Følg os

Belgien

British Legion søger historie bag XNUMX. verdenskrigs tab

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

To briter, der blev dræbt under Blitzkrieg fra 2. verdenskrig, hviler på den smukke flamske kirkegård Peutie blandt utallige belgiske ex-kæmpere. Tidligere britisk journalist Dennis Abbott satte for nylig kryds på gravene på vegne af Royal British Legion under våbenhvileens mindehøjtid i november.

Men han leder også efter svar.

Hvad gjorde de to unge britiske drenge faktisk i Peutie? Og frem for alt: hvem er Lucy og Hannah, de to belgiske kvinder, der vedligeholdt deres grave i årevis?

reklame

Abbott har boet i Belgien i 20 år. Han er tidligere journalist for bl.a. The Sun og The Daily Mirror i London og var efterfølgende talsmand for Europa-Kommissionen. Han er også medlem af Royal British Legion, en velgørenhedsorganisation, der skaffer penge til at støtte tjenende og tidligere tjenende medlemmer af Royal Navy, den britiske hær og Royal Air Force, der står over for modgang, såvel som deres familier.

En af deres opgaver er også at holde hukommelsen om dem, der døde for vores frihed, levende. Faktisk var Abbott reservist i Irak for britiske tropper i 2003.

"I anledning af den årlige mindehøjtideligheds våbenstilstand så jeg på historier relateret til slaget ved Belgien i maj 1940," siger Abbott. "Jeg opdagede gravene til to britiske soldater fra Grenadiergarderne i Peutie. De er Leonard 'Len' Walters og Alfred William Hoare. De døde begge om natten den 15. til 16. maj. Len var knap 20 og Alfred 33. Jeg var nysgerrig, hvorfor deres sidste hvilested var på landsbykirkegården og ikke på en af ​​de store krigsgravpladser i Bruxelles eller Heverlee.

reklame

"Jeg fandt en artikel i en britisk provinsavis, der forklarede, at de to soldater først blev begravet på grunden til et lokalt slot - formodentlig Batenborch - og derefter ført til landsbykirkegården."

Abbott tilføjede: "Sagen vil ikke lade mig gå. Jeg har undersøgt, hvordan soldaterne endte i Peutie. Tilsyneladende kæmpede den 1. bataljon af Grenadiergarderne sammen med det belgiske 6. regiment Jagers te Voet. Men ingen steder nævnes der en specifik omtale af det tyske angreb på Peutie, der blev fundet.

”De belgiske og britiske tropper kæmpede med en bagvedliggende handling under en gradvis tilbagetrækning ud over Bruxelles-Willebroek-kanalen og derefter til Kanalkysten.

"Det ser ud til, at Peutie var afdelingskvarteret for Jagers te Voet-regimentet. Mit gæt er, at regimentets personale og de britiske vagter måske var blevet huse på Batenborch Castle. Så slottet var et mål for tyskerne.

"Var Walters og Hoare på vagt over stedet? Blev de udstationeret til Jagers te Voet for at sikre baghaven i det stadige tilbagetog mod Dunkerque? Eller blev de afskåret fra deres regiment under kampene?"

"Datoen på mindestenen, 15.-16. Maj 1940, er også underlig. Hvorfor to datoer?

”Min mistanke er, at de døde om natten under fjendtligt beskydning eller som et resultat af et natteangreb fra Luftwaffe. I krigens kaos kan det heller ikke udelukkes, at de var ofre for 'venlig ild'. ”

Abbott har også opdaget, at to kvinder fra Peutie, Lucy og Hannah, passede Len og Williams grave i årevis.

"Det fascinerer mig. Hvad var deres forhold til de faldne soldater? Kendte de dem? Jeg tror, ​​Lucy døde. Spørgsmålet er, om Hannah stadig lever. Deres slægtninge bor sandsynligvis stadig i Peutie. Er der nogen, der ved mere? På begge grave nogen har lagt nogle smukke krysantemum. ”

Belgien

Kommissionen godkender 45 millioner euro belgisk ordning til støtte for virksomheder, der er ramt af coronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en belgisk ordning på 45 millioner euro til støtte for virksomheder, der er aktive i Bruxelles-hovedstadsregionen, der er ramt af coronavirus-udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som den belgiske regering måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Den offentlige støtte blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Under ordningen, der går under navnet 'la prime Relance', vil støtten have form af direkte tilskud. Støtteberettigede er virksomheder i alle størrelser, der er aktive i følgende sektorer: natklubber, restauranter og caféer (»ReCa«) og nogle af deres leverandører, events, kultur, turisme, sport og persontransport. For at være berettiget skal virksomheder have været registreret i Centralbanken for virksomheder ('la Banque-Carrefour des Enterprises') senest den 31. december 2020. Kommissionen fandt, at den belgiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige Ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021.

Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, passende og forholdsmæssig for at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Mere information om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at tackle den økonomiske virkning af coronavirus-pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64775 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Læs

Bruxelles

Bruxelles seminar for at forene kræfter mod sekter og deres tilhængere

Udgivet

on

For nylig holdt FCCE et særligt seminar i Bruxelles, hvor gæster med lovgivningsmæssig, religiøs og regeringslig baggrund diskuterede emnerne respekt, beskyttelse af religiøs overbevisning og afsløring af farer ved sekter, skriver Laurent Jacques.

På mødet introducerede den uafhængige journalist Roland Delcourt, der fulgte sekternes aktiviteter, en sekt kaldet "Den Almægtige Gud" eller "Eastern Lightning", der tydeligt afslørede grundlæggende forskelle mellem religioner og sekter.

FCCE -specialseminar i Bruxelles

Delcourt hævdede, at for at vokse og øge antallet af deres tilhængere engagerer Den Almægtige Guds Kirke sig i tvivlsomme aktiviteter, diskriminerer og bagtaler andre sekter og forskellige kristne religioner.

Kristne modstandere og de internationale medier har til gengæld beskrevet det som en sekt og endda som et "terrororganisation".

Det virker ret klart det denne bevægelse har intet kristent andet end sit navn.

Vatikanet har afvist sekten, der hævder at være kristen. I april 2013 fremsatte Vatikanets nyhedsbureau Agenzia Fides følgende bemærkninger om det: "med sine metoder til misbrug og afpresning mod hovederne i den katolske kirke, der bruges til at montere klogt konstruerede skandaler", Den Almægtige Guds Kirke "forvirrer blandt evangeliske og katolske kristne ".

Roland Delcourt fremlagde også en rapport om “Bitter vinter” og dens grundlægger Massimo Introvigne, der har forsvaret grupper så forskellige som Unification Church “Moonies”, Scientology Kirken, den kinesiske kirke Eastern Lightning (anklaget for forbindelser til mordet på Wu Shuoyanen i 2014), Solar Temple Order (ansvarlig for 74 dødsfald i massemord-selvmord), Aum Shinrikyo (ansvarlig for 1995 sarin gasangreb i Tokyo) og Shincheonji "Jesu kirke", anklaget for at have fremskyndet spredningen af COVID-19-pandemien i Sydkorea som følge af tilhængernes uetiske adfærd.

Han mener, at Bitter Winter og Massimo Introvigne kun finder en positiv reaktion i ultrakonservative og højreekstreme kredse.

 Hr. Introvigne er aldrig den sidste, når det kommer til at angribe dem, der foreslår midler til bekæmpelse af fænomenet sekter, såsom Alain Gest, der var formand for en undersøgelseskommission, og hvis observatorium Guānchá Tái blev oprettet efter rapporten fra 1995 af en parlamentarisk undersøgelseskommission om sekter, ledet af og hvis ordfører er Jacques Guyard.

I sin bog: Une Secte au cœur de la République afslører Serge Faubert med støttedokumenter omfanget af infiltration af sekter i den politiske klasse, økonomiske kredse, nationalt forsvar og uddannelse.

I en artikel, der blev offentliggjort den 15. marts 2021 om Bitter Vinter, angriber Introvigne Luigi Corvaglia, medlem af bestyrelsen og det videnskabelige udvalg for FECRIS (European Federation of Research and Information Centers on Sectarianism), for at hævde, at Bitter Winter er eneste kilde, der hævder, at Den Almægtige Guds Kirke bliver forfulgt i Kina.

Han beskylder også Luigi Corvaglia for at have organiseret, ifølge ham, en antisektkoalition i selskab med Gerry Armstrong (tidligere medlem af Scientology Kirken, forfulgt af sekten), Alexander Dvorkin, næstformand i FECRIS og pastor Thomas Gandow (som var blandt de første til at skabe forbindelsen mellem sekter og yder-højre) under en konference i Salekhard, Sibirien.

Endelig citerede hr. Delcourt Bruno Fouchereau (forfatter til: Mafia des Sectes), der skrev i Le Monde Diplomatique: “90% af sekterne er af amerikansk oprindelse eller hjemmehørende i USA, og andre som den Almægtige Gud er fra Asien, men fjernstyres og hovedsageligt finansieret fra USA. ”

På mødet gav André Lacroix, en uafhængig forfatter, der har været i Tibet mange gange og udgivet flere bøger, et særligt indblik i, hvordan nogle vestlige medier vildleder folket og bruger usande og falske nyheder til at få opmærksomhed og opnå en bestemt slags af politisk formål. Især nogle organisationer, under trosfrihedens banner, gør arbejdet med at hjælpe sekter, forvirre offentligheden og skabe faktorer for ustabilitet for samfundet.

Uanset om vi er i Europa eller andre dele af verden, bør vi altid være opmærksomme og opmærksomme på stigningen og truslerne mod samfundet i forskellige sekteriske organisationer.

reklame

Læs

Belgien

110. Republikken Kinas nationaldagsreception afholdt i Bruxelles

Udgivet

on

Taipeis repræsentationskontor i EU og Belgien holdt den 110. republiks kinesiske nationaldagsreception den 30. september og bød venner og højtstående fra EU og Belgien velkommen. Arrangementet blev afholdt i overensstemmelse med de belgiske regler for forebyggelse af pandemi og deltog i mere end 100 gæster, herunder medlemmer af Europa -Parlamentet, det belgiske senat, det belgiske repræsentanthus og de belgiske regionale parlamenter sammen med andre fra alle samfundslag liv. I sin tale i receptionen skitserede ambassadør Ming-Yen Tsai den aktuelle status for de tætte udvekslinger mellem Taiwan og EU og Belgien på forskellige områder som økonomi og handel, uddannelse, teknologi, grøn energi, digital økonomi, desinformation og kulstofreduktion.

Ambassadøren benyttede også lejligheden til at takke Europa-Parlamentet, det belgiske senat, det belgiske repræsentanthus og det flamske parlament for at have vedtaget en række Taiwan-venlige resolutioner i løbet af det sidste år, herunder beslutninger, der støtter Taiwan-EU-samarbejde, et Taiwan -EU bilateral investeringsaftale, Taiwans internationale deltagelse og dem, der udtrykker bekymring over fred og stabilitet i Taiwanstrædet.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending