Slut med os

EU

Tid til liberal tænkning i Nagarno-Karabakh-konflikten

Udgivet

on

Mulige scenarier for Nagorno-Karabakh-konflikten, som er i den hotteste fase i de sidste 30 år, er et af de mest forbløffende problemer for det internationale samfund i de seneste dage. Uanset om den sidste fjendtlighed er "stormen før roen" eller relativt "roen før stormen" er afgørende for fremtiden for regionen og måske for verdenen, skriver Louse Auge.

Tidligere var det helt normalt at lave prognoser for udviklingen af ​​Nagorno-Karabakh-konflikten på to hovedscenarier.

Den første og selvfølgelig den ønskelige var at finde en løsning på konflikten gennem fredsforhandlinger. OSCE Minsk Groups formænds manglende mægling i 26 år har imidlertid kastet en mørk linje over dette scenario.

Det andet, men uønskede scenario, var en anden krig, som også omfattede følgende to store scenarier: krig begrænset mellem Armenien og Aserbajdsjan eller en større krig drevet af indblanding af eksterne styrker, først og fremmest Tyrkiet og Rusland, der gjorde det til en global katastrofe .

Det er urimeligt for Tyrkiet, en strategisk allieret med Aserbajdsjan, at gribe direkte ind i denne konflikt uden en yderligere tredjelandsfaktor, da Aserbajdsjans militære kapacitet har vist det unødvendigt. Således er den største trussel Armeniens provokation af Rusland, der lider under tunge militære nederlag mod Aserbajdsjan.

Det er ikke længere en hemmelighed, at Armeniens primære mål ved at udsætte tætbefolkede boligområder i Aserbajdsjan, inklusive dem langt væk fra frontlinjen, for tunge artilleri- og missilangreb demonstrativt fra Armeniens territorier, var at provokere Aserbajdsjan til at tage lignende gengældelsesforanstaltninger, i sidste ende håber på direkte russisk militær intervention. På trods af adskillige forsøg fra Armenien har den tilbageholdte tilgang fra den aserbajdsjanske politiske og militære ledelse såvel som den russiske politiske etablissements realpolitik og rationelle tilgang ledet af præsident Putin hidtil været farlig, tankeløs og kriminel indsats. forpurret.

Efter endnu en samtale i Genève den 30. oktober mellem udenrigsministrene i landene i krig og udsendinge fra Frankrig, Rusland og USA, blev det tydeligere, at det eneste gældende scenario nu er, at Armenien og Aserbajdsjan løser konflikten indbyrdes - ved fred eller krig. Armeniens uvillighed til at forlade de besatte aserbajdsjanske områder frivilligt gør en fredelig løsning umulig. Hvilket desværre kun efterlader et scenarie gyldigt - krig.

På baggrund af det internationale samfunds langvarige afhandling om, at der ikke er nogen militær løsning på Nagorno-Karabakh-konflikten, opstår et nødvendigt spørgsmål: en fredelig løsning har ikke været mulig, og 26 års forhandlinger har undladt at bringe varig fred til område. Men efter en måneds militær konfrontation er der nye realiteter på stedet nu. Vil resultaterne af denne krig i sidste ende bringe fred og stabilitet i regionen?

Interessant er det ved at trække nogle paralleller mellem konfliktologi og økonomi muligt at anvise et svar på dette spørgsmål. Det faktum, at krigen kun udkæmpes mellem Aserbajdsjan og Armenien, og der ikke er nogen indblanding udefra, tænker uundgåeligt på den liberale økonomiske teori, hvor økonomiske forbindelser kun dannes på grundlag af udbud og efterspørgsel uden statslig indgriben. Ifølge talsmændene for denne teori vil markedet i dette tilfælde blive reguleret af den "usynlige hånd", en metafor, introduceret af den skotske filosof og økonom fra det 18. århundrede Adam Smith. Liberalisme definerer den "usynlige hånd" som en ikke-observerbar markedskraft, der hjælper efterspørgslen og udbuddet af varer på et frit marked til automatisk at nå ligevægt. Denne teori understøtter også tanken om, at mangler og kriser i økonomisk aktivitet effektivt kan løses gennem en "usynlig hånd" baseret på rene markedsprincipper. På den anden side, selvom regeringens indblanding i økonomien kan have nogle lovgivningsmæssige virkninger, vil den ikke være bæredygtig og langvarig. Selvregulering af markedet er en betingelse for økonomisk stabilitet.

På trods af alle dens mangler og kritik er denne teori måske den bedste løsning til at anvende Nagorno-Karabakh-konflikten på dette stadium.

Naturlig ligevægt i regionen er kun mulig gennem gensidig anerkendelse og gendannelse af internationale grænser. Uden at sikre disse grundlæggende vil enhver indblanding udefra eller forsøg på at genfryse konflikten ikke medføre en varig løsning og vil i sidste ende føre til fremtidige nye krige.

Indtil videre viser kampene i sidste måned, at Aserbajdsjan er tættere på en bestemt sejr i denne krig. Som et resultat bliver Armenien nødt til at give afkald på sine territoriale krav en gang for alle og efterlader ingen grund til yderligere krige med Aserbajdsjan. Den enorme demografiske, økonomiske og militære kløft i Armenien over for Aserbajdsjan og såvel som fraværet af eventuelle krav fra Aserbajdsjan til Armeniens territorier vil udelukke en ny krig mellem de to lande i fremtiden.

Så smertefuldt som det måske lyder, hvis verden virkelig ønsker en varig fred i regionen, er den eneste måde nu at lade de stridende parter finde den nødvendige balance indbyrdes. "Laissez-faire, laissez-passer", som de liberale sammenfatter det pænt. Og fred og stabilitet, som mange anser for meget usandsynlig, vil ikke være langt væk.

Alle meninger, der er udtrykt i ovenstående artikel, er forfatterens mening alene og afspejler ikke nogen meninger fra EU Reporter.

EU

MEP'er griller Frontex-direktøren om agenturets rolle i tilbagesendelser fra asylansøgere

Udgivet

on

Europa-Parlamentet vil grille Frontex-direktør Fabrice Leggeri på anklager om involvering af agenturets personale i ulovlige tilbagesendelser af asylansøgere fra den græske grænsevagt vil være fokus for en debat i Europa-Parlamentets udvalg om borgerlige frihedsrettigheder tirsdag.

MEP'erne er indstillet på at kræve svar fra Det Europæiske Border and Coast Guard Agency's administrerende direktør vedrørende de hændelser, hvor græske kystvagter påstås at have stoppet migranter, der forsøger at nå EU's kyster, og sendt dem tilbage til tyrkiske farvande. De vil sandsynligvis spørge om resultatet af den interne undersøgelse foretaget af EU's grænseagentur og bestyrelsesmødet indkaldt efter anmodning fra Europa-Kommissionen.

I oktober sidste år, foran medie afsløringer, Frontex rådgivende forum - som blandt andet samler repræsentanter for Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO), EU-agenturet for grundlæggende rettigheder (FRA), UNHCR, Europarådet og IOM- bekymringer i sin årsberetning. Forummet pegede på fraværet af et effektivt overvågningssystem for potentielle krænkelser af grundlæggende rettigheder i agenturets aktiviteter.

Den 6. juli forsikrede Fabrice Leggeri på et andet møde om borgerlige frihedsudvalg MEP'er om, at Frontex-personale ikke havde været involveret i tilbageslag og beskrev en hændelse med den danske besætning om bord på et af agenturets skibe som "en misforståelse".

Continue Reading

Økonomi

Soros opfordrer EU til at udstede 'evige obligationer' gennem forstærket samarbejde

Udgivet

on

I en udtalelse i Projekt syndikat, George Soros skitserede sin idé om, hvordan den nuværende blindgyde med Polen og Ungarn på grund af retsstatsbetingelser kan overvindes. 

Soros tilskriver Ungarns veto mod EU-budgettet og COVID-19-genopretningsfonden til premierminister Viktor Orbáns betænkeligheder ved, at EU's nye retsstatskonditionalitet knyttet til budgettet ville ”pålægge hans personlige og politiske korruption praktiske begrænsninger [...] Han [ Orbán] er så bekymret for, at han har indgået en bindende samarbejdsaftale med Polen og trukket landet med sig ”.

Soros siger, at proceduren med "forstærket samarbejde", der blev indført i Lissabon-traktaten for at "give et juridisk grundlag for yderligere integration i euroområdet", kunne bruges. 

Forbedret samarbejde giver en gruppe på mindst ni nationer mulighed for at gennemføre foranstaltninger, hvis alle medlemsstater ikke når til enighed, andre lande kan deltage senere, hvis de ønsker det. Proceduren er designet til at overvinde lammelse. Soros hævder, at en "undergruppe af medlemslande" kunne opstille et budget og blive enige om en måde at finansiere det på - f.eks. Gennem en "fælles obligation".

Soros har tidligere argumenteret for, at EU bør udstede evige obligationer, men betragter dette nu som umuligt, "på grund af manglende tillid blandt investorerne til, at EU vil overleve." Han siger, at disse obligationer "let accepteres af langsigtede investorer som livsforsikringsselskaber". 

Soros lægger også noget af skylden på døren til de såkaldte Frugal Five (Østrig, Danmark, Tyskland, Holland og Sverige), som er “mere interesserede i at spare penge end at bidrage til det fælles gode”. 

Italien har ifølge Soros behov for fordele ved evige obligationer mere end andre lande, men “er ikke heldig nok” til at kunne udstede dem i sit eget navn. Det ville være en "vidunderlig gestus af solidaritet" og tilføjede, at Italien også er EU's tredjestørste økonomi: "Hvor ville EU være uden Italien?" 

At tilbyde sundhedspleje og genoplive økonomien, siger Soros, vil kræve meget mere end de 1.8 billioner euro (2.2 billioner dollars), der er øremærket i den nye næste generations EU-budget og genopretningsfond.

George Soros er formand for Soros Fund Management og Open Society Foundations. En pioner inden for hedgefondsindustrien, han er forfatter til The Alchemy of Finance, The New Paradigm for Financial Markets: The Credit Crisis of 2008 and What it Means, og senest In Defense of Open Society.

Continue Reading

EU

Enighed mellem EU og USA vil bekræfte samarbejdet med åbne samfund

Udgivet

on

I dag (30. november) samles ambassadører i Bruxelles for at forberede sig til næste uges Råd for Udenrigsanliggender og Det Europæiske Råd for regeringschefer. Toppen af ​​listen vil være fremtiden for forbindelserne mellem EU og USA.

Diskussionerne vil fokusere på fem byggesten: Bekæmpelse af COVID-19; styrkelse af økonomisk genopretning bekæmpelse af klimaændringer opretholdelse af multilateralisme og fremme fred og sikkerhed. 

Et strategidokument lægger vægt på samarbejdet mellem åbne demokratiske samfund og markedsøkonomier som en måde at tackle den strategiske udfordring, som Kinas voksende internationale assertivitet giver.

Det Europæiske Råds præsident Charles Michel vil høre ledere i løbet af den næste uge og vil også koordinere med NATO for at planlægge et topmøde i første halvdel af 2021.

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending