Slut med os

Konferencen af ​​Perifere Kystregioner i Europa (CPMR)

CPMR hilser offshore vedvarende energistrategi velkommen og opfordrer til en territorial tilgang

Udgivet

on

Konferencen for perifere søfartsregioner (CPMR) byder Europa-Kommissionen velkommen til strategi for offshore vedvarende energi - Et meget tiltrængt skridt fremad for at udnytte havets uudnyttede potentiale, men understreger, at strategien kun vil lykkes, hvis den bygger på styrker, ekspertise og erfaring af regioner.

Den vedvarende offshore-sektor er nøglen til at nå et klimaneutralt Europa og til at styrke regionernes - både maritime og indre - konkurrenceevne og økonomiske opsving. CPMR hilser den holistiske tilgang i EU's strategi for vedvarende energi til havs velkommen, som anerkender, at udvikling og anvendelse af offshore vedvarende energi kan være til gavn for et stort antal regioner og territorier og sørge for en retfærdig overgang og økonomisk diversificering. CPMR understreger imidlertid, at inddragelse af regionale myndigheder såvel som passende finansielle og politiske midler og anerkendelse af deres særlige forhold er nøglen til at sikre en retfærdig energiomstilling for alle, som det fremgår af dets nyligt vedtagne politiske politisk holdning.

CPMR glæder sig over, at strategien anerkender behovet for at have skræddersyede løsninger afhængigt af teknologisk modenhed og havbassins særlige forhold. En stedbaseret tilgang vil være afgørende for at sikre, at potentialet i alle havbassiner og alle regioner frigøres. Klima og energi CPMR-vicepræsident Richard Sjölund sagde: ”Strategien bør ikke glemme at fremme en afbalanceret overgang, der sikrer adgang til ren energi til alle regioner og deres borgere. Grænseoverskridende samarbejde og koordinering med havområderne med ikke-EU-lande vil være nøglen til at nå strategien og de europæiske Green Deal-mål. ”

CPMR bifalder optagelsen af ​​regionale myndigheder i det industrielle forum for ren energi for vedvarende energi, men opfordrer det til at være en drivkraft for ændringer og ikke kun et diskussionsforum. CPMR-generalsekretær Eleni Marianou sagde: ”Strategien er et godt udgangspunkt for at udnytte potentialet i CPMR-medlemsregioner, der siden længe har været pionerer i udviklingen af ​​offshore vedvarende energi. CPMR håber, at deres stemme og ekspertise vil blive hørt, og at det industrielle forum for ren energi om vedvarende energi vil tjene til dette formål. ”

@CPMR_Europe

Konferencen for perifere søfartsregioner (CPMR) repræsenterer mere end 150 regionale myndigheder fra 24 lande overalt i Europa og videre. CPMR er organiseret i 6 geografiske kommissioner for at sikre, at en afbalanceret territorial udvikling er kernen i Den Europæiske Union og dens politikker.

Konferencen af ​​Perifere Kystregioner i Europa (CPMR)

Kommissær Sinkevičius tackler miljøtrusler i Østersøområdet

Udgivet

on

I dag (28. september) organiserer kommissær for miljø, oceaner og fiskeri Virginijus Sinkevičius en højkonference 'Our Baltic' at imødegå miljøtruslerne i Baltikum. Konferencen vil fokusere på, hvordan man kan reducere presset på Østersøen og øge de eksisterende forpligtelser til at beskytte det, samt iværksætte nye tiltag for at tackle disse problemer.

Kommissær Sinkevičius sagde: ”Der er behov for handling i Østersøen for at forbedre dets tilstand og bevare dets biodiversitet. Derfor tog jeg initiativet til at bringe de relevante beslutningstagere til bordet og se, hvordan vi kan reducere forurening og strøelse, fremme bæredygtigt fiskeri og udrulle en fælles tilgang til at reducere tilførslen af ​​næringsstoffer. Jeg ser frem til vores diskussioner under denne begivenhed på højt niveau. ”

De mest fremherskende trusler i Østersøen stammer fra overdrevne næringsstoffer, der fører til eutrofiering, højt fisketryk på tidligere bestande, havaffald, forurenende stoffer og forurenende stoffer, herunder lægemidler. Det sigter mod at oversætte Kommissionens ambitioner defineret i programmet European Green Deal, det Biodiversitet og sort Farm to Fork Strategier i konkrete europæiske foranstaltninger for specifikke havbassiner. Arrangementet vil kombinere et ministermøde på højt niveau og diskussioner med interessenter. Ministre for miljø, landbrug og fiskeri fra de otte EU-medlemslande i regionen (Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Letland, Litauen, Polen og Sverige) vil også underskrive en ministererklæring, som bygger på en styrket gennemførelse af eksisterende EU-lovgivning i disse lande og forpligter sig til at nå nye mål, der er aftalt i de nye EU-strategier.

Du kan følge begivenheden online : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. Den seneste version af programmet og yderligere detaljer findes på internet side.

Continue Reading

Konferencen af ​​Perifere Kystregioner i Europa (CPMR)

Kommissionen godkender 720,000 € maltesisk ordning til støtte for #BluefinTuna-fiskere

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en maltesisk ordning på 720,000 EUR til støtte for selvstændige fiskere fra almindelig tun, der er berørt af koronavirusudbruddet. Ordningen blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Den offentlige støtte vil ske i form af direkte tilskud. Støtten beregnes på grundlag af den kvote, der er tildelt af fiskeri- og akvakulturdepartementet til almindelige tunfiskere i 2020.

Formålet med ordningen er at kompensere faldet i prisen på almindelig tun på markedet og derfor hjælpe disse fiskere til at fortsætte deres aktiviteter efter udbruddet. Kommissionen fandt, at den maltesiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil tilskuddene ikke overstige € 120,000 pr. Støttemodtager. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, passende og forholdsmæssig for at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme.

På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Mere information om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at tackle den økonomiske virkning af coronavirus-pandemien, kan findes : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.57984 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

Continue Reading

Konferencen af ​​Perifere Kystregioner i Europa (CPMR)

Hvad er det næste for havenes fremtid - EU lancerer høring om #InternationalOceanGovernance

Udgivet

on

EU har lanceret en målrettet høring at vurdere udviklingsbehov og muligheder for EU's internationale dagsorden for havstyring. Den højtstående repræsentant / næstformand Josep Borrell sagde: ”Beskyttelsen af ​​vores oceaner er en global udfordring, der kræver et kollektivt svar. Den Europæiske Union gør sin del og er klar til at gøre mere. Vi er fast besluttet på at fortsætte med at opfylde vores ansvar over for vores borgere og samarbejde med partnere over hele verden. Vi ønsker alle bæredygtige og sunde oceaner og for at forbedre deres regeringsførelse. ”

Miljø-, ocean- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius tilføjede: ”EU er fuldt ud forpligtet til at fremme havstyring. Vi er en pålidelig partner i at styrke de internationale rammer, en topdonor inden for opbygningskapacitet, en stærk tilhænger af havvidenskab og en forretningspartner for en bæredygtig 'blå økonomi'. Denne høring vil hjælpe EU med at føre til opfyldelse af globale bæredygtighedsmål for havet. ”

Høringen har til formål at identificere relevante aktioner i lyset af nutidens udfordringer og muligheder for at nå globale bæredygtighedsmål for havene, især til støtte for European Green Deal og målet om bæredygtig udvikling på verdenshavene (SDG14) under 2030-dagsordenen.

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending