Slut med os

Forsiden

Spanien, lammet af snestorm, sender vaccine- og madkonvojer ud

Udgivet

on

Den spanske regering vil sende konvojer, der bærer COVID-19-vaccinen og fødevareforsyningen i dag (11. januar) til områder, der er afskåret af Storm Filomena, som bragte det kraftigste snefald i årtier over det centrale Spanien og dræbte fire mennesker, skriver Graham Keeley, Juan Medina og Susana Vera Guillermo Martinez.

På tværs af det centrale Spanien blev over 430 veje ramt af den sjældne snestorm, og hundredvis af rejsende blev strandet i Madrids Barajas lufthavn, som lukkede fredag, men åbner gradvist senere på søndag.

Prognoser advarede om farlige forhold i de kommende dage, med temperaturer, der forventes at falde til op til minus 10 Celsius (14 Fahrenheit) i næste uge og udsigten til, at sne bliver til is og beskadigede træer falder.

”Forpligtelsen er at garantere levering af sundhed, vacciner og mad. Korridorer er blevet åbnet for at levere varerne, ”sagde transportminister Jose Luis Abalos søndag.

Cirka 100 arbejdere og shoppere har tilbragt to nætter i et indkøbscenter i Majadahonda, en by nord for Madrid, efter at de var fanget af snestormen fredag.

”Der er mennesker, der sover på jorden på pap,” sagde Ivan Alcala, restaurantarbejder, til TVE-tv.

Dr Álvaro Sanchez gik 17 km gennem sneen lørdag for at arbejde på et hospital i Majadahonda, hvilket fik ejere af 4x4 køretøjer til at give sundhedsarbejdere elevatorer til arbejde.

En mand og en kvinde i en bil druknede, efter at en flod sprang nær Malaga i syd, mens to hjemløse frøs ihjel i Madrid og Calatayud i øst, sagde embedsmænd.

Togtrafikken fra Madrid, der blev aflyst siden fredag ​​(8. januar), genoptages søndag (10. januar).

Statens Metereologiske Agentur (Aemet) sagde, at der faldt op til 20-30 cm (7-8 tommer) sne i Madrid lørdag, det mest siden 1971.

EU

Holocaust Memorial Day: Overrabbiner Goldschmidt siger, at EU gør meget for at tackle online-antisemitisme

Udgivet

on

I dag (27. januar) markerer Europa-Parlamentet den internationale Holocaust-mindedag med en virtuel ceremoni. Seksoghalvfjerds år efter, at Auschwitz nazistiske koncentrationslejr blev befriet den 27. januar 1945. 

Europa-Parlamentets præsident David Sassoli har inviteret præsidenten for konferencen for europæiske rabbiner, overrabbiner i Moskva, Pinchas Goldschmidt og fra Gyula Sárközi, danser, koreograf og repræsentant for romasamfundet. EU-reporter talte med rabbin Goldschmidt.

Rabbi Goldschmidt sagde: ”I dag har vi et samfund på omkring 1.6 millioner jøder tilbage i Europa. Før holocaust havde vi 9.5 millioner jøder her. Så 6 millioner blev dræbt, og mange besluttede bagefter at emigrere til sikrere kyster. Jeg ser det som min pligt som præsident for ukrainske rabbinerkonference at sikre, at der er en jødisk fremtid. ”

”Jeg tror, ​​at EU gør meget, især for nylig for at tackle antisemitisme, der spredes gennem sociale medier og via sociale medier, kalder de tekniske giganter til bordet og fortæller dem, at de skal overvåge og være ansvarlige for indholdet på deres platforme. 

"Antisemitisme er imidlertid ikke det eneste spørgsmål, som vores samfund har at gøre med, vi har også at gøre med krænkelse af religiøse friheder. I nogle af de europæiske lande er det en tendens, der bliver mere udbredt på det seneste på grund af populismen, der rejser gennem dette kontinent. Og vi vil gerne se mere handling fra Den Europæiske Union i denne henseende. ”

Rabien er specifikt bekymret over bevægelser i visse EU-stater for at forbyde rituel slagtning, der er nødvendig i kosher madproduktion: ”De erklærer altid, at Europa uden jøder ikke er Europa, Belgien, uden jøder, ikke er Belgien. Okay? Hvis du vil vælge at blive i dit land, i din region, er du nødt til at give dem trosfrihed; for at fortælle dem, kan du blive her, men vi vil fortælle dig, hvordan du opfører din religion. Det er ikke trosfrihed. ”

Højtiden inkluderer et minuts stilhed til ære for ofrene for Holocaust og bønnen El Maleh Rahamim, reciteret af Israel Muller, Chief Cantor of the Great Synagogue of Europe i Bruxelles, samt en opførelse af traditionelle jiddiske sange af Gilles Sadowsky (klarinet) og Hanna Bardos (stemme).

Continue Reading

Energi

Det Hvide Hus siger, at Biden mener, at Nord Stream 2-rørledningen er 'dårlig handel' for Europa

Udgivet

on

Amerikanske præsident Joe Biden mener, at Nord Stream 2-naturgasrørledningen er en “dårlig aftale for Europa”, og hans administration vil gennemgå begrænsninger på projektet, der er inkluderet i et lovforslag, der blev vedtaget under Trump-administrationen, sagde Det Hvide Hus tirsdag (26. januar) ), skriver og sort

Begrænsningerne for det undersøiske rørledningsprojekt blev inkluderet i det årlige forsvarspolitiske lovforslag, der blev vedtaget den 1. januar. Sanktionerne i foranstaltningen gælder for alle virksomheder, der hjælper Gazprom, det russiske statslige energiselskab, der leder projektet, med at lægge rørledning, forsikre skibe eller kontrollere udstyr.

Trump-administrationen, ligesom Obama-administrationen før den, modsatte sig projektet med den begrundelse, at den ville styrke den russiske præsident Vladimir Putins økonomiske og politiske indflydelse over Europa. Rusland har skåret ned leverancerne af brændstoffet til Ukraine og dele af Europa om vinteren under prisfastsættelsestvister.

Biden har også modsat sig projektet, som vil omgå Ukraine og fratage det lukrative transitgebyrer, da han var vicepræsident under den tidligere præsident Barack Obama. Rusland og Tyskland siger, at rørledningen er et rent kommercielt projekt.

”Vi fortsætter med at tro, præsidenten fortsætter med at tro, at Nord Stream 2 er en dårlig aftale for Europa,” fortalte pressesekretær i Det Hvide Hus, Jen Psaki, den daglige briefing og tilføjede administrationen “vil gennemgå” restriktionerne i forsvarspolitikken lovgivning.

Rørledningen på 11 milliarder dollars, som er 90% komplet, ville fordoble kapaciteten i den eksisterende Nord Stream-kanal til at levere gas fra Rusland til Europa via Tyskland under Østersøen.

Spørgsmålet kommer i spidsen, da senatet er begyndt at bekræfte Biden Cabinet-medlemmer, der kunne veje ind på beslutninger om projektet, herunder udenrigsminister Antony Blinken, og da byggeriet genoptages efter at have været stoppet i cirka et år efter en trussel om sanktioner fra De Forenede Stater og tilbagetrækningen af ​​rørlægningsfirmaet Allseas.

Et skib kaldet Fortuna, hvor Washington slog sanktionerne mod den tidligere præsident Donald Trumps sidste fulde dag på kontoret sidste onsdag (20. januar), er begyndt at arbejde i dybe farvande ud for Danmark forud for genoptagelsen af ​​byggeriet, sagde Nord Stream 2 søndag ( 24. januar).

Udenrigsministeriet forventes snart at udstede en rapport til kongressen om de virksomheder, der hjælper Gazprom med at gennemføre projektet, hvilket kan øge presset på virksomhederne om at droppe ud. Nogle virksomheder, herunder Zurich Insurance Group og Norges risikostyring og kvalitetssikringsselskab DNV GL, har droppet arbejdet med projektet.

Continue Reading

Brexit

Ugentlige fragtmængder mellem Storbritannien og EU faldt med 38%, viser truckdata

Udgivet

on

By

Fragtmængderne, der flyttede mellem Det Forenede Kongerige og Den Europæiske Union, var 38% lavere i den tredje uge i januar sammenlignet med den samme uge for et år siden, viser data i realtid om lastbilsbevægelser, skriver Kate Holton.

Lagring, problemer med tilpasning til toldgrænsen efter Brexit og COVID, der er ramt for økonomien, har alle reduceret varestrømmen, der bevæger sig mellem Storbritannien og EU, selvom den begynder at stabilisere sig.

Dataene kommer fra Sixfold og Transporeon, Europas største supply chain- og logistik-teknologiplatform, der forbinder leverandører, detailhandlere, afskibere og mere end 100,000 logistiktjenesteudbydere.

Priserne på job til at flytte varer, især ved den vigtigste fransk-britiske overgang, forblev over sidste års niveauer. Spotpriserne på fransk til britisk rute steg 51% sammenlignet med tredje kvartal sidste år, valgt at afspejle de mest normale handelsniveauer med hensyn til COVID-19 turbulens.

Speditører, de virksomheder, der booker truckere eller andre transportformer til at flytte varer på vegne af leverandører, fortsatte også med at afvise job fra virksomheder, som de er kontraheret til at betjene, når det kommer til at flytte varer til Storbritannien.

Chauffører har nu brug for yderligere papirarbejde på grund af toldgrænsen plus en negativ COVID-test, når de forlader Storbritannien, hvilket sætter mange chauffører ud.

”Efterspørgslen efter transport er langsomt ved at komme sig, men stadig træg - vores franske britiske grænseovergangsovervågning, baseret på realtidsdata fra Sixfold, indikerer et betydeligt volumenfald sammenlignet med de samme uger i januar 2020,” sagde Stephan Sieber, administrerende direktør for Transporeon.

Port of Dover, Storbritanniens vigtigste havn for lastbilfragt, har sagt, at det forventes, at handelen i januar vil blive langsommere efter lagerbeholdningen før Brexit. Det forventer et tilbagevenden til normale sæsonbetingede gennemsnitsniveauer inden udgangen af ​​januar eller begyndelsen af ​​februar.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending