Sidste måned stemte Sjem, det polske parlaments underhus, for loven om dyrebeskyttelse, forelagt af det regerende parti lov og retfærdighed,

Men for at kunne træde i kraft havde regningen brug for støtte fra senatet.

Formand for Den Europæiske Jødiske Forening (EJA) Rabbi Menachem Margolin sagde, at han blev opmuntret af den klare modstand mod lovforslaget af senatorer og landmænd, men han lovede at fortsætte med at kæmpe for at stoppe ethvert eventuelt forbud.

Forud for senatets afstemning havde Margolin indledt et åbent brev underskrevet af snesevis af jødiske ledere og parlamentarikere i hele Europa og Israel, hvor underskrivere gav udtryk for deres modstand mod bestemmelserne om kosherkød i lovforslaget og opfordrede den polske regering til at afvise dem.

De understregede, at et skridt til at forbyde eksport af kosher kød fra Polen ”ville have en alvorlig indvirkning på jødiske samfund over hele kontinentet, der enten på størrelse eller begrænsede ressourcer er stærkt afhængige af Polen som leverandør af kosher kød.”

Polen er en af ​​de største europæiske eksportører af kosher kød. Det anslås, at forbud mod kosher-kød til eksportproduktion ville koste den polske økonomi 1.8 milliarder dollars.

”Bestemmelserne i dette lovforslag vedrørende koshereksport har haft en meget hård tur. Det er tydeligt, at de nyder lidt støtte fra landmændene og har lidt begejstring fra selve senatet, '' sagde rabbiner Margolin.

Men han understregede, at slaget ikke er slut. '' Det er blot blevet udsat. Hvis du sparker en dåse ned ad en vej, vil du til sidst løbe tør for vej, '' sagde han og lovede at fortsætte med at modsætte sig dette lovforslag, '' i dag, i morgen, næste uge, næste måned og de næste år. ''

”Den europæiske jødiske sammenslutning vil aldrig vakle i sin beslutsomhed om at stå op for jødisk liv, tradition, værdier og praksis, hvor og når de er truet i Europa,” sagde han.

Dyrevelfærdsaktivister modsætter sig slagtning af dyr til kosher- og halalkød, fordi det udelukker bedøvelse, før dyrenes struber skæres. Tilhængere af denne praksis afviser hævder, at det er grusomt og hævder i stedet, at det fremkalder en hurtig og human død for dyret.

Lovforslaget vil nu gå tilbage til Sjem til afstemning senere på denne måned.