Slut med os

Luftfart / flyselskaber

Kommissionen godkender € 73 mio. I italiensk støtte til at kompensere Alitalia for yderligere skader på grund af koronavirusudbrud

Udgivet

on

 

Europa-Kommissionen har konstateret, at italiensk støtte på 73.02 millioner euro til fordel for Alitalia er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Denne foranstaltning sigter mod at kompensere flyselskabet for de skader, der er lidt på 19 ruter på grund af udbruddet af coronavirus mellem 16. juni og 31. oktober 2020.

Koncerndirektør Margrethe Vestager med ansvar for konkurrencepolitikken sagde: ”Luftfartsindustrien er fortsat en af ​​de sektorer, der er særligt hårdt ramt af virkningen af ​​koronavirusudbruddet. Denne foranstaltning gør det muligt for Italien at yde yderligere kompensation for direkte skader, som Alitalia har lidt mellem juni og oktober 2020 på grund af de rejsebegrænsninger, der er nødvendige for at begrænse spredningen af ​​coronavirus. Vi arbejder fortsat tæt sammen med medlemslandene for at sikre, at nationale støtteforanstaltninger kan indføres på en koordineret og effektiv måde i overensstemmelse med EU-reglerne. Samtidig pågår vores undersøgelser af tidligere støtteforanstaltninger til Alitalia, og vi er i kontakt med Italien om deres planer og overholdelse af EU-regler. ”

Alitalia er et større netværksflyselskab, der opererer i Italien. Med en flåde på over 95 fly betjente virksomheden i 2019 hundredvis af destinationer over hele verden og transporterede omkring 20 millioner passagerer fra hovedhub i Rom og andre italienske lufthavne til forskellige internationale destinationer.

De begrænsninger, der er gældende både i Italien og i andre destinationslande for at begrænse spredningen af ​​coronavirus har haft stor indflydelse på Alitalias operationer, især med hensyn til internationale og interkontinentale flyvninger. Som et resultat påførte Alitalia betydelige driftstab indtil mindst 31. oktober 2020.

Italien meddelte Kommissionen en supplerende støtteforanstaltning for at kompensere Alitalia for yderligere skader på 19 specifikke ruter fra 16. juni 2020 til 31. oktober 2020 på grund af de nødvendige nødforanstaltninger for at begrænse spredningen af ​​virussen. Støtten har form af et direkte tilskud på 73.02 mio. €, der svarer til den anslåede skade, der er direkte forårsaget af flyselskabet i den periode ifølge en rute-for-rute-analyse af de 19 støtteberettigede ruter. Dette følger af Kommissionens beslutning den 4. september 2020 om godkendelse Italiensk skadeserstatningsforanstaltning til fordel for Alitalia, der kompenserer luftfartsselskabet for den skade, der er lidt fra 1. marts 2020 til 15. juni 2020 som følge af statslige begrænsninger og indeslutningsforanstaltninger truffet af Italien og andre destinationslande for at begrænse spredningen af ​​coronavirus.

Kommissionen vurderede foranstaltningen under Artikel 107 (2) (b) i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TFEU), der gør det muligt for Kommissionen at godkende statsstøtteforanstaltninger ydet af medlemslandene for at kompensere bestemte virksomheder eller sektorer for skader, der er direkte forårsaget af usædvanlige begivenheder. Kommissionen finder, at udbruddet af coronavirus kan betragtes som en sådan ekstraordinær begivenhed, da det er en ekstraordinær, uforudsigelig begivenhed med betydelig økonomisk indvirkning. Som et resultat er ekstraordinære indgreb fra medlemsstatens side for at kompensere for skaderne forbundet med udbruddet berettigede.

Kommissionen fandt, at den italienske foranstaltning vil kompensere for skader, der er lidt af Alitalia, som er direkte forbundet med coronavirusudbruddet, da tabet af rentabilitet på de 19 ruter som følge af indeslutningsforanstaltningerne i den relevante periode kan betragtes som skader, der er direkte forbundet til den ekstraordinære begivenhed. Den konstaterede også, at foranstaltningen er forholdsmæssig, da den kvantitative analyse, der blev forelagt af Italien, på en passende måde identificerer den skade, der kan tilskrives indeslutningsforanstaltningerne, og kompensationen derfor ikke overstiger det, der er nødvendigt for at udbedre skaden på disse ruter.

På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at den yderligere italienske skadeserstatningsforanstaltning er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler.

Baggrund

Baseret på modtagne klager åbnede Kommissionen den 23. april 2018 en formel undersøgelsesprocedure for lån på 900 mio. EUR, der blev ydet til Alitalia af Italien i 2017. Den 28. februar 2020 åbnede Kommissionen en separat formel undersøgelsesprocedure for et yderligere lån på 400 mio. EUR ydet af Italien i oktober 2019. Begge undersøgelser er i gang.

Finansiel støtte fra EU- eller nationale fonde, der ydes til sundhedstjenester eller andre offentlige tjenester for at tackle coronavirus-situationen, falder uden for anvendelsen af ​​statsstøttekontrol. Det samme gælder enhver offentlig økonomisk støtte, der gives direkte til borgerne. Tilsvarende er offentlige støtteforanstaltninger, der er tilgængelige for alle virksomheder, f.eks. Løntilskud og suspension af betalinger af selskabsskat og merværdiafgift eller sociale bidrag, ikke under statsstøttekontrol og kræver ikke Kommissionens godkendelse i henhold til EU's regler for statsstøtte. I alle disse tilfælde kan medlemslandene handle med det samme.

Når statsstøtteregler finder anvendelse, kan medlemslandene designe rigelige støtteforanstaltninger til at støtte specifikke virksomheder eller sektorer, der lider under konsekvenserne af koronavirusudbruddet i tråd med den eksisterende EU-statsstøtteramme. Den 13. marts 2020 vedtog Kommissionen en Meddelelse om et koordineret økonomisk svar på COVID-19-udbruddet angiver disse muligheder.

I denne henseende for eksempel:

  • Medlemsstaterne kan kompensere bestemte virksomheder eller specifikke sektorer (i form af ordninger) for den skade, der er forvoldt og direkte forårsaget af ekstraordinære hændelser, såsom dem forårsaget af coronavirus-udbruddet. Dette er forudset i artikel 107, stk. 2, litra b), TEUF.
  • Regler for statsstøtte, der er baseret på artikel 107, stk. 3, litra c), TEUF gør det muligt for medlemslandene at hjælpe virksomheder med at tackle likviditetsmangel og har behov for hurtig redningsstøtte.
  • Dette kan suppleres med en række yderligere foranstaltninger, såsom under de minimis-forordningen og den generelle gruppefritagelsesforordning, som også straks kan indføres af medlemsstaterne uden inddragelse af Kommissionen.

I tilfælde af særlig alvorlige økonomiske situationer, såsom den, der i øjeblikket står over for alle medlemsstater og Det Forenede Kongerige på grund af coronavirus-udbruddet, tillader EU's statsstøtteregler medlemslandene at yde støtte til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse af deres økonomi. Dette er forudset i artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde.

Den 19. marts 2020 vedtog Kommissionen en midlertidig ramme for statsstøtte baseret på artikel 107, stk. 3, litra b), i TEUF for at sætte medlemsstaterne i stand til at udnytte den fulde fleksibilitet, der er fastsat i reglerne om statsstøtte, til at støtte økonomien i forbindelse med koronavirusudbruddet. Den midlertidige ramme, som ændret den 3. april, 8. maj 2020, 29. juni og 13. oktober 2020, indeholder bestemmelser om følgende typer støtte, som kan ydes af medlemsstaterne: (i) Direkte tilskud, kapitalindskud, selektive skattefordele og forskud (ii) statsgarantier for lån taget af virksomheder (iii) Subventionerede offentlige lån til virksomheder, herunder ansvarlige lån (iv) Sikkerhedsforanstaltninger for banker, der kanaliserer Sstate-bistand til realøkonomien; (v) Offentlig kortsigtet eksportkreditforsikring vi) Støtte til coronavirusrelateret forskning og udvikling (F&U) vii) Støtte til opførelse og opskalering af testfaciliteter (viii) Støtte til produktion af produkter, der er relevante for at tackle koronavirusudbruddet (ix) Målrettet støtte i form af udsættelse af skattebetalinger og / eller suspension af socialsikringsbidrag (x) Målrettet støtte i form af løntilskud til ansatte (xi) Målrettet støtte i form af egenkapital og / eller hybrid kapitalinstrumenter (xii) Målrettet støtte til udækkede faste omkostninger for virksomheder.

Den midlertidige ramme vil være på plads indtil udgangen af ​​juni 2021. Da solvensproblemer muligvis først vil opstå på et senere tidspunkt, efterhånden som denne krise udvikler sig, har Kommissionen kun forlænget perioden til slutningen af ​​september 2021 til rekapitaliseringsforanstaltninger. Med henblik på For at sikre retssikkerhed vil Kommissionen inden disse datoer vurdere, om den skal forlænges.

Den ikke-fortrolige udgave af beslutningen vil kunne findes under sagsnummer SA.59188 i statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når alle spørgsmål omkring fortrolighed er blevet afklaret. Nye offentliggørelser af statsstøttebeslutninger på internettet og i EU-Tidende er opført i State Aid Weekly e-News.

Mere information om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at tackle den økonomiske virkning af coronavirus-pandemien, kan findes : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

 

Luftfart / flyselskaber

Kommissionen godkender 120 mio. € græsk støtte til kompensation for Aegean Airlines for skader på grund af koronavirusudbrud

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har konstateret, at et græsk tilskud på 120 millioner euro til Aegean Airlines er i tråd med EU's statsstøtteregler. Foranstaltningen sigter mod at kompensere flyselskabet for de tab, der direkte skyldes koronavirusudbruddet og de rejsebegrænsninger, som Grækenland og andre destinationslande pålægger for at begrænse spredningen af ​​coronavirus. Grækenland meddelte Kommissionen en støtteforanstaltning for at kompensere Aegean Airlines for den skade, der blev lidt fra 23. marts 2020 til 30. juni 2020 som følge af indeslutningsforanstaltninger og rejsebegrænsninger indført af Grækenland og andre destinationslande for at begrænse spredningen af ​​coronavirus. Støtten tager form af et direkte tilskud på 120 millioner euro, der ikke overstiger den skønnede skade, der er direkte forårsaget af flyselskabet i den periode.

Kommissionen vurderede foranstaltningen i henhold til artikel 107, stk. 2, litra b), i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TEUF), som gør det muligt for Kommissionen at godkende statsstøtteforanstaltninger ydet af medlemsstaterne for at kompensere specifikke virksomheder eller sektorer for direkte skade forårsaget af ekstraordinære hændelser. Kommissionen konstaterede, at den græske foranstaltning vil kompensere for den skade, Aegean Airlines har lidt, og som er direkte forbundet med koronavirusudbruddet. Den konstaterede også, at foranstaltningen er proportional, da støtten ikke overstiger det, der er nødvendigt for at udbedre skaden.

På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at den græske skadeserstatningsforanstaltning er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Koncerndirektør Margrethe Vestager med ansvar for konkurrencepolitikken sagde: ”Luftfartsindustrien er en af ​​de sektorer, der er ramt især hårdt af udbruddet af coronavirus. Denne foranstaltning vil gøre det muligt for Grækenland at kompensere Aegean Airlines for den skade, der er lidt direkte på grund af de rejsebegrænsninger, der er nødvendige for at begrænse spredningen af ​​coronavirus. Vi arbejder fortsat med medlemslandene for at finde brugbare løsninger til at støtte virksomheder i disse vanskelige tider i tråd med EU-reglerne. ”

Den fulde pressemeddelelse er tilgængelig online.

Continue Reading

Luftfart strategi for Europa

Luftfart: Kommissionens forslag om lufthavnslufter giver sektoren meget tiltrængt lettelse

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har vedtaget et nyt forslag om tildeling af ankomst- og afgangstidspunkter, der giver luftfartsinteressenter en meget tiltrængt lettelse fra kravene til brug af lufthavnslufthavne til planlægningssæsonen sommer 2021. Mens luftfartsselskaber normalt skal bruge 80% af de tildelte slots til at sikre deres fulde slotsporteføljer til efterfølgende planlægningssæsoner, reducerer forslaget denne tærskel til 40%. Den indfører også en række betingelser, der har til formål at sikre lufthavnens kapacitet brugt effektivt og uden at skade konkurrencen i COVID-19-genopretningsperioden.

Transportkommissær Adina Vălean sagde: ”Med dagens forslag søger vi at finde en balance mellem behovet for at yde lindring til luftfartsselskaber, som fortsat lider under det markante fald i flyrejser på grund af den igangværende pandemi og behovet for at opretholde konkurrencen på markedet , sikre en effektiv drift af lufthavne og undgå spøgelsesflyvninger. De foreslåede regler giver sikkerhed for sommersæsonen 2021 og sikrer, at Kommissionen kan modulere yderligere nødvendige slotfritagelser under klare betingelser for at sikre, at denne balance opretholdes. ”

Ser man på trafikprognoserne for sommeren 2021, er det rimeligt at forvente, at trafikniveauerne vil være mindst 50% af niveauerne i 2019. En tærskel på 40% vil derfor garantere et bestemt serviceniveau, mens luftfartsselskaberne stadig giver en buffer i brugen af ​​deres slots. Forslaget om tildeling af slot er sendt til Europa-Parlamentet og Rådet til godkendelse.

Continue Reading

Luftfart / flyselskaber

Boeing WTO-sag: EU indfører modforanstaltninger mod USA's eksport

Udgivet

on

Europa-Kommissionens forordning om forhøjelse af tolden på amerikansk eksport til EU til en værdi af 4 mia. Dollars er blevet offentliggjort i EU Tidende af EU. Modforanstaltningerne er aftalt af EU-landene, da USA endnu ikke har givet grundlaget for en forhandlet løsning, som vil omfatte en øjeblikkelig fjernelse af amerikanske toldsatser på EU-eksport i Airbus WTO-sagen. Verdenshandelsorganisationen (WTO) godkendte formelt EU den 26. oktober til at tage sådanne modforanstaltninger mod ulovlige amerikanske subsidier til flyproducenten Boeing.

Foranstaltningerne træder i kraft fra i dag. Europa-Kommissionen er rede til at samarbejde med USA for at bilægge denne tvist og også blive enige om langsigtede discipliner om flytilskud. En økonomi, der fungerer for People Executive Vice President og Trade Commissioner Valdis Dombrovskis, sagde: ”Vi har hele tiden gjort det klart, at vi ønsker at løse dette langvarige spørgsmål. På grund af manglende fremskridt med USA havde vi desværre intet andet valg end at indføre disse modforanstaltninger. EU udnytter derfor sine juridiske rettigheder i henhold til WTO's nylige beslutning. Vi opfordrer USA til at acceptere, at begge sider dropper eksisterende modforanstaltninger med øjeblikkelig virkning, så vi hurtigt kan lægge dette bag os. Fjernelse af disse takster er en win-win for begge sider, især da pandemien ødelægger vores økonomier. Vi har nu en mulighed for at genstarte vores transatlantiske samarbejde og arbejde sammen mod vores fælles mål. ”

Du finder flere oplysninger : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending