Slut med os

Forsvar

Vicepræsident Schinas og kommissær Johansson deltager i uformel videokonference for ministre indenrigsanliggender

Udgivet

on

Fremme af vores europæiske livsstil Vicepræsident Margaritis Schinas og kommissær for indre anliggender Ylva Johansson vil deltage i den uformelle videokonference fra ministrene for indenrigsanliggender i dag (14. december). Mødet starter med en opdatering fra det tyske formandskab for Rådet om forhandlingerne om forslaget til en forordning om forhindring af formidling af terrorindhold online, hvor en politisk aftale mellem Europa-Parlamentet og Rådet blev fundet i går. Ministrene vil derefter drøfte konklusioner om intern sikkerhed og om det europæiske politipartnerskab på baggrund af Kommissionens Dagsorden mod terrorisme og forslag til styrket mandat for Europol som blev præsenteret onsdag.

Endelig vil deltagerne gøre status over det igangværende arbejde med at gøre informationssystemer til forvaltning af de ydre grænser interoperable. Om eftermiddagen vil ministrene drøfte pagten om migration og asyl, som blev foreslået af Kommissionen den 23. september, herunder en drøftelse af EU-engagementet med partnerlandene om effektiv tilbagetagelse og migrationsstyring. Det kommende portugisiske formandskab præsenterer sit arbejdsprogram. En pressekonference med kommissær Johansson finder sted kl. +/- 17.15 CET, som du kan følge live videre EbS.

coronavirus

Indledende DOD COVID-19 vaccinationer i gang i hele USEUCOM-regionen

Udgivet

on

Den indledende runde af COVID-19-vaccinationer er i gang
for prioriteret DOD - personale, der tjener inden for US European Command (USEUCOM) ansvarsområde.

DOD-vaccinationsprogrammet startede i Europa den 28. december, da Moderna
vaccine blev administreret til sundhedspersonale, der tjener i tre amerikanske hærer
faciliteter til medicinsk behandling i Bayern.

Tre DOD-medicinske faciliteter i Storbritannien begyndte også at give
vaccine til patienter i denne uge. Yderligere DOD-medicinske faciliteter i Tyskland
og Det Forenede Kongerige er planlagt til at begynde at inokulere personale dette
uge. Næste uge er DOD-klinikker i Italien, Spanien, Belgien og Portugal
forventes at modtage deres første forsendelse af vaccinen.

Denne indledende fase af vaccinedistribution inden for USEUCOM-regionen er en
vigtigt første skridt mod DOD's overordnede plan, der opmuntrer alt personale
at blive vaccineret.

"At få alle vaccineret giver os mulighed for at bevæge sig tilbage til, i det væsentlige, en følelse
af normalitet med hensyn til hvordan vi interagerer med hinanden, "sagde brigadegeneral
Mark Thompson, chef for Regional Health Command Europe.

Thompson sagde, at den indledende fase vil tage omkring en måned at gennemføre, fordi
af den 28-dages periode mellem første dosis og anden dosis af Moderna
vaccineret.

For mere information, se USEUCOMs webside COVID-19-vaccinedistribution

Om USEUCOM

US European Command (USEUCOM) er ansvarlig for amerikanske militære operationer
i hele Europa, dele af Asien og Mellemøsten, Arktis og Atlanterhavet
Ocean. USEUCOM består af mere end 64,000 militære og civile
personale og arbejder tæt sammen med NATO-allierede og partnere. Kommandoen er
en af ​​to amerikanske fremadrettede geografiske kombattantkommandoer med hovedkontor
i Stuttgart, Tyskland. For mere information om USEUCOM, klik her.

Continue Reading

coronavirus

USEUCOM COVID-19 vaccinedistribution

Udgivet

on

Medicinske behandlingsfaciliteter i Europa modtager den første forsendelse af COVID-19-vaccinen på 28 steder i ni lande i hele USEUCOM's ansvarsområde, der starter fra denne uge. Indledende doser af vaccinen administreres i overensstemmelse med Department of Defense (DoD) fasedrevet vaccinedistributionsplan for at vaccinere amerikansk militær og civilt personale i en prioriteret rækkefølge.

Efter den indledende distribution, og efterhånden som mere vaccine bliver tilgængelig, vil yderligere personale have adgang til vaccinen. "Mens den hastighed, hvormed denne vaccine blev udviklet, er uden fortilfælde, er den grundige forskning, der viser dens sikkerhed og effektivitet, overbevisende," sagde US Navy Captain Mark Kobelja, kirurggeneral hos USEUCOM. "Jeg vil opfordre alt kvalificeret personale til at få denne vaccine, når den tilbydes."

Heath-myndigheder opfordrer alles fortsatte overholdelse af sundhedsbeskyttelseskrav til at bære passende masker, øve fysisk afstand, vaske hænder og passende begrænsning af bevægelse i overensstemmelse med DoD og værtslandets regler. De seneste USEUCOM-oplysninger om COVID-19 og vaccinedistributionsplanen kan være findes her.

Om USEUCOM

US European Command (USEUCOM) er ansvarlig for amerikanske militære operationer i hele Europa, dele af Asien og Mellemøsten, Arktis og Atlanterhavet. USEUCOM består af mere end 64,000 militære og civile medarbejdere og arbejder tæt sammen med NATO-allierede og partnere. Kommandoen er en af ​​to amerikanske fremadrettede geografiske stridskommandoer med hovedkontor i Stuttgart, Tyskland. For mere information om USEUCOM, klik her.

Continue Reading

Kriminalitet

Europæiske revisionsinstitutioner samler deres arbejde med cybersikkerhed

Udgivet

on

Da trusselniveauet for cyberkriminalitet og cyberangreb er steget i de senere år, har revisorer i hele Den Europæiske Union været mere og mere opmærksomme på modstandsdygtigheden i kritiske informationssystemer og digitale infrastrukturer. Revisionskompendiet om cybersikkerhed, der blev offentliggjort i dag af kontaktudvalget for EU's øverste revisionsinstitutioner (SAI'er), giver en oversigt over deres relevante revisionsarbejde på dette område.

Cyberhændelser kan være forsætlige eller utilsigtede og spænder fra utilsigtet videregivelse af information til angreb på virksomheder og kritisk infrastruktur, tyveri af personoplysninger eller endda indblanding i demokratiske processer, herunder valg og generelle desinformationskampagner for at påvirke offentlige debatter. Cybersikkerhed var allerede kritisk for vores samfund, før COVID-19 ramte. Men konsekvenserne af den pandemi, vi står overfor, vil forværre cybertrusler yderligere. Mange forretningsaktiviteter og offentlige tjenester er flyttet fra fysiske kontorer til fjernarbejde, mens 'falske nyheder' og konspirationsteorier har spredt sig mere end nogensinde.

Beskyttelse af kritiske informationssystemer og digitale infrastrukturer mod cyberangreb er således blevet en stadigt voksende strategisk udfordring for EU og dets medlemsstater. Spørgsmålet er ikke længere, om cyberangreb vil forekomme, men hvordan og hvornår de vil forekomme. Dette vedrører os alle: enkeltpersoner, virksomheder og offentlige myndigheder.

”COVID-19-krisen har afprøvet vores samfunds økonomiske og sociale struktur. I betragtning af vores afhængighed af informationsteknologi kan en 'cyberkrise' meget vel vise sig at være den næste pandemi ", sagde præsident Klaus-Heiner Lehne fra Den Europæiske Revisionsret (ECA). ”At søge digital autonomi og stå over for udfordringer forbundet med cybertrusler og eksterne desinformationskampagner vil utvivlsomt fortsat være en del af vores daglige liv og vil forblive på den politiske dagsorden i det næste årti. Det er derfor vigtigt at øge bevidstheden om nylige revisionsresultater om cybersikkerhed i EU-landene. ”

Europæiske SAI'er har derfor for nylig tilpasset deres revisionsarbejde om cybersikkerhed med særligt fokus på databeskyttelse, systemberedskab til cyberangreb og beskyttelse af vigtige offentlige forsyningssystemer. Dette skal sættes i en sammenhæng, hvor EU sigter mod at blive verdens sikreste digitale miljø. Europa-Kommissionen og Unionens højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik har faktisk netop præsenteret en ny EU's cybersikkerhedsstrategi, der sigter mod at styrke Europas kollektive modstandsdygtighed over for cybertrusler.

Kompendium offentliggjort den 17. december giver baggrundsinformation om cybersikkerhed, vigtigste strategiske initiativer og relevante retsgrundlag i EU. Det illustrerer også de største udfordringer, som EU og dets medlemsstater står over for, såsom trusler mod individuelle EU-borgeres rettigheder gennem misbrug af personoplysninger, risikoen for institutioner for ikke at kunne levere vigtige offentlige tjenester eller står over for begrænset ydeevne efter cyberangreb.

Kompendium trækker på resultaterne af revisioner foretaget af Revisionsretten og SAI'erne i tolv EU-lande: Danmark, Estland, Irland, Frankrig, Letland, Litauen, Ungarn, Holland, Polen, Portugal, Finland og Sverige.

Baggrund

Denne revision Kompendium er et produkt af samarbejde mellem SAI'erne i EU og dets medlemsstater inden for rammerne af EU-kontaktudvalget. Det er designet til at være en kilde til information for alle interesserede i dette vigtige politikområde. Den er i øjeblikket tilgængelig på engelsk i EU Kontaktudvalgets websted, og vil senere være tilgængelig på andre EU-sprog.

Dette er den tredje udgave af Kontaktudvalgets revision Kompendium. Den første udgave den Ungdomsarbejdsløshed og integration af unge på arbejdsmarkedet blev offentliggjort i juni 2018. Den anden den Folkesundhed i EU blev udstedt i december 2019.

Kontaktudvalget er en selvstændig, uafhængig og ikke-politisk forsamling af lederne af EU-SAI'er og dets medlemslande. Det udgør et forum for drøftelse og behandling af spørgsmål af fælles interesse i forbindelse med EU. Ved at styrke dialogen og samarbejdet mellem sine medlemmer bidrager kontaktudvalget til en effektiv og uafhængig ekstern revision af EU's politikker og programmer

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending