Følg os

EU

Økonomi først: Ahmed Maiteeqs tilgang til den libyske enhed fungerer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Midt i fiaskoen ved det libyske politiske dialogforum (LPDF), som ikke formede en midlertidig regering i splittet Libyen, var resultatet af samtaler onsdag mellem økonomiske institutioner, der repræsenterede de to sider i konflikten, en uventet succes, Bloomberg rapporterede.

Stephany Williams, fungerende særlig repræsentant for FNs generalsekretær og nuværende chef for De Forenede Nationers støttemission i Libyen (UNSMIL) anerkendte tirsdag, at LPDF gik i blindgyde, da forhandlinger siden november ikke dannede midlertidige myndigheder i landet. Det eneste resultat var en fastlagt dato for nyt valg i december 2021.

Som Williams bemærkede, blev FN tvunget til at nedsætte et rådgivende udvalg for at bygge bro over forskellene mellem deltagerne i det libyske politiske dialogforum.

reklame

Onsdag kom der dog opmuntrende nyheder fra Schweiz. Repræsentanter fra de to grene af Centralbanken i Libyen (den ene i Tobruk og den anden i Tripoli), Revisionsbureauet, Finansministeriet og National Oil Corporation blev enige om at fusionere bankinstitutionerne og definere en enkelt valutakurs.

Stephanie Williams sagde i en erklæring at "nu er det øjeblik for alle libyere - især landets politiske aktører - at demonstrere lignende mod, beslutsomhed og lederskab for at lægge deres personlige interesser til side og overvinde deres uoverensstemmelser for det libyske folks skyld for at genoprette landets suverænitet og demokratisk legitimitet for sine institutioner ".

Således anerkendte hun faktisk, at den eneste vellykkede vej til fred i Libyen ligger inden for de rammer, der ikke er defineret af eksterne aktører, men libyere selv, da forhandlingerne om den libyske økonomi startede med det dristige initiativ fra Ahmed Maiteeq, vicepremierminister for Tripoli -baseret regering for national aftale.

reklame

LPDF var tværtimod blot Williams selv initiativ og blev stærkt kritiseret af mange libyske skuespillere.

Maiteeqs tilgang

Et af hovedresultaterne i år 2020 var den nye start på fredsprocessen i Libyen. Begyndende med forhandlinger i Moskva i januar 2020 og en international international konference i Berlin fortsatte søgen efter en fredelig løsning på konflikten med Cairo-erklæringen i juni. Endelig i august var parterne i konflikten: regeringen for national aftale (GNA) i Tripoli og den libyske nationale hær af Khalifa Haftar nåede et våbenhvile.

Imidlertid har et initiativ fra Ahmed Maiteeq givet en afgørende drivkraft til fredsprocessen. I september nåede han en aftale med Khalifa Haftar om at genoptage Libyens olieeksport og nedsætte et fælles udvalg, repræsentanter for begge sider af konflikten, for at føre tilsyn med en retfærdig fordeling af olieeksportindtægterne.

På det tidspunkt blev Ahmed Maiteeq kritiseret af en række GNA-figurer. Formanden for det høje statsråd Khalid al-Mishri forsøgte endda at fordømme det. Tiden har vist, at Maiteeqs tilgang var korrekt. Hans initiativ gjorde det muligt at genstarte den libyske økonomi, begynde at løse de presserende problemer, der berørte alle indbyggerne i landet uden undtagelse, at skabe forudsætningerne for en stabil og bæredygtig udvikling og helbrede krigsårene. Hans tilgang var inkluderende (ingen andre i GNA ønskede ikke at tale med Haftar) og pragmatisk.

Således Maiteeq-Haftar-aftale var også det første rigtige skridt til at forene landet. Det var det, der gjorde det muligt at realisere foreningen af ​​Petroleumsfacilitetsgarden, delt af konfliktparterne i november 2020. Den nuværende aftale om at forene de finansielle institutioner er kun en logisk konsekvens af septemberaftalen, da olie er den vigtigste indtægtskilde i Libyen.

Ahmed Maitigs indsats er blevet anerkendt internationalt. Som den nylige rapport fra Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) siger:

”På økonomiens side har vicepremierminister Ahmed Maiteeq fortsat med at søge løsninger til at bygge videre på den relative succes af aftalen om at genåbne libyske olieaktiver ramt med feltmarskal Khalifa Haftar i september. I løbet af den sidste måned, Maiteeq har forsøgt at forbinde embedsmænd fra National Accord Government (GNA) og den østlige baserede midlertidige regering for at fortsætte genoptagelsen af ​​et økonomisk reformprogram med nødvendigheden af ​​at forene landets finansielle institutioner. "

Vejen til fred

Det er bemærkelsesværdigt, at Libyens økonomiske institutioner viser sig bemærkelsesværdigt kontraktlige, midt i skænderierne mellem politikere, der ikke kan være enige indbyrdes. Denne observation alene viser, at løsningen på den libyske krise stort set ligger i det økonomiske område. Økonomiske aftaler er en forudsætning for normalisering af politiske forbindelser.

På den anden side er det nødvendigt med politisk vilje for at skubbe igennem økonomiske aftaler. Således vil succesen med fredsprocessen i Libyen i høj grad afhænge af, hvilke politikere der vil spille hovedrollen: pragmatikere, der er interesserede i at forene landet eller islamister ideologisk uforenelige med deres modstandere.

Ahmed Maiteeq betragtes som en pragmatistisk, ideologisk neutral politiker med tætte bånd til libysk forretning. Derudover betragtes han som en af ​​de vigtigste kandidater til den fremtidige premierministers stilling. Den 1. december gentog Maiteeq, mens han deltog i forummet for Middelhavsdialoger, sin vilje til at lede den næste regering, hvis libyerne vælger ham.

Hvis han eller nogen som ham får mere magt, vil fredsprocessen i Libyen sandsynligvis få nyt momentum og øge tilliden blandt alle libyere uanset deres politiske tilknytning.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending