Slut med os

EU

EU-USA: En ny transatlantisk dagsorden for global forandring

Udgivet

on

Europa-Kommissionen og den højtstående repræsentant fremsætter i dag (2. december) et forslag til en ny, fremadrettet transatlantisk dagsorden. Mens de sidste år er blevet testet af geopolitiske magtskift, bilaterale spændinger og ensidige tendenser, sejr for den valgte præsident Joe Biden og den valgte vicepræsident Kamala Harris kombineret med en mere selvsikker og dygtig EU og en ny geopolitisk og økonomisk virkelighed , præsentere en en gang i en generation-mulighed for at designe en ny transatlantisk dagsorden for globalt samarbejde baseret på vores fælles værdier, interesser og global indflydelse.

Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen (afbilledet) sagde: ”Vi tager initiativ til at designe en ny transatlantisk dagsorden, der passer til nutidens globale landskab. Den transatlantiske alliance er baseret på fælles værdier og historie, men også interesser: at opbygge en stærkere, mere fredelig og mere velstående verden. Når det transatlantiske partnerskab er stærkt, er EU og USA begge stærkere. Det er på tide at genoprette forbindelse til en ny dagsorden for transatlantisk og globalt samarbejde for nutidens verden. ”

EU's højtstående repræsentant / næstformand Josep Borrell sagde: ”Med vores konkrete forslag til samarbejde under den fremtidige Biden-administration sender vi stærke meddelelser til vores amerikanske venner og allierede. Lad os se frem, ikke tilbage. Lad os forynge vores forhold. Lad os opbygge et partnerskab, der leverer velstand, stabilitet, fred og sikkerhed for borgerne på tværs af vores kontinenter og rundt om i verden. Der er ikke tid til at vente - lad os komme på arbejde. ”

Et principielt partnerskab

EU's forslag om en ny, fremadrettet transatlantisk dagsorden for globalt samarbejde afspejler, hvor global ledelse er påkrævet, og er centreret om overordnede principper: stærkere multilateral handling og institutioner, forfølgelse af fælles interesser, udnyttelse af kollektiv styrke og finde løsninger, der respekterer fælles værdier. Den nye dagsorden spænder over fire områder og fremhæver de første skridt til fælles handling, der fungerer som en indledende transatlantisk køreplan for at tackle centrale udfordringer og udnytte muligheder.

Arbejde sammen for en sundere verden: COVID-19 og videre

EU ønsker, at USA tilslutter sig sin globale lederrolle med hensyn til at fremme globalt samarbejde som reaktion på coronavirus, beskytte liv og levebrød og genåbne vores økonomier og samfund. EU ønsker at samarbejde med USA for at sikre finansiering til udvikling og retfærdig global distribution af vacciner, test og behandlinger, udvikle fælles beredskab og reaktionskapacitet, lette handel med vigtige medicinske varer og styrke og reformere Verdenssundhedsorganisationen.

Arbejder sammen for at beskytte vores planet og velstand

Coronavirus-pandemien udgør fortsat betydelige udfordringer, klimaændringer og tab af biodiversitet er fortsat de afgørende udfordringer i vores tid. De kræver systemændring på tværs af vores økonomier og globalt samarbejde over Atlanterhavet og verden. EU foreslår, at der etableres en omfattende transatlantisk grøn dagsorden, at koordinere holdninger og i fællesskab lede bestræbelserne på ambitiøse globale aftaler, der starter med en fælles forpligtelse til net-nul-emissioner inden 2050.

Et fælles handels- og klimainitiativ, foranstaltninger til at undgå kulstoflækage, en grøn teknologisk alliance, en global lovgivningsmæssig ramme for bæredygtig finansiering, fælles lederskab i kampen mod skovrydning og intensivering af havbeskyttelsen er alle en del af EU's forslag. Samarbejde om teknologi, handel og standarder Deling af værdier af menneskelig værdighed, individuelle rettigheder og demokratiske principper, tegner sig for omkring en tredjedel af verdens handel og standarder og står over for fælles udfordringer gør EU og USA til naturlige partnere inden for handel, teknologi og digital styring .

EU ønsker at arbejde tæt sammen med USA for at løse bilaterale handelsirritanter gennem forhandlede løsninger, lede reformen af ​​Verdenshandelsorganisationen og etablere et nyt EU-USA handels- og teknologiråd. Derudover foreslår EU at skabe en specifik dialog med USA om ansvaret for onlineplatforme og Big Tech, arbejde sammen om fair beskatning og markedsforvridninger og udvikle en fælles tilgang til beskyttelse af kritiske teknologier. Kunstig intelligens, datastrømme og samarbejde om regulering og standarder er også en del af EU's forslag.

Samarbejde mod en sikrere, mere velstående og mere demokratisk verden

EU og USA deler en grundlæggende interesse i at styrke demokrati, opretholde international lov, støtte bæredygtig udvikling og fremme menneskerettigheder over hele verden. Et stærkt partnerskab mellem EU og USA vil være afgørende for at støtte demokratiske værdier såvel som global og regional stabilitet, velstand og konfliktløsning. Den Europæiske Union foreslår at genoprette et tættere transatlantisk partnerskab på forskellige geopolitiske arenaer og arbejde sammen om at forbedre koordineringen, udnytte alle tilgængelige værktøjer og udnytte den kollektive indflydelse. Som de første skridt vil EU spille en fuld rolle i topmødet for demokrati, der er foreslået af den valgte præsident Biden, og vil søge fælles forpligtelser med USA for at bekæmpe fremkomsten af ​​autoritarisme, krænkelse af menneskerettighederne og korruption.

EU søger også at koordinere fælles EUUS-reaktioner for at fremme regional og global stabilitet, styrke den transatlantiske og internationale sikkerhed, herunder gennem en ny EU-USA-sikkerheds- og forsvarsdialog og styrke det multilaterale system. Næste skridt Det Europæiske Råd opfordres til at tilslutte sig denne oversigt og foreslog de første skridt som en køreplan for en ny transatlantisk dagsorden for globalt samarbejde inden lanceringen på et topmøde mellem EU og USA i første halvdel af 2021.

Brexit

Storbritannien kan overvinde 'børnesygdomme' efter fiskeri efter Brexit, siger minister

Udgivet

on

By

Storbritannien mener, at det kan løse de "børnesygdomme" efter brexit, der har forhindret skotske fiskere i at eksportere varer til EU på grund af toldforsinkelser, sagde fødevare- og miljøminister George Eustice (billedet), skriver Kate Holton og Paul Sandle.

Nogle EU-importører har afvist lastbiler med skotsk fisk siden 1. januar efter behovet for fangstcertifikater, sundhedskontrol og eksporterklæringer betød, at det havde taget for lang tid at ankomme, hvilket gjorde fiskere vrede, der står over for økonomisk ødelæggelse, hvis handlen ikke kan genoptages.

Eustice fortalte parlamentet, at hans personale havde holdt møder med hollandske, franske og irske embedsmænd for at forsøge at "stryge nogle af disse tænderproblemer ud".

”De er kun tandproblemer,” sagde han. "Når folk vænner sig til at bruge papirarbejdet, flyder der varer."

Eustice sagde, at der ikke var nogen frist for at indføre reglerne, at branchen skulle tilpasse sig dem i realtid og beskæftige sig med sådanne spørgsmål som hvilken farve blæk, der kan bruges til at udfylde formularer. Han tilføjede, at mens regeringen overvejede kompensation for sektorer, der blev ramt af ændringer efter Brexit, fokuserede han nu på at løse forsinkelserne for fiskerne.

Logistikudbydere, der nu kæmper for at levere varer rettidigt, har sagt, at skiftet til livet uden for det indre marked og toldunionen er meget mere markant, og mens leveringstiderne kan forbedres, vil det nu koste mere og tage længere tid at eksportere.

For at få friske produkter til EU-markederne skal logistikudbydere nu opsummere belastningen med angivelse af varekoder, produkttyper, bruttovægt, antal kasser og værdi plus andre detaljer. Fejl kan betyde længere forsinkelser, der rammer franske importører, der også er blevet ramt af bureaukratiet.

Continue Reading

EU

Sulten på forandring: Et åbent brev til europæiske regeringer

Udgivet

on

I 2020 vidste hele verden, hvad det var at være sulten. Millioner af mennesker gik uden nok at spise, med de mest desperate nu står overfor hungersnød. På samme tid fik isolation en ny betydning, hvor de ensomme og fjerneste var berøvet af menneskelig kontakt, når de mest havde brug for det, mens de mange ofre for Covid-19 var sultet af luft. For os alle manglede den menneskelige oplevelse langt fra at tilfredsstille selv de mest basale behov, skriver Agnes Kalibata, særlig udsending for 2021-topmødet om fødevaresystemer.

Pandemien har givet en smag af en fremtid ved grænserne for eksistens, hvor folk er berøvet, regeringer bliver hæmmet og økonomier visner. Men det har også skabt en hidtil uset global appetit på ændringer for at forhindre, at dette bliver vores langsigtede virkelighed.

For alle de forhindringer og udfordringer, vi står over for i de kommende uger og måneder, begynder jeg 2021 med en enorm følelse af optimisme og håber, at det knurrende i vores maver og længslen i vores hjerter kan blive det kollektive brøl af trods, beslutsomhed og revolution for at gøre dette år bedre end sidste, og fremtiden lysere end fortiden.

Det starter med mad, den mest primære form for næring. Det er mad, der bestemmer sundheden og udsigterne for næsten 750 millioner europæere og tæller. Det er mad, der bruger nogle 10 millioner kun i europæisk landbrug og giver løftet om økonomisk vækst og udvikling. Og det er mad, som vi har lært, påvirker vores meget økosystemer, helt ned til luft, vi indånder, det vand, vi drikker, og det klima, vi nyder, kommer regn eller skinne.

Allerede før pandemien var 2021 bestemt til at være et ”superår” for mad, et år hvor fødevareproduktion, forbrug og bortskaffelse endelig fik den nødvendige globale opmærksomhed, da FN indkalder verdens første Topmødet om fødevaresystemer. Men med to års fremskridt, der nu er komprimeret i de næste 12 måneder, får 2021 en fornyet betydning.

Efter et år med global lammelse, forårsaget af chokket fra Covid-19, skal vi kanalisere vores bekymringer, vores frygt, vores sultog mest af al vores energi til handling og vågner op til det faktum, at ved at omdanne fødevaresystemer til at være sundere, mere bæredygtige og inkluderende, kan vi genvinde fra pandemien og begrænse virkningen af ​​fremtidige kriser.

Den ændring, vi har brug for, vil kræve, at vi alle tænker og handler forskelligt, fordi vi alle har en andel og en rolle i fungerende fødevaresystemer. Men nu, mere end nogensinde, skal vi se på vores nationale ledere for at kortlægge vejen fremad ved at forene landmænd, producenter, forskere, transportvirksomheder, købmænd og forbrugere, lytte til deres vanskeligheder og indsigt og lovede at forbedre hvert aspekt af maden system til forbedring af alle.

Politikere skal lytte til Europas 10 millioner landmænd som vogtere af de ressourcer, der producerer vores mad, og tilpasser deres behov og udfordringer med perspektivet fra miljøforkæmpere og iværksættere, kokke og restaurantejere, læger og ernæringseksperter til at udvikle nationale forpligtelser.

Vi går ind i 2021 med vind i sejlene. Mere end 50 lande har tilsluttet sig Den Europæiske Union for at deltage i topmødet om fødevaresystemer og dets fem prioriterede søjler, eller Handlingsspor, der krydser ernæring, fattigdom, klimaændringer, modstandsdygtighed og bæredygtighed. Og mere end to dusin lande har udpeget en national indkalder til at være vært for en række dialoger på landsniveau i de kommende måneder en proces, der ligger til grund for topmødet og sætter dagsordenen for handlingsårets årti til 2030.

Men dette er kun begyndelsen. Med største hastende opfordring opfordrer jeg alle FN-medlemsstater til at slutte sig til denne globale bevægelse for en bedre og mere tilfredsstillende fremtid, begyndende med transformation af fødevaresystemer. Jeg opfordrer regeringer til at give den platform, der åbner en samtale og guider lande mod håndgribelige, konkrete ændringer. Og jeg opfordrer alle med ild i maven til at blive involveret i Food Systems Summit-processen i år og starte rejsen med overgang til mere inkluderende og bæredygtige fødevaresystemer.

Topmødet er et 'People's Summit' for alle, og dets succes afhænger af, at alle overalt bliver involveret ved at deltage i Action Track-undersøgelser, tilslutter sig online Summit Communityog tilmelde dig for at blive Food Systems Heroes som er forpligtet til at forbedre fødevaresystemer i deres egne samfund og valgkredse.

Alt for ofte siger vi, at det er tid til at handle og gøre en forskel og derefter fortsætte som før. Men det ville være utilgiveligt, hvis verden fik lov til at glemme lektionerne fra pandemien i vores desperation efter at vende tilbage til det normale liv. Alt det der står på væggen antyder, at vores fødevaresystemer skal reformeres nu. Menneskeheden er sulten efter denne ændring. Det er tid til at mætte vores appetit.

Continue Reading

Biodiversitet

Offentlig høring om sammenhæng mellem tab af biodiversitet og pandemier som COVID-19 

Udgivet

on

Parlamentets høring om 'Står over for den sjette masseudryddelse og øger risikoen for pandemier: Hvilken rolle spiller EU's biodiversitetsstrategi for 2030' afholdes i dag (14. januar).

Høringen er arrangeret af Udvalget for Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed og vil tage fat på tabet af biodiversitet og i hvilket omfang dette øger risikoen for pandemier på grund af ændringer i arealanvendelse, klimaændringer og handel med vilde dyr. Den rolle, som EU's biodiversitetsstrategi for 2030 kan spille for at imødegå tab af biodiversitet og for at øge EU's og den globale forpligtelse til biodiversitet, vil blive drøftet.

Mellemstatslige platform for biodiversitet og økosystemtjenester Eksekutivsekretær dr. Anne Larigauderie og Det Europæiske Miljøagenturs administrerende direktør dr. Hans Bruyninckx åbner den offentlige høring.

Det detaljerede program er tilgængeligt : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Du kan følge høringen live : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede. fra kl. 9 i dag.

EU's biodiversitetsstrategi for 2030

Torsdag eftermiddag vil medlemmerne drøfte ordførerens udkast til betænkning César Luena (S&D, ES), som reagerer på Kommissionens biodiversitetsstrategi for 2030 og glæder sig over ambitionsniveauet i strategien. Udkastet til betænkning understreger, at alle de vigtigste direkte drivkræfter for naturændring skal tages op og udtrykker bekymring over jordforringelse, virkningen af ​​klimaændringer og det faldende antal bestøvere. Den behandler også spørgsmålene om finansiering, mainstreaming og styringsrammen for biodiversitet, opfordrer til et Green Erasmus-program med fokus på restaurering og bevarelse og understreger behovet for international handling, herunder med hensyn til havstyring.

Du kan følge udvalgets møde direkte : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede. fra 13h15.

Mere information 

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending