Slut med os

Caribien

Europas appetit på caribisk mad fremhæver den voksende tendens

Udgivet

on

Det caribiske fødevaremarked er nu næsten 100 millioner £ værd. Især saucer og krydderier er værd at £ 1.12 mia. Og voksede med 16.8% det sidste år. Det glutenfri melmarked voksede 19.9% i 2019 i Storbritannien og i Tyskland er det værd at £ 174 mio. Caribbean Export frigiver en rapport - Låser op for Caribiens fortjenestepotentiale forud for den virtuelle expo Absolut Caribien. Caribiske virksomheder fik mulighed for at fremvise deres produkter for europæiske købere.

En stigende smag for caribisk mad i Europa kan være lukrativ for regionale producenter, ifølge forskning fra The Caribbean Export Development Agency (Caribbean Export). Tendensen for eksotiske madssauce og krydderier og naturlige, plantebaserede ingredienser fremhæves i en ny rapport bestilt forud for Caribbean Exports absolutte caribiske virtuelle messe den 17. og 18. november.

"Vi ser et stort potentiale for caribiske fødevareprodukter i hele Europa i øjeblikket," sagde Caribbean Export Competitiveness and Export Promotion Manager Dr. Damie Sinanan. ”Det ser ud til, at forbrugerne er på udkig efter forskellige smagsoplevelser og leger mere med krydderier, men der er meget løfte blandt naturlige fødevarer, såsom en chokolade, te og glutenfri mel. Vi er virkelig begejstrede for den række håndværksmæssige kvalitetsproducenter, som vi har på vores udstilling i år, som vil hjælpe med at støtte handel mellem Caribien og Europa. ”

I Det Forenede Kongerige er det caribiske fødevaremarked nu værd at £ 100 mio., Og foodservice-engros-giganten Bidfood udpegede caribisk mad som en top 10-trend. I 2019 fremhævede den britiske forhandler Tesco også caribisk billetpris som en 'nye trend'. Især saucer og krydderier er 1.12 mia. £ værd og voksede med 16.8% det sidste år. Craig & Shaun McAnuff på Caribien mad & livsstilsplatform 'Original Flava' siger: ”Vi har set en enorm stigning i populariteten af ​​caribiske fødevarer i Storbritannien de seneste år, hvilket er virkelig spændende. Ligesom Ainsley Harriott og Levi Roots baner vejen for caribisk mad; at se basale ingredienser i Caribien mere bredt tilgængelige men også at se vores kogebog som en bestseller på adskillige hitlister og modtage tv- og mediegenkendelse nationalt. Der er en sådan variation og så mange varianter i caribisk madlavning, som den britiske offentlighed elsker. ”

I Spanien er kategorien 'fødevarer fra andre lande' vokset med 105.9% siden 2012. Krydret smag har oplevet en stærk vækst med caribiske smag navngivet som en voksende tendens inden for saucer og krydderier, der steg omkring 55% til tre millioner kg og over 29% i værdi til næsten € 19 mio. Næsten en tredjedel (32%) af de tyske forbrugere har sagt, at de kan lide mad fra Caribien, hvilket har ført til en stigning i varme og krydderier på bordet under familiemiddage. Folk i Holland er også i stigende grad åbne for at indarbejde større variation i deres madlavning, herunder smagskombinationer og brugen af ​​friske og naturlige ingredienser, hvor værdien af ​​chili-saucer er steget 125% i værdi siden 2016.

Europas kærlighed til sunde plantebaserede ingredienser kombineret med regionens bestræbelser på at fremme bæredygtighed har også ført til en øget interesse for naturlige og økologiske produkter som chokolade, te og glutenfrit mel. I Storbritannien er chokolade en kategori på £ 4.3 mia. Og ifølge Kantar vokser almindelig og mørk chokolade med 14.5% år-til-år. I Spanien er den værd € 1.5 mia. Og steg med 3.6% i 2019. I mellemtiden var Holland den største importør af kakaobønner i 2018 og er hjemsted for den største kakaoslibningsindustri i verden. Te-kategorien i Storbritannien er £ 561.3 mio værd, hvilket ikke er overraskende i betragtning af landets kærlighed til den varme drik.

I Tyskland forbruges 129 millioner kopper te hver dag, og i Holland drikker 71% af forbrugerne te mindst en gang om ugen. Storbritanniens glutenfri melfødevarekategori voksede med 19.9% i 2019 sammenlignet med året før, og i Tyskland er markedet værd £ 174 mio. Caribiske fødevareleverandører får chancen for at fremvise deres unikke fødevareprodukter for europæiske købere ved Caribbean Exports første virtuelle expo-begivenhed: Absolut Caribien - frigør Caribiens fortjenstpotentiale den 17. og 18. november. For mere information om begivenheden og tilmelding, klik her. 

Caribien

Støtter mikrovirksomheder, små og mellemstore virksomheder, rygraden i de caribiske økonomier

Udgivet

on

FN fejrede dagen for mikro-, små og mellemstore virksomheder (MSME'er) den 27. juni. Denne dag dedikeret til MSME'er er at anerkende deres bidrag til den globale økonomi. Der er virkelig en klar grund til at gøre det. De Forenede Nationers konference om handel og udvikling rapporterer, at MSME'er tegner sig for mere end 90% af alle virksomheder og omkring 70% af job globalt, skriver Deodat Maharaj. 

Lige her i Caribien udgør MSME'er rygraden i mange af vores økonomier, der skaber dyrebare job og muligheder for vores folk. Ifølge Caribbean Development Bank repræsenterer MSME'er mellem 70-85% af de caribiske virksomheder og bidrager mellem 60-70% af bruttonationalproduktet. Kritisk tegner de sig for anslået 50% af den samlede beskæftigelse. Det er vigtigt, at 40% af de caribiske virksomheder ejes af kvinder. Disse virksomheders succes afspejler vores iværksætters opfindsomhed, industri og innovative ånd. Baseret på dataene for at opbygge et modstandsdygtigt Caribien under normale omstændigheder, hvor forretning skal være en central partner, er vi nødt til at øge støtten til iværksættere i mikrovirksomheder, små og mellemstore virksomheder.
 
I betragtning af det faktum, at vi lever i hidtil usete tider med små og sårbare caribiske lande, der trænger sig fra coronaviruspandemien, skal der lægges vægt på hurtig tracking af genopretning og opbygning af modstandsdygtighed. For at få succes har den private sektor en vigtig rolle at spille. I betragtning af MSME'ers rolle i at skabe muligheder og job er det derfor logisk, at MSME'er skal prioriteres opmærksomt. Politiske foranstaltninger, der udelukker dem eller yder suboptimal støtte, vil være kontraproduktive og sikre kun en langvarig genopretningsfase eller endnu værre, tab af job og suboptimal vækst. 

MSME'er kræver en række support inklusive finansiere som jeg tidligere har skrevet. Det handler imidlertid ikke kun om at yde økonomisk støtte og skabe et miljø, der giver virksomheder mulighed for at blomstre. Der er andre vigtige områder, hvor support er nødvendig for at give vores MSME'er den maksimale chance for succes. 

Først og fremmest er teknologiområdet. COVID-19 har vist helt klart nødvendigheden af ​​at omfavne nye måder at arbejde og drive forretning på. Support skal udvides til vores MSME'er for at hjælpe dem med at omfavne denne nye æra. Vi i Caribiske eksportudviklingsagentur (Caribbean Export) har allerede øget vores støtte på dette område og har set stor interesse hos virksomheder i hele regionen. For eksempel på vores sidste webinar om e-handel "Byg din e-handelsbutik fra bunden" i februar 2021 havde vi over 400 deltagere fra hele Caribien. Dette viser vores virksomheds iver efter at udnytte de muligheder, som teknologien giver for at hjælpe med at vokse deres forretning.

Teknologi har også en demokratiseringseffekt, der hjælper virksomheder uanset størrelse med en mulighed for at vokse deres forretning og nå nye kunder til lave omkostninger. I denne COVID-19 æra findes der mange eksempler. Her på Barbados har småbønder taget internettet til at sælge deres produkter. I Trinidad og Tobago er der en Facebook-gruppe “Trini Farmers” med et anslået medlemskab på 49,500 medlemmer, der fungerer som en peer-gruppe, hvor medlemmer støtter hinanden. Dette er to gode eksempler, hvor iværksættere har taget initiativet. Samtidig skal vi aktivt støtte dem, der har brug for hjælp.

Med hensyn til at udnytte teknologien til at vokse virksomheder har regeringen en vigtig rolle at spille i at skabe det rigtige politiske miljø, give incitamenter og levere konkret støtte til MSME'er. Samtidig handler det ikke kun om statsstøtte, men den større erhvervssektor inklusive finansielle institutioner har en vigtig rolle at spille som mentorer og forretningspartnere for MSME'er. Det er i alles interesse for mikrovirksomheder, små og mellemstore virksomheder at få succes.

For det andet er energiomkostningerne her i vores region blandt de højeste på planeten. Dette er ikke kun et afskrækkende virkning for direkte udenlandske investorer, men også en begrænsning for vores virksomheder lige her i vores Caribien. Høje energiomkostninger øger simpelthen produktionsomkostningerne, hvilket gør det vanskeligt for os at konkurrere med importen på nationalt plan og at eksportere vores produkter til regionale og internationale markeder. For at løse dette spørgsmål er skubbet på vedvarende energi vigtigt både på nationalt og regionalt niveau. Vi i Caribbean Export arbejder tæt sammen med MSME'er i hele regionen for at hjælpe dem med at forbedre energieffektiviteten og som et resultat gøre dem mere konkurrencedygtige. Vi er dog nødt til at gøre dette i en skala, der kan have en transformerende indvirkning. Virkeligheden er, at vi ikke er der endnu. Tildeling af de nødvendige ressourcer til at reducere energiomkostningerne med den dobbelte fordel ved at tage klimatiltag skal have høj prioritet på nationalt plan.

Endelig skal vores MSME'er fokusere på nichemarkeder med premiumprodukter og rimelige priser for at afspejle deres kvalitet. Vi i Caribiske eksport har hjulpet regionale virksomheder med at trænge ind på det europæiske marked og drage fordel af den økonomiske partnerskabsaftale med Den Europæiske Union. Men vi er også klar over, at der skal gøres meget mere. Det er netop af denne grund, at vi har indgået et samarbejde med International Trade Center for at etablere et knudepunkt for handel med bæredygtige produkter. 

Denne hub vil hjælpe med at styrke MSME'ers konkurrenceevne ved at støtte implementeringen af ​​grøn forretningspraksis. Der er allerede et veletableret og voksende marked for produkter, der opfylder bæredygtighedskriterier, og vi er ivrige efter at hjælpe caribiske virksomheder med at udnytte denne mulighed. Fremadrettet er det vigtigt at samarbejde med forretningsstøtteorganisationer ikke kun i Europa, men også på andre premium-markeder for at få vores produkter på hylderne for at tiltrække den voksende kundebase for produkter, der opfylder kriterierne for "bæredygtighed". 

Sammenfattende kræver hurtig sporing af genopretning og bygningsmodstand et stort støtteprogram og fokus på vores mikrovirksomheder, små og mellemstore virksomheder. De er nøglen til at skabe meget nødvendige job og muligheder for vores folk. For at opnå succes kræves et bredt baseret partnerskab, herunder med de større regionale erhvervsvirksomheder. Det Caribiske Eksportudviklingsagentur er forpligtet til denne dagsorden. Vi vil fortsætte med at arbejde sammen med alle for at yde denne meget tiltrængte støtte og skabe muligheder og muligheder for vores folk, når vi forsøger at opbygge et virkelig modstandsdygtigt Caribien.

Deodat Maharaj er administrerende direktør for Caribbean Export Development Agency.

Om Caribbean Export

Caribbean Export er det eneste regionale agentur for handel og investering i Afrika, Caribien og Stillehavet (AVS). Etableret i 1996 af en mellemstatslig aftale som det regionale agentur for handel og investeringer og tjener de 15 stater i Caribien Forum (CARIFORUM), nemlig: Antigua og Barbuda, Bahamas, Barbados, Belize, Dominica, Den Dominikanske Republik, Haiti , Grenada, Guyana, Jamaica, Saint Lucia, St. Kitts og Nevis, St. Vincent og Grenadinerne, Surinam og Trinidad og Tobago.

Agenturet udfører adskillige programbaserede aktiviteter designet til at forbedre konkurrenceevnen for regionale små og mellemstore virksomheder, fremme handel og udvikling blandt Cariforum-staterne, fremme stærkere handel og investeringer mellem Caribien (CARICOM) og Den Dominikanske Republik, Cariforum-staterne og Franske Caribiske yderste regioner (FCOR) og EU's oversøiske lande og territorier (OLT) i Caribien.

Læs

Caribien

Statsborgerskab ved investeringsordninger - mere end det ser ud?

Udgivet

on

Re Hr. Gurdip (Dev) Bath

Vi gentager vores voldsomme undskyldning til hr. Dev Bath, og vi har i dag afgjort ærekrenkelsessager med hr. Dev Bath og har betalt et aftalt beløb til afvikling af hans krav og sagsomkostninger til hans nominerede velgørenhedsorganisation, St. John Ambulance UK.

Vi accepterer fuldstændigt, at hr. Dev Bath blev fejlagtigt og uretfærdigt beskyldt for at være involveret i den påståede kidnapning af Mehul Choksi, en flygtning fra den indiske retfærdighed, der hævdede, at han var offer for en statsstøttet kidnapning fra Antigua og Barbuda med båd omkring eller omkring 23. maj 2021 på vegne af den indiske regering og afleveret til myndighederne i Commonwealth of Dominica, hvor han i øjeblikket er tilbageholdt. Motivet siges at være at omgå igangværende udleveringsprocedurer i Antigua, hvor Indien er den anmodende stat.

Vi accepterer fuldstændigt de dokumenterede fund fra et team af erfarne efterforskere instrueret af den internationale advokat Gary Summers fra Counsel fra 9 Bedford Row International Chambers og ledet af Tarique Ghaffur CBE QPM, en tidligere assisterende kommissær for Londons Metropolitan Police Service, som har interviewet alle de emner, der er anklaget for at være involveret i kidnapningen, og har fuldstændig frikendt Gurdip (Dev) Bath sammen med 3 andre emner, der falskt og uretfærdigt er anklaget: Barbara Jarabik; Hr. Gurmit Singh & Gurjit Singh Bhandal.

Vi accepterer fuldstændigt, at hr. Dev Bath altid har været en meget hæderlig mand med fuldstændig integritet, der aldrig ville forbinde sig med sleeze eller kriminel aktivitet af enhver art.

Læs

Caribien

Caribbean Export og Caribbean Development Bank går sammen om at yde tilskud til MSME'er

Udgivet

on

Caribbean Export Development Agency (Caribbean Export) og Caribbean Development Bank (CDB) i samarbejde med Den Europæiske Union har indgået et partnerskab for at støtte regionale MSME'er med økonomisk bistand til at hjælpe virksomheder med at omarbejde og bevare job. CDB vil finansiere en tilskudsfacilitet på $ 600 via et teknisk assistanceprogram (TAP) for at mindske virkningen af ​​COVID-19 og levere løbende kapacitetsopbygning gennem e-læring.

”Caribbean Export er beæret over, at CDB har fået overdraget at gennemføre et så vigtigt program for vores regionale MSME'er. Midlerne er ikke kun rettidige, men de er også nødvendige, hvis virksomheder skal komme stærkere tilbage, bevare arbejdspladser og skabe flere, ”sagde Damie Sinanan, leder af divisionen for konkurrenceevne og eksportfremme med ansvar for TAP hos Caribbean Export. CDB Projektafdelingsdirektør Daniel Best sagde, at initiativet reagerede på et "presserende behov for teknisk bistand og kapacitetsopbygningsprogrammer for at hjælpe virksomheder med at overleve, forblive konkurrencedygtige og genvinde markedsandele på eksport- og hjemmemarkeder" i kølvandet på COVID-19.

Han erklærede, at det var i overensstemmelse med adskillige andre foranstaltninger, herunder lånestøtte og kapacitetsopbygning, som banken havde støttet i det forløbne år for at hjælpe erhvervssektoren i sine låntagende medlemslande. De to organisationer samarbejdede i 2020 med en regional undersøgelse for at vurdere virkningen af ​​COVID-19-pandemien på MSME-operationer; fastslå niveauet og områderne for støtte, der er nødvendige for at hjælpe SMV'er under krisen og bedre positionere virksomheder til at klare det økonomiske nedfald.

Undersøgelsen fremhævede, at næsten 50% af respondenterne blev tvunget til at lukke fysiske placeringer, mens ca. 45% ophørte med produktionen af ​​varer og tjenester, og 80 procent ikke havde nogen kontinuitetsplan. I lyset af disse fund præsenterer TAP en mulighed for disse MSME'er for at få den nødvendige tekniske assistance til at udvikle deres virksomheder til at genopbygge og genoprette på en måde, der kan modstå fremtidige chok. MSME'er vil være i stand til at ansøge om tilskud på op til US $ 15,000 til brug på forskellige tekniske bistandsprojekter inklusive, men ikke begrænset til ressourceeffektivitet og vedvarende energi; Digitalisering af erhvervslivet; Marketing & Kampagner; Bygningsmodstandsdygtighed; Køb og opgradering af kapitalvarer; Certificering; Kapacitetsopbygning og beskyttelse af intellektuelle ejendomsrettigheder.

For at bringe en holistisk tilgang til støtte til regionale MSME'er, der er påvirket af COVID-19, skal der også udvikles en række kapacitetsopbygningsværktøjer, der supplerer den tekniske bistand. Disse værktøjer gøres tilgængelige for MSME'er online via en e-læringsportal, der er vært for Caribbean Export. E-læring og dens iboende tilgængelighedsfordele er endnu vigtigere i denne tid, hvor rejsebegrænsninger stadig er på plads.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending