Slut med os

Østrig

Europa har brug for en mere robust plan for at håndtere udenlandske krigere, siger Østrig

Udgivet

on

Den Europæiske Union har brug for en mere robust og koordineret plan for håndtering af udenlandske krigere og dem, der ønsker at slutte sig til deres rækker som jihadisten, der dræbte fire mennesker i Wien i sidste uge, sagde den østrigske kansler Sebastian Kurz mandag (9. november), skriver Francois Murphy.

Beskyttelse af blokens grænser bør også være en del af Europas reaktion på islamistisk militantitet, som Kurz vil diskutere med lederne for Frankrig, Tyskland og EU i dag (10. november), fortalte han en pressekonference.

Østrig

Kommissionen godkender østrigske foranstaltninger til støtte for jernbanegods- og passageroperatører, der er berørt af koronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU-reglerne for statsstøtte godkendt to østrigske foranstaltninger, der understøtter jernbanegodssektoren og en foranstaltning, der understøtter jernbanepassagerersektoren i forbindelse med koronavirusudbruddet. De to foranstaltninger, der støtter jernbanegodssektoren, vil sikre øget offentlig støtte for yderligere at tilskynde til flytning af godstrafik fra vej til jernbane, og den tredje foranstaltning indfører midlertidig lettelse for jernbaneoperatører, der leverer passagertjenester på kommercielt grundlag.

Kommissionen fandt, at foranstaltningerne er gavnlige for miljøet og for mobiliteten, da de understøtter jernbanetransport, som er mindre forurenende end vejtransport, samtidig med at trafikbelastningen mindskes. Kommissionen fandt også, at foranstaltningerne er forholdsmæssige og nødvendige for at nå det forfulgte mål, nemlig at støtte modalskiftet fra vej til jernbane, uden at føre til unødig konkurrenceforvridning. Endelig er afkaldet på infrastrukturadgangsafgifter, der er fastsat i den anden og tredje foranstaltning, der er beskrevet ovenfor, i tråd med den nyligt vedtagne forordning (EU) 2020/1429.

Denne forordning tillader og tilskynder medlemsstaterne til midlertidigt at godkende nedsættelse, fritagelse eller udsættelse af gebyrer for adgang til jernbaneinfrastruktur til under direkte omkostninger. Som et resultat konkluderede Kommissionen, at foranstaltningerne er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler, især 2008 Kommissionens retningslinjer for statsstøtte til jernbanevirksomheder (retningslinjerne for jernbanen).

Koncerndirektør Margrethe Vestager med ansvar for konkurrencepolitikken sagde: ”De foranstaltninger, der er godkendt i dag, vil gøre det muligt for de østrigske myndigheder at støtte ikke kun jernbanegodstransportoperatører, men også kommercielle passageroperatører i forbindelse med koronavirusudbruddet. Dette vil bidrage til at opretholde deres konkurrenceevne sammenlignet med andre transportformer i tråd med EU's Green Deal-mål. Vi arbejder fortsat med alle medlemsstater for at sikre, at nationale støtteforanstaltninger kan indføres så hurtigt og effektivt som muligt i overensstemmelse med EU-reglerne. ”

Den fulde pressemeddelelse er tilgængelig online

Continue Reading

Østrig

Traumatiseret Wien tavs efter våbensprængning

Udgivet

on

By

Wiens gader lå uhyggeligt tavse og tomme under stram sikkerhed tirsdag eftermiddag (3. november), mindre end 24 timer efter at fire mennesker blev dræbt i en våbensprængning af en dømt jihadist i det travle centrum, skriver .

På hvad der også var den første dag i en anden national låsning af koronavirus, kunne man kun se en eller anden lejlighedsvis bil eller varevogn, der rejser langs de brede, alléer med træer foran universitetet i Wien, rådhuset og parlamentet og meget få fodgængere .

Området omkring den jødiske synagoge Stadttempel, hvor angrebet begyndte, var stadig afskærmet og bevogtet af politiet med deres våben klar, mens væbnede officerer kontrollerede biler langs motorvejen, der fører til og fra lufthavnen.

De, der blev tvunget til at gå ud for at arbejde, talte om deres chok over volden.

”Det er vanvittigt, alle er bekymrede. Et liv er ikke noget mere værd, ”sagde taxachauffør Huseyin Gueluem, mens han ventede på passagerer i Wien Lufthavn.

Stadig synligt rystet af nattens begivenheder sammenlignede Gueluem volden med militante angreb i Tyrkiet. ”Terror er terror, den kender ingen religion eller stat,” sagde han.

En avisleverandør i lufthavnen, der ønskede at være anonym, talte også om den mentale vejafgift.

”Det hele er lidt meget,” sagde han. "Angrebet, den nye lockdown, jeg sov slet ikke i aften."

Kun journalister og en håndfuld nysgerrige beboere var kommet til området omkring synagogen.

”Noget som dette kunne forventes, selv i Wien,” sagde Josef Neubauer, der bor i Wien. ”Det er en storby. Berlin, Paris - det var bare et spørgsmål om tid. ”

Nogle frygtede, hvad den sociale indvirkning af angrebene ville være.

”Disse mennesker ønsker at gøre islam større og større, men faktisk gør de den mindre og mindre,” sagde studerende Zaccaria Assalmonashev. "Og så ødelægger de det."

Continue Reading

Østrig

Kommissionen godkender en ændret østrigsk ordning for likviditetsbistand til støtte for virksomheder, der er berørt af koronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har konstateret, at visse ændringer til en tidligere godkendt østrigsk ordning for likviditetsbistand til støtte for østrigske virksomheder, der er berørt af koronavirusudbruddet, er i tråd med Midlertidig ramme for statsstøtte. Den oprindelige ordning blev godkendt den 8 April 2020 under sagsnummer SA.56840, og indeholder midlertidige begrænsede støttebeløb i form af (i) direkte tilskud, (ii) garantier på lån og tilbagebetalingspligtige forskud, og (iii) garantier på lån og subsidierede renter på lån.

Målet med den oprindelige ordning var at gøre det muligt for virksomheder, der er berørt af koronavirusudbruddet, at dække deres kortsigtede forpligtelser på trods af det nuværende tab af indtægter forårsaget af pandemien. Østrig meddelte visse ændringer af den oprindelige ordning, især: i) mikrovirksomheder eller små virksomheder kan nu drage fordel af foranstaltningen, selvom de blev betragtet som vanskelige den 31. december 2019 på visse betingelser og (ii) en stigning på 4 mia. EUR i ordningens samlede budget fra 15 mia. EUR til 19 mia. EUR.

Kommissionen konkluderede, at ordningen, som ændret, fortsat er nødvendig, passende og forholdsmæssig for at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), i TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme . På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's regler om statsstøtte.

Mere information om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at tackle den økonomiske virkning af coronavirus-pandemien, kan findes : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.58640 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending