Følg os

EU

Hvornår vil EU hjælpe med at befri Libanon for rådnen i hjertet af sin politik?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Da præsident Trumps tid som præsident for De Forenede Stater nærmer sig en uhyrlig afslutning, og verden fikserer sit sidste forsøg på at klamre sig til magten, er hans udenrigspolitik stort set ubemærket. Alligevel har Trump midt i valgets vanvid taget et positivt skridt, der skammer Europa og endelig viser den internationale ledelse, der er nødvendig for at tackle de systemiske problemer, der findes i Libanon.

I et hidtil uset træk sanktionerede det amerikanske finansminister Gebran Bassil, lederen af ​​Libanons frie patriotiske bevægelse og svigersøn til Libanons præsident. Meddelelse om sanktionerne Det sagde den amerikanske finansminister Steven Mnuchin: "Den systemiske korruption i Libanons politiske system, der er eksemplificeret af Bassil, har bidraget til at udhule grundlaget for en effektiv regering, der tjener det libanesiske folk." Hvad der ikke blev sagt eksplicit er, at Gebran Bassil har været en langvarig allieret og facilitator for Hezbollah, en terrororganisation og et politisk parti i Libanon.

Det ser ud som om Trump-administrationen bruger sin resterende tid til at begrænse indflydelse og magt fra Hezbollah, en af ​​de største destabiliserende indflydelsesrige i regionen og en vigtig regional fuldmagt for Iran. Mens Gebran Bassil imidlertid er en allieret med Hezbollah og bestemt en del af den politiske elite for at have nydt godt af den korruption, der er endemisk i Libanon, er han ikke alene. Hizbollah har andre allierede, hvoraf nogle er ved at danne den næste regering.

reklame

Der ligger den centrale modsigelse eksemplificeret af Trump-formandskabet. På den ene side viser han international ledelse ved at sende en besked til Hizbollah og Iran ved at straffe en af ​​dets allierede. Alligevel forbliver terrorgruppens vigtigste - hvis ikke ubevidste - allierede Den Europæiske Union. Hvis Trump-administrationen seriøst vil støtte det libanesiske folk, skal det starte med at presse EU til at følge trop.

Uanset hvad Trump eller enhver efterfølgende amerikansk administration gør, vil Hezbollah forblive en ondartet indflydelse på libanesisk politik, indtil EU holder op med at skelne mellem den 'væbnede fløj' og 'politiske fløj'. Dette er en skelnen, som ikke engang Hizbollah respekterer, og kun blev foretaget efter, at gruppen begik en terrorhandling i en EU-medlemsstat.

EU's afvisning af at acceptere virkeligheden er særligt bekymrende, da Hezbollah har været meget åben og på forhånd om sig selv. Dens udtrykkeligt angiver viceleder i protokollen at: "Vi har ikke en militær fløj og en politisk; vi har ikke Hizbollah på den ene side og modstandspartiet på den anden ... Hvert element i Hizbollah, fra kommandører til medlemmer såvel som vores forskellige kapaciteter står i modstandens tjeneste, og vi har intet andet end modstanden som en prioritet. "

reklame

Til en vis grad er EU ikke udelukkende skyld. De skal håndtere virkeligheden på stedet. På ingen måde takket være Saad Hariri, den tidligere og nu næste premierminister i Libanon, har Hizbollah forvandlet sig fra en marginal sekterstyrke til et fuldt udbygget medlem af den udøvende magt, der har kabinetstillinger og kører statsafdelinger. Terrororganisationen er nu en del af mainstream og har nu den troværdighed, som ingen tidligere terrorgruppe nogensinde har haft på deres indenlandske scene.

Alligevel fortæller det kun halvdelen af ​​historien. For i Libanon er der en splittelse, selv inden for familier, om hvordan man nærmer sig Hizbollah. Nogle som Saad Hariri træffer et beregnet valg, et født af politisk hensigtsmæssighed, til at arbejde med og legitimere Hizbollah. Andre som forretningsmanden Bahaa Hariri, Saads bror, er i de seneste måneder blevet høje kritikere af terrorgruppen, sekterisk politik og voldsom korruption i Libanon.

Denne nye race af libanesiske aktivister eksemplificeret ved Bahaa Hariri, støtter amerikanske sanktioner og er kritiske over for Den Europæiske Unions uforsonlighed, når det kommer til Hizbollah. I de senere år har sådanne aktivister givet op med Den Europæiske Union og startet lobbyvirksomhed for enkelte europæiske lande. Vi har set nogle fremskridt med både Storbritannien og Tyskland, der forbød Hezbollah.

Men hvis de, som Trump-administrationen hævder, virkelig vil hjælpe Libanons folk med at afslutte korruption, er det nødvendigt at arbejde med EU på en koordineret måde. Sanktioner fra USA alene vil have ringe indvirkning på terrorgruppen, hvis de bevarer uhindret adgang til EU.

USA har taget et skridt i den rigtige retning og vist, at de er villige til at tage skridt til at gøre livet for tilhængere og facilitatorer af Hizbollah vanskelig. Der er en råd i hjertet af den libanesiske politik, og hvis Trump-administrationen eller den kommende Biden-administration virkelig ønsker en effektiv regering, der tjener det libanesiske folks interesser, skal de rekruttere EU, hvis de håber at fjerne Hizbollah fra det politiske etablissement .

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending