Følg os

Digitale økonomi

#DigitalServicesAct, #DigitalMarketsAct - Det er tid for vores demokrati at indhente teknologien, siger Margrethe Vestager på EØSU's plenarforsamling

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionens kommende initiativer til regulering af digitale tjenester og markeder vil sikre, at udbydere tager ansvar for de tjenester, de tilbyder, og at digitale giganter ikke pålægger deres egne regler på Europas markeder, sagde Kommissionens administrerende vicepræsident Margrethe Vestager.

Europa-Kommissionens lov om digitale tjenester og lov om digitale markeder, der forventes frigivet inden længe, ​​vil hjælpe europæisk demokrati med at indhente de sidste tyve år med digital udvikling og definere, hvordan digitale tjenester skal leveres, og digitale markeder fungerer, sagde Vestager i går (3) December) til Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalgs plenarforsamling under en debat om Et Europa, der passer til den digitale tidsalder.

EØSU's præsident Christa Schweng understregede, at den digitale overgang er blevet vigtigere end nogensinde som en af ​​de to byggesten i Europas opsving fra COVID-19-krisen sammen med den grønne overgang.

reklame

EØSU's præsident citerede en nylig undersøgelse, der skønnede, at det kumulative supplerende BNP-bidrag fra nye digitale teknologier inden 2030 kunne beløbe sig til 2.2 billioner EUR i EU - svarende til Spaniens og Hollands samlede BNP for 2019.

Schweng sagde: "Vi har brug for en europæisk, menneskecentreret tilgang til digitalisering. Uden borgernes og virksomhedernes tillid vil vi ikke være i stand til at udnytte de muligheder, digitaliseringen giver. Til det formål er det vigtigt at opbygge et ægte europæisk datarum, hvor vores data er beskyttet, og privatlivets fred og selvbestemmelse er sikret. Vi er også nødt til at opbygge EU's teknologiske suverænitet, samtidig med at vi opretholder global digital handel. "

Vestager skitserede nøgleelementerne i Kommissionens digitale strategi, dets fokus på at udnytte private investeringer, dets afhængighed af flagskibsinitiativer (på digitale færdigheder, digitale offentlige tjenester og cybersikkerhed) og opbygning og anvendelse af digital kapacitet.

reklame

”Nu vil Digital Services Act sikre, at digitale tjenesteudbydere tager ansvar og er ansvarlige for de tjenester, de leverer, og at tilliden kan genopbygges,” sagde Vestager. "Ulovligt onlineindhold og produkter, der ikke lever op til de regler, vi har for fysiske produkter, er problemet. Begge skal løses og bør rettes på europæisk skala."

"The Digital Markets Act", fortsatte hun med at bemærke, "vil sige til gigantiske virksomheder: du er mere end velkommen til at drive forretning i Europa, du er mere end velkommen til at få succes, men der er en liste over do's and don ' ts når du når denne portvagtsposition for at fair konkurrence skal være der og betjene forbrugerne på den bedst mulige måde. Det grundlæggende punkt her er, at markedet skal tjene os som forbrugere, og at vi ønsker teknologi, som vi virkelig kan stole på. "

Stefano Mallia, formand for EØSU's arbejdsgivergruppe, sagde: "Europæiske arbejdsgivere støtter stærkt det centrale mål for at genoprette Europas digitale suverænitet. Det er vores faste opfattelse, at investering i digitalisering er den bedste måde for EU og dets medlemsstater at komme ud af den nuværende økonomiske vanskelighed, støtte genopretningen og skabe nye arbejdspladser. "

Han gav udtryk for erhvervslivets opbakning til Kommissionens mål om over 20 mia. € årlig investering i AI i det næste årti og citerede en nyligt offentliggjort McKinsey-undersøgelse, der viser, at selvom kun en fjerdedel af virksomhederne globalt rapporterer bundlinjeeffekt af brugen af AI, synes denne virkning hovedsagelig at komme fra genereringen af ​​nye indtægter snarere end omkostningsreduktion - et fund, der er værd at undersøge i samtaler mellem Kommissionen, erhvervslivet og fagforeninger.

Oliver Röpke, formand for EØSU's Arbejdsgruppe, sagde: "Som arbejdstagerrepræsentanter er vi overbeviste om, at digitalisering er en mulighed ud over den nuværende pandemi til at få bedre job og arbejdsvilkår. Imidlertid er der behov for klare og retfærdige regler for at forhindre digital platforme fra at omgå lovgivningen og oprette en smartphone-version af 19th århundredes kapitalisme. For at sikre, at vi fuldt ud kan drage fordel af digitaliseringens enorme potentiale, skal vi inddrage arbejdsmarkedets parter fuldt ud gennem en klar ramme med arbejdstageres informations-, hørings- og deltagelsesrettigheder på alle niveauer.

Han sagde også, at det at finde retfærdige og effektive måder at beskatte den digitale økonomi var en grundlæggende plan for at sikre korrekt omfordeling af velstand, efterhånden som nye teknologier udviklede sig og robotisering spredte sig.

Seamus Boland, præsident for EØSC Diversity Europe Group, understregede, at pandemien både havde afsløret og fremskyndet digitaliseringen af ​​vores liv og samtidig bragt situationen for mennesker, der ikke vidste, hvordan de skulle bruge teknologien, i forgrunden.

”Digitaliseringen skal gennemføres på en måde, der er retfærdig, og som bringer alle med sig,” sagde han. "Det er min faste overbevisning, at Europa med succes vil styre omdannelsen til den digitale tidsalder, hvis vi bygger på vores styrker og på vores værdier. Alle øjne er rettet mod Europa for at føre den vej, så EU-regler bliver den globale standard. Så det er ikke kun om at gøre 'Europa egnet til den digitale tidsalder', det handler også om at gøre den 'digitale tidsalder egnet til Europa og verden'. "

Digitale økonomi

Kommissionen foreslår en vej til det digitale årti for at levere EU's digitale transformation inden 2030

Udgivet

on

Den 15. september foreslog Kommissionen en vej til det digitale årti, en konkret plan for at opnå den digitale transformation af vores samfund og økonomi inden 2030. Den foreslåede vej til det digitale årti vil oversætte EU's digitale ambitioner for 2030 ind i en konkret leveringsmekanisme. Det vil oprette en styringsramme baseret på en årlig samarbejdsmekanisme med medlemsstaterne for at nå frem til 2030 Digitale tiårsmål på EU -plan inden for områderne digitale færdigheder, digitale infrastrukturer, digitalisering af virksomheder og offentlige tjenester. Det har også til formål at identificere og gennemføre store digitale projekter, der involverer Kommissionen og medlemsstaterne. Pandemien fremhævede den centrale rolle, digital teknologi spiller i opbygningen af ​​en bæredygtig og velstående fremtid. Krisen afslørede især en kløft mellem digitalt egnede virksomheder og dem, der endnu ikke ville vedtage digitale løsninger, og fremhævede kløften mellem godt forbundne byer, landdistrikter og fjerntliggende områder. Digitalisering giver mange nye muligheder på den europæiske markedsplads, hvor mere end 500,000 ledige stillinger inden for cybersikkerhed og dataeksperter forblev ubesatte i 2020. I tråd med europæiske værdier bør Vejen til det digitale årti styrke vores digitale lederskab og fremme menneskecentreret og bæredygtig digital politik styrke borgere og virksomheder. Flere oplysninger findes i dette pressemeddelelse, Q & A og faktablad. Præsident von der Leyens Union of State -adresse er også tilgængelig online.

reklame

Læs

Digitale økonomi

Digital euro: Kommissionen hilser lanceringen af ​​det digitale euro-projekt velkommen af ​​ECB

Udgivet

on

Kommissionen glæder sig over beslutningen truffet af Styrelsesrådet for Den Europæiske Centralbank (ECB) om at lancere det digitale euro-projekt og starte sin undersøgelsesfase. Denne fase vil se på forskellige designmuligheder, brugerkrav og hvordan finansielle formidlere kan levere tjenester, der bygger på en digital euro. Den digitale euro, en digital form for centralbankpenge, ville tilbyde større valgmuligheder for forbrugere og virksomheder i situationer, hvor fysiske kontanter ikke kan bruges. Det vil støtte en velintegreret betalingssektor til at imødekomme nye betalingsbehov i Europa.

Under hensyntagen til digitalisering, hurtige ændringer i betalingslandskabet og fremkomsten af ​​kryptoaktiver ville den digitale euro være et supplement til kontanter, som skulle forblive bredt tilgængelige og anvendelige. Det vil støtte en række politiske mål, der er beskrevet i Kommissionens bredere digital finansiering og detailbetalingsstrategier, herunder digitalisering af den europæiske økonomi, øge euroens internationale rolle og støtte EU's åbne strategiske autonomi. Baseret på det tekniske samarbejde med ECB, der blev indledt i januar, vil Kommissionen fortsat arbejde tæt sammen med ECB og EU-institutionerne i hele undersøgelsesfasen med at analysere og teste de forskellige designmuligheder i betragtning af de politiske mål.

reklame

Læs

Digitale økonomi

Ny digital ressource lanceret til støtte for sundhed, social pleje og industriens innovation

Udgivet

on

Opnåelse af innovation er en ny ressource udviklet af Life Sciences Hub Wales for at informere og vejlede dem, der arbejder på tværs af innovation inden for industri, sundhed og social pleje. Den opsummerer nøgleforskning, giver kritisk indsigt og leverer friske perspektiver fra tværsektorielle tankeledere.

Denne nye digitale ressource gennemgår den rigdom af viden, der er tilgængelig om innovation inden for sundhed og social pleje for at udstyre dem, der har brug for det, med de mest relevante og vigtige oplysninger. Life Sciences Hub Wales har arbejdet tæt sammen med bidragydere, der spænder over sundhed, industri, akademi og social pleje, der leverer input.

Innovation opfattes af mange interessenter som afgørende for at katalysere systemomfattende ændringer og gøre en forskel for patienter og mennesker. En nylig undersøgelse bestilt af Life Sciences Hub Wales for Beaufort Research viste, at 97% af sundhed og social pleje betragtede innovation som meget vigtig sammen med 91% af industrien.

reklame

Barrierer kan imidlertid gøre innovation vanskeligere, herunder mangel på fælles sprog, ressourcer og engagement på tværs af sektorer. Life Sciences Hub Wales har skabt ressourcen Achieving Innovation til at hjælpe med at tackle disse udfordringer og identificere evidensbaserede løsninger og svar til at navigere i innovationsøkosystemet og fremtidssikre vores sundheds- og sociale plejesystemer.

Ressourcen er indstillet til regelmæssigt at blive opdateret med nyt materiale og lanceres med:

Cari-Anne Quinn, administrerende direktør for Life Sciences Hub Wales, sagde: ”Denne nye ressource kan spille en nøglerolle i at hjælpe interessenter med alle baggrunde med at navigere i sundheds- og socialplejeøkosystemerne i Wales og videre. Innovatorer har nøglen til omfattende transformation af sundhed, pleje og velvære i Wales, og denne ressource vil støtte dem i at opnå dette. ”

reklame

Minister for sundhed og sociale tjenester, Eluned Morgan, sagde: ”Innovation spiller en afgørende rolle i at støtte vores sundheds- og sociale plejesektorer i Wales til at levere nye ideer og teknologier i partnerskab med industrien. Jeg glæder mig over Life Sciences Hub Wales nye ressource for 'At opnå innovation' som et nøgleværktøj for innovatorer, der arbejder på at overvinde reelle udfordringer og få fat i spændende nye muligheder. Da vi etablerede og finansierede Life Science Hub Wales, var innovation kernen i dens etos - dette etos har spillet en nøglerolle i vores opsving og reaktion på virkningen af ​​COVID-19. ”

Dr. Chris Subbe, akut, respiratorisk og kritisk plejemedicinsk konsulent ved Betsi Cadwaladr University Health Board og senior klinisk lektor ved Bangor University, sagde: ”Jeg var meget glad for at kunne bidrage til ressourcen til opnåelse af innovation ved at undersøge vigtigheden af ​​at gøre innovation til en dagligdags vane.

I denne tid med ekstraordinært pres på vores evne til at yde kvalitetspleje er vi nødt til at finde måder at udvikle talent og ideer overalt, hvor de kommer. Denne nye ressource skal give tværfaglige innovatorer fra industri- og sundhedsbaggrund mulighed for at få den information, kontekst og det sprog, der kræves. ”

Darren Hughes, direktør for walisisk NHS Confederation, sagde: ”Vi glæder os over den nye Achieving Innovation-ressource fra Life Sciences Hub Wales, da vi har set virkningen af ​​innovation og serviceomdannelse som reaktion på Covid-19-pandemien. Ressourcen understøtter en dybere forståelse af innovation og supplerer vores rapport med flere agenturer udarbejdet af Swansea University, NHS Wales COVID-19-undersøgelsesrapport om innovation og transformation, der trækker fra en enorm evidensbase af personalerfaringer fra hele NHS Wales, der undersøger hvorfor og hvordan de innoverede og ser på praktiske anbefalinger til at fremme denne dagsorden.

"Når vi påbegynder opsving, er det bydende nødvendigt, at vi udnytter muligheden for at forbedre servicelevering, effektivitet, patientresultater, personalets trivsel og tilskynde til en kultur for læring og deling af bedste praksis på tværs af organisatoriske grænser."

Ressourcen kommer på et spændende tidspunkt for innovation i Wales med lanceringen af ​​Intensive Learning Academies tidligere i 2021. De første af deres slags i verden, disse verdensledende akademier leverer innovationsfokuserede undervisningskurser, forskning og skræddersyet rådgivning tjenester, hvor Life Sciences Hub Wales understøtter relevante partnere.

Hvis du gerne vil udforske ressourcen Achieving Innovation, Klik her

Om Life Sciences Hub Wales

Life Sciences Hub Wales sigter mod at gøre Wales til det foretrukne sted for innovation inden for sundhed, pleje og velvære. Vi hjælper med at fremme innovation og skabe meningsfuldt samarbejde mellem industri, sundhed, social pleje, regering og forskningsorganisationer.

Vi ønsker at hjælpe med at transformere både nationens sundhed og økonomiske velbefindende:

  • Fremskynde udviklingen og vedtagelsen af ​​innovative løsninger, der understøtter Wales sundheds- og sociale behov, og
  • samarbejde med industrien for at fremme økonomisk forbedring på tværs af biovidenskabssektoren og skabe forretningsvækst og job i Wales.

Vi gør dette ved at arbejde tæt sammen med kolleger inden for sundhed og social pleje for at forstå de udfordringer og pres, en organisation kan have. Når vi først er identificeret, arbejder vi sammen med industrien for at hjælpe med at kilde og støtte udviklingen af ​​innovative løsninger til at reagere på disse udfordringer med smidighed.

Vores team leverer skræddersyet rådgivning, skiltning og support til at fremskynde alle innovationsrejser, uanset om vi støtter en kliniker med en lys idé eller en multinationel organisation for biovidenskab.

Life Sciences Hub Wales hjælper med at katalysere ændringer i hele systemet ved at indkalde og organisere et tværsektorielt innovationsøkosystem. Disse forbindelser giver os mulighed for at skabe værdifulde netværk og matchmaking muligheder.

For at finde ud af mere, klik her.

Om ressourcen til opnåelse af innovation

Ressourcen lanceres med:

  • Otte indsigter til opnåelse af innovation- artikel, der samler nøgleindsigt og temaer fra hele ressourcen.
  • Vejviser opsummerende support og organisationer tilgængelige i Wales.
  • A narrativ gennemgang af innovationsbevis og litteratur.
  • A politisk gennemgang af den walisiske regerings tilgang til innovation.
  • blogs forfatter af ledere fra hele sundhed, industri og social pleje med fokus på innovation.
  • Podcasts, hvor tankeledere diskuterer innovationens udfordringer og muligheder.

Undersøgelsesreference:

"En nylig undersøgelse bestilt af Life Sciences Hub Wales for Beaufort Research viste, at 97% af sundheds- og socialplejen betragtede innovation som meget vigtig sammen med 91% af industrien. ”

Beaufort Research blev bestilt af Life Sciences Hub Wales til at gennemføre en anonym undersøgelse af tværsektorielle opfattelser af interessenter omkring organisationen og den bredere biovidenskabssektor i begyndelsen af ​​2021. Dette blev foretaget for at hjælpe med at informere Life Sciences Hub Wales 'fremtidige strategiske retning.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending