Slut med os

Brexit

'Det er tid for alle at påtage sig deres ansvar' Barnier

Udgivet

on

I morges (18. december) henvendte Michel Barnier, EU's chefforhandler sig til Europa-Parlamentet for at opdatere det om forhandlinger med Storbritannien. 

Barnier skjulte ikke alvorens alvor og beskrev dette øjeblik som "meget alvorligt og dystert". Det blev simpelthen sagt, "om ti dage eller deromkring vil EU forlade med eller uden en aftale". Han gentog præsident von der Leyens vurdering af, at en aftale var mulig, men at vejen mod den er meget snæver.

Barnier sagde, at det var en tid for alle at påtage sig deres ansvar. Han skitserede de tre grundlæggende aspekter af forhandlingerne. For det første sagde han, at briterne satte fristen, de afviste muligheden for en forlængelse i juni. For det andet satte briterne denne frist, da de vidste, om den ekstraordinære udfordring at gennemføre en omfattende aftale på så kort tid. Endelig sagde han i overensstemmelse med sit mandat, at alt var nødvendigt for at komme sammen som en helhed, at intet er aftalt, før alt er aftalt. 

Den britiske røde linje om suverænitet har været i konflikt med EU's egen delte suverænitet, som Storbritannien har brug for at respektere. Denne solidaritet er baseret på fælles fælles værdier, der understøtter det indre marked, baseret på fair konkurrence med ambitiøse standarder. Hvis Det Forenede Kongerige ønsker at fravige disse standarder, er det frit at gøre det, men det ville få konsekvenser med hensyn til told og kvoter. Tilsvarende tilføjer Barniers, at hvis Storbritannien vil genvinde sin suverænitet over fiskeriet, kan det, men Den Europæiske Union vil udøve sin suveræne ret til at reagere eller kompensere ved at justere betingelserne for produkter og især fiskeriprodukter, der kommer ind på det indre marked fra Storbritannien. 

Barnier sagde, at der af hensyn til borgernes sikkerhed er aftalt samarbejde på otte specifikke områder: Europol, Eurojust, Prüm-ordninger, udlevering, udveksling af oplysninger, indefrysning og konfiskering af aktiver. Storbritannien er villig til at respektere EU's to forudsætninger: respekt for grundlæggende rettigheder, især som de er nedfældet i den europæiske menneskerettighedskonvention og beskyttelse af private data.

Brexit

Storbritannien kan overvinde 'børnesygdomme' efter fiskeri efter Brexit, siger minister

Udgivet

on

By

Storbritannien mener, at det kan løse de "børnesygdomme" efter brexit, der har forhindret skotske fiskere i at eksportere varer til EU på grund af toldforsinkelser, sagde fødevare- og miljøminister George Eustice (billedet), skriver Kate Holton og Paul Sandle.

Nogle EU-importører har afvist lastbiler med skotsk fisk siden 1. januar efter behovet for fangstcertifikater, sundhedskontrol og eksporterklæringer betød, at det havde taget for lang tid at ankomme, hvilket gjorde fiskere vrede, der står over for økonomisk ødelæggelse, hvis handlen ikke kan genoptages.

Eustice fortalte parlamentet, at hans personale havde holdt møder med hollandske, franske og irske embedsmænd for at forsøge at "stryge nogle af disse tænderproblemer ud".

”De er kun tandproblemer,” sagde han. "Når folk vænner sig til at bruge papirarbejdet, flyder der varer."

Eustice sagde, at der ikke var nogen frist for at indføre reglerne, at branchen skulle tilpasse sig dem i realtid og beskæftige sig med sådanne spørgsmål som hvilken farve blæk, der kan bruges til at udfylde formularer. Han tilføjede, at mens regeringen overvejede kompensation for sektorer, der blev ramt af ændringer efter Brexit, fokuserede han nu på at løse forsinkelserne for fiskerne.

Logistikudbydere, der nu kæmper for at levere varer rettidigt, har sagt, at skiftet til livet uden for det indre marked og toldunionen er meget mere markant, og mens leveringstiderne kan forbedres, vil det nu koste mere og tage længere tid at eksportere.

For at få friske produkter til EU-markederne skal logistikudbydere nu opsummere belastningen med angivelse af varekoder, produkttyper, bruttovægt, antal kasser og værdi plus andre detaljer. Fejl kan betyde længere forsinkelser, der rammer franske importører, der også er blevet ramt af bureaukratiet.

Continue Reading

Brexit

Ny aftale mellem EU og Storbritannien er velkommen, men der er stadig grundig kontrol, insisterer på ledende MEP'er 

Udgivet

on

MEP'er for udenrigsanliggender og handel hilser den nye aftale mellem EU og Storbritannien velkommen som en god aftale, men kræver en ordentlig parlamentarisk kontrolbeføjelse og grundig adgang til information.

I morges (14. januar) holdt medlemmer af Udenrigsanliggender og Internationale Handelsudvalg et første fællesmøde om det nye Handels- og samarbejdsaftale mellem EU og UK, intensivere den parlamentariske kontrolproces af den aftale, som EU og britiske forhandlere har nået den 24 December.

MEP'er hilste aftalen velkommen som en god løsning, om end tynd. En no-deal ville have medført en katastrofe for borgere og virksomheder på begge sider, understregede talere. Samtidig understregede de, at den parlamentariske kontrol af denne aftale må gå ud over blot ratifikation, idet de insisterer på grundig adgang til information og en klar rolle for Parlamentet i gennemførelsen og den fremtidige overvågning af aftalen.

Derudover understregede medlemmerne også vigtigheden af ​​at fremme en tæt dialog mellem Europa-Parlamentet og Westminster om fremtidige forbindelser mellem EU og Storbritannien.

De beklagede, at mange aspekter, herunder Erasmus-programmet, udenrigspolitik, sikkerhed og forsvarssamarbejde, ikke var inkluderet i forhandlingerne om det fremtidige partnerskab. Nogle udtrykte bekymring for fremtiden for miljøstandarder, da det nye britiske emissionshandelssystem kun har været på plads siden den 1. januar uden klarhed om, hvordan man forbinder det med EU.

For alle udsagn og indgreb kan du se mødet igen : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Ordførerens bemærkninger

Kati Piri (AFET, S&D, NL) sagde: ”Parlamentets røde streger vil fortsat være centrale i kontrolprocessen. Jeg glæder mig over, at EU formåede at sikre en enkelt, klar styringsramme. Dette giver EU og britiske borgere, forbrugere og virksomheder retssikkerhed om de gældende regler og vil sikre solide overholdelsesgarantier fra parterne.

”Samtidig er det også vigtigt at være ærlig: vi ønskede ikke eller valgte Brexit. Så det er med beklagelse og sorg, at vi erkender, at dette var det britiske folks demokratiske valg. Desværre falder aftalen i sig selv langt under Politisk erklæring at den britiske premierminister Boris Johnson selv underskrev få måneder før forhandlingerne. ”

Christophe Hansen (INTA, EPP, LU) sagde: ”Det er en meget tynd aftale. Men jeg glæder mig over, at der ikke er nogen kvoter og toldsatser, og dermed undgik vi at falde tilbage til WTO-regler, der ville have skadet mange af vores sektorer, herunder landbrug og biler.

”Jeg beklager meget, at Storbritannien besluttede ikke at deltage i Erasmus. Dette bringer fremtiden i fare for 170,000 europæere i Storbritannien og 100,000 britiske studerende i EU. Jeg beklager også, at fremtidige geografiske indikationer ikke er dækket, hvilket er i strid med den politiske erklæring.

”Jeg ville gerne have, at tjenester blev afspejlet noget bredere i aftalen. Ikke desto mindre forhandles lovgivningsmæssigt samarbejde om finansielle tjenester indtil marts.

”Det er vigtigt ikke at lade samtykke trække for evigt. Foreløbig anvendelse er ikke den juridiske sikkerhed, som virksomheder og borgere fortjener efter alle disse år. ”

Næste skridt

De to udvalg vil til sin tid stemme om det samtykkeforslag, der er udarbejdet af de to stående ordførere for at give mulighed for afstemning på plenarmødet inden afslutningen af ​​den midlertidige anvendelse af aftalen.

Ud over afstemningen på plenarmødet vil Parlamentet også stemme om en ledsagende beslutning udarbejdet af de politiske grupper i EU UK-koordineringsgruppe og Formandskonferencen.

Baggrund

Den nye handels- og samarbejdsaftale er midlertidigt anvendt siden 1. januar 2021. For at den kan træde i kraft permanent, kræver den Parlamentets samtykke. Parlamentet har gentagne gange udtrykt, at det anser den nuværende foreløbige anvendelse for at være et resultat af en række unikke omstændigheder og en øvelse, der ikke skal gentages.

MEP'er i Den Internationale Handelskomité afholdt et første møde om den nye EU-UK-aftale mandag den 11. januar, hvor de lovede en grundig kontrol af aftalen. Læs mere : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Mere information 

Continue Reading

Brexit

Fremtidige forbindelser mellem EU og Storbritannien: MEP'er drøfter aftale opnået den 24. december 2020

Udgivet

on

Medlemmer af Udenrigsanliggender og Internationale Handelsudvalg vil drøfte den nye handels- og samarbejdsaftale mellem EU og UK i dag kl. 10 CET. Det fælles møde mellem de ledende udvalg vil intensivere den demokratiske parlamentariske kontrolproces for den nye EU-UK-handels- og samarbejdsaftale, der blev opnået af EU og britiske forhandlere den 24. december.

De to udvalg vil med tiden stemme om samtykkeforslaget udarbejdet af de to stående ordførere Christophe Hansen (EPP, Luxembourg) og Kati Piri (S&D, Holland) for at tillade en afstemning på plenarmødet inden afslutningen af ​​den midlertidige anvendelse af aftalen.

Ud over afstemningen på plenarmødet vil Parlamentet også stemme om en ledsagende beslutning udarbejdet af de politiske grupper i EU UK-koordineringsgruppe og Formandskonferencen.

Mødet

Hvornår: Torsdag den 14. januar kl. 10.00 CET.

Hvor: Værelse 6Q2 i Parlamentets Antall-bygning i Bruxelles og fjern deltagelse.

Du kan følge det live : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. (10.00-12.00 CET).

Her er den dagsorden.

Baggrund

Den nye Handels- og samarbejdsaftale har været midlertidigt anvendt siden 1. januar 2021. For at den kan træde i kraft permanent, kræver den Parlamentets samtykke.

MEP'er i Den Internationale Handelskomité afholdt et første møde om den nye aftale mellem EU og UK den 11. januar, hvor de lovede en grundig kontrol af aftalen. Læs mere : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Mere information 

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending