Slut med os

Kriminalitet

Over 40 arresteret i største nogensinde overgreb mod narkotikaresmugling af kokain fra Brasilien til Europa

Udgivet

on

I de tidlige morgentimer (27. november) gennemførte mere end tusind politibetjente med støtte fra Europol koordinerede razziaer mod medlemmerne af dette højt professionelle kriminalsyndikat. Omkring 180 husundersøgelser blev udført, hvilket resulterede i anholdelse af 45 mistænkte. 

Undersøgelsen afslørede, at dette narkotikahandelnetværk var ansvarlig for den årlige import af mindst 45 tons kokain til de vigtigste europæiske søhavne med overskud på over 100 millioner euro i løbet af 6 måneder.

Denne internationale bro, ledet af de portugisiske, belgiske og brasilianske myndigheder, blev udført samtidigt af agenturer fra tre forskellige kontinenter med koordineringsindsats fremmet af Europol:

 • Europa: portugisisk retsvæsen (Polícia Judiciária), belgisk føderalt politi (Federale Gerechtelijke Politie, politi Judiciaire Fédérale), spansk nationalpoliti (Policia Nacional), hollandsk politi (politie) og det rumænske politi (Poliția Română)
 • Sydamerika: Brasiliansk føderalt politi (Policia Federal)
 • Mellemøsten: Dubai Police Force og Dubai State Security

Resultater i korte træk 

 • 45 anholdelser i Brasilien (38), Belgien (4), Spanien (1) og Dubai (2).
 • 179 hussøgninger.
 • Over 12 mio. € i beslaglagte kontanter i Portugal, 300,000 euro i beslaglæggelser i Belgien og over R $ 1 mio. Og 169,000 US $ i kontanter beslaglagt i Brasilien.
 • 70 luksusbiler beslaglagt i Brasilien, Belgien og Spanien og 37 fly beslaglagt i Brasilien.
 • 163 huse beslaglagt i Brasilien til en værdi af over $ 132 mio., To huse beslaglagt i Spanien til en værdi af € 4 mio. Og to lejligheder beslaglagt i Portugal til en værdi af € 2.5 mio.
 • Finansielle aktiver på 10 personer, der er nedfrosset i Spanien.

Globalt samarbejde 

Inden for rammerne af efterretningsaktiviteter, der er i gang med sine operationelle kolleger, udviklede Europol pålidelig efterretningstjeneste om den internationale narkotikahandel og hvidvaskning af penge i et brasiliansk organiseret kriminel netværk, der opererer i flere EU-lande.

Kriminalsyndikatet havde direkte kontakt med narkotikakarteller i Brasilien og andre sydamerikanske kildelande, der var ansvarlige for forberedelsen og forsendelserne af kokain i maritime containere, der var bundet til større europæiske søhavne.

Omfanget af kokainimport fra Brasilien til Europa under deres kontrol og kommando er massivt, og over 52 tons kokain blev beslaglagt af retshåndhævende myndigheder i løbet af efterforskningen.

I april 2020 samlede Europol de involverede lande, som siden har arbejdet tæt sammen om at etablere en fælles strategi for at nedbringe hele netværket. De vigtigste mål blev identificeret på begge sider af Atlanterhavet.

Siden da har Europol leveret løbende efterretningsudvikling og analyse til støtte for feltundersøgere. I løbet af handlingsdagen blev i alt 8 af dets officerer udsendt på stedet i Portugal, Belgien og Brasilien for at hjælpe de nationale myndigheder der, hvilket sikrer hurtig analyse af nye data, da de blev indsamlet under aktionen og tilpasning af strategien som krævet.

I en kommentar til denne operation sagde Europols vicedirektør Wil van Gemert: "Denne operation fremhæver den komplekse struktur og den brede rækkevidde af brasilianske organiserede kriminelle grupper i Europa. Omfanget af den udfordring, politiet i dag står overfor, kræver en koordineret tilgang til at tackle stoffet handel på tværs af kontinenter. Vores partnerlandes forpligtelse til at arbejde via Europol understøttede succesen med denne operation og tjener som en fortsat global opfordring til handling. "

Kriminalitet

Europæiske revisionsinstitutioner samler deres arbejde med cybersikkerhed

Udgivet

on

Da trusselniveauet for cyberkriminalitet og cyberangreb er steget i de senere år, har revisorer i hele Den Europæiske Union været mere og mere opmærksomme på modstandsdygtigheden i kritiske informationssystemer og digitale infrastrukturer. Revisionskompendiet om cybersikkerhed, der blev offentliggjort i dag af kontaktudvalget for EU's øverste revisionsinstitutioner (SAI'er), giver en oversigt over deres relevante revisionsarbejde på dette område.

Cyberhændelser kan være forsætlige eller utilsigtede og spænder fra utilsigtet videregivelse af information til angreb på virksomheder og kritisk infrastruktur, tyveri af personoplysninger eller endda indblanding i demokratiske processer, herunder valg og generelle desinformationskampagner for at påvirke offentlige debatter. Cybersikkerhed var allerede kritisk for vores samfund, før COVID-19 ramte. Men konsekvenserne af den pandemi, vi står overfor, vil forværre cybertrusler yderligere. Mange forretningsaktiviteter og offentlige tjenester er flyttet fra fysiske kontorer til fjernarbejde, mens 'falske nyheder' og konspirationsteorier har spredt sig mere end nogensinde.

Beskyttelse af kritiske informationssystemer og digitale infrastrukturer mod cyberangreb er således blevet en stadigt voksende strategisk udfordring for EU og dets medlemsstater. Spørgsmålet er ikke længere, om cyberangreb vil forekomme, men hvordan og hvornår de vil forekomme. Dette vedrører os alle: enkeltpersoner, virksomheder og offentlige myndigheder.

”COVID-19-krisen har afprøvet vores samfunds økonomiske og sociale struktur. I betragtning af vores afhængighed af informationsteknologi kan en 'cyberkrise' meget vel vise sig at være den næste pandemi ", sagde præsident Klaus-Heiner Lehne fra Den Europæiske Revisionsret (ECA). ”At søge digital autonomi og stå over for udfordringer forbundet med cybertrusler og eksterne desinformationskampagner vil utvivlsomt fortsat være en del af vores daglige liv og vil forblive på den politiske dagsorden i det næste årti. Det er derfor vigtigt at øge bevidstheden om nylige revisionsresultater om cybersikkerhed i EU-landene. ”

Europæiske SAI'er har derfor for nylig tilpasset deres revisionsarbejde om cybersikkerhed med særligt fokus på databeskyttelse, systemberedskab til cyberangreb og beskyttelse af vigtige offentlige forsyningssystemer. Dette skal sættes i en sammenhæng, hvor EU sigter mod at blive verdens sikreste digitale miljø. Europa-Kommissionen og Unionens højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik har faktisk netop præsenteret en ny EU's cybersikkerhedsstrategi, der sigter mod at styrke Europas kollektive modstandsdygtighed over for cybertrusler.

Kompendium offentliggjort den 17. december giver baggrundsinformation om cybersikkerhed, vigtigste strategiske initiativer og relevante retsgrundlag i EU. Det illustrerer også de største udfordringer, som EU og dets medlemsstater står over for, såsom trusler mod individuelle EU-borgeres rettigheder gennem misbrug af personoplysninger, risikoen for institutioner for ikke at kunne levere vigtige offentlige tjenester eller står over for begrænset ydeevne efter cyberangreb.

Kompendium trækker på resultaterne af revisioner foretaget af Revisionsretten og SAI'erne i tolv EU-lande: Danmark, Estland, Irland, Frankrig, Letland, Litauen, Ungarn, Holland, Polen, Portugal, Finland og Sverige.

Baggrund

Denne revision Kompendium er et produkt af samarbejde mellem SAI'erne i EU og dets medlemsstater inden for rammerne af EU-kontaktudvalget. Det er designet til at være en kilde til information for alle interesserede i dette vigtige politikområde. Den er i øjeblikket tilgængelig på engelsk i EU Kontaktudvalgets websted, og vil senere være tilgængelig på andre EU-sprog.

Dette er den tredje udgave af Kontaktudvalgets revision Kompendium. Den første udgave den Ungdomsarbejdsløshed og integration af unge på arbejdsmarkedet blev offentliggjort i juni 2018. Den anden den Folkesundhed i EU blev udstedt i december 2019.

Kontaktudvalget er en selvstændig, uafhængig og ikke-politisk forsamling af lederne af EU-SAI'er og dets medlemslande. Det udgør et forum for drøftelse og behandling af spørgsmål af fælles interesse i forbindelse med EU. Ved at styrke dialogen og samarbejdet mellem sine medlemmer bidrager kontaktudvalget til en effektiv og uafhængig ekstern revision af EU's politikker og programmer

Continue Reading

Kriminalitet

Sikkerhedsunion: En dagsorden for bekæmpelse af terrorisme og stærkere Europol for at øge EU's modstandsdygtighed

Udgivet

on

Fremme af vores europæiske livsstil Vicepræsident Margaritis Schinas sagde: ”De unions grundlæggende og rettighedsbaserede fundament er vores stærkeste beskyttelse mod truslen om terrorisme. Ved at opbygge inkluderende samfund, hvor alle kan finde deres plads, reducerer vi appel af ekstremistiske fortællinger. Samtidig er den europæiske livsstil ikke valgfri, og vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at forhindre dem, der forsøger at fortryde den. Med dagens dagsorden mod terrorisme sætter vi fokus på at investere i vores samfunds modstandsdygtighed med foranstaltninger til bedre at modvirke radikalisering og beskytte vores offentlige rum mod angreb gennem målrettede foranstaltninger. ”

Ylva Johansson, kommissær for indre anliggender, sagde: ”Med dagens dagsorden mod terrorisme styrker vi eksperters evne til at foregribe nye trusler, vi hjælper lokalsamfund med at forhindre radikalisering, vi giver byerne midlerne til at beskytte åbne offentlige rum gennem godt design og vi sikrer, at vi kan reagere hurtigt og mere effektivt på angreb og forsøg på angreb. Vi foreslår også at give Europol de moderne midler til at støtte EU-landene i deres efterforskning. ”

Foranstaltninger til at foregribe, forhindre, beskytte og reagere

Den seneste tid med angreb på europæisk jord har tjent som en skarp påmindelse om, at terrorisme stadig er en reel og nuværende fare. Efterhånden som denne trussel udvikler sig, skal også vores samarbejde for at imødegå den.

Dagsordenen mod terrorisme sigter mod:

 • Identificering af sårbarheder og opbygningskapacitet til at foregribe trusler

For bedre at forudse trusler såvel som potentielle blinde pletter bør medlemsstaterne sørge for, at efterretnings- og situationscenteret (EU INTCEN) kan stole på input af høj kvalitet for at øge vores situationsbevidsthed. Som en del af sit kommende forslag om modstandsdygtighed over for kritisk infrastruktur vil Kommissionen oprette rådgivende missioner for at hjælpe medlemsstaterne med at udføre risikovurderinger og bygge på erfaringerne med en pulje af EU-beskyttelsesrådgivere. Sikkerhedsforskning vil bidrage til at forbedre tidlig opdagelse af nye trusler, mens investering i nye teknologier vil hjælpe Europas terrorbekæmpelsesreaktion med at være foran kurven.

 • Forebyggelse af angreb ved at tackle radikalisering

For at imødegå spredningen af ​​ekstremistiske ideologier online er det vigtigt, at Europa-Parlamentet og Rådet vedtager reglerne om fjernelse af terrorindhold online som en hastesag. Kommissionen vil derefter støtte deres ansøgning. EU Internet Forum vil udvikle vejledning om moderering af offentligt tilgængeligt indhold til ekstremistisk materiale online.

At fremme inklusion og give muligheder gennem uddannelse, kultur, ungdom og sport kan bidrage til at gøre samfund mere sammenhængende og forhindre radikalisering. Handlingsplanen for integration og integration vil hjælpe med at opbygge modstandsdygtighed i samfundet.

Dagsordenen fokuserer også på at styrke forebyggende handlinger i fængsler, være særlig opmærksom på rehabilitering og reintegration af radikale indsatte, også efter deres løsladelse. For at formidle viden og ekspertise om forebyggelse af radikalisering vil Kommissionen foreslå oprettelse af et EU-videnscenter, der samler beslutningstagere, praktikere og forskere.

I erkendelse af de specifikke udfordringer, som udenlandske terroristkæmpere og deres familiemedlemmer rejser, vil Kommissionen støtte uddannelse og videndeling for at hjælpe medlemsstaterne med at styre deres tilbagevenden.

 • Fremme sikkerhed ved at designe og reducere sårbarheder for at beskytte byer og mennesker

Mange af de nylige angreb, der fandt sted i EU, var rettet mod tæt overfyldte eller meget symbolske rum. EU vil intensivere bestræbelserne på at sikre fysisk beskyttelse af offentlige rum inklusive tilbedelsessteder gennem sikkerhed ved design. Kommissionen vil foreslå at samle byer omkring et EU-løfte om bysikkerhed og modstandsdygtighed og vil stille midler til rådighed for at støtte dem med at reducere sårbarhederne i offentlige rum. Kommissionen vil også foreslå foranstaltninger til at gøre kritisk infrastruktur - såsom transportknudepunkter, kraftværker eller hospitaler - mere modstandsdygtig. For at styrke luftfartssikkerheden vil Kommissionen undersøge mulighederne for en europæisk retlig ramme til at indsætte sikkerhedsofficerer på flyvninger.

Alle dem, der kommer ind i EU, borgere eller ej, skal kontrolleres i de relevante databaser. Kommissionen vil støtte medlemsstaterne i at sikre en sådan systematisk kontrol ved grænserne. Kommissionen vil også foreslå et system, der sikrer, at en person, der af sikkerhedsmæssige årsager er blevet nægtet skydevåben i en medlemsstat, ikke kan indgive en lignende anmodning i en anden medlemsstat og lukke et eksisterende smuthul.

 • Intensivering af operationel støtte, retsforfølgning og ofres rettigheder til bedre at reagere på angreb

Politisamarbejde og informationsudveksling i hele EU er nøglen til at reagere effektivt i tilfælde af angreb og bringe gerningsmændene for retten. Kommissionen vil foreslå en EU-politisamarbejderkode i 2021 for at styrke samarbejdet mellem retshåndhævende myndigheder, herunder i kampen mod terrorisme.

En væsentlig del af efterforskningen mod kriminalitet og terrorisme involverer krypteret information. Kommissionen vil samarbejde med medlemsstaterne om at identificere mulige juridiske, operationelle og tekniske løsninger til lovlig adgang og fremme en tilgang, der både opretholder effektiviteten af ​​kryptering til beskyttelse af privatlivets fred og kommunikationssikkerhed og samtidig yder et effektivt svar på kriminalitet og terrorisme. For bedre at støtte efterforskning og retsforfølgelse vil Kommissionen foreslå at oprette et netværk af finansielle efterforskere, der involverer Europol, til at hjælpe med at følge pengesporet og identificere de involverede. Kommissionen vil også yderligere støtte medlemsstaterne med at bruge oplysninger om slagmarken til at identificere, afsløre og retsforfølge tilbagevendende fremmede terrorister.

Kommissionen vil arbejde for at forbedre beskyttelsen af ​​ofre for terrorhandlinger, herunder for at forbedre adgangen til kompensation.

Arbejdet med at forudse, forebygge, beskytte og reagere på terrorisme vil involvere partnerlande, i EU's nabolag og videre; og stole på øget engagement med internationale organisationer. Kommissionen og den højtstående repræsentant / næstformand vil, hvor det er relevant, intensivere samarbejdet med vestlige Balkan-partnere inden for skydevåben, forhandle internationale aftaler med landene i det sydlige nabolag for at udveksle personoplysninger med Europol og styrke det strategiske og operationelle samarbejde med andre regioner som Sahel-regionen, Afrikas Horn, andre afrikanske lande og nøgleregioner i Asien.

Kommissionen vil udnævne en terrorbekæmpelseskoordinator, der er ansvarlig for koordinering af EU-politik og finansiering inden for terrorbekæmpelse inden for Kommissionen og i tæt samarbejde med medlemsstaterne og Europa-Parlamentet.

Stærkere mandat for Europol

Kommissionen foreslår i dag at styrke Europols mandat, EU-agenturet for samarbejde om retshåndhævelse. I betragtning af at terrorister ofte misbruger tjenester, der tilbydes af private virksomheder til at rekruttere tilhængere, planlægge angreb og formidle propaganda, der ansporer til yderligere angreb, vil det reviderede mandat hjælpe Europol med at samarbejde effektivt med private parter og overføre relevant bevis til medlemsstaterne. For eksempel vil Europol kunne fungere som et kontaktpunkt, hvis det ikke er klart, hvilken medlemsstat der har jurisdiktion.

Det nye mandat giver også Europol mulighed for at behandle store og komplekse datasæt; at forbedre samarbejdet med den europæiske anklagemyndighed såvel som med ikke-EU-partnerlande og at hjælpe med at udvikle nye teknologier, der svarer til retshåndhævelsesbehov. Det vil styrke Europols databeskyttelsesramme og parlamentariske tilsyn.

Baggrund

Dagens dagsorden følger af EU's strategi for sikkerhedsunionen for 2020 til 2025, hvor Kommissionen forpligtede sig til at fokusere på prioriterede områder, hvor EU kan skabe værdi for at støtte medlemsstaterne i at fremme sikkerhed for dem, der bor i Europa.

Counter-Terrorism Agenda bygger på de allerede vedtagne foranstaltninger for at nægte terrorister midlerne til at udføre angreb og styrke modstandsdygtigheden over for terrortruslen. Dette inkluderer EU-regler om bekæmpelse af terrorisme, om finansiering af terrorisme og adgang til skydevåben.

Mere information

Kommunikation om en dagsorden for bekæmpelse af terrorisme for EU: Forudse, forhindre, beskytte, reagere

Forslag til en forordning, der styrker Europols mandat

Styrkelse af Europols mandat - Konsekvensanalyse del 1

og del 2

Styrkelse af Europols mandat - Resumé af konsekvensanalysen

En dagsorden for bekæmpelse af terrorisme for EU og et stærkere mandat for Europol: Spørgsmål og svar

Pressemeddelelse: EUs sikkerhedsunionstrategi: Forbindelse af prikker i et nyt sikkerhedsøkosystem, 24. juli 2020

Sikkerhedsunion - Kommissionens websted

Continue Reading

Kriminalitet

Europæisk dag om beskyttelse af børn mod seksuel udnyttelse og seksuelt misbrug

Udgivet

on

I anledning af den europæiske dag om beskyttelse af børn mod seksuel udnyttelse og seksuelt misbrug (18. november) bekræftede Kommissionen sin vilje til at bekæmpe seksuelt misbrug af børn med alle de værktøjer, den har til rådighed. Fremme af vores europæiske livsstil Vicepræsident Margaritis Schinas sagde: ”I henhold til sikkerhedsunionens strategi arbejder vi for at beskytte alle dem, der bor i Europa, både online og offline. Børn er særligt sårbare, især da coronaviruspandemien korrelerer med øget deling af billeder af seksuelt misbrug af børn online, og vi har en forpligtelse til at beskytte dem. ”

Kommissær for indre anliggender Ylva Johansson sagde: ”Forestil dig, at du som barnoffer kender til, at det værste øjeblik i dit liv stadig cirkulerer på internettet. Endnu værre, forestil dig, at en mulighed for at blive reddet fra løbende misbrug blev savnet, fordi værktøjer var blevet ulovlige. Virksomheder skal være i stand til at rapportere, så politiet kan stoppe billeder, der cirkulerer og endda redde børn. ”

I løbet af de sidste år har der været en betydelig stigning i tilfælde af seksuelt misbrug og udnyttelse af børn, og for nylig har coronaviruspandemien forværret situationen. Europol fandt ud af, at da medlemslandene indførte låsning og karantæne, steg antallet af egenproducerede materialer, mens rejsebegrænsninger og andre restriktive foranstaltninger betyder, at lovovertrædere i stigende grad udveksler materialer online.

I juli vedtog Kommissionen en omfattende EU-strategi for en mere effektiv kamp mod seksuelt misbrug af børn. Under strategien foreslog vi lovgivning at sikre, at udbydere af online kommunikationstjenester kan fortsætte frivillige foranstaltninger til at afsløre seksuelt misbrug af børn online. Derudover yder Europol støtte til operationer som for nylig handling rettet mod børnehandel. Agenturet overvåger også kriminelle tendenser i Trusselsvurdering af organiseret internet via internet (IOCTA) og dedikerede rapporter om udviklingen af ​​trusler, herunder seksuelt misbrug af børn, i tiderne med COVID-19.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending