Slut med os

EU

Vil der være vand på Krim?

Udgivet

on

Siden foreningen af ​​Krim med Rusland i marts 2014 forstyrrer vandforsyningsproblemerne befolkningen på halvøen. Ukraine er stoppet med at levere frisk vand fra Dnepr-floden gennem Nordkrimkanalen, skriver Alex Ivanov, Moskva-korrespondent.

Det er kendt, at der altid har været mangel på vand på Krim, både på grund af det tørre klima og lav nedbør og på grund af den naturlige mangel på underjordisk vand.

Ukraine har blokeret kanalen, og Rusland leder desperat efter nye kilder til vandforsyning til halvøen. I verden og i Europa skal du ikke være opmærksom på, at 2.340 millioner mennesker, der bor på Krim, er tvunget til at mangle drikkevand, som om det var Sahara-ørkenen.

I forbindelserne mellem Moskva og Kiev brød en ny skandale ud - denne gang omkring ideen om at bygge vandafsaltningsanlæg på Krimhalvøen. Det russiske udenrigsministerium gjorde det i disse dage klart, at problemet med vandforsyning til Krim vil blive løst uanset de ukrainske myndigheders stilling, som "ikke bryr sig om folks liv".

Erklæringen var en reaktion på løftet "at forhindre gennemførelsen af ​​projektet på enhver mulig måde", som blev annonceret af Ukraines udenrigsminister Dmitry Kuleba. I Kiev er de sikre på, at vandressourcerne på Krim til den lokale befolknings behov er tilstrækkelige, og yderligere vandforsyning truer med at "militarisere regionen".

Statsdumaens formand Vyacheslav Volodin kommenterede situationen: "Efter at have tidligere stoppet adgangen til ferskvand gennem kanalen fratager de ukrainske myndigheder folk vand generelt. Er det nødvendigt at hade folk så meget?" Han har også mindet om, at ledelsen i Ukraine tidligere hævdede, at "Krim-broen ikke vil blive bygget, og der vil ikke være nogen turister på Krim".

Ukraines udenrigsminister Dmitry Kuleba sagde for nylig, at "de illegale besættelsesmyndigheder på Krim tiltrækker et stort internationalt selskab til at indføre vandafsaltningsteknologier". Kuleba sagde, at "vi vil forhindre os i at gennemføre dette projekt".

I den henseende bemærkede Dmitry Kuleba, at Kiev næste år vil oprette "Krim-platformen" - en international forhandlingsplatform for halvøens tilbagevenden til Ukraine. Han sagde, at forskellige stater, internationale organisationer og menneskerettighedsorganisationer og eksperter vil deltage i platformens arbejde. "Vi vil skabe sådanne betingelser for Rusland i verdenspolitikken, der vil presse det ud af Krim."

Ukraine leverede op til 85% af Krimens behov i ferskvand gennem Nordkrimkanalen. I 2014 stoppede leverancerne. Siden da er spørgsmålet om vandforsyning delvist løst på bekostning af reservoirer, der i løbet af det sidste år på grund af manglende nedbør er blevet betydeligt lavere.

Ved udgangen af ​​året forbedredes situationen med nedbør på Krim en smule, men niveauet af reservoirer, der leverer de største byer på halvøen, er stadig minimalt. Mere end halvtreds byer og bosættelser på halvøen modtager vand i henhold til tidsplaner. Men regionen er fast besluttet på at løse vandforsyningsproblemer uden Ukraine.

For nogle dage siden meddelte chefen for Krim Sergey Aksenov, at opførelsen af ​​afsaltningsanlæg kan begynde allerede den 1. januar 2021.

Ifølge ham, hvis nedbør stadig ikke er nok, er "afsaltning den eneste udvej."

Det er helt åbenlyst, at Rusland ikke vil tolerere Ukraines aggressive holdning til Krim-befolkningen og Kievs ønske om at sulte befolkningen på halvøen, som de ukrainske myndigheder er så ivrige efter at vende tilbage til magten i Ukraine. Sjov situation.

Rusland gør allerede alt for at forsyne befolkningen på Krim med drikkevand i tilstrækkelige mængder og for at garantere halvøens landbrugs behov.

Det er overraskende, at hele verden ser ligegyldigt på denne situation. Folk er blevet frataget næsten alt: investering, visa, muligheder for at rejse til udlandet og nu drikkevand, bare for angiveligt at gendanne retsstatsprincippet til skade for folks umiddelbare behov?

Udtalelserne i ovenstående artikel er forfatterens og afspejler ikke nogen holdning fra EU Reporter.

Brexit

Storbritannien kan overvinde 'børnesygdomme' efter fiskeri efter Brexit, siger minister

Udgivet

on

By

Storbritannien mener, at det kan løse de "børnesygdomme" efter brexit, der har forhindret skotske fiskere i at eksportere varer til EU på grund af toldforsinkelser, sagde fødevare- og miljøminister George Eustice (billedet), skriver Kate Holton og Paul Sandle.

Nogle EU-importører har afvist lastbiler med skotsk fisk siden 1. januar efter behovet for fangstcertifikater, sundhedskontrol og eksporterklæringer betød, at det havde taget for lang tid at ankomme, hvilket gjorde fiskere vrede, der står over for økonomisk ødelæggelse, hvis handlen ikke kan genoptages.

Eustice fortalte parlamentet, at hans personale havde holdt møder med hollandske, franske og irske embedsmænd for at forsøge at "stryge nogle af disse tænderproblemer ud".

”De er kun tandproblemer,” sagde han. "Når folk vænner sig til at bruge papirarbejdet, flyder der varer."

Eustice sagde, at der ikke var nogen frist for at indføre reglerne, at branchen skulle tilpasse sig dem i realtid og beskæftige sig med sådanne spørgsmål som hvilken farve blæk, der kan bruges til at udfylde formularer. Han tilføjede, at mens regeringen overvejede kompensation for sektorer, der blev ramt af ændringer efter Brexit, fokuserede han nu på at løse forsinkelserne for fiskerne.

Logistikudbydere, der nu kæmper for at levere varer rettidigt, har sagt, at skiftet til livet uden for det indre marked og toldunionen er meget mere markant, og mens leveringstiderne kan forbedres, vil det nu koste mere og tage længere tid at eksportere.

For at få friske produkter til EU-markederne skal logistikudbydere nu opsummere belastningen med angivelse af varekoder, produkttyper, bruttovægt, antal kasser og værdi plus andre detaljer. Fejl kan betyde længere forsinkelser, der rammer franske importører, der også er blevet ramt af bureaukratiet.

Continue Reading

EU

Sulten på forandring: Et åbent brev til europæiske regeringer

Udgivet

on

I 2020 vidste hele verden, hvad det var at være sulten. Millioner af mennesker gik uden nok at spise, med de mest desperate nu står overfor hungersnød. På samme tid fik isolation en ny betydning, hvor de ensomme og fjerneste var berøvet af menneskelig kontakt, når de mest havde brug for det, mens de mange ofre for Covid-19 var sultet af luft. For os alle manglede den menneskelige oplevelse langt fra at tilfredsstille selv de mest basale behov, skriver Agnes Kalibata, særlig udsending for 2021-topmødet om fødevaresystemer.

Pandemien har givet en smag af en fremtid ved grænserne for eksistens, hvor folk er berøvet, regeringer bliver hæmmet og økonomier visner. Men det har også skabt en hidtil uset global appetit på ændringer for at forhindre, at dette bliver vores langsigtede virkelighed.

For alle de forhindringer og udfordringer, vi står over for i de kommende uger og måneder, begynder jeg 2021 med en enorm følelse af optimisme og håber, at det knurrende i vores maver og længslen i vores hjerter kan blive det kollektive brøl af trods, beslutsomhed og revolution for at gøre dette år bedre end sidste, og fremtiden lysere end fortiden.

Det starter med mad, den mest primære form for næring. Det er mad, der bestemmer sundheden og udsigterne for næsten 750 millioner europæere og tæller. Det er mad, der bruger nogle 10 millioner kun i europæisk landbrug og giver løftet om økonomisk vækst og udvikling. Og det er mad, som vi har lært, påvirker vores meget økosystemer, helt ned til luft, vi indånder, det vand, vi drikker, og det klima, vi nyder, kommer regn eller skinne.

Allerede før pandemien var 2021 bestemt til at være et ”superår” for mad, et år hvor fødevareproduktion, forbrug og bortskaffelse endelig fik den nødvendige globale opmærksomhed, da FN indkalder verdens første Topmødet om fødevaresystemer. Men med to års fremskridt, der nu er komprimeret i de næste 12 måneder, får 2021 en fornyet betydning.

Efter et år med global lammelse, forårsaget af chokket fra Covid-19, skal vi kanalisere vores bekymringer, vores frygt, vores sultog mest af al vores energi til handling og vågner op til det faktum, at ved at omdanne fødevaresystemer til at være sundere, mere bæredygtige og inkluderende, kan vi genvinde fra pandemien og begrænse virkningen af ​​fremtidige kriser.

Den ændring, vi har brug for, vil kræve, at vi alle tænker og handler forskelligt, fordi vi alle har en andel og en rolle i fungerende fødevaresystemer. Men nu, mere end nogensinde, skal vi se på vores nationale ledere for at kortlægge vejen fremad ved at forene landmænd, producenter, forskere, transportvirksomheder, købmænd og forbrugere, lytte til deres vanskeligheder og indsigt og lovede at forbedre hvert aspekt af maden system til forbedring af alle.

Politikere skal lytte til Europas 10 millioner landmænd som vogtere af de ressourcer, der producerer vores mad, og tilpasser deres behov og udfordringer med perspektivet fra miljøforkæmpere og iværksættere, kokke og restaurantejere, læger og ernæringseksperter til at udvikle nationale forpligtelser.

Vi går ind i 2021 med vind i sejlene. Mere end 50 lande har tilsluttet sig Den Europæiske Union for at deltage i topmødet om fødevaresystemer og dets fem prioriterede søjler, eller Handlingsspor, der krydser ernæring, fattigdom, klimaændringer, modstandsdygtighed og bæredygtighed. Og mere end to dusin lande har udpeget en national indkalder til at være vært for en række dialoger på landsniveau i de kommende måneder en proces, der ligger til grund for topmødet og sætter dagsordenen for handlingsårets årti til 2030.

Men dette er kun begyndelsen. Med største hastende opfordring opfordrer jeg alle FN-medlemsstater til at slutte sig til denne globale bevægelse for en bedre og mere tilfredsstillende fremtid, begyndende med transformation af fødevaresystemer. Jeg opfordrer regeringer til at give den platform, der åbner en samtale og guider lande mod håndgribelige, konkrete ændringer. Og jeg opfordrer alle med ild i maven til at blive involveret i Food Systems Summit-processen i år og starte rejsen med overgang til mere inkluderende og bæredygtige fødevaresystemer.

Topmødet er et 'People's Summit' for alle, og dets succes afhænger af, at alle overalt bliver involveret ved at deltage i Action Track-undersøgelser, tilslutter sig online Summit Communityog tilmelde dig for at blive Food Systems Heroes som er forpligtet til at forbedre fødevaresystemer i deres egne samfund og valgkredse.

Alt for ofte siger vi, at det er tid til at handle og gøre en forskel og derefter fortsætte som før. Men det ville være utilgiveligt, hvis verden fik lov til at glemme lektionerne fra pandemien i vores desperation efter at vende tilbage til det normale liv. Alt det der står på væggen antyder, at vores fødevaresystemer skal reformeres nu. Menneskeheden er sulten efter denne ændring. Det er tid til at mætte vores appetit.

Continue Reading

Biodiversitet

Offentlig høring om sammenhæng mellem tab af biodiversitet og pandemier som COVID-19 

Udgivet

on

Parlamentets høring om 'Står over for den sjette masseudryddelse og øger risikoen for pandemier: Hvilken rolle spiller EU's biodiversitetsstrategi for 2030' afholdes i dag (14. januar).

Høringen er arrangeret af Udvalget for Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed og vil tage fat på tabet af biodiversitet og i hvilket omfang dette øger risikoen for pandemier på grund af ændringer i arealanvendelse, klimaændringer og handel med vilde dyr. Den rolle, som EU's biodiversitetsstrategi for 2030 kan spille for at imødegå tab af biodiversitet og for at øge EU's og den globale forpligtelse til biodiversitet, vil blive drøftet.

Mellemstatslige platform for biodiversitet og økosystemtjenester Eksekutivsekretær dr. Anne Larigauderie og Det Europæiske Miljøagenturs administrerende direktør dr. Hans Bruyninckx åbner den offentlige høring.

Det detaljerede program er tilgængeligt : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Du kan følge høringen live : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede. fra kl. 9 i dag.

EU's biodiversitetsstrategi for 2030

Torsdag eftermiddag vil medlemmerne drøfte ordførerens udkast til betænkning César Luena (S&D, ES), som reagerer på Kommissionens biodiversitetsstrategi for 2030 og glæder sig over ambitionsniveauet i strategien. Udkastet til betænkning understreger, at alle de vigtigste direkte drivkræfter for naturændring skal tages op og udtrykker bekymring over jordforringelse, virkningen af ​​klimaændringer og det faldende antal bestøvere. Den behandler også spørgsmålene om finansiering, mainstreaming og styringsrammen for biodiversitet, opfordrer til et Green Erasmus-program med fokus på restaurering og bevarelse og understreger behovet for international handling, herunder med hensyn til havstyring.

Du kan følge udvalgets møde direkte : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede. fra 13h15.

Mere information 

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending