Slut med os

EU

Uafhængighedsdagstale ved Kasakhstans præsident

Udgivet

on

https://fb.watch/2oDxSxOYh1/
Kasakhstans præsident Kassym-Jomart Tokayev leverede en videobesked på et virtuelt forum med deltagelse af stats- og regeringschefer for Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling, EU og Costa Rica, til minde om 60-året for underskrivelsen af ​​OECD-konventionen .
Arrangementet er co-hostet af den franske præsident Emmanuel Macron, den spanske premierminister Pedro Sánchez og OECDs generalsekretær Angel Gurría og gør status over situationen i verdensøkonomien, langsigtede tendenser og af OECD's specifikke bidrag. at forme "bedre politikker for bedre liv". I sin videotale skitserede præsident Tokayev hoveddimensionerne og prioriteterne i Kasakhstans samarbejde med OECD.

Brexit

Brexit-indflydelse hidtil - papirarbejde, proces og højere priser

Udgivet

on

By

Storbritanniens udtræden af ​​Den Europæiske Union har udløst den største ændring i handelen, siden den tiltrådte blokken for 48 år siden, hvor virksomheder kæmper med eksportdokumenter, længere leveringstider og behovet for at omlægge forsyningskæder, skriver .

Fragtmængderne, der bevæger sig mellem Det Forenede Kongerige og Den Europæiske Union, faldt 38% i den tredje uge i januar sammenlignet med den samme uge for et år siden, viser data i realtid om lastbilsbevægelser.

Nedenfor er blot nogle af måderne, hvorpå handel ændrer sig, siden Storbritannien forlod EU's indre marked og toldunion den 31. december 2020.

Fiskere var de første arbejdere, der blev ramt i januar, da indførelsen af ​​sundhedskontrol, certifikater og toldangivelser forsinkede flytningen af ​​lagre i en sådan grad, at de blev afvist af europæiske købere, da de ikke længere var friske.

Siden da er fødevareproducenter af produkter lige fra ost til high-end oksekød stoppet med at eksportere til Europa for nu, afskrækket af dyre sundhedscertifikater og overvældende papirarbejde.

Nogle virksomheder forsøger at finde en løsning. Nogle skotske fiskere har taget deres fangst direkte til danske markeder for at undgå det britiske bureaukrati. Imidlertid har ca. en femtedel af de små og mellemstore virksomheder, der eksporterer til EU, midlertidigt stoppet salget.

Den nye friktion har tvunget de virksomheder, der har råd til at genoverveje deres forsyningskæder, især de britiske virksomheder, der risikerer takster ved at sælge varer til EU, der er fremstillet af materialer, der oprindeligt blev importeret fra Asien.

Online tøjkæmpe ASOS forventer et taksthit på 15 millioner pund (21 millioner dollars), for selvom det meste af dets europæiske salg går via et Berlin-lager, kommer nogle stadig ind i Storbritannien først. Superdry vil bruge obligationslagre.

Den japanske bilproducent Nissan planlægger at skaffe flere batterier fra Storbritannien for at undgå takster på elbiler.

Virksomheder og forbrugere har modtaget uventede gebyrer for toldgebyrer, moms og højere logistikomkostninger, som gør noget salg uoverkommeligt.

Logistikgrupper sagde, at omkostningerne ved at ansætte europæiske chauffører til at bringe varer til Storbritannien var steget. Det faktum, at chauffører også har brug for en negativ COVID-test for at forlade, betyder, at ølandet er en meget mindre attraktiv destination for dem.

En CBI-undersøgelse blandt britiske producenter viste, at optimismen med hensyn til deres konkurrenceevne med EU-rivaler er forværret i det hurtigste tempo, der er registreret. På trods af dette forbedredes EU-ordrer, hvilket tyder på, at EU-virksomheder stadig køber fra Storbritannien.

Storbritanniens Brexit-handelsaftale med EU, der har været i kraft siden 1. januar, dækker ikke finansielle tjenester, hvilket efterlader sit City of London-finanscenter stort set afskåret fra blokken.

Den europæiske daglige aktiehandel til en værdi af € 6 mia. Forlod City of London til kontinentet i begyndelsen af ​​januar sammen med et stykke swapshandel. Det rejser spørgsmål om værdien af ​​enhver fremtidig EU-adgang, da britiske banker og handelsplatforme har åbnet enheder i blokken.

Bruxelles har sagt, at det ikke vil overveje at give mere ækvivalensadgang, før der er indgået en lovgivningsmæssig samarbejdspagt med Storbritannien, og planlagt britisk afvigelse fra EU-regler er blevet undersøgt.

London har ikke noget ønske om et bål af regler for at bevare sin position som et internationalt førende finanscenter efter Brexit, men det er parat til at handle, hvis EU blokerer adgangen, sagde City of Londons politiske leder til Reuters.

Bank of England har sagt, at Storbritannien ikke bør underkaste sig EU-regler kun for at sikre bedre adgang og advarer om, at prisen kan være for høj.

Det mest åbenlyse tegn på Brexit-påvirkningen kan ses i de havne, hvor store færger nu sender varer direkte mellem EU-medlem Irland og resten af ​​blokken for at skære papirerne og forsinkelser forbundet med den engang hurtigere rute via Storbritannien.

Der er opstået huller i supermarkedshylderne i Irland og den britiske provins Nordirland, da detailhandlere kæmper for at klare toldpapiret, en situation der kan blive forværret efter en tre måneders afdragsfri periode for Nordirlands supermarkeder udløber.

E-handel er også blevet hårdt ramt på grund af antallet af irske kunder, der handler online fra britiske butikker. Nogle britiske leverandører har stoppet handel, mens de nordirske logistikgrupper har advaret om, at priserne stiger, efterhånden som trailere vender tilbage fra Storbritannien tomme uden returbelastning for at dække omkostningerne.

($ 1 = 0.7283 pounds)

Continue Reading

EU

EU's samhørighedspolitik: Begyndelsen af ​​det 5. årlige forum for EU-strategien for Adriaterhavet og Den Ioniske Region

Udgivet

on

5. årlige forum af EU-strategi for den adriatiske-ioniske region (EUSAIR) starter i dag (28. januar) og vil være dedikeret til genopretningen af ​​Adriaterhavet og Den Ioniske Region i forbindelse med koronaviruspandemien. Arrangementet er co-organiseret af Europa-Kommissionen og Republikken Serbien og fokuserer på den stærkt berørte turistsektor, de kulturelle og kreative industrier samt på de digitale og grønne overgange i regionen.

Kommissær Ferreira (afbilledet) og kommissær Várhelyi åbner forummet sammen med ministre fra Serbien og Slovenien. Ferreira sagde: ”Denne makroregionale strategi er et meget vigtigt strategisk instrument til at hjælpe regionen med at tackle koronaviruspandemien, fremme en afbalanceret og inklusiv genopretning og fremme regional konvergens. Denne udvikling er vigtig for at understøtte det vestlige Balkans europæiske vej ”.

Várhelyi tilføjede: ”EU's økonomiske og investeringsplan for det vestlige Balkan vil være nøglen til den post-pandemiske genopretning ved at skabe forbindelser til transport, energi og digital infrastruktur i hele regionen og med EU. Rammer som Adriaterhavet og Det Ioniske Initiativ og EU-strategien for Adriaterhavet og Det Ioniske Region passer godt ind i denne tilgang. Det regionale samarbejde, du letter, og de gode naboforhold, du styrker, støtter og letter det vestlige Balkans tiltrædelse af EU. ”

Forummet vil give en dialogplatform for offentligheden og interessenter, der kan dele deres forventninger og ideer til at forme fremtiden for den adriatiske-ioniske region. EUSAIR, der blev lanceret i oktober 2014, dækker en region på mere end 70 millioner mennesker i fire EU-lande (Kroatien, Grækenland, Italien, Slovenien) og fem lande på det vestlige Balkan (Albanien, Bosnien-Hercegovina, Montenegro, Nordmakedonien og Serbien). Tilmeld at deltage i online begivenheden.

Continue Reading

coronavirus

Storbritannien vil samarbejde med EU for at undgå forstyrrelse af vaccinen, siger den britiske sundhedsminister

Udgivet

on

By

Storbritannien vil være i stand til at samarbejde med Den Europæiske Union for at sikre, at der ikke er nogen forstyrrelse i vaccineforsyningen, UK Health Minister Matt Hancock (billedet) har sagt og sagt, at protektionisme ikke var den rigtige tilgang efter et EU-forslag om at begrænse eksporten af ​​skud, skriver Alistair Smout.

”Jeg er sikker på, at vi kan arbejde sammen med EU for at sikre, at selvom gennemsigtighed er velkommen, at der ikke er nogen blokeringsmidler,” sagde han på en begivenhed, der var vært for Chatham House, og tilføjede, at han havde talt med Pfizers administrerende direktører. og AstraZeneca.

”Jeg er sikker på leveringen af ​​vaccine til Storbritannien. Jeg er overbevist om, at det ikke vil blive forstyrret. Men jeg vil opfordre alle internationale partnere til faktisk at samarbejde og arbejde tæt sammen, og jeg tror, ​​at protektionisme ikke er den rigtige tilgang midt i en pandemi. ”

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending