligtet til at skære ned drivhusgasemissioner i EU med mindst 40% under 1990 niveauer ved 2030.

Continue Reading

Klima forandring

USA afslutter formelt Paris-klimaaftalen midt i valgusikkerheden

Udgivet

on

Men resultatet af den stramme amerikanske valgkonkurrence vil afgøre, hvor længe. Trumps demokratiske rival, Joe Biden, har lovet at tilslutte sig aftalen igen, hvis den bliver valgt.

USA er stadig en part i UNFCCC. Espinosa sagde, at organet vil være "klar til at hjælpe USA i enhver indsats for at tilslutte sig Parisaftalen".

Trump meddelte først sin hensigt om at trække USA ud af pagten i juni 2017 og argumenterede for, at det ville underminere landets økonomi.

Trump-administrationen formelt meddelte tilbagetrækningen til FN den 4. november 2019, som det tog et år at træde i kraft.

Afgangen gør USA til det eneste land med 197 underskrivere, der har trukket sig ud af aftalen, udslettet i 2015.

'Mistet mulighed'

Nuværende og tidligere klimadiplomater sagde, at opgaven med at begrænse den globale opvarmning til sikre niveauer ville være hårdere uden den økonomiske og diplomatiske styrke i USA.

”Dette vil være en mistet mulighed for en kollektiv global kamp mod klimaændringer,” sagde Tanguy Gahouma-Bekale, formand for den afrikanske gruppe af forhandlere i globale klimaforhandlinger.

En amerikansk exit ville også skabe en "betydelig mangel" på de globale klimafinansier, sagde Gahouma-Bekale og pegede på et løfte om Obama-æraen om at bidrage med 3 mia. $ Til en fond til at hjælpe sårbare lande med at tackle klimaforandringerne, hvoraf kun 1 mia. $ Blev leveret .

”Udfordringen med at lukke det globale ambitionsgab bliver meget, meget sværere på kort sigt,” sagde Thom Woodroofe, en tidligere diplomat i FNs klimaforhandlinger, nu seniorrådgiver ved Asia Society Policy Institute.

Imidlertid har andre store udledere fordoblet klimaindsatsen, selv uden garantier, at USA følger efter. Kina, Japan og Sydkorea har alle lovet de seneste uger at blive COXNUMX-neutrale - en forpligtelse, som EU allerede har givet.

Disse løfter vil hjælpe med at drive de enorme kulstoffattige investeringer, der er nødvendige for at dæmme op for klimaforandringerne. Hvis USA gik ind i Parisaftalen igen, ville det give disse bestræbelser "et massivt skud i armen", sagde Woodroofe.

Europæiske og amerikanske investorer med en samlet værdi af 30 billioner dollars i aktiver opfordrede onsdag landet til hurtigt at tilslutte sig Parisaftalen og advarede om, at landet risikerer at blive bagud i det globale løb om at opbygge en kulstoffattig økonomi.

Forskere siger, at verden skal reducere emissionerne kraftigt i dette årti for at undgå de mest katastrofale virkninger af global opvarmning.

Rhodium Group sagde i 2020, at USA vil være omkring 21 procent under 2005-niveauet. Det tilføjede, at det under en anden Trump-administration forventer, at de amerikanske emissioner vil stige med mere end 30 procent gennem 2035 fra 2019-niveauet.

Obamas Hvide Hus havde lovet at reducere de amerikanske emissioner til 26-28 procent inden 2025 fra 2005-niveauer under Paris-aftalen.

Biden forventes generelt at øge disse mål, hvis han vælges. Han har lovet at opnå netto-nul-emissioner inden 2050 i henhold til en gennemgribende $ 2 billioner plan for at transformere økonomien.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending