Følg os

EU

Hvor effektivt vestlige lande kan vende tilbage til Iran-aftalen efter Trump-administrationen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

På trods af en stærk modstand fra Trumps valgkamp mod det amerikanske valg 2020-resultat, har medier annonceret Joe Biden som den næste amerikanske præsident. Dette rejste en bølge af "håb" blandt ledere rundt omkring i en verden, der mener, at de ensidige beslutninger fra den amerikanske administration under Trump er forbi, og USA ville forsøge at rekonstruere den amerikanske udenrigspolitik med at kæle gamle allierede i Europa, da Joe Biden allerede erklærede sine forpligtelser til returnere USA til Paris klimaaftale og Irans nukleare aftale, skriver Ali Bagheri.

En mulig forbedring af forholdet mellem EU og USA bør ikke overdrives

Det er klart, at Joe Biden præsenterer en helt anden personlighed end Donald Trump. Imidlertid kan Europa ikke risikere sit forhold til USA kun på baggrund af den nye præsidents personlighed, der ikke forudser benstrukturen i USA's udenrigspolitik. François Hollande, tidligere fransk præsident, mener: ”Joe Bidens sejr ville medføre en form for tilfredshed og åbne den transatlantiske dialog om emner, der er så vigtige som klimaet, Iran og forholdet til Kina. Hans eventuelle sejr vil ikke vende de tendenser, der ses under Obama-formandskabet, eller endda nogle af Trumps bøjninger. Han bliver nødt til at tage højde for den protektionistiske følsomhed, der nu findes i hans land. Endelig vil De Forenede Stater, som ikke længere ønsker at være verdens politibetjent, ikke have til hensigt at sikre Europas sikkerhed på en immateriel måde. ” (Le Soir - 18. oktober).

reklame

Geopolitiker Caroline Galactéros mener, hvad Europa lider mere, er manglen på en strategisk vision i sin udenrigspolitik. ”Vi tror på, at tingene vil gå godt uden tvang, og vi ved ikke længere, hvordan vi skal lede”, sagde hun i et interview med Echo (6. november). ”Med Trump befandt Europa sig derfor både forældreløs og nøgen overfor alle de andre aktørers lyster ... Joe Biden kunne sætte formularerne tilbage, især hos europæerne. Han er allerede startet med at henvise til De Forenede Staters tilbagevenden til Paris-klimaaftalen. ” Caroline Galactéros føler imidlertid ikke den samme måde for Iran-aftalen. ”Den iranske atomaftale skal omarbejdes i henhold til amerikanske og israelske interesser,” tilføjede hun.

Alt i alt forventer eksperter, at den amerikanske regering vil forsøge at vende tilbage til den tidligere vej som Obama, men det er usandsynligt, at man kan forvente, at han kan få en stor præstation i sin første runde, fordi der er mange handlinger at vende, mens EU fortsat er forsigtig med hensyn til resultatet af det næste valg inden for 4 år. Desuden kan tilstedeværelsen af ​​Biden i det hvide hus og et bedre forhold til EU gøre endnu en stærkere alliance for USA's politiske dagsorden om Iran. Især når EU har dybe bekymringer for stigende antal terrorangreb på sin jord og sagen om den iranske diplomatterrorist i Belgien.

Iran og Mellemøsten er forskellige legepladser for EU og USA

reklame

Trumps politik for "maksimalt pres" over for Iran pressede dette lands økonomi og isolerede Iran fra de fleste af dets fordele ved JCPOA. Biden ønsker at vende tilbage til Iran Nuclear Deal, men han har brug for at overbevise store kolleger i regionen som Saudi-Arabien og Israel. Desuden risikerer han ikke at vende tilbage til JCPOA, da den blev underskrevet tilbage i 2015. Især når Iran har brudt de fleste af sine forpligtelser og fortsat følger sit ballistiske missilprogram. Desuden er demokrater ikke begejstrede for at bøje sig for Ayatollah, når der eksisterer en begge partisk aftale om Trumps politik over for Iran. Resolution 734, der modtog mere end 221 støtte (dobbeltpartistøtte) på den amerikanske kongres, fordømmer klart iransk statsstøttet terrorisme og udtrykker støtte til det iranske folks ønske om en demokratisk, sekulær og ikke-nuklear republik Iran. Derfor har intet med hensyn til amerikanske politikere ændret sig over for Iran, som Joe Biden kan beherske. De har også EU som deres alliance for også at følge deres dagsorden over for Iran.

Den anden faktor er Iran selv. Donald Trump startede en "maksimalt pres" -kampagne, ikke fordi han elskede at gøre det, men protesterne i Iran blev så meget radikale, at han ikke efterlod sig andre måder end at følge disse trin. Donald Trump bad iranske myndigheder om en ny forhandlingsrunde flere gange, og han mener, at han ville indgå en aftale i sin anden runde. Men lad os analysere hans handlinger over for Iran, når det iranske folk og deres modstand er involveret i problemet.

Trump trak sig tilbage fra JCPOA efter et større oprør i december 2017 og januar 2018 i Iran. ”USA kunne aldrig forlade JCPOA, hvis 2018-opstand ikke har fundet sted”, sagde den iranske præsident, Hassan Rouhani, i sin tale i parlamentet i november 2018. Den anden vigtige handling fra Trump-administrationen var eliminering af Qassem Soleimani, som har været i USA og EU-terroristlister i årevis. Igen var det ikke Trump at træffe denne beslutning, november 2019 oprør i Iran efterlod mere end 1500 ubevæbnede demonstranter, der er blevet dræbt af IRGC-tropper i Irans gader. Denne opstand rystede det iranske regime til dets fundament, at Trump følte ingen tøven med at fjerne Qassem Solimani bare med et blink. Joe Biden bekræfter også Trumps handling i sin erklæring. ”Ingen amerikanere vil sørge over Qassem Soleimani. Han fortjente at blive stillet for retten for sine forbrydelser mod amerikanske tropper og tusinder af uskyldige i hele regionen” skrev Biden i sin erklæring.

Iransk modstand er en nøgleaktør, der ikke kan ignoreres

Afslutningsvis, uanset om den amerikanske præsident er demokrat eller republikaner, forbliver USAs udenrigspolitik den samme med hensyn til resten af ​​verden. Måske bruger Joe Biden ikke de samme hårde ord som Trump gjorde, men han vil også holde sig til en politik til fordel for amerikanske interesser, der sætter Amerika først. Imidlertid er situationen for Iran en anden, fordi magtbalancen ikke længere kun handler om det iranske regime og vestlige lande. En nøglespiller er opstået i Irans politiske platform, som er den iranske modstand med støtte fra det iranske folk og modstandsenhederne i landet. Det nationale råd for modstand i Iran, der har annonceret sin modstandsenheds strategi siden 2012 for regimeændring i Iran har bevist sine evner til at organisere landsdækkende oprør og fortsætter med at gøre det uanset udenlandske magters ønsker.

Ali Bagheri er en energiingeniør, ph.d. fra University of Mons. Han er en iransk aktivist og en fortaler for menneskerettigheder og demokrati i Iran. E-mail: [e-mail beskyttet] Telefon: + 32 474 08 6554 Twitter: https://twitter.com/DR_Ali_Bagheri LinkedIn: www.linkedin.com/in/alibagheri89 Facebook: https://www.facebook.com/Aramana979?ref=bookmarks

Alle meninger, der er udtrykt i ovenstående artikel, er forfatterens mening alene og afspejler ikke nogen meninger fra EU Reporter.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending