Slut med os

Armenien

Armenske kapitulationer

Udgivet

on

"WJeg er nødt til at forstå vores historie for ikke at gentage fortidens fejltagelser. Jeg har set for mange tilfælde, hvor folk fortsætter med at følge forkerte handlinger, fordi de ikke tager sig tid til at tænke kritisk over, hvad der er sket tidligere." - Winston Churchill.

I april 1920 Kemal Atatürk, grundlægger til det moderne Tyrkiet, appelleret til Vladimir Lenin med et forslag om at udvikle en fælles militærstrategi i Kaukasus til beskyttelse mod imperialistiske farer. Dette var at være a "Kaukasusbarriere" oprettet af Dashnaks, georgiske mensjevikker og Briterne som en hindring mellem Tyrkiet og Sovjet-Rusland, skriver Gary Cartwright.

Efter det osmanniske imperiums nederlag i Første Verdenskrig, Armenien, der dukkede op på det politiske kort over verden på bekostning af det osmanniske imperium (i Kaukasus, og sort på andre staters territorier) mistede ikke sin appetit til udvidelse.

Than krig fortsatte med det nyoprettede Tyrkiet og sort med hjælp fra USA og Entente (det russiske imperium, den franske tredje republik og Storbritannien). Den 10. august 1920 i Fred af S.èvres blev underskrevet, som formaliserede opdeling af arabiske og europæiske ejendele i det osmanniske imperium. Selvom medlemmerne af Entente havde opnået mest fra traktaten om S.èvres, Tyrkiet mistede Syrien, Libanon, Palæstina, Mesopotamien og Den Arabiske Halvø.

Armenien, som ikke modtage de lovede lande, blev udeladt: Antanta - den tredobbelte entente - havde havde kun brug for Armenien som et midlertidigt redskab til at svække og tvinge Tyrkiet til fred.

På september 24th 1920, en stat under navnet Armenien var etableret i aserbajdsjanernes lande: under den efterfølgende konflikt Armeniener nybegynder hæren blev ødelagt, og hele Dashnaks regerings område undtagen Erivan og Gokca-søen (nu Sevan), kom under tyrkisk kontrol.

On 15th November 1920 anmodede Armeniens regering Tyrkiets store nationale forsamling (GNA) om at starte fredsforhandlingerne.

On 3rd December 1920 i byen Gyumri (Alexandropol) blev der undertegnet en fredsaftale mellem Armenien og Kalkun, ifølge hvilken Republikken Armeniens territorium var begrænset til regionen Erivan og Gokcha-søen. Armenien var forpligtet til at afskaffe obligatorisk værnepligt og have en hær på op til 1500 bajonetter og 20 maskingeværer. Tyrkiet erhvervede retten til frit transit og gennemføre militære operationer på denne stats territorium. Armenien lovede også at trække alle sine diplomatiske delegationer tilbage.

Thus than første Republik Armenien endte i ignorance. Som et resultat af kapitulationen, den armenske regering overførte sin autoritet til Sovjetunionen. drøm of a "Greater Armenia" forblev bare en drøm.

Men sovjeterne havde ikke til hensigt at fornærme armenierne, og de gav dem en gave of Zangezur (historisk land Aserbajdsjan) samt autonomi i løbet af Karabakh inden for den aserbajdsjanske SSR. Beslutningen var den Karabakh mOuld forblive autonomskellige inden for Aserbajdsjan, og blev ikke givet til Armenien som nogle Armenske historikere hævder nu.

Dermed Armenien skylder dets nuværende internationale anerkendelsesed grænser til Lenins Sovjetunionen.

Karabakh-krigen, som Armenien begyndte med Aserbajdsjan i 90'erne kan ses som en anden fase af "Armensk drøm". Men i 1994 kontrollerede Armenien kun 14% af Nagorno-Karabakh, efter at være blevet udkæmpet af Aserbajdsjansk hær hele vejen.

I den nuværende konflikt, der brød ud om morgenen den 27. september med armenske artilleri-spærre, ser historien faktisk ud til at gentage sig selv, da aserbajdsjanske styrker indvandrede mistet territorium allerede på den første kampdag.

Dette giver Rusland et dilemma: to brændstof Armensk drøm med give gratis våben og at og ødelægge forholdet til dens nabos ved de sydlige grænser, eller at provokere Aserbajdsjan til et større konflikt, tegner ind Tyrkiet og Pakistan?

Hvis den første mulighed truer Rusland med det fortsatte tab af sit militærindustrielle kompleks på flere milliarder dollars, er den anden mulighed slutningen af ​​dets tilstedeværelse i den sydlige Kaukasus-region som en regional leder.

Ud over alt det forgæves pres fra Rusland, behovet for at skabe en ny militærblok med deltagelse af Aserbajdsjan, Tyrkiet, Iran, Irak, Afghanistan, Pakistan og Ukraine, der fuldt ud vil dække de strategiske grænser for Europa og Asien.

I dagens geopolitiske landskab, sådan en militærblok wOuld meget hurtigt finde værdige lånere, der effektivt kan indeholde de voksende trusler fra Kina og Rusland.

Og har Rusland virkelig råd til det mister sin oprigtige partner Aserbajdsjan, hvis udenrigspolitik ikke er gået ud over gode naboforhold med Rusland, på trods af det kendte pres fra alle sider gennem årene?

Alternativet til denne katastrofe er en ny, meget mere afbalanceret og derfor stabil, forudsigelig politisk og økonomisk magtbalance i regionen baseret på kun en konsensus - Aserbajdsjans territoriale integritet inden for dets anerkendelsesed grænser op til den fuldstændige befrielse af alle besatte territorier.

Aserbajdsjan har været og vil fortsat være forpligtet til ærlige og allierede forbindelser med sine naboer og har ikke tilladt eller vil ikke tillade tredjelande at bruge sit område til at skade nabolandene. Dette skyldes primært, at Aserbajdsjan, i modsætning til Armenien, er en suveræn stat i ordets fulde forstand.

Historien gentager sig, konklusioner er det ikke være tegnet, og dette er skræmmende. Til afslut med den samme afhandling som we startede og opfordrede armeniere og russere til at drage konklusioner og tage den virkelige tilstand som et grundlag ikke for ønsket, men for virkeligheden.

Udtalelserne i ovenstående artikel er forfatterens og afspejler ikke nogen meninger fra EU Reporter.

Armenien

Nagorno-Karabakh: Erklæring fra den højtstående repræsentant på Den Europæiske Unions vegne

Udgivet

on

Efter ophør af fjendtlighederne i og omkring Nagorno-Karabakh efter den Rusland-mæglede våbenhvile den 9. november aftalt mellem Armenien og Aserbajdsjan, har EU udsendt en erklæring, der hilser ophør af fjendtlighederne velkommen og opfordrer alle parter til fortsat at respektere våbenhvilen strengt forhindre yderligere menneskeliv.

EU opfordrer alle regionale aktører til at afstå fra enhver handling eller retorik, der kan bringe våbenhvilen i fare. EU opfordrer også til fuld og hurtig tilbagetrækning af alle udenlandske krigere fra regionen.

EU vil nøje følge gennemførelsen af ​​bestemmelserne om våbenhvile, især med hensyn til dens overvågningsmekanisme.

Ophør af fjendtlighederne er kun et første skridt til at afslutte den mangeårige Nagorno-Karabakh-konflikt. EU mener, at indsatsen skal fornyes for en forhandlet, omfattende og bæredygtig løsning af konflikten, herunder om status som Nagorno-Karabakh.

EU gentager derfor sin fulde støtte til det internationale format for OSCE Minsk-gruppen ledet af sine medformænd og den personlige repræsentant for OSCE's formand for at forfølge dette mål. EU er klar til effektivt at bidrage til udformningen af ​​en holdbar og omfattende løsning af konflikten, herunder hvor det er muligt gennem støtte til stabilisering, rehabilitering efter konflikt og tillidsskabende foranstaltninger.

EU minder om sin stærke modstand mod anvendelse af magt, især brugen af ​​klyngeammunition og brandvåben, som et middel til at bilægge tvister. EU understreger, at international humanitær lovgivning skal respekteres og opfordrer parterne til at gennemføre aftalerne om udveksling af krigsfanger og repatriering af menneskelige rester, der blev opnået inden for OSCE Minsk Groups formændsformat den 30. oktober i Genève.

EU understreger vigtigheden af ​​at garantere humanitær adgang og de bedst mulige betingelser for frivillig, sikker, værdig og bæredygtig tilbagevenden af ​​de fordrevne befolkninger i og omkring Nagorno-Karabakh. Det understreger vigtigheden af ​​at bevare og gendanne den kulturelle og religiøse arv i og omkring Nagorno-Karabakh. Krigsforbrydelser, der måtte være begået, skal undersøges.

Den Europæiske Union og dens medlemsstater yder allerede betydelig humanitær bistand til at imødekomme de umiddelbare behov hos de civile befolkninger, der er berørt af konflikten, og er parate til at yde yderligere hjælp.

Besøg hjemmesiden

Continue Reading

Armenien

Armenien og Aserbajdsjan endelig i fred? Er det sandt?

Udgivet

on

Rusland er overraskende og meget hurtigt blevet en fredsstifter i konflikten mellem Armenien og Aserbajdsjan om Nagorno-Karabakh. Den gamle visdom siger, at en dårlig fred er bedre end nederlag. På grund af den vanskelige humanitære situation i Karabakh greb Rusland hastende ind og sikrede undertegnelsen af ​​en våbenhvileaftale fra lederne af Armenien og Aserbajdsjan den 9. november og udsendelsen af ​​russiske fredsbevarere i regionen, skriver Moskvakorrespondent Alexi Ivanov. 

Protester startede straks i Armenien, og parlamentsbygningen blev beslaglagt. Folkemængder, der var utilfredse med resultatet af krigen, der varede siden 27. september og krævede mere end 2 tusind armenske soldater, bragte ødelæggelse og katastrofe til Artsakh og kræver nu fratræden fra premierminister Pashinyan, der er anklaget for forræderi.

Næsten 30 års konflikt har hverken bragt Armenien eller Aserbajdsjan fred. Disse år har kun givet næring til interetnisk fjendtlighed, som har nået hidtil uset omfang.

Tyrkiet er blevet en aktiv aktør i denne regionale konflikt, der betragter Aserbajdsjanere som sine nærmeste slægtninge, skønt størstedelen af ​​befolkningen der i shia-islam tager højde for den aserbajdsjanske befolknings iranske rødder.

Tyrkiet er for nylig blevet mere aktiv på internationalt og regionalt niveau og har indledt en alvorlig konfrontation med Europa, især Frankrig, mod handlingerne for at bremse muslimsk ekstremisme.

Sydkaukasus forbliver dog traditionelt i Ruslands indflydelseszone, da disse er områder, hvor Moskva har domineret i århundreder.

Putin, midt i pandemien og forvirringen i Europa, udnyttede meget hurtigt situationen med sine naboer og gjorde krigen til en civiliseret ramme.

Våbenstillingen blev ikke hilst velkommen af ​​alle parter. Armenierne skulle vende tilbage til Aserbajdsjan de territorier, der blev fanget i de tidlige 90'ere, ikke alle, men tabene vil være betydelige.

Armeniere forlader de områder, der skulle komme under Aserbajdsjans kontrol i stort antal. De tager ejendom ud og brænder deres hjem. Ingen af ​​armenierne ønsker at forblive under de aserbajdsjanske myndigheders styre, fordi de ikke tror på deres egen sikkerhed. Mange års fjendtlighed har skabt mistillid og had. Ikke det bedste eksempel er Tyrkiet, hvor udtrykket "armensk" betragtes som en fornærmelse, desværre. Selvom Tyrkiet har banket på døren til EU i mange år og hævdet status som en civiliseret europæisk magt.

Præsident for Aserbajdsjan Ilham Aliyev lover beskyttelse til armenierne i Karabakh, og han lover også at beskytte adskillige armenske kirker og klostre i dette gamle område, herunder det store hellige kloster Dadivank, som er et pilgrimssted. I øjeblikket er det beskyttet af russiske fredsbevarere.

Russiske fredsbevarere er allerede i Karabakh. Der vil være 2 tusind af dem, og de skal sikre overholdelse af våbenhvilen og ophør af fjendtlighederne.

I mellemtiden flytter enorme kolonner af flygtninge til Armenien, som forhåbentlig forventes at nå deres historiske hjemland uden problemer.

Det er for tidligt at tale om en ny vending i Karabakh-konflikten. Premierminister Pashinyan har allerede udtalt, at han er ansvarlig for Armeniens nederlag i Artsakh. Men dette er sandsynligvis ikke det sidste punkt. Armenien protesterer og protesterer mod Pashinyan mod den skammelige kapitulation, skønt alle forstår, at konflikten i Karabakh skal løses.

Mange aserbajdsjanere, der er tusinder af dem, drømmer om at vende tilbage til deres hjem i Karabakh og nærliggende regioner, tidligere kontrolleret af armenske styrker. Denne opfattelse kan næppe ignoreres. Folk har boet der i århundreder - armeniere og aserbajdsjanere - og det er meget vanskeligt at finde den perfekte løsning på denne tragedie.

Det er indlysende, at det vil tage mange år, indtil gamle sår, vrede og uretfærdigheder glemmes. Men fred skal komme til dette land, og blodsudgydelsen skal stoppes.

Continue Reading

Armenien

Nagorno-Karabakh - Krav om anerkendelse af Republikken Artsakh

Udgivet

on

Den historiske konflikt mellem Armenien og Aserbajdsjan er en, der konsekvent overses af verden. Virkeligheden er, at der er 3 ikke 2 lande i konflikt - Armenien, Aserbajdsjan og Artsakh (også kendt som Nagorno-Karabakh). Tvisten er - skal Artsakh være uafhængig, eller skal Aserbajdsjan styre dem? Det diktatoriske pan-osmanniske regime i Aserbajdsjan ønsker landet og ignorerer bøn om demokratisk selvbestemmelse - skriver Martin Dailerian og Lilit Baghdasaryan.

Artsakh-folk, der er imod dette, mødes med deres død hver dag, mens verden vender det blinde øje. Af denne grund er det vigtigt at øge bevidstheden, og vi beder om en anerkendelse af denne globale geopolitiske konflikt, så øget humanitær bistand kan gribe ind.

Aggression over Artsakh

Den nuværende aggression er planlagt og tidsbestemt. Verden er optaget af COVID, og ​​USA er fokuseret på et større valg.

Aserbajdsjan har væsentligt opgraderet sin militære kapacitet med hjælp fra Israel og Tyrkiet udstyr og ammunition. Aserbajdsjan bruger ISIS-mordere til at bekæmpe armenske soldater, der beskytter grænsen.

Civile bosættelser bombes og tvinges til at evakuere inden den indkommende hær. Massiv informationskrig, som med succes holder verdensmedierne forvirrede og tavse. Vi opfordrer dig til at handle i interesse for at stoppe krigen og indføre en fredelig proces.

Opfordring til handling

Krigen skal stoppes, og befolkningen i Artsakh (Nagorno-Karabakh) har ret til selvidentifikation. Aserbajdsjansk diktatur bør ikke have lov til at overtage Artsakh uden civilt samtykke. Vores krav er at bevare demokratiet såvel som den historiske arv og mange af de første kristne kirker. Aserbajdsjan har en historie med aggressivt at ødelægge armenske arvsteder.

Mangel på amerikansk mægling

Den nuværende amerikanske præsident, Donald Trump, har forsøgt at undgå involvering i konflikten, som gør det muligt for Tyrkiet at give sin fulde støtte til Aserbajdsjan. Præsident Trump er også kendt for at have personlige interesser i Tyrkiet (hoteller i Istanbul), hvilket kan være en grund til hans tilbageholdenhed med at stoppe den humanitære krise, der udfolder sig i øjeblikket. Selvom Donald Trump ikke har meget interesse i krigen, har hans modstander til det kommende valg, Joe Biden, stærke meninger om konflikten, da han mener, at det er vigtigt at standse sidesporet med Tyrkiet og for Tyrkiet at holde sig væk fra konflikten, da Tyrkiet grænser op til Armenien og Aserbajdsjan. Amerikanske embedsmænd generelt ville stoppe våbenhandel og overførsel af lejesoldater inden for kampzonen, men der er ingen diplomatisk plan på plads. Der skal oprettes en diplomatisk plan for at opnå fred og stabilitet. Det er bydende nødvendigt, at USA involverer sig i aktiviteter for at skabe fred i den armenske-aseriske konflikt. Israel yder våben og hjælp til Aserbajdsjan under hele konflikten.

Flygtningekrise

Historien ser ud til at gentage sig for armeniere. Dette er en humanitær krise, da mange Artsakh-familier forlader deres hjem for at undslippe bomberne og den fremrykkende Aserbajdsjanske hær.

Et andet armensk folkemord udfolder sig for dine øjne. Hospitaler og sociale systemer i Armenien kæmper på grund af COVID og angrebet af sårede soldater fra frontlinjen. Der er ingen plan for flygtninge, og mange familier har mistet fædrene i frontlinjen, hvilket skaber yderligere belastning for flygtningefamilier og det sociale system.

Usynlig menneskelig krise i Artsakh

Der har været en krig i en måned mellem Artsakhs forsvar, støttet af Armenien, og den aserbajdsjanske hær støttet af Tyrkiet. Artsakh er også kendt som Nagorno Karabakh. Aserbajdsjan har en historie med krænkelser af menneskerettighederne og brug af tung propaganda til at opretholde et billede af kontrol og blive ofre for en lille nation.

Klyngebomber på civile

Under en undersøgelse på stedet i Nagorno-Karabakh i oktober 2020 Human Rights Watch dokumenteret 4 hændelser, hvor Aserbajdsjan brugte klyngeammunition. Rapporten siger, at HRW-forskere har identificeret "resterne af israelsk producerede LAR-160-serie klyngeammunitionsraketter" i hovedstaden Stepanakert og byen Hadrut og undersøgt skader forårsaget af dem. HRW-forskere siger, at "Aserbajdsjan modtog disse overflade-til-overflade-raketter og bæreraketter fra Israel i 2008-2009".

Forudbestemt krig

Der er åbenlyst forberedt sig ved at bringe ultra-moderne teknologi fra Tyrkiet og Israel og bemanding med syriske krigere. Internationale nyhedsorganisationer som Reuters og BBC rapporterede allerede om syriske militante, der blev sendt til hjælp Aserbajdsjan opstod i slutningen af ​​september. Både Tyrkiet og Aserbajdsjan styres af diktatorer, og de står over for lidt modstand internt. Frygten er, at på grund af et fald i oliepriserne og ønsket om at forene deres territorier regner de med, at verden er optaget af COVID for at kunne udføre deres aggression på landet.

”Takket være avancerede tyrkiske droner, der ejes af Aserbajdsjans militær, krymper vores tab på fronten,” sagde Aserbajdsjans præsident Ilham Aliyev i et tv-interview med den tyrkiske nyhedskanal TRT Haber. Deres væbnede styrker ødelagde en række armenske positioner og køretøjer med luftangrebene udført af Bayraktar TB2 væbnede UAV'er. Dette er tyrkiske droner, der er i stand til fjernstyrede eller autonome flyveoperationer fremstillet af Tyrkiets Baykar-selskab.

Men tiden løber ud, da flere verdensledere beder om at lægge mærke til den stigende menneskelige dødstall og lidelse. Den fremrykkende hær stopper ikke engang for at samle de døde kroppe. Slagmarken er fyldt med en beskidt stank, og nogle gange ville armeniere begrave disse soldater i frygt for et udbrud, og vildsvin eller andre dyr spiser dem. Men ifølge dette Washington Post artiklen, ligesom legesoldaterne ser ud til at blive fjernet og sendt tilbage til Syrien.

Halshugning

Flere nyhedskilder rapporterede endnu en umenneskelig hændelse af Aserbajdsjan - en soldats halshugning. Den 16th Oktober kl. 1 kaldte et medlem af de aserbajdsjanske væbnede styrker broderen til en armensk soldat og sagde, at hans bror er med dem; de halshugget ham og skulle sende hans foto på Internettet. Bagefter, flere timer senere, fandt broren det forfærdelige billede, der viser sin halshuggete bror på sin brors sociale medieside. Disse billeder arkiveres, da de er for grusomme. Desværre tildeles folk, der halshugger armeniere, medaljer, og det er en almindelig praksis under krigstid.

Aserbajdsjanske militærstyrker halshugger en armensk soldat og udsendte dette billede på sine egne sociale medier.

Fange henrettelser

Der er en viral video af to krigsfanger, der blev dræbt voldsomt af aserbajdsjanske soldater. I videoen ser fangerne ud til at have deres hænder bundet bag sig og er draperet i Armeniens og Artsakhs flag, der sidder på en lille mur. I de næste 4 sekunder beordrer en aserbajdsjansk soldat i aserbajdsjansk: "Sig mod deres hoveder!", Så høres hundreder af skud, som dræber krigsfangerne på ingen tid.

Anstrengt medicinsk system

Artsakh og armenske hospitaler er anstrengt af stigningen i COVID-19 tilfælde. Derudover er der en voksende mangel på personale og senge, der plejer de sårede, der bliver styrtet fra frontlinjen. Mange flygtninge er undsluppet de aseriske styrkers bombning i Artsakh og er flygtet til Armenien for at søge ly. Mange familier har mistet faderen til krigen og er også på flugt i denne ekstremt farlige tid.

Tyrkiet har blokeret hundreder af tons international humanitær hjælp til Armenien, der rejser fra USA. De forbød det at flyve gennem Tyrkiets luftrum, hvilket har påvirket at få meget tiltrængte medicinske forsyninger doneret fra udlandet.

Vi henleder opmærksomheden fra det internationale samfund over hele verden til situationens alvor.

Vi opfordrer de førende lande i verden til at bruge alle de indflydelsesmuligheder, de har, for at forhindre enhver mulig indblanding fra Tyrkiets og Aserbajdsjans side, som allerede har destabiliseret situationen i regionen.

I dag står vi over for en seriøs udfordring. Situationen forværres af COVID-19. Vi beder dig om at udøve alle mulige bestræbelser på at afslutte krigen og genoptage den politiske afviklingsproces i konfliktzonen Aserbajdsjan-Karabagh.

Alvoret i dette øjeblik kræver alles opmærksomhed i alle lande. Fred afhænger af vores individuelle og kollektive indsats.

Vi opfordrer dig til at handle for at standse krigen for at bevare menneskeliv på både armensk og aserbajdsjansk side. Befolkningen i Armenien har ondt, men også Aserbajdsjans folk, der styres af en diktator, der er skødesløs med menneskeliv på begge sider og nyder international støtte. Israel, USA, Tyskland og Rusland: du oprettede dette, og du kan stoppe dette, mens du stadig kan!

Forfatterne er Martin Dailerian, en statsborger i USA, og Lilit Baghdasaryan, en statsborger i Republikken Armenien.

Udtalelserne i ovenstående artikel er forfatterens og afspejler ikke nogen støtte eller meninger fra EU Reporter.

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending