Slut med os

Kriminalitet

Europæisk dag om beskyttelse af børn mod seksuel udnyttelse og seksuelt misbrug

Udgivet

on

I anledning af den europæiske dag om beskyttelse af børn mod seksuel udnyttelse og seksuelt misbrug (18. november) bekræftede Kommissionen sin vilje til at bekæmpe seksuelt misbrug af børn med alle de værktøjer, den har til rådighed. Fremme af vores europæiske livsstil Vicepræsident Margaritis Schinas sagde: ”I henhold til sikkerhedsunionens strategi arbejder vi for at beskytte alle dem, der bor i Europa, både online og offline. Børn er særligt sårbare, især da coronaviruspandemien korrelerer med øget deling af billeder af seksuelt misbrug af børn online, og vi har en forpligtelse til at beskytte dem. ”

Kommissær for indre anliggender Ylva Johansson sagde: ”Forestil dig, at du som barnoffer kender til, at det værste øjeblik i dit liv stadig cirkulerer på internettet. Endnu værre, forestil dig, at en mulighed for at blive reddet fra løbende misbrug blev savnet, fordi værktøjer var blevet ulovlige. Virksomheder skal være i stand til at rapportere, så politiet kan stoppe billeder, der cirkulerer og endda redde børn. ”

I løbet af de sidste år har der været en betydelig stigning i tilfælde af seksuelt misbrug og udnyttelse af børn, og for nylig har coronaviruspandemien forværret situationen. Europol fandt ud af, at da medlemslandene indførte låsning og karantæne, steg antallet af egenproducerede materialer, mens rejsebegrænsninger og andre restriktive foranstaltninger betyder, at lovovertrædere i stigende grad udveksler materialer online.

I juli vedtog Kommissionen en omfattende EU-strategi for en mere effektiv kamp mod seksuelt misbrug af børn. Under strategien foreslog vi lovgivning at sikre, at udbydere af online kommunikationstjenester kan fortsætte frivillige foranstaltninger til at afsløre seksuelt misbrug af børn online. Derudover yder Europol støtte til operationer som for nylig handling rettet mod børnehandel. Agenturet overvåger også kriminelle tendenser i Trusselsvurdering af organiseret internet via internet (IOCTA) og dedikerede rapporter om udviklingen af ​​trusler, herunder seksuelt misbrug af børn, i tiderne med COVID-19.

Kriminalitet

Over 40 arresteret i største nogensinde overgreb mod narkotikaresmugling af kokain fra Brasilien til Europa

Udgivet

on

I de tidlige morgentimer (27. november) gennemførte mere end tusind politibetjente med støtte fra Europol koordinerede razziaer mod medlemmerne af dette højt professionelle kriminalsyndikat. Omkring 180 husundersøgelser blev udført, hvilket resulterede i anholdelse af 45 mistænkte. 

Undersøgelsen afslørede, at dette narkotikahandelnetværk var ansvarlig for den årlige import af mindst 45 tons kokain til de vigtigste europæiske søhavne med overskud på over 100 millioner euro i løbet af 6 måneder.

Denne internationale bro, ledet af de portugisiske, belgiske og brasilianske myndigheder, blev udført samtidigt af agenturer fra tre forskellige kontinenter med koordineringsindsats fremmet af Europol:

  • Europa: portugisisk retsvæsen (Polícia Judiciária), belgisk føderalt politi (Federale Gerechtelijke Politie, politi Judiciaire Fédérale), spansk nationalpoliti (Policia Nacional), hollandsk politi (politie) og det rumænske politi (Poliția Română)
  • Sydamerika: Brasiliansk føderalt politi (Policia Federal)
  • Mellemøsten: Dubai Police Force og Dubai State Security

Resultater i korte træk 

  • 45 anholdelser i Brasilien (38), Belgien (4), Spanien (1) og Dubai (2).
  • 179 hussøgninger.
  • Over 12 mio. € i beslaglagte kontanter i Portugal, 300,000 euro i beslaglæggelser i Belgien og over R $ 1 mio. Og 169,000 US $ i kontanter beslaglagt i Brasilien.
  • 70 luksusbiler beslaglagt i Brasilien, Belgien og Spanien og 37 fly beslaglagt i Brasilien.
  • 163 huse beslaglagt i Brasilien til en værdi af over $ 132 mio., To huse beslaglagt i Spanien til en værdi af € 4 mio. Og to lejligheder beslaglagt i Portugal til en værdi af € 2.5 mio.
  • Finansielle aktiver på 10 personer, der er nedfrosset i Spanien.

Globalt samarbejde 

Inden for rammerne af efterretningsaktiviteter, der er i gang med sine operationelle kolleger, udviklede Europol pålidelig efterretningstjeneste om den internationale narkotikahandel og hvidvaskning af penge i et brasiliansk organiseret kriminel netværk, der opererer i flere EU-lande.

Kriminalsyndikatet havde direkte kontakt med narkotikakarteller i Brasilien og andre sydamerikanske kildelande, der var ansvarlige for forberedelsen og forsendelserne af kokain i maritime containere, der var bundet til større europæiske søhavne.

Omfanget af kokainimport fra Brasilien til Europa under deres kontrol og kommando er massivt, og over 52 tons kokain blev beslaglagt af retshåndhævende myndigheder i løbet af efterforskningen.

I april 2020 samlede Europol de involverede lande, som siden har arbejdet tæt sammen om at etablere en fælles strategi for at nedbringe hele netværket. De vigtigste mål blev identificeret på begge sider af Atlanterhavet.

Siden da har Europol leveret løbende efterretningsudvikling og analyse til støtte for feltundersøgere. I løbet af handlingsdagen blev i alt 8 af dets officerer udsendt på stedet i Portugal, Belgien og Brasilien for at hjælpe de nationale myndigheder der, hvilket sikrer hurtig analyse af nye data, da de blev indsamlet under aktionen og tilpasning af strategien som krævet.

I en kommentar til denne operation sagde Europols vicedirektør Wil van Gemert: "Denne operation fremhæver den komplekse struktur og den brede rækkevidde af brasilianske organiserede kriminelle grupper i Europa. Omfanget af den udfordring, politiet i dag står overfor, kræver en koordineret tilgang til at tackle stoffet handel på tværs af kontinenter. Vores partnerlandes forpligtelse til at arbejde via Europol understøttede succesen med denne operation og tjener som en fortsat global opfordring til handling. "

Continue Reading

Kriminalitet

Konference på højt niveau om hvidvask af penge og bekæmpelse af finansiering af terrorisme - lukning af døren for beskidte penge

Udgivet

on

Den 30. september var Europa-Kommissionen vært for en højkonference på højt plan om EU's kamp mod hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme. Denne konference markerede afslutningen på den offentlige høring, der blev lanceret parallelt med vedtagelsen af ​​programmet Anti-hvidvaskning af handlingsplan på 7 May 2020.

Der var en række dedikerede paneldebatter og hovedtaler fra højt profilerede talere, der er i frontlinjen i kampen mod beskidte penge, herunder Catanzaro-hovedanklager Nicola Gratteri og fransk kassationsret, generalanklager Francois Molins.

En økonomi, der fungerer for folket Valdis Executive Vice President Dombrovskis sagde: ”Beskidte penge burde ikke have noget sted at skjule. EU har intensiveret sine regler for hvidvaskning af penge. De er nu blandt de hårdeste i verden - men stadig ikke håndhævet lige over hele linjen. Det er klart, at vi skal gøre meget mere for at lukke de resterende smuthuller, fjerne svage forbindelser og koordinere bedre mellem EU-landene. Effektivitet, effektivitet, håndhævelse: disse er de styrende principper i vores strategi til bekæmpelse af hvidvaskning af penge. De bør gælde i hele EU og over hele verden. Sådan kan vi slå det. ”

Tre temapaneler dækker områderne for fremtidig reform af EU-reglerne, mens en afsluttende rundbordssamling vil samle repræsentanter fra Europa-Kommissionen, det tyske formandskab og Europa-Parlamentet for at fremhæve EU's samlede holdning og engagement i bekæmpelse af hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme. Hvert panel inkluderer en mulighed for spørgsmål via Twitter med hashtag #StopDirtyMoneyEU. For mere information, detaljer om programmet og et link til live feed, se venligst : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Continue Reading

Irland

Russisk-irsk forretningsråd lancerer en undersøgelse af russisk forretningsmand

Udgivet

on

Det russiske irske erhvervsråd har indledt en bred undersøgelse af påståede ulovlige aktiviteter under den russiske forretningsmand Sergey Govyadin og hans nære medarbejder Mr. Ildar Samiyev.

Rådet, der forener virksomheder, der arbejder i Storbritannien, EU og Rusland, har sendt et brev til HSBC og en række andre finansielle institutioner i Storbritannien med anmodning om oplysninger, som bankerne måtte have om Sergey Govyadin. Det hævdes, at både han og Mr. Samiyev åbenlyst var involveret i hvidvaskning af penge og andre ulovlige formål via det britiske retssystem og de britiske kontorer i HSBC. Rådet beder om at undersøge mulige svindelhandlinger af Mr. Govyadin og Mr. Samiyev. Disse oplysninger blev også sendt til US Internal Revenue Service til overvejelse og mulig feedback på grund af dens kriminelle baggrund. Der er tegn på, at begge bruger de amerikanske monetære mekanismer til deres ulovlige aktiviteter. Fuld kopier af disse breve kan læses ved foden af ​​denne artikel, mens adskillige juridiske papirer er i EU Reporter.

Historien om Sergey Govyadin har meget til fælles med andre berygtede "nye rigdom" fra Østeuropa, der har en dyb kriminel portefølje.

Sergey Govyadin

Sergey Govyadin

Synlig en velstående ejendomsmægler og -udvikler, Sergey Govyadin hævdes i russiske medier at være involveret i mange straffesager i forbindelse med bedrageri og andre kriminelle hændelser ved salg af eliteejendom og lejligheder i luksuriøse distrikter i Moskva. Aviser i Rusland kalder Mr. Govyadin en "skyggeinfluencer", der påstår korrupte forbindelser med en række politimyndigheder.

Sammen med Ildar Samiyev har Mr. Govyadin længe været omtalt i den russiske kriminelle krønike som en skandaløs person, der primært findes i falske handler med privat ejendom og luksuslejligheder i fantastiske distrikter i Moskva og i dens forstæder. Tilbage i 2015 blev Govyadin "kronet" som en "succesrig millionær" af tabloidpressen. På det tidspunkt var han gift med skønhedskonkurrencen - Frøken Rusland. Imidlertid forbliver hans navn på listerne over bedragere og korrupte embedsmænd, der fra tid til anden offentliggøres af medierne.

Ifølge dem fornærmer Govyadin og Samiev andre mennesker, der er deres partnere, for at retfærdiggøre deres påståede ulovlige transaktioner. I Moskva har der længe været en højtprofileret retssag i tilfælde af udvikler Albert Khudoyan, som Govyadin og Samiev anklages for bedrageri og bedrag. Som et resultat blev forretningsmanden arresteret. Hans sag blev yderligere kendt på grund af overtrædelser fra undersøgelsens side. Nogle korrupte retshåndhævende embedsmænd forsøgte at drage fordel af hans anholdelse ifølge medierne.

Den russiske forretningsombudsmand Boris Titov har allerede forsvaret Khudoyan. Processen mod ham fortsætter dog. Khudoyan lider af hjertesygdomme.

De påståede ulovlige aktiviteter i Govyadin og Samiyev har en lang historie.

Ildar Samiyev

Ildar Samiyev

For eksempel hævdes Govyadin sammen med Ildar Samiev at have deltaget i tilbagetrækningen af ​​midler fra den russiske Svyaz Bank. Han påstås at have været involveret i bedrageri med lejligheder i elite-komplekset Knightsbridge i Khamovniki-distriktet i Moskva samt en række andre historier.

Eksempelvis tog Optima ejendomsadministration LLC, der ejes af Govyadin, tilbage i 2014 et lån på 95 millioner dollars fra den statsejede Svyaz Bank og brugte midlerne til at købe 22 lejligheder i elitekvarteret Knightsbridge under opførelse i Khamovniki. Dette firma blev kontrolleret af Sergey Govyadin og Ildar Samiev gennem en kæde af virksomheder, nemlig den russiske LLC "Eurofinance" og det engelske firma Mansfiled Executive Limited (fra 25 til 50 procent af Mansfiled Executive Limited tilhører Govyadin, ifølge Endole-databasen) . Samtidig blev prisen på lejligheder under handlen oppustet, hvilket gjorde det muligt at trække mere end en milliard rubler ud af statsbanken.

Boligkomplekset blev opført i 2016. På grund af den ekstremt høje pris forbliver sandsynligvis de købte lejligheder på balancen for Optima ejendomsadministration, da det er umuligt at sælge dem til en så høj pris. Optima ejendomme har endnu ikke returneret gælden til banken, og i 2018 indgav Svyaz Bank en sag om at inddrive 95 millioner dollars fra Optima ejendomsadministration, men mislykkedes. Som et resultat led staten, som er ejer af Svyaz Bank, efter at have afsluttet sin rehabilitering i 2011. Debitor har lejligheder på balancen, som sandsynligvis ikke koster mere end 50 procent af gældsbeløbet og mere end 1 milliarder rubler afregnes på udviklerens Knightsbridge-konti, kontrolleret af Govyadin.

Det er indlysende, at anmodningen fra det russiske irske erhvervsklåd vil være en anledning til mere tæt og detaljeret opmærksomhed på de ulovlige aktiviteter fra Govyadin & Co. Britiske og amerikanske finansinstitutioner vil forhåbentlig holdes ansvarlige for disse internationale spekulanter.

Kildeoplysninger

HSBC brev

 

 

USA skattebrev

 

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending