Slut med os

EU

Et problem i hjertet af det amerikanske demokrati

Udgivet

on

Næsten 150 millioner mennesker stemte ved sidste uges amerikanske valg - en bemærkelsesværdig og historisk valgdeltagelse. Folket valgte senatorer, medlemmer af kongressen, medlemmer af statslige lovgivere og en række andre embedsmænd. De valgte ikke den næste amerikanske præsident eller vicepræsident. Begge vælges den 14. december, når 538 stort set ukendte individer mødes i US Electoral College, et arrangement drømt om af den amerikanske forfatningskonvention i 1787, skriver Dick Roche.

Valgkollegiets legitimitet er blevet sat spørgsmålstegn ved i årtier. Der har været adskillige for at reformere det. I øjeblikket kæmper femten amerikanske stater for sin afskaffelse.

Da forfatningskonventionen mødtes i 1787, havde den ingen skabelon til, hvordan ledelsen af ​​den nye republik skulle besluttes.

Konventets medlemmer var en patriciergruppe med blandede følelser for demokrati. Forfatningens far ”James Madison henviste til” ulejligheden ved demokrati ”. Edmund Randolph fra Virginia talte om behovet for "tilstrækkelig kontrol mod demokrati". En anden repræsentant talte om ”det ondskab, vi oplever, stammer fra overskuddet af demokrati”.

Konventmedlemmerne var bekymrede over, at borgerne ikke havde kendskab til nationale figurer, og at folk overlod til sig selv, at folket kunne vælge en demagog. De ønskede ikke, at kongressen skulle vælge præsidenten og bekymrede sig for balancen mellem de store og de små stater. For at løse sammenfaldet blev der nedsat et udvalg. Det frembragte ideen om et valgkollege, et eliteorgan, der ville beslutte, hvem der ville være den mest egnede leder. Bortset fra at indstille antallet af vælgere, der skal udnævnes af hver stat, og detaljer om, hvornår og hvor kollegiet skal opfylde den amerikanske forfatning, er der ingen lyd for, hvordan vælgerne skal vælges eller gennemføre deres overvejelser.

Dagens valghøjskole består af 538 vælgere. Stater tildeles collegestemmer på grundlag af deres repræsentation i Kongressen. Når valgresultatet er certificeret, tildeler staterne med to undtagelser deres stemmer i kollegiet til de politiske partier på en vinder-tag-alt-basis. Efter Joe Bidens sejr i Californien vil statens 55 valgkolestemmer gå til demokraterne. Floridas 29 stemmer vil gå til republikanerne til fods af Trumps sejr der. To stater, Maine og Nebraska, tildeler to stemmer til den kandidat, der vinder den populære stemme i staten og en til vinderen af ​​hvert valgdistrikt.

De politiske partier beslutter, hvem der går på kollegiet. Valgere lover at stemme på deres partis kandidater. Men vælgere kan blive "troløse vælgere" og afgive en 'afvigende' stemme for enhver person, de ønsker. Mærkeligt er der ingen forfatningsmæssige eller føderale bestemmelser, der beskæftiger sig med troløse vælgere. Fem stater pålægger troløse vælgere en sanktion. Fjorten stater har lovbestemmelser, der tillader annullering af en afvigende stemme og udskiftning af en trofri vælger. Mærkeligt nok tillader lovgivningen i nitten stater og Washington DC, at de afvigende stemmer tælles som afgivne. De resterende stater har ingen lovgivning til at håndtere troløse vælgere.

Da borgerrettighedsbevægelsen i 1960'erne kastede lys over Amerikas mangelfulde politiske strukturer, lancerede senator Birch Bayh, en Indiana-demokrat, en kampagne for at afskaffe kollegiet. Han argumenterede for, at amerikanerne ikke "stolt kunne slå vores bryst og udråbe os selv til at være verdens største demokrati og alligevel tolerere et præsidentvalgssystem, hvor folket i landet ikke stemmer på præsidenten".

Bayhs forslag modtog overvældende støtte i US Repræsentanternes Hus blev godkendt af præsident Nixon og havde støtte fra mange stater, men som alle tidligere reformforsøg mislykkedes det. Forslagene blev dræbt af en segregationistisk filibuster i det amerikanske senat.

Præsidentvalget i 2000 og 2016 trak rampelyset tilbage på Electoral College.

I 2000 gik en kontroversiel optælling af stemmer i Florida til den amerikanske højesteret. Optællingen, som risikerede at forsinke certificeringen af ​​valget, blev standset af Domstolen. George W Bush blev anset for at have slået Al Gore. Bush vandt Florida med 537 stemmer ud af næsten 6 millioner afgivne stemmer. Som et resultat modtog han Floridas 25 Electoral College-stemmer: Gores 2.9 millioner stemmer talt for nul. Da valgkollegiet mødtes den 18. december 2000 vandt George W Bush det amerikanske præsidentskab med 5 stemmer. I den populære afstemning modtog Gore en halv million stemmer mere end Bushfive

I 2016 var valgkollegiet meget tilbage i fokus. Da kollegiet indkaldte den 19. december 2016 modtog Donald Trump 304 stemmer til Hillary Clintons 227, femte gang i USAs historie, at en præsidentkandidat vandt Det Hvide Hus, mens de mistede den populære stemme. At vinde tre slagmarkstater i Michigan, Wisconsin og Pennsylvania ved de papirtynde margener gav Trump hans valgkollektion.

Kollegiet kom med nyhederne af andre grunde. I løbet af mødet blev der lanceret en større kampagne for at overtale republikanske vælgere til at bryde deres løfter og stemme imod Trump. Der blev lanceret et andragende, der anmodede kollegiet om at vælge Clinton. Republikanske vælgere blev tilbudt støtte til at bryde deres løfter. Annoncer blev kørt i aviser. Hollywood-personligheder lavede en video, der opfordrede republikanske vælgere til at stemme imod Trump. Anti Trump-samlinger blev monteret. Nancy Pelosis datter, en demokratvælger fra Californien krævede, at der blev givet en briefing om russisk indblanding, inden kollegiet stemte. Time Magazine argumenterede for, at Electoral College blev oprettet for at stoppe 'Demagoger som Trump'.

Afstemning i kollegiet demonstrerede yderligere systemets mangler. Fire demokratiske vælgere fra staten Washington, hvor Hillary Clinton havde 52.5% vælgerstøtte 'gik rogue'. Tre stemte på Colin Powell og den fjerde stemte på Faith Spotted Eagle, en Sioux ældre og miljøkampagne. De fire blev efterfølgende bødet på $ 1,000 hver. Fru Clinton mistede også en vælger fra Hawaii, der stemte på Bernie Sanders. Over 62% af Hawaiis vælgere støttede Clinton.

To republikanske vælgere fra Texas, hvor Trump vandt over 52% af stemmerne, brød rækker. En af disse, Christopher Suprun, forklarede i New York Times, at han ikke ville stemme som lovet, fordi han følte, at Donald Trump var "ikke kvalificeret til kontoret".

Den amerikanske forfatning kræver, at valgkollegiet mødes for at stemme på præsidenten og vicepræsidenten "den første mandag efter den anden onsdag i december" - den 14. december i år. Alt stemmetælling, genoptælling og retstvister skal være afsluttet inden den 8. december.

Det hurtige skynderi at udrulle afstemning pr. Post, som spillede en meget vigtig rolle for at få demokraten til at stemme, har produceret en række retssager. Hvor de vil føre, skal stadig ses. I betragtning af det store omfang af Biden-flertallet er det meget svært at se, at enhver sag spiller en central rolle som i 2000, kun tiden vil vise.

En ting, der sandsynligvis vil ske, er, at republikanere og demokrater vil fortsætte med at kæmpe om et fundamentalt udemokratisk valgsystem, der blev drømt om mellem maj og september 1787, og den amerikanske valgreform vil fortsat "spille anden violin" til partisk politisk fordel.

Dick Roche er en tidligere irsk minister for miljø, arv og lokal regering og tidligere minister for europæiske anliggender.

EU

MEP'er griller Frontex-direktøren om agenturets rolle i tilbagesendelser fra asylansøgere

Udgivet

on

Europa-Parlamentet vil grille Frontex-direktør Fabrice Leggeri på anklager om involvering af agenturets personale i ulovlige tilbagesendelser af asylansøgere fra den græske grænsevagt vil være fokus for en debat i Europa-Parlamentets udvalg om borgerlige frihedsrettigheder tirsdag.

MEP'erne er indstillet på at kræve svar fra Det Europæiske Border and Coast Guard Agency's administrerende direktør vedrørende de hændelser, hvor græske kystvagter påstås at have stoppet migranter, der forsøger at nå EU's kyster, og sendt dem tilbage til tyrkiske farvande. De vil sandsynligvis spørge om resultatet af den interne undersøgelse foretaget af EU's grænseagentur og bestyrelsesmødet indkaldt efter anmodning fra Europa-Kommissionen.

I oktober sidste år, foran medie afsløringer, Frontex rådgivende forum - som blandt andet samler repræsentanter for Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO), EU-agenturet for grundlæggende rettigheder (FRA), UNHCR, Europarådet og IOM- bekymringer i sin årsberetning. Forummet pegede på fraværet af et effektivt overvågningssystem for potentielle krænkelser af grundlæggende rettigheder i agenturets aktiviteter.

Den 6. juli forsikrede Fabrice Leggeri på et andet møde om borgerlige frihedsudvalg MEP'er om, at Frontex-personale ikke havde været involveret i tilbageslag og beskrev en hændelse med den danske besætning om bord på et af agenturets skibe som "en misforståelse".

Continue Reading

Økonomi

Soros opfordrer EU til at udstede 'evige obligationer' gennem forstærket samarbejde

Udgivet

on

I en udtalelse i Projekt syndikat, George Soros skitserede sin idé om, hvordan den nuværende blindgyde med Polen og Ungarn på grund af retsstatsbetingelser kan overvindes. 

Soros tilskriver Ungarns veto mod EU-budgettet og COVID-19-genopretningsfonden til premierminister Viktor Orbáns betænkeligheder ved, at EU's nye retsstatskonditionalitet knyttet til budgettet ville ”pålægge hans personlige og politiske korruption praktiske begrænsninger [...] Han [ Orbán] er så bekymret for, at han har indgået en bindende samarbejdsaftale med Polen og trukket landet med sig ”.

Soros siger, at proceduren med "forstærket samarbejde", der blev indført i Lissabon-traktaten for at "give et juridisk grundlag for yderligere integration i euroområdet", kunne bruges. 

Forbedret samarbejde giver en gruppe på mindst ni nationer mulighed for at gennemføre foranstaltninger, hvis alle medlemsstater ikke når til enighed, andre lande kan deltage senere, hvis de ønsker det. Proceduren er designet til at overvinde lammelse. Soros hævder, at en "undergruppe af medlemslande" kunne opstille et budget og blive enige om en måde at finansiere det på - f.eks. Gennem en "fælles obligation".

Soros har tidligere argumenteret for, at EU bør udstede evige obligationer, men betragter dette nu som umuligt, "på grund af manglende tillid blandt investorerne til, at EU vil overleve." Han siger, at disse obligationer "let accepteres af langsigtede investorer som livsforsikringsselskaber". 

Soros lægger også noget af skylden på døren til de såkaldte Frugal Five (Østrig, Danmark, Tyskland, Holland og Sverige), som er “mere interesserede i at spare penge end at bidrage til det fælles gode”. 

Italien har ifølge Soros behov for fordele ved evige obligationer mere end andre lande, men “er ikke heldig nok” til at kunne udstede dem i sit eget navn. Det ville være en "vidunderlig gestus af solidaritet" og tilføjede, at Italien også er EU's tredjestørste økonomi: "Hvor ville EU være uden Italien?" 

At tilbyde sundhedspleje og genoplive økonomien, siger Soros, vil kræve meget mere end de 1.8 billioner euro (2.2 billioner dollars), der er øremærket i den nye næste generations EU-budget og genopretningsfond.

George Soros er formand for Soros Fund Management og Open Society Foundations. En pioner inden for hedgefondsindustrien, han er forfatter til The Alchemy of Finance, The New Paradigm for Financial Markets: The Credit Crisis of 2008 and What it Means, og senest In Defense of Open Society.

Continue Reading

EU

Enighed mellem EU og USA vil bekræfte samarbejdet med åbne samfund

Udgivet

on

I dag (30. november) samles ambassadører i Bruxelles for at forberede sig til næste uges Råd for Udenrigsanliggender og Det Europæiske Råd for regeringschefer. Toppen af ​​listen vil være fremtiden for forbindelserne mellem EU og USA.

Diskussionerne vil fokusere på fem byggesten: Bekæmpelse af COVID-19; styrkelse af økonomisk genopretning bekæmpelse af klimaændringer opretholdelse af multilateralisme og fremme fred og sikkerhed. 

Et strategidokument lægger vægt på samarbejdet mellem åbne demokratiske samfund og markedsøkonomier som en måde at tackle den strategiske udfordring, som Kinas voksende internationale assertivitet giver.

Det Europæiske Råds præsident Charles Michel vil høre ledere i løbet af den næste uge og vil også koordinere med NATO for at planlægge et topmøde i første halvdel af 2021.

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending