Slut med os

Armenien

Nagorno-Karabakh: Erklæring fra den højtstående repræsentant på Den Europæiske Unions vegne

Udgivet

on

Efter ophør af fjendtlighederne i og omkring Nagorno-Karabakh efter den Rusland-mæglede våbenhvile den 9. november aftalt mellem Armenien og Aserbajdsjan, har EU udsendt en erklæring, der hilser ophør af fjendtlighederne velkommen og opfordrer alle parter til fortsat at respektere våbenhvilen strengt forhindre yderligere menneskeliv.

EU opfordrer alle regionale aktører til at afstå fra enhver handling eller retorik, der kan bringe våbenhvilen i fare. EU opfordrer også til fuld og hurtig tilbagetrækning af alle udenlandske krigere fra regionen.

EU vil nøje følge gennemførelsen af ​​bestemmelserne om våbenhvile, især med hensyn til dens overvågningsmekanisme.

Ophør af fjendtlighederne er kun et første skridt til at afslutte den mangeårige Nagorno-Karabakh-konflikt. EU mener, at indsatsen skal fornyes for en forhandlet, omfattende og bæredygtig løsning af konflikten, herunder om status som Nagorno-Karabakh.

EU gentager derfor sin fulde støtte til det internationale format for OSCE Minsk-gruppen ledet af sine medformænd og den personlige repræsentant for OSCE's formand for at forfølge dette mål. EU er klar til effektivt at bidrage til udformningen af ​​en holdbar og omfattende løsning af konflikten, herunder hvor det er muligt gennem støtte til stabilisering, rehabilitering efter konflikt og tillidsskabende foranstaltninger.

EU minder om sin stærke modstand mod anvendelse af magt, især brugen af ​​klyngeammunition og brandvåben, som et middel til at bilægge tvister. EU understreger, at international humanitær lovgivning skal respekteres og opfordrer parterne til at gennemføre aftalerne om udveksling af krigsfanger og repatriering af menneskelige rester, der blev opnået inden for OSCE Minsk Groups formændsformat den 30. oktober i Genève.

EU understreger vigtigheden af ​​at garantere humanitær adgang og de bedst mulige betingelser for frivillig, sikker, værdig og bæredygtig tilbagevenden af ​​de fordrevne befolkninger i og omkring Nagorno-Karabakh. Det understreger vigtigheden af ​​at bevare og gendanne den kulturelle og religiøse arv i og omkring Nagorno-Karabakh. Krigsforbrydelser, der måtte være begået, skal undersøges.

Den Europæiske Union og dens medlemsstater yder allerede betydelig humanitær bistand til at imødekomme de umiddelbare behov hos de civile befolkninger, der er berørt af konflikten, og er parate til at yde yderligere hjælp.

Besøg hjemmesiden

Armenien

Armenien og Aserbajdsjan endelig i fred? Er det sandt?

Udgivet

on

Rusland er overraskende og meget hurtigt blevet en fredsstifter i konflikten mellem Armenien og Aserbajdsjan om Nagorno-Karabakh. Den gamle visdom siger, at en dårlig fred er bedre end nederlag. På grund af den vanskelige humanitære situation i Karabakh greb Rusland hastende ind og sikrede undertegnelsen af ​​en våbenhvileaftale fra lederne af Armenien og Aserbajdsjan den 9. november og udsendelsen af ​​russiske fredsbevarere i regionen, skriver Moskvakorrespondent Alexi Ivanov. 

Protester startede straks i Armenien, og parlamentsbygningen blev beslaglagt. Folkemængder, der var utilfredse med resultatet af krigen, der varede siden 27. september og krævede mere end 2 tusind armenske soldater, bragte ødelæggelse og katastrofe til Artsakh og kræver nu fratræden fra premierminister Pashinyan, der er anklaget for forræderi.

Næsten 30 års konflikt har hverken bragt Armenien eller Aserbajdsjan fred. Disse år har kun givet næring til interetnisk fjendtlighed, som har nået hidtil uset omfang.

Tyrkiet er blevet en aktiv aktør i denne regionale konflikt, der betragter Aserbajdsjanere som sine nærmeste slægtninge, skønt størstedelen af ​​befolkningen der i shia-islam tager højde for den aserbajdsjanske befolknings iranske rødder.

Tyrkiet er for nylig blevet mere aktiv på internationalt og regionalt niveau og har indledt en alvorlig konfrontation med Europa, især Frankrig, mod handlingerne for at bremse muslimsk ekstremisme.

Sydkaukasus forbliver dog traditionelt i Ruslands indflydelseszone, da disse er områder, hvor Moskva har domineret i århundreder.

Putin, midt i pandemien og forvirringen i Europa, udnyttede meget hurtigt situationen med sine naboer og gjorde krigen til en civiliseret ramme.

Våbenstillingen blev ikke hilst velkommen af ​​alle parter. Armenierne skulle vende tilbage til Aserbajdsjan de territorier, der blev fanget i de tidlige 90'ere, ikke alle, men tabene vil være betydelige.

Armeniere forlader de områder, der skulle komme under Aserbajdsjans kontrol i stort antal. De tager ejendom ud og brænder deres hjem. Ingen af ​​armenierne ønsker at forblive under de aserbajdsjanske myndigheders styre, fordi de ikke tror på deres egen sikkerhed. Mange års fjendtlighed har skabt mistillid og had. Ikke det bedste eksempel er Tyrkiet, hvor udtrykket "armensk" betragtes som en fornærmelse, desværre. Selvom Tyrkiet har banket på døren til EU i mange år og hævdet status som en civiliseret europæisk magt.

Præsident for Aserbajdsjan Ilham Aliyev lover beskyttelse til armenierne i Karabakh, og han lover også at beskytte adskillige armenske kirker og klostre i dette gamle område, herunder det store hellige kloster Dadivank, som er et pilgrimssted. I øjeblikket er det beskyttet af russiske fredsbevarere.

Russiske fredsbevarere er allerede i Karabakh. Der vil være 2 tusind af dem, og de skal sikre overholdelse af våbenhvilen og ophør af fjendtlighederne.

I mellemtiden flytter enorme kolonner af flygtninge til Armenien, som forhåbentlig forventes at nå deres historiske hjemland uden problemer.

Det er for tidligt at tale om en ny vending i Karabakh-konflikten. Premierminister Pashinyan har allerede udtalt, at han er ansvarlig for Armeniens nederlag i Artsakh. Men dette er sandsynligvis ikke det sidste punkt. Armenien protesterer og protesterer mod Pashinyan mod den skammelige kapitulation, skønt alle forstår, at konflikten i Karabakh skal løses.

Mange aserbajdsjanere, der er tusinder af dem, drømmer om at vende tilbage til deres hjem i Karabakh og nærliggende regioner, tidligere kontrolleret af armenske styrker. Denne opfattelse kan næppe ignoreres. Folk har boet der i århundreder - armeniere og aserbajdsjanere - og det er meget vanskeligt at finde den perfekte løsning på denne tragedie.

Det er indlysende, at det vil tage mange år, indtil gamle sår, vrede og uretfærdigheder glemmes. Men fred skal komme til dette land, og blodsudgydelsen skal stoppes.

Continue Reading

Armenien

Nagorno-Karabakh - Krav om anerkendelse af Republikken Artsakh

Udgivet

on

Den historiske konflikt mellem Armenien og Aserbajdsjan er en, der konsekvent overses af verden. Virkeligheden er, at der er 3 ikke 2 lande i konflikt - Armenien, Aserbajdsjan og Artsakh (også kendt som Nagorno-Karabakh). Tvisten er - skal Artsakh være uafhængig, eller skal Aserbajdsjan styre dem? Det diktatoriske pan-osmanniske regime i Aserbajdsjan ønsker landet og ignorerer bøn om demokratisk selvbestemmelse - skriver Martin Dailerian og Lilit Baghdasaryan.

Artsakh-folk, der er imod dette, mødes med deres død hver dag, mens verden vender det blinde øje. Af denne grund er det vigtigt at øge bevidstheden, og vi beder om en anerkendelse af denne globale geopolitiske konflikt, så øget humanitær bistand kan gribe ind.

Aggression over Artsakh

Den nuværende aggression er planlagt og tidsbestemt. Verden er optaget af COVID, og ​​USA er fokuseret på et større valg.

Aserbajdsjan har væsentligt opgraderet sin militære kapacitet med hjælp fra Israel og Tyrkiet udstyr og ammunition. Aserbajdsjan bruger ISIS-mordere til at bekæmpe armenske soldater, der beskytter grænsen.

Civile bosættelser bombes og tvinges til at evakuere inden den indkommende hær. Massiv informationskrig, som med succes holder verdensmedierne forvirrede og tavse. Vi opfordrer dig til at handle i interesse for at stoppe krigen og indføre en fredelig proces.

Opfordring til handling

Krigen skal stoppes, og befolkningen i Artsakh (Nagorno-Karabakh) har ret til selvidentifikation. Aserbajdsjansk diktatur bør ikke have lov til at overtage Artsakh uden civilt samtykke. Vores krav er at bevare demokratiet såvel som den historiske arv og mange af de første kristne kirker. Aserbajdsjan har en historie med aggressivt at ødelægge armenske arvsteder.

Mangel på amerikansk mægling

Den nuværende amerikanske præsident, Donald Trump, har forsøgt at undgå involvering i konflikten, som gør det muligt for Tyrkiet at give sin fulde støtte til Aserbajdsjan. Præsident Trump er også kendt for at have personlige interesser i Tyrkiet (hoteller i Istanbul), hvilket kan være en grund til hans tilbageholdenhed med at stoppe den humanitære krise, der udfolder sig i øjeblikket. Selvom Donald Trump ikke har meget interesse i krigen, har hans modstander til det kommende valg, Joe Biden, stærke meninger om konflikten, da han mener, at det er vigtigt at standse sidesporet med Tyrkiet og for Tyrkiet at holde sig væk fra konflikten, da Tyrkiet grænser op til Armenien og Aserbajdsjan. Amerikanske embedsmænd generelt ville stoppe våbenhandel og overførsel af lejesoldater inden for kampzonen, men der er ingen diplomatisk plan på plads. Der skal oprettes en diplomatisk plan for at opnå fred og stabilitet. Det er bydende nødvendigt, at USA involverer sig i aktiviteter for at skabe fred i den armenske-aseriske konflikt. Israel yder våben og hjælp til Aserbajdsjan under hele konflikten.

Flygtningekrise

Historien ser ud til at gentage sig for armeniere. Dette er en humanitær krise, da mange Artsakh-familier forlader deres hjem for at undslippe bomberne og den fremrykkende Aserbajdsjanske hær.

Et andet armensk folkemord udfolder sig for dine øjne. Hospitaler og sociale systemer i Armenien kæmper på grund af COVID og angrebet af sårede soldater fra frontlinjen. Der er ingen plan for flygtninge, og mange familier har mistet fædrene i frontlinjen, hvilket skaber yderligere belastning for flygtningefamilier og det sociale system.

Usynlig menneskelig krise i Artsakh

Der har været en krig i en måned mellem Artsakhs forsvar, støttet af Armenien, og den aserbajdsjanske hær støttet af Tyrkiet. Artsakh er også kendt som Nagorno Karabakh. Aserbajdsjan har en historie med krænkelser af menneskerettighederne og brug af tung propaganda til at opretholde et billede af kontrol og blive ofre for en lille nation.

Klyngebomber på civile

Under en undersøgelse på stedet i Nagorno-Karabakh i oktober 2020 Human Rights Watch dokumenteret 4 hændelser, hvor Aserbajdsjan brugte klyngeammunition. Rapporten siger, at HRW-forskere har identificeret "resterne af israelsk producerede LAR-160-serie klyngeammunitionsraketter" i hovedstaden Stepanakert og byen Hadrut og undersøgt skader forårsaget af dem. HRW-forskere siger, at "Aserbajdsjan modtog disse overflade-til-overflade-raketter og bæreraketter fra Israel i 2008-2009".

Forudbestemt krig

Der er åbenlyst forberedt sig ved at bringe ultra-moderne teknologi fra Tyrkiet og Israel og bemanding med syriske krigere. Internationale nyhedsorganisationer som Reuters og BBC rapporterede allerede om syriske militante, der blev sendt til hjælp Aserbajdsjan opstod i slutningen af ​​september. Både Tyrkiet og Aserbajdsjan styres af diktatorer, og de står over for lidt modstand internt. Frygten er, at på grund af et fald i oliepriserne og ønsket om at forene deres territorier regner de med, at verden er optaget af COVID for at kunne udføre deres aggression på landet.

”Takket være avancerede tyrkiske droner, der ejes af Aserbajdsjans militær, krymper vores tab på fronten,” sagde Aserbajdsjans præsident Ilham Aliyev i et tv-interview med den tyrkiske nyhedskanal TRT Haber. Deres væbnede styrker ødelagde en række armenske positioner og køretøjer med luftangrebene udført af Bayraktar TB2 væbnede UAV'er. Dette er tyrkiske droner, der er i stand til fjernstyrede eller autonome flyveoperationer fremstillet af Tyrkiets Baykar-selskab.

Men tiden løber ud, da flere verdensledere beder om at lægge mærke til den stigende menneskelige dødstall og lidelse. Den fremrykkende hær stopper ikke engang for at samle de døde kroppe. Slagmarken er fyldt med en beskidt stank, og nogle gange ville armeniere begrave disse soldater i frygt for et udbrud, og vildsvin eller andre dyr spiser dem. Men ifølge dette Washington Post artiklen, ligesom legesoldaterne ser ud til at blive fjernet og sendt tilbage til Syrien.

Halshugning

Flere nyhedskilder rapporterede endnu en umenneskelig hændelse af Aserbajdsjan - en soldats halshugning. Den 16th Oktober kl. 1 kaldte et medlem af de aserbajdsjanske væbnede styrker broderen til en armensk soldat og sagde, at hans bror er med dem; de halshugget ham og skulle sende hans foto på Internettet. Bagefter, flere timer senere, fandt broren det forfærdelige billede, der viser sin halshuggete bror på sin brors sociale medieside. Disse billeder arkiveres, da de er for grusomme. Desværre tildeles folk, der halshugger armeniere, medaljer, og det er en almindelig praksis under krigstid.

Aserbajdsjanske militærstyrker halshugger en armensk soldat og udsendte dette billede på sine egne sociale medier.

Fange henrettelser

Der er en viral video af to krigsfanger, der blev dræbt voldsomt af aserbajdsjanske soldater. I videoen ser fangerne ud til at have deres hænder bundet bag sig og er draperet i Armeniens og Artsakhs flag, der sidder på en lille mur. I de næste 4 sekunder beordrer en aserbajdsjansk soldat i aserbajdsjansk: "Sig mod deres hoveder!", Så høres hundreder af skud, som dræber krigsfangerne på ingen tid.

Anstrengt medicinsk system

Artsakh og armenske hospitaler er anstrengt af stigningen i COVID-19 tilfælde. Derudover er der en voksende mangel på personale og senge, der plejer de sårede, der bliver styrtet fra frontlinjen. Mange flygtninge er undsluppet de aseriske styrkers bombning i Artsakh og er flygtet til Armenien for at søge ly. Mange familier har mistet faderen til krigen og er også på flugt i denne ekstremt farlige tid.

Tyrkiet har blokeret hundreder af tons international humanitær hjælp til Armenien, der rejser fra USA. De forbød det at flyve gennem Tyrkiets luftrum, hvilket har påvirket at få meget tiltrængte medicinske forsyninger doneret fra udlandet.

Vi henleder opmærksomheden fra det internationale samfund over hele verden til situationens alvor.

Vi opfordrer de førende lande i verden til at bruge alle de indflydelsesmuligheder, de har, for at forhindre enhver mulig indblanding fra Tyrkiets og Aserbajdsjans side, som allerede har destabiliseret situationen i regionen.

I dag står vi over for en seriøs udfordring. Situationen forværres af COVID-19. Vi beder dig om at udøve alle mulige bestræbelser på at afslutte krigen og genoptage den politiske afviklingsproces i konfliktzonen Aserbajdsjan-Karabagh.

Alvoret i dette øjeblik kræver alles opmærksomhed i alle lande. Fred afhænger af vores individuelle og kollektive indsats.

Vi opfordrer dig til at handle for at standse krigen for at bevare menneskeliv på både armensk og aserbajdsjansk side. Befolkningen i Armenien har ondt, men også Aserbajdsjans folk, der styres af en diktator, der er skødesløs med menneskeliv på begge sider og nyder international støtte. Israel, USA, Tyskland og Rusland: du oprettede dette, og du kan stoppe dette, mens du stadig kan!

Forfatterne er Martin Dailerian, en statsborger i USA, og Lilit Baghdasaryan, en statsborger i Republikken Armenien.

Udtalelserne i ovenstående artikel er forfatterens og afspejler ikke nogen støtte eller meninger fra EU Reporter.

Continue Reading

Armenien

Sandhed, løgne og kropssprog i Kaukasus

Udgivet

on

Du kan fortælle meget om folk fra at se på deres kropssprog. For få dage siden, Euronews's Global Weekend dækning af Nagorno-Karabakh-konflikten inkluderede en fascinerende delt skærm af lederne af Armenien (premierminister Nikol Pashinyan, afbilledet) og Aserbajdsjan (præsident Ilham Aliyev). Pashinyan er omgivet af uniformerede tropper i høj beredskab og gestikulerer hektisk, pegefingeren rykker gentagne gange ned som for at slå sit publikum - og i forlængelse heraf hans aserbajdsjanske modstandere til underkastelse eller nederlag. Aliyev ser cool ud og samlet, måler sine ord, billedet af en rolig og effektiv administrator, skriver Martin Newman.

Kontrasten var så ekstrem, at det fik mig til at se nærmere på disse to mænd. Jeg har coachet mange verdensledere for deres platform og medieudseende, og jeg ved, at kropsholdning, stemmetone, gestus og ansigtsudtryk kan afsløre sandheder, der overgår blotte ord.

Deres baggrund kunne ikke være mere uensartet: Pashinyan, den kampagnejournalist, aldrig lykkeligere end i en skare, megafon i hånden; Aliyev anden generations politiker, en veteran fra den internationale dødsrigs verden med internationalt diplomati. Nogle timer brugt på at gennemgå optagelser af forskellige interviews - Euronews, Al Jazeera, Frankrig 24, CNN, hvor Pashinyan taler på armensk og Aliyev på engelsk - tjener primært til at bekræfte første indtryk.

Vi ser Pashinyans rykkende finger, og hans øjenbryn, der danser med forvirring, hver gang et akavet spørgsmål eller ubelejlig kendsgerning, der er i modstrid med hans fortælling, rejses af en interviewer. Når han er ophidset eller under pres, stiger hans stemmer i tonehøjde, indtil det næsten er skingrende.

For det meste styrker det at se Aliyev under disse interviews billedet af den rolige administrator. Sjældent hæver stemmen, sjældent ved hjælp af en ekspansiv gestus, præsenterer præsidenten som en konservativ figur af stabilitet. Alligevel er der en lidt uventet detalje: øjenbevægelsen. Betyder dette - som nogle eksperter vil sige - at præsidenten for hans urbanitet kan komme over som undvigende?

De siger, at 'øjnene er sjælens vindue'; mere præcist, efter min erfaring er de hjernens spejl. Folk, der tænker aktivt, er mere tilbøjelige til at bevæge deres øjne end dem, der reciterer en forberedt lektion. Jeg har også bemærkelsesværdigt nok bemærket, at når nogen taler på et sprog, der ikke er deres eget, har den mentale indsats også en tendens til at øge øjenbevægelsen. Når du ser dette, er det som om højttaleren bogstaveligt talt 'leder efter de rigtige ord'. Trods at være i stand til at tale engelsk (og have gennemført interviews på sproget tidligere), Synes Pashinyan ikke at stole på sig selv undtagen i sin oprindelige armenske, når indsatsen er så høj.

En yderligere detalje har fanget mit øje, og det er en sammenligning af håndbevægelser. Vi har allerede set Pashinyans beskyldende fingerpeg. Til tider er han i stand til at tømme den teatrale energi ind, men ofte bryder den ud i store, dramatiske bevægelser. I mellemtiden kontrolleres og måles Aliyevs håndbevægelser og præsenteres omhyggeligt en sag eller med en fremadrettet halvfoldet hånd, der skitserer fremadgående trin i en proces. Det engelske sprog er rig på sætninger for at beskrive karakter ved hjælp af en kropssprogsmetafor. Når man ser på de to ledere, er det svært at undgå at stille spørgsmålet - hvem virker som det sikrere par hænder?

Det er interessant at se, hvordan kropssproget mellem disse to modstående ledere afspejler deres fortællinger. Armenien står på de følelsesmæssige spørgsmål om kulturel identitet, en fortælling om historisk offer og en nostalgi for langvarigt tabt armensk regional overherredømme. Aserbajdsjan står på den mindre følelsesladede, mere skårne og tørrede grund af anerkendte grænser, Sikkerhedsrådets resolutioner og international lov.

At se på de to nationale ledere er at være vidne til konfrontationen med en energisk crowd-raiser og en tålmodig juridisk kraft. Hvorvidt presset fra konflikt og international kontrol vil ændre disse billeder, skal stadig ses. Indtil da skal du holde øje med kropssproget. Det lyver aldrig.

Martin Newman er coach og kropssprogekspert og grundlægger af Lederskabsrådet - en organisation, der samler seniorpersoner fra det kommercielle og det offentlige liv for at offentliggøre årlig forskning i metoder og stilarter for ledelse.

Alle meninger udtrykt i ovenstående artikel er forfatterens og afspejler ikke nogen meninger fra EU Reporter.

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending