Slut med os

Luftfart / flyselskaber

Boeing WTO-sag: EU indfører modforanstaltninger mod USA's eksport

Udgivet

on

Europa-Kommissionens forordning om forhøjelse af tolden på amerikansk eksport til EU til en værdi af 4 mia. Dollars er blevet offentliggjort i EU Tidende af EU. Modforanstaltningerne er aftalt af EU-landene, da USA endnu ikke har givet grundlaget for en forhandlet løsning, som vil omfatte en øjeblikkelig fjernelse af amerikanske toldsatser på EU-eksport i Airbus WTO-sagen. Verdenshandelsorganisationen (WTO) godkendte formelt EU den 26. oktober til at tage sådanne modforanstaltninger mod ulovlige amerikanske subsidier til flyproducenten Boeing.

Foranstaltningerne træder i kraft fra i dag. Europa-Kommissionen er rede til at samarbejde med USA for at bilægge denne tvist og også blive enige om langsigtede discipliner om flytilskud. En økonomi, der fungerer for People Executive Vice President og Trade Commissioner Valdis Dombrovskis, sagde: ”Vi har hele tiden gjort det klart, at vi ønsker at løse dette langvarige spørgsmål. På grund af manglende fremskridt med USA havde vi desværre intet andet valg end at indføre disse modforanstaltninger. EU udnytter derfor sine juridiske rettigheder i henhold til WTO's nylige beslutning. Vi opfordrer USA til at acceptere, at begge sider dropper eksisterende modforanstaltninger med øjeblikkelig virkning, så vi hurtigt kan lægge dette bag os. Fjernelse af disse takster er en win-win for begge sider, især da pandemien ødelægger vores økonomier. Vi har nu en mulighed for at genstarte vores transatlantiske samarbejde og arbejde sammen mod vores fælles mål. ”

Du finder flere oplysninger : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.

Luftfart strategi for Europa

Boeing-subsidiesag: Verdenshandelsorganisationen bekræfter EU's ret til at gengælde 4 milliarder dollars af den amerikanske import

Udgivet

on

Verdenshandelsorganisationen (WTO) har tilladt EU at hæve toldsatserne på op til 4 milliarder dollars import fra USA som en modforanstaltning for ulovlige tilbagegang til den amerikanske flyproducent, Boeing. Beslutningen bygger på WTO's tidligere fund, der anerkendte de amerikanske tilskud til Boeing som ulovlige i henhold til WTO-loven.

En økonomi, der fungerer for mennesker Executive Vice President and Trade Commissioner Valdis Dombrovskis (afbilledet) sagde: ”Denne længe ventede beslutning giver EU mulighed for at indføre told på amerikanske produkter, der kommer ind i Europa. Jeg foretrækker meget ikke at gøre det - yderligere afgifter er ikke i begge sider af økonomisk interesse, især da vi stræber efter at komme os efter COVID-19 recessionen. Jeg har været i kontakt med min amerikanske modstykke, ambassadør Lighthizer, og det er mit håb, at USA nu vil droppe de toldsatser, der blev pålagt EU-eksport sidste år. Dette ville skabe et positivt momentum både økonomisk og politisk og hjælpe os med at finde fælles grund på andre nøgleområder. EU vil fortsætte med at forfølge dette resultat kraftigt. Hvis det ikke sker, vil vi blive tvunget til at udøve vores rettigheder og indføre lignende takster. Mens vi er fuldt forberedt på denne mulighed, vil vi gøre det modvilligt. ”

I oktober sidste år, efter en lignende WTO-beslutning i en parallel sag om Airbus-subsidier, indførte USA gengældelsesafgifter, der påvirker EU-eksport til en værdi af 7.5 mia. Dollar. Disse opgaver er stadig på plads i dag på trods af de afgørende skridt, som Frankrig og Spanien har taget i juli i år for at følge Tyskland og Storbritannien for at sikre, at de fuldt ud overholder en tidligere WTO-beslutning om tilskud til Airbus.

Under de nuværende økonomiske forhold er det i gensidig interesse for EU og USA at ophøre med skadelige toldsatser, der unødigt belaster vores industri- og landbrugssektor.

EU har fremsat konkrete forslag for at nå frem til et forhandlet resultat af de langvarige tvister om civile luftfartøjer, den længste i WTO's historie. Det er fortsat åbent for at samarbejde med USA om at nå til enighed om en retfærdig og afbalanceret løsning samt om fremtidige discipliner for tilskud i den civile flysektor.

Mens Kommissionen er i kontakt med USA, tager den også passende skridt og involverer EU-lande, så den kan bruge sine gengældelsesrettigheder, hvis der ikke er udsigt til at bringe tvisten til en gensidig fordelagtig løsning. Denne beredskabsplanlægning inkluderer færdiggørelse af listen over produkter, der vil blive underlagt EU-tillægstold.

Baggrund

I marts 2019 bekræftede appelinstansen, den højeste WTO-instans, at USA ikke havde truffet passende foranstaltninger for at overholde WTO-reglerne om tilskud på trods af de tidligere afgørelser. I stedet fortsatte den sin ulovlige støtte fra sin flyproducent Boeing til skade for Airbus, den europæiske luftfartsindustri og dens mange arbejdere. I sin afgørelse appellerede organet:

  • Bekræftet, at Washington State skatteprogram fortsat er en central del af S. ulovlig subsidiering af Boeing;
  • fandt, at en række igangværende instrumenter, herunder visse indkøbskontrakter fra NASA og det amerikanske forsvarsministerium, udgør subsidier, der kan forårsage økonomisk skade for Airbus, og;
  • bekræftet, at Boeing fortsat drager fordel af en ulovlig amerikansk skatteindrømmelse, der understøtter eksport (Foreign Sales Corporation og Extraterritorial Income Exclusion).

Beslutningen, der bekræfter EU's ret til gengældelse, stammer direkte fra den tidligere beslutning.

I en parallel sag om Airbus tillod WTO De Forenede Stater i oktober 2019 at tage modforanstaltninger mod europæisk eksport til en værdi af op til $ 7.5 mia. Denne pris var baseret på en appelinstansbeslutning fra 2018, der viste, at EU og dets medlemsstater ikke fuldt ud havde overholdt de tidligere WTO-afgørelser med hensyn til tilbagebetalingspligtig investeringsstart til A350- og A380-programmerne. USA indførte disse yderligere takster den 18. oktober 2019. De berørte EU-lande har i mellemtiden taget alle nødvendige skridt for at sikre fuld overholdelse.

Mere information

WTO's appelinstans afgørelse om amerikanske tilskud til Boeing

Offentlig høring om foreløbig produktliste i Boeing-sagen

Foreløbig liste over produkter

Historien om Boeing-sagen

Historien om Airbus-sagen

 

Continue Reading

Luftfart strategi for Europa

Single European Sky: For en mere bæredygtig og modstandsdygtig lufttrafikstyring

Udgivet

on

Europa-Kommissionen er foreslå en opgradering af det fælles europæiske luftrums lovgivningsramme, der kommer i hælene på den europæiske grønne aftale. Målet er at modernisere forvaltningen af ​​det europæiske luftrum og etablere mere bæredygtige og effektive flyveveje. Dette kan reducere op til 10% af emissionerne fra lufttransport.

Forslaget kommer, da det kraftige fald i lufttrafik forårsaget af coronaviruspandemien kræver større modstandsdygtighed i vores lufttrafikstyring ved at gøre det lettere at tilpasse trafikkapacitet til efterspørgsel.

Transportkommissær Adina Vălean erklærede: ”Fly zig zag mellem forskellige blokke af luftrum, hvilket øger forsinkelser og forbrug af brændstof. Et effektivt lufttrafikstyringssystem betyder flere direkte ruter og mindre brugt energi, hvilket fører til mindre emissioner og lavere omkostninger for vores flyselskaber. Dagens forslag om at revidere det fælles europæiske luftrum vil ikke kun hjælpe med at reducere luftfartsemissionerne med op til 10% fra en bedre styring af flyveveje, men også stimulere digital innovation ved at åbne markedet for datatjenester i sektoren. Med de nye foreslåede regler hjælper vi vores luftfartssektor med at komme videre med de dobbelte grønne og digitale overgange. ”

Ikke tilpasning af kapacitet til lufttrafikstyring ville medføre yderligere omkostninger, forsinkelser og CO2-emissioner. I 2019 kostede forsinkelser alene EU 6 mia. Euro og førte til 11.6 mio. Ton (Mt) overskydende CO2. I mellemtiden medfører pligt til at flyve i overbelastet luftrum snarere end at tage en direkte flyvevej unødvendige CO2-emissioner, og det samme er tilfældet, når luftfartsselskaber tager længere ruter for at undgå afgiftszoner med højere satser.

Den europæiske grønne aftale, men også ny teknologisk udvikling såsom bredere brug af droner, har sat digitalisering og dekarbonisering af transport i centrum for EU's luftfartspolitik. Imidlertid er begrænsning af emissioner fortsat en stor udfordring for luftfarten. Det fælles europæiske luftrum baner derfor vejen for et europæisk luftrum, der anvendes optimalt og omfavner moderne teknologier. Det sikrer samarbejdsnetværksadministration, der giver luftrumsbrugere mulighed for at flyve miljømæssigt optimale ruter. Og det tillader digitale tjenester, som ikke nødvendigvis kræver tilstedeværelse af lokal infrastruktur.

For at sikre sikre og omkostningseffektive lufttrafikstyringstjenester foreslår Kommissionen handlinger som:

  • Styrkelse af det europæiske netværk og dets ledelse for at undgå overbelastning og suboptimale flyruter
  • fremme af et europæisk marked for datatjenester, der er nødvendigt for en bedre lufttrafikstyring
  • strømlining af den økonomiske regulering af lufttrafiktjenester, der leveres på vegne af medlemsstaterne for at stimulere større bæredygtighed og modstandsdygtighed, og
  • fremme af bedre koordinering til definition, udvikling og implementering af innovative løsninger.

Næste trin

Det nuværende forslag vil blive forelagt Rådet og Parlamentet til drøftelser, hvilket Kommissionen håber vil blive afsluttet uden forsinkelse.

Efter endelig vedtagelse af forslaget skal der derefter udarbejdes gennemførelses- og delegerede retsakter med eksperter for at behandle mere detaljerede og tekniske spørgsmål.

Baggrund

Initiativet om det fælles europæiske luftrum blev lanceret i 2004 for at reducere fragmenteringen af ​​luftrummet over Europa og forbedre lufttrafikstyringens præstationer med hensyn til sikkerhed, kapacitet, omkostningseffektivitet og miljøet.

Et forslag til en revision af det fælles europæiske luftrum (SES 2+) blev fremsat af Kommissionen i 2013, men forhandlingerne er blevet stoppet i Rådet siden 2015. I 2019 var en klog gruppe sammensat af 15 eksperter på området. blev oprettet for at vurdere den aktuelle situation og fremtidige behov for lufttrafikstyring i EU, hvilket resulterede i flere henstillinger. Kommissionen ændrede derefter sin tekst fra 2013 ved at indføre nye foranstaltninger og udarbejdede et særskilt forslag til ændring af EASA-grundforordningen. De nye forslag ledsages af et arbejdsdokument fra personalet, præsenteret her.

Mere information

Spørgsmål og svar: Single European Sky: til en effektiv og bæredygtig lufttrafikstyring

 

Continue Reading

Luftfart / flyselskaber

#Aviation - Erklæring fra kommissær Vălean om Kommissionens hensigt om at udvide slotfritagelsen 

Udgivet

on

Transportkommissær Adina Vălean har udsendt en erklæring efter vedtagelsen af ​​Kommissionen indberette om den potentielle udvidelse af Ændring af slotforordningen

Kommissær Vălean sagde: ”Rapporten viser, at lufttrafikniveauerne forbliver lave, og vigtigere er, at de sandsynligvis ikke vil komme sig i den nærmeste fremtid. I denne sammenhæng gør den manglende sikkerhed over slots det vanskeligt for luftfartsselskaberne at planlægge deres køreplaner, hvilket gør planlægningen vanskelig for lufthavne og passagerer. For at imødekomme behovet for sikkerhed og reagere på trafikdata har jeg til hensigt at forlænge slotfritagelsen for vintersæsonen 2020/2021 indtil 27. marts 2021. ”

Den fulde erklæring er tilgængelig online.

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending