Slut med os

CO2 emissioner

Byledere taler for mål for emissionsreduktion op til 65% inden 2030 med EU-støtte

Udgivet

on

Borgmestre i 58 større europæiske byer siger, at "det er tid til en revision af EU 2030-energi- og klimamålene til mindst 55% inden 2030 sammenlignet med 1990-niveauerne, juridisk bindende på medlemslandeniveau." De opfordrer også til, at EU-finansiering kanaliseres til en grøn og retfærdig genopretning i byer, især for at "frigøre det fulde potentiale" for førende byer, der har opnået endnu højere reduktionsmål på 65%. Indkaldelsen følger Europa-Parlamentets afstemning om højere mål og inden Det Europæiske Råds møde den 15. oktober i Bruxelles.

I et åbent brev til den tyske kansler, Angela Merkel, i sin rolle som formand for Rådet for EU og præsident for Det Europæiske Råd, Charles Michel, siger borgmestrene, at deres forslag ville være, "en naturlig milepæl på vejen mod en klimaneutrale kontinent inden 2050 ”.

Byer er en kritisk del af den europæiske grønne aftale, men kan ikke handle alene. ”... derfor beder vi dig om at bruge EU-finansierings- og genopretningspolitikker til at støtte førende byer, der sigter mod at gøre deres del af dette mål med et endnu højere reduktionsmål på 65%. Vi vil ikke være i stand til at frigøre potentialet i Europas byer uden en ambitiøs EU-politisk ramme på plads, ”læses brevet.

Borgmestrene, der repræsenterer millioner af europæere, opfordrer også til:

  • Væsentlige investeringer i offentlig transport, grøn infrastruktur og renovering af bygninger for at muliggøre overgangen i byer. EU's genopretningsplan skal være designet til at levere de højeste politiske ambitioner for emissionsreduktioner;
  • EU-finansiering og finansiering kanaliseres til det sted, hvor det er mest nødvendigt - Europas byer - for at øge byområdernes transformationskraft til en grøn og retfærdig genopretning, og
  • genopretningsfinansiering til fossile brændstofintensive sektorer, der er betinget af klare forpligtelser til dekarbonisering.

Ved at vedtage disse foranstaltninger konkluderer brevet: "Du vil sende et klart signal om, at Europa betyder forretning med grøn genopretning og støtter stærk klimaindsats foran COP26."

Anna König Jerlmyr, borgmester i Stockholm og præsident for Eurocities, sagde: ”Byer er i spidsen for klimaambitionen i Europa og vil være motorerne i den europæiske grønne aftale. EU skal støtte dem med en COVID19-genopretningsplan, der passer til formål, der leder massive investeringer til den grønne og retfærdige overgang i byer. ”

Brevet blev koordineret gennem Eurocities-netværket.

  1. Borgmestrenes åbne brev kan ses her.
  2. De byer, der har underskrevet, er: Amsterdam, Athen, Banja Luka, Barcelona, ​​Bergen, Bordeaux, Burgas, Braga, Brighton & Hove, Bristol, Budapest, Chemnitz, Köln, København, Coventry, Dortmund, Dublin, Eindhoven, Firenze, Frankfurt, Gdansk, Gent, Glasgow, Grenoble-Alpes Metropole, Hannover, Heidelberg, Helsinki, Kiel, Lahti, Linkoping, Lissabon, Ljubljana, London, Lyon, Lyon Metropole, Madrid, Malmø, Mannheim, Milano, München, Munster, Nantes, Oslo, Oulu, Paris, Porto, Riga, Rom, Sevilla, Stockholm, Strasbourg, Stuttgart, Tallinn, Tampere, Torino, Turku, Vilnius, Wroclaw
  3. Eurocities ønsker at skabe byer til steder, hvor alle kan nyde en god livskvalitet, er i stand til at bevæge sig sikkert, få adgang til kvalitet og inkluderende offentlige tjenester og drage fordel af et sundt miljø. Vi gør dette ved at oprette forbindelse til næsten 200 større europæiske byer, som tilsammen repræsenterer omkring 130 millioner mennesker i 39 lande, og indsamle bevis for, hvordan beslutningstagning påvirker mennesker til at inspirere andre byer og EU-beslutningstagere.

Forbindelse med os på vores hjemmeside eller ved at følge vores TwitterInstagramFacebook og LinkedIn konti

CO2 emissioner

Kommissionen godkender budgetforhøjelse på 88.8 mio. EUR til dansk ordning, der understøtter reduktion af drivhusgasemissioner fra landbrug

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har fundet ud af, at en budgetforhøjelse på 88.8 mio. € (660 mio. Kr.), Der er stillet til rådighed via Recovery and Resilience Facility (RRF) til en eksisterende dansk ordning til reduktion af drivhusgasemissioner fra landbrug, er i tråd med EU's statsstøtteregler . Det øgede budget, der skal finansieres via RRF, efter Kommissionens positive vurdering af den danske genopretnings- og modstandsdygtighedsplan og vedtagelse af Rådet (SA.63890) er allokeret til en eksisterende dansk ordning (SA. 58791) allerede godkendt af Kommissionen den 21. maj 2021.

Foranstaltningen vil være på plads indtil 31. december 2026 og havde et oprindeligt budget på 238 mio. € (1.8 mia. Kr.). Det primære mål med denne ordning er at bidrage til det danske mål om at reducere drivhusgasemissionerne med 70% inden 2030 sammenlignet med 1990-niveauet. Støtten vil bidrage til at fjerne kulstofrig landbrugsjord fra produktionen og derefter omdanne jorden til naturområder ved at genoprette dets naturlige hydrologi gennem frakobling af afløb og genbefugtning af jorden. Den eksisterende ordning blev vurderet på baggrund af dens overensstemmelse med EU-retningslinjer for statsstøtte i landbrugs- og skovbrugssektoren og i landdistrikterne, som muliggør støtte til udvikling af visse økonomiske aktiviteter - i dette tilfælde reduktion af drivhusgasemissioner fra landbrug. Kommissionen er nu nået til den konklusion, at den supplerende finansiering, der er tildelt den eksisterende danske ordning gennem RRF, ikke ændrer den oprindelige vurdering af ordningen, hvilket fortsat er i tråd med EU's statsstøtteregler. Alle investeringer og reformer, der medfører statsstøtte i de nationale genopretningsplaner, der præsenteres i forbindelse med RRF, skal meddeles Kommissionen til forudgående godkendelse, medmindre det er omfattet af en af ​​gruppefritagelsesreglerne for statsstøtte, især den generelle gruppefritagelsesforordning (GBER) og for landbrugssektoren forordningen om gruppefritagelse for landbrug (ABER).

Kommissionen vil vurdere sådanne foranstaltninger som et prioriteret spørgsmål og har ydet vejledning og støtte til medlemsstaterne i de forberedende faser af de nationale planer for at lette den hurtige anvendelse af RRF. Samtidig sørger Kommissionen i sin beslutning for, at de gældende statsstøtteregler overholdes for at bevare lige vilkår i det indre marked og sikre, at RRF-midlerne anvendes på en måde, der minimerer konkurrencefordrejninger og fortræng ikke private investeringer.

Den ikke-fortrolige udgave af beslutningen vil kunne findes under sagsnummer SA.63890 i statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

Læs

CO2 emissioner

Klimahandling: Data viser CO2-emissioner fra nye biler kraftigt faldet i 2020, hvor elektriske køretøjer tredobler deres markedsandel, når nye mål anvendes

Udgivet

on

Foreløbige overvågningsdata, offentliggjort den 29. juni, viser, at den gennemsnitlige CO2 emissioner af nye biler registreret i EU, Island, Norge og Storbritannien i 2020 er faldet med 12% i forhold til 2019. Dette er langt det største årlige fald i emissioner siden CO2-standarder begyndte at gælde i 2010. Det falder sammen med fasen i strengere CO2-udledningsstandarder for biler fra 1. januar 2020. For perioden 2020-2024 har Regulering indstiller EU-flåden dækkende CO2 emissionsmål på 95 gCO2 / km for nyregistrerede biler og ved 147g CO2 / km for nyregistrerede varevogne. Hovedårsagen til dette kraftige fald i CO2 emissioner var stigningen i andelen af ​​elektriske køretøjsregistreringer, der blev tredoblet fra 3.5% i 2019 til over 11% i 2020.

På trods af det samlede marked for nye biler faldende på grund af COVID-19-pandemien steg det samlede antal registrerede elbiler i 2020 og nåede for første gang over 1 million om året. Den gennemsnitlige CO2-udledning fra nye varevogne solgt i EU, Island, Norge og Det Forenede Kongerige i 2020 faldt også lidt. De foreløbige data viser, at europæisk lovgivning om CO2-emissionsstandarder fortsat er et effektivt redskab til at reducere CO2-emissioner fra biler og varevogne, og at skiftet til elektromobilitet er i gang.

Køretøjsproducenter har tre måneder til at gennemgå dataene og kan underrette Kommissionen, hvis de mener, at der er fejl i datasættet. De endelige data, der offentliggøres i slutningen af ​​oktober 2021, vil være grundlaget for Kommissionen til at bestemme producenternes overholdelse af deres specifikke emissionsmål, og om der pålægges bøder for overskydende emissioner. Revisionen af ​​de nuværende CO2-emissionsstandarder for at tilpasse dem til EU's højere nye klimam ambitioner vil være en del af Kommissionens Fit for 55-forslag, der forventes vedtaget den 14. juli. For mere information, se her.

Læs

CO2 emissioner

Kulstoflækage: Forhindre virksomheder i at undgå emissionsregler

Udgivet

on

Europa-Parlamentet drøfter en kulstofafgift på importerede varer for at stoppe virksomheder, der bevæger sig uden for EU for at undgå emissionsstandarder, en praksis kendt som kulstoflækage. Samfund.

Da den europæiske industri kæmper for at komme sig efter Covid-19-krisen og det økonomiske pres på grund af billig import fra handelspartnere, forsøger EU at leve op til sine klimaforpligtelser, mens man holder job og produktionskæder hjemme.

Opdag hvordan EU's genopretningsplan prioriterer at skabe et bæredygtigt og klimaneutralt Europa.

En EU-kulstofafgift for at forhindre kulstoflækage

EU-bestræbelser på at reducere sit CO2050-fodaftryk under den europæiske grønne aftale og blive bæredygtigt modstandsdygtige og klimaneutrale inden XNUMX kunne undermineres af mindre klimaambitiøse lande. For at afbøde dette vil EU foreslå en mekanisme til tilpasning af kulstofgrænsen (CBAM), der anvender en kulstofafgift på import af visse varer uden for EU. MEP'erne vil fremsætte forslag under marts første plenarmøde. Hvordan ville en europæisk kulstofafgift fungere?  

  • Hvis produkter kommer fra lande med mindre ambitiøse regler end EU, opkræves afgiften, hvilket sikrer, at import ikke er billigere end det tilsvarende EU-produkt. 

I betragtning af risikoen for, at mere forurenende sektorer flytter produktionen til lande med mindre begrænsninger af drivhusgasemissioner, betragtes kulstofpriser som et væsentligt supplement til det eksisterende EU-system for kulstofkvoter, EU's emissionshandelssystem (ETS). Hvad er kulstoflækage?  

  • Kulstoflækage er forskydningen af ​​drivhusgasemissionerende industrier uden for EU for at undgå strammere standarder. Da dette simpelthen flytter problemet andetsteds, vil MEP'er undgå problemet gennem en Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM). 

Parlamentets mål er at bekæmpe klimaændringerne uden at bringe vores virksomheder i fare på grund af illoyal international konkurrence på grund af den manglende klimahandling i visse lande. Vi skal beskytte EU mod klimadumping og samtidig sikre, at vores virksomheder også gør den nødvendige indsats for at spille deres rolle i kampen mod klimaændringer. Yannick Jadot Lead MEP

Eksisterende foranstaltninger til prisfastsættelse af kulstof i EU

I henhold til det nuværende emissionshandelssystem (ETS), som giver økonomiske incitamenter til at reducere emissioner, skal kraftværker og industrier have tilladelse til hvert ton CO2, de producerer. Prisen på disse tilladelser er drevet af efterspørgsel og udbud. På grund af den sidste økonomiske krise er efterspørgslen efter tilladelser faldet, og deres pris er også så lav, at det afskrækker virksomheder fra at investere i grønne teknologier. For at løse dette problem, EU vil reformere ETS.

Hvad Parlamentet beder om

Den nye mekanisme skal være i overensstemmelse med Verdenshandelsorganisationens regler og tilskynde til dekarbonisering af industrier i EU og ikke-EU. Det bliver også en del af EU's fremtid industriel strategi.

Inden 2023 bør kulstofgrænsereguleringsmekanismen dække energi- og energiintensive industrisektorer, der udgør 94% af EU's industrielle emissioner og stadig modtager betydelige gratis tildelinger, ifølge MEP'er.

De sagde, at det skulle være designet med det eneste mål at forfølge klimamål og en global konkurrencevilkår og ikke bruges som et redskab til at øge protektionismen.

MEP'er støtter også Europa-Kommissionens forslag om at bruge indtægterne fra mekanismen som nye egne ressourcer for EU's budgetog bede Kommissionen om at sikre fuld gennemsigtighed med hensyn til brugen af ​​disse indtægter.

Kommissionen forventes at forelægge sit forslag om den nye mekanisme i andet kvartal af 2021.

Lær mere om EU's reaktioner på klimaændringer.

Find ud af mere 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending