Slut med os

Østrig

Europa har brug for en mere robust plan for at håndtere udenlandske krigere, siger Østrig

Udgivet

on

Den Europæiske Union har brug for en mere robust og koordineret plan for håndtering af udenlandske krigere og dem, der ønsker at slutte sig til deres rækker som jihadisten, der dræbte fire mennesker i Wien i sidste uge, sagde den østrigske kansler Sebastian Kurz mandag (9. november), skriver Francois Murphy.

Beskyttelse af blokens grænser bør også være en del af Europas reaktion på islamistisk militantitet, som Kurz vil diskutere med lederne for Frankrig, Tyskland og EU i dag (10. november), fortalte han en pressekonference.

Østrig

Østrigsk højreekstrem leder stopper og efterlader arv

Udgivet

on

By

Lederen af ​​Østrigs højreekstreme Freedom Party (FPO) Norbert Hofer (billedet) trådte tilbage tirsdag, men påpegede tydeligt ikke sin højt profilerede stedfortræder og rival Herbert Kickl for at efterfølge ham.

Hofer, der i vid udstrækning ses som det mest sympatiske ansigt for anti-islam- og indvandringspartiet, der styrtede ud af regeringen midt i skandalen for to år siden, var tæt på at vinde Østrigs præsidentvalg i 2016 for kun at miste et genvalg.

Han overtog som leder efter Heinz-Christian Strache efter en video-sting-skandale i 2019 tvang Strache til at stoppe som østrigsk vicekansler og nedbragte en koalitionsregering ledet af den konservative Sebastian Kurz, som nu regerer med De Grønne.

"I de sidste måneder har det været muligt at stabilisere partiet igen og bringe det tæt på 20% i meningsmålingerne. Jeg har således oprettet partiet, så det også kan få succes i de kommende år. Min egen rejse i spidsen for FPO slutter dog i dag, ”sagde Hofer i en erklæring fra partiet.

Udtalelsen sagde ikke, hvorfor Hofer, 50, stoppede, men henviste til nylig behandling af rygproblemer. Han har gået med en stok siden en paraglidingulykke i 2003.

Der har været adskillige rapporter i de østrigske medier om en splid med Kickl, en mere slibende figur, der tager en hårdere linje med at modsætte sig koronavirusrestriktioner og angribe Kurz.

Hans meddelelse forbløffede stadig det parti, der længe har kørt tredjepladsen i afstemninger bag Kurz 'konservative og oppositionens socialdemokrater.

"Jeg var overrasket over dagens begivenheder," sagde partiets tungvægt Manfred Haimbuchner, FPO-leder provinsen Øvre Østrig, i en erklæring.

På den næste leder sagde Hofer's erklæring kun: "Jeg ønsker min efterfølger i dette indlæg held og lykke for fremtiden."

Continue Reading

Østrig

Østrigs Kurz forventer at blive anklaget, men ryddet i tilfælde af mened

Udgivet

on

By

Østrigske kansler Sebastian Kurz (billedet) forventer at blive anklaget, men til sidst ryddet i en undersøgelse af, om han aflagde falsk vidnesbyrd til en parlamentarisk kommission, fortalte han søndagsaviser og udelukkede ideen om at træde tilbage, hvis han blev anklaget.

Efterforskningen af ​​anklagere mod korruption, offentliggjort i sidste uge, udgør en stiv politisk udfordring for den konservative Kurz (34), der regerer i koalition med De Grønne.

Kurz har malet sig selv som offer for oppositionspartier, der forsøger at fange ham til at sige noget, der kunne opfattes som mened for kommission, der ser på mulig korruption under hans tidligere koalition med det højreekstreme Freedom Party (FPO), der kollapsede i 2019. Læs mere

”Efter at hvert af mine ord på 58 sider (vidnesbyrd) er sat på skalaen, forventer jeg bestemt en kriminel klage, det er rigtigt,” sagde han til avisen Krone i et interview og tilføjede, at han endnu ikke var blevet afhørt af anklagere.

Men han sagde, at han var overbevist om, at han ville blive fritaget i sagen, som handler om, hvorvidt han svarede sandfærdigt, da han blev spurgt om udnævnelser til det statslige holdingselskab OBAG.

"Jeg har talt med adskillige advokater og flere universitetsprofessorer. Tenoren var altid den samme: ingen kan forestille sig, at der vil være en overbevisning her," sagde han til avisen.

I et separat interview med Oesterreich-papiret afviste han ideen om at træde tilbage, hvis han blev anklaget.

"Jeg udelukker det bestemt. Som mange mennesker har jeg lavet mange fejl, både privat og professionelt. Men hvad jeg bestemt ved er, at jeg gik ind i Kommissionen med det formål at besvare spørgsmålene sandfærdigt," sagde han.

En meningsmåling, der blev offentliggjort af Oesterreich, viste, at Kurz-konservative vandt 35% støtte, hvis parlamentsvalget skulle afholdes nu, et point ned fra en uge tidligere og 1 point fra dets fremvisning i 2.5-valget.

Dens Grønne partnere var på 12%, på fjerdepladsen efter Socialdemokraterne på 22% og FPO på 17%.

Kommissionen har undersøgt udnævnelsen i 2019 af en konservativ loyalist som administrerende direktør for OBAG, der styrer Østrigs andele i virksomheder, herunder olieselskabet OMV. Tekstmeddelelser undersøgt af Kommissionen viste, at Kurz fortalte kandidaten inden da, at han ville få "alt hvad du vil".

Undersøgelsen ser på, om Kurz på forhånd diskuterede udnævnelsen med kandidaten, og om kansleren var involveret i udvælgelsen af ​​medlemmer af OBAG's tilsynsråd, som begge Kurz benægtede i Kommissionen.

Continue Reading

Østrig

Israels flag steg på taget af Østrigs kansleri i tegn på solidaritet

Udgivet

on

Den østrigske kansler Sebastian Kurz fører et israelsk flag på taget af kanslerbygningen i Wien i et tegn på solidaritet med staten Israel midt i konflikten mellem Israel og Hamas, skriver Yossi Lempkowicz.

”Terrorangrebene på Israel fortjener den stærkeste fordømmelse. Sammen står vi ved Israels side. ”

'' I dag, som et tegn på solidaritet med Israel, blev det israelske flag hævet på taget af forbundskansleriet. Terrorangrebene mod Israel skal fordømmes på det stærkest mulige udtryk! Sammen står vi ved Israels side, '' tweetede Kurz fredag.

Tidligere på ugen sagde den østrigske leder: '' Jeg fordømmer kraftigt raketangrebene på Israel fra Gazastriben. Israel har ret til at forsvare sig mod dem. Jeg håber, at der vil være en de-eskalering, og at disse angreb vil stoppe med øjeblikkelig virkning. ''

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending