Slut med os

Brexit

Nøglefigurer i byen protesterer og opfordrer til aftale om at redde Cowley

DEL:

Udgivet

on

Nøgletal i Oxfords samfund, den akademiske verden, de lokale myndigheder, Labour og erhvervslivet har hilst UNITEs nye kampagne for en Brexit-aftale velkommen. Flere store bilproducenter har udsendt dystre advarsler om konsekvenserne for den britiske industri af et ikke-aftale resultat. Deres kommentarer kom til støtte for en planlagt begivenhed i Cowley hvor lokale pro-europæiske aktivister samledes den 7-8 oktober for at sige nej til no aftale, kræve en god Brexit-aftale for den britiske bilindustri, tale med UNITE-medlemmer hos Oxfords største industrielle arbejdsgiver, BMW Mini-anlægget, skriver Colin Gordon.
Will Hutton er en af ​​de førende økonomikommentatorer i landet og en tidligere Rektor af Hertford College, Oxford og chefredaktør for Than observatør. Han sagde: "Det er ikke kun et spørgsmål om at undgå No Deal Brexit - det handler om at sikre en aftale, der gør det muligt for BMW og dets forsyningskæde at fungere som de gør nu. Som det ser ud, er vi langt væk fra det, og UNITE-medarbejdere på Cowley Plant har brug for al ounce støtte i deres kamp for deres job og deres fremtid. Dette er ikke, hvad orlov lovede i juni 2106, da de afviste, hvad der kunne ske med Cowley, som Project Fear. De skal bringes til at opfylde deres løfter. ” 
Richard Corbett, tidligere MEP og leder af Labour Party i Europa-Parlamentet, sagde: "Vi fik at vide, at Brexit ville være let, ville hjælpe økonomien og ikke ville forstyrre vores forsyningskæder eller eksport til EU. Johnson sagde, at han havde en "ovnklar" aftale. Det viser sig at være halvbagt, hvilket sætter job og levebrød i fare og selve eksistensen af ​​britisk produktion. Vi har desperat brug for en aftale, der holder vores uhindrede adgang til det europæiske marked og minimerer det bureaukrati, der vil opstå ved at forlade den europæiske toldunion. Og vi har brug for det hurtigt! "
Julie Ward, tidligere Labour MEP og førende aktivist i Et andet Europa er muligt sagde: "Mini i sin fortid, nutid og fremtidige inkarnation er et symbol på det bedste britiske design og innovation. Det er utænkeligt, at den konservative regering vil risikere, at vi mister basen for dens igangværende produktion. Brexit i enhver form er skadelig, men en no-deal vil være ødelæggende for samfund som dem, der er grupperet omkring BMW Cowley-værkerne. Det er tid for regeringen at sætte job og samfund inden ideologisk stilling og indrømme, at vi har brug for en god aftale med EU, en der gavner vores hårdtarbejdende samfund. "
John Howarth, tidligere Labour MEP for det sydøstlige England med sit kontor i Cowley, sagde: ”BMW Mini's succes hos Cowley har været baseret på europæisk partnerskab og en effektiv grænseoverskridende forsyningskæde. Det er rystende, at en konservativ regering er villig til at ofre britisk produktion af et ikonisk britisk brand på klippen af ​​en ideologisk motiveret 'no deal' Brexit, hvor samfund som dem, der er afhængige af Cowley, vil lide. Der er ingen tvivl om, at en aftale kan gøres, hvis Johnson og Gove er villige til at forhandle seriøst.
Dr Peter Burke, formand for Oxford for Europe, sagde: "Vi vidste altid, at det ville være svært, komplekst og smertefuldt at forlade EU. Ikke engang eksperterne, og bestemt ikke regeringen, indså, hvor smertefuldt det ville være, der opstod på baggrund af pandemien. Regeringen fortsætter med at stå på tribunen og stille tomme krav, som den i hjertet af hjertet ved, at EU ikke vil acceptere. Det er bare at spille kylling med liv og levebrød for mennesker i den britiske fremstillingssektor, inklusive BMW. Der skal være en aftale, der ikke kun beskytter eksport, men også forsyningskæder. Ellers vil virksomheder som BMW flytte til, hvor størstedelen af ​​deres produktion sælges, dvs. inden for EU's indre marked. Vi er nødt til at gøre alt, hvad vi kan, for at forhindre, at det sker.
Sue Wilson, formand for kampagnegruppen Bremain i Spanien, der deltog i demonstrationen, sagde: "Jeg voksede op i Cowley, og min far arbejdede på bilfabrikken i næsten 40 år. Det er lige så meget en del af min arv som Oxfords, og den er under alvorlig trussel. Vi blev lovet den nemmeste aftale i historien og gnidningsfri handel. I stedet er vi på en farlig vej til økonomisk skade, og det kunne alt sammen undgås. Tag ikke fejl - ingen aftale vil skade bilindustrien og økonomien i Oxford og Storbritannien i de kommende år. Det skal stoppes . Ingen aftale ville ikke bare være en massiv regeringsfejl, det ville være deres valg. "
Tidligere Oxford byrådsleder Bob Price sagde: "Motorselskaber i hele Europa står over for tab på 100 mia. £ i løbet af de næste fem år, hvis regeringen ikke når en handelsaftale med EU i denne måned. Tariffer, reguleringskontrol og andre handelsbarrierer vil forstyrre tæt forbundne forsyningskæder og tilføje lammende omkostninger, der sandsynligvis vil betyde lukning og tab af job på tværs af de 100 produktionssteder i Storbritannien. Virkningen på Oxfords økonomi ville være ødelæggende."

UNITE unionen, sagde den 2. oktober og lancerede sin 'Get a Deal'-kampagne: "Mens vi ikke længere er medlem af EU, er det fortsat vores største handelspartner, og den fremtidige succes for mange af vores brancher afhænger af at få vores nye forhold rigtigt ... Vi har brug for en aftale, der gør det muligt for fabrikker at fortsætte med at modtage de komponenter, de har brug for for at skabe de produkter, vores medlemmer producerer ... Tag en industri, bilindustrien. Det er afhængig af 1100 lastbiler, der leverer dele fra Europa hver dag, for at det kan fungere med succes. Nu står lastbilchauffører, der transporterer disse komponenter og andre varer til og fra Europa, udsigten til grænsekaos, forsinkelser og endog bøder ... Vores meget dybe bekymring er nu, at der med kun få uger, før vi forlader, ikke kommer en aftale på anstændige vilkår. Derfor opfordrer vi vores medlemmer og deres familier til at lægge pres på dem, der kan levere den nødvendige aftale. Covid-19-krisen har truet vores helbred og forårsaget dyb skade for vores økonomi. Der er enhver risiko for, at vores land kan opleve sin værste recession i 300 år. En dårlig Brexit-aftale eller ingen Brexit-aftale vil gøre tingene værre for arbejdende mennesker. Så vores budskab til regeringen og parlamentsmedlemmer er klart: Få en aftale."
Fra Sunderland til Oxford fortsætter lokale aktioner ved bilanlæg over hele landet for hurtigst muligt at fremhæve No-Deal-truslen mod 800,00 job.
Taler til et fyldt publikum i Oxford Town Hall natten til Brexit, 31st Januar 2020 sagde den tidligere borgmester og rådsleder Bob Price: "Cowley-bilanlægget har været grundlaget for Oxford-økonomien i mere end et århundrede. Mini er et globalt ikon - næsten 80% af de 200,000 biler, der hvert år kører fra linjen i Cowley, eksporteres. De yder et stort bidrag til betalingsbalancen. 4,000 godt betalte job afhænger af anlægget direkte sammen med yderligere 1,500 job ved motor- og deleanlæggene i Birmingham og Swindon, ikke nævnt de mange tusinde job i den bredere forsyningskæde. Alt dette er i fare efter i dag.
"BMW opererer i hele Europa med en integreret forsyningsoperation fra Slovakiet til Holland, og komponenterne i en Mini samlet på Cowley og andre BMW-modeller samlet andetsteds kan krydse den britiske grænse 3 eller 4 gange under produktionsprocessen. Friktionsfri handel i toldunionen og det indre marked er absolut nødvendigt. Hvis den handelsaftale, der vil blive forhandlet i år, ikke fjerner grænsekontrol og ikke forpligter Storbritannien til at tilpasse sig miljø-, arbejds- og sikkerhedsstandarder. Millioner tilføjes produktionsomkostningerne på Cowley, og anlægget bliver hurtigt upålidelig.
"BMW ønsker at blive i Oxford, Plant Oxford er hjertet i Mini. Men tabet af det indre marked og toldunionen gør det mere sandsynligt, at enhver fremtidig investering fra udenlandske bilproducenter, der dominerer det britiske marked, vil være i EU27 ikke Det relativt lille britiske marked for Minis kunne leveres fra det europæiske fastland. Vi er nødt til at skabe en presserende alarm i vores samfund. Brexit sætter hele Oxfords bilindustri i alvorlig fare. ”

Brexit

Storbritanniens Johnson opfordrer EU til at overveje forslag efter Brexit seriøst

Udgivet

on

By

Storbritanniens premierminister for Det Forenede Kongerige, Boris Johnson, stiller sig sammen med præsident for Europa-Kommissionen Ursula von der Leyen under lederens officielle velkomst- og familiebillede på G7-topmødet i Carbis Bay, Cornwall, Storbritannien, 11. juni 2021. Leon Neal / Pool via REUTERS

Premierminister Boris Johnson har opfordret Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen til seriøst at overveje Storbritanniens forslag om at ændre det, han kaldte den "uholdbare" måde, hvorpå en Brexit-aftale styrer handel med Nordirland, skriver Elizabeth Piper.

Siden det afsluttede sin udgang fra EU i slutningen af ​​sidste år, har Storbritanniens bånd til blokken nået nye nedture, idet begge sider anklager hinanden for at handle i ond tro over for en aftale om handel med Nordirland efter Brexit.

London beskylder Bruxelles for at være for puristisk eller legalistisk ved at fortolke, hvad aftalen betyder for nogle varer, der flytter fra Storbritannien til provinsen Nordirland. EU siger, at det overholder aftalen, som Johnson underskrev netop sidste år.

reklame

Storbritannien foreslog onsdag at genforhandle dele af Nordirland-protokollen, der regulerer varebevægelser såsom kølet kød, og at undlade EU tilsyn med aftalen.

EU har afvist kravet om genforhandling, hvor von der Leyen gentager blokens meddelelse på Twitter og siger: "EU vil fortsat være kreativ og fleksibel inden for protokolrammen. Men vi genforhandler ikke."

Johnson talte med van der Leyen i sidste uge.

"Statsministeren fastslog, at den måde, protokollen for øjeblikket fungerede på, ikke var bæredygtig. Han sagde, at der ikke kunne findes løsninger gennem de eksisterende mekanismer i protokollen, og det er derfor, vi fremsatte forslag til væsentlige ændringer i den," Johnsons talsmand fortalte journalister.

Johnson opfordrede EU til at "se på forslagene seriøst og arbejde sammen med Det Forenede Kongerige om dem" og sagde, at dette ville sætte forholdet mellem UK og EU på et bedre grundlag.

Storbritannien udarbejdede forslagene i et papir, som det udsendte onsdag for at forsøge at tvinge stammende forhandlinger fremad for at få den såkaldte protokol til at fungere bedre. Nogle kritikere siger, at få af forslagene er nye og i vid udstrækning kunne afvises af EU.

Protokollen vedrører den største gåde, der er rejst ved skilsmissen: hvordan man kan bevare den sarte fred, der blev bragt til provinsen af ​​den amerikanskmæglede fredsaftale fra Langfredag ​​i 1998 - ved at opretholde en åben grænse - uden at åbne en bagdør gennem Irlands naboland til EU's fælles marked på 450 millioner mennesker.

Det kræver i det væsentlige kontrol af varer mellem det britiske fastland og Nordirland, som fortsat er en del af EU's toldområde. Disse har vist sig at være byrdefulde for virksomheder og et anathema for fagforeningsfolk, der støtter stærkt provinsen, der forbliver en del af Det Forenede Kongerige.

Læs

Brexit

EU støtter Irland, da Storbritannien søger løsninger på Nordirlands protokol dilemma

Udgivet

on

Den kontroversielle Nordirlandsprotokol, der er en del af EU / UK's udtrædelsesaftale, viser intet tegn på at løse sig selv snart. Som Ken Murray rapporterer fra Dublin, Europa-Kommissionen er ikke villig til at vende tilbage, mens briterne fortsætter med at søge efter en åbning for at få sig ud af et aftalt dokument, som de selv hyldede i december sidste år.

Det er syv måneder, siden den britiske regering pralede meget, da Brexit formelt blev underskrevet og forseglet i Bruxelles med smil og jubel før jul rundt.

Som britisk chefforhandler, Lord David Frost, twitrede juleaften 2020: ”Jeg er meget glad og stolt over at have ledet et stort britisk hold til at sikre dagens fremragende aftale med EU.

reklame

”Begge sider arbejdede utrætteligt dag efter dag under udfordrende forhold for at få verdens største og bredeste aftale på rekordtid. Tak til alle, der fik det til at ske. ”

Man kan tænke sig at læse hans ord om, at den britiske regering håbede på at leve lykkeligt, når aftalen var gennemført. Imidlertid er alt ikke planlagt.

Under Brexit-tilbagetrækningsaftalen skabte Nordirland-protokollen, som er et bilag til EU / UK-aftalen, et nyt handelsarrangement mellem GB og Nordirland, der, selvom det er på øen Irland, faktisk er i Det Forenede Kongerige.

Formålet med protokollen er, at visse genstande, der flyttes fra GB til NI, f.eks. Æg, mælk og kølet kød, skal gennemgå havnekontrol for at ankomme til øen Irland, hvorfra de kan sælges lokalt eller flyttes videre til republikken, der forbliver i Den Europæiske Union.

Som arbejderklassens protestantiske unionister eller britiske loyalister i Nordirland ser det, svarer protokollen eller den teoretiske handelsgrænse i det Irske Hav til endnu et trinvis skridt mod et forenet Irland - som de heftigt er imod - og markerer yderligere isolation fra Storbritannien, hvor deres loyalitet er til.

Tidligere leder af det demokratiske unionistiske parti Edwin Poots sagde, at protokollen har sat ”absurde barrierer, der er sat i handlen med vores største marked [GB]”.

En afdragsfri periode fra 1. januar til 30. juni blev aftalt for at give mulighed for, at foranstaltningerne kunne træde i kraft, men sådan har været fjendtligheden i Nordirland over for protokollen, denne periode er nu forlænget indtil udgangen af ​​september for at finde måder for acceptabelt kompromis for at holde alle sider glade!

Protokollen og dens implikationer, som det ser ud til, at Storbritannien ikke tænkte igennem, har vred medlemmer af det unionistiske samfund så meget i Nordirland, protester på gaden hver anden nat siden den tidlige sommer, er blevet et almindeligt syn.

Sådan er følelsen af ​​forræderi over for London over for protokollen, britiske loyalister har truet med at tage deres protester til Dublin i den irske republik, et skridt, som mange ville se som provokerer en undskyldning for vold.

Lojalistaktivist Jamie Bryson taler videre Pat Kenny Show on Newstalk Radio i Dublin sagde for nylig: ”Spar for der er en ganske bemærkelsesværdig vending med hensyn til Nordirland-protokollen i de kommende uger ... Jeg kan forestille mig helt sikkert, at disse protester vil blive taget syd for grænsen, bestemt efter den 12. juli.”

12 juliy, en dato, der ses i Nordirland som markering af toppen af ​​Orange Order-marcheringssæsonen, er kommet og gået. Indtil videre har de, der er imod protokollen i Nordirland, endnu ikke krydset grænsen, der adskiller det nordlige fra det sydlige Irland.

Efterhånden som presset øges fra regeringen i London fra britiske fagforeningsfolk i Nordirland og handlende, der føler, at deres forretning vil lide meget, når protokollets fulde indhold træder i kraft, har Lord Frost desperat forsøgt at ændre og blødgøre aftalen han forhandlede og priste maksimalt i december sidste år.

Den samme aftale, skal det tilføjes, blev vedtaget i Underhuset med 521 stemmer mod 73, et tegn måske på, at den britiske regering ikke udførte sin due diligence!

Blandt de synlige konsekvenser af Brexit i Nordirland er lange forsinkelser for lastbilchauffører i havne, hvor nogle store supermarkedskæder klager over tomme hylder.

Følelsen i Dublin er, at hvis COVID-19-foranstaltninger ikke var på plads, ville de reelle virkelige konsekvenser af Brexit sandsynligvis være mere hårde i Nordirland, end de allerede er.

Med pres på Lord Frost for at ordne dette politiske dilemma så hurtigt som muligt fortalte han Westminster-parlamentet i sidste uge, "vi kan ikke fortsætte som vi er".

Ved at offentliggøre det, der havde titlen 'A Command Paper', fortsatte det frimodigt med at sige, "EU's inddragelse i politiet for aftalen" skaber bare mistillid og problemer ".

Avisen foreslog endda afskaffelse af tæppe toldpapirer for handlende, der solgte fra Storbritannien til NI.

I stedet ville et "tillid og verificer" -system, kaldet en "ærlighedskasse", gælde, hvorved erhvervsdrivende ville registrere deres salg i et let berøringssystem, der muliggjorde inspektion af deres forsyningskæder, et forslag, som uden tvivl sendte smuglere i seng med et smil på ansigtet!

Selve forslaget om en "ærlighedsboks" må have lød underholdende og ironisk i Nordirland, hvor Boris Johnson i 2018 lovede delegerede på DUP's årlige konference, at "der ikke ville være nogen grænse i Det Irske Hav" kun for ham, at han efterfølgende ville vende tilbage på hans ord!

Med EU-kommissionspræsident Ursula Von Der Leyen, der i sidste uge bekræftede over for den britiske premierminister Boris Johnson, at der ikke vil være nogen genforhandling af aftalen, ser Det Forenede Kongeriges side ud til at gøre sig ultra upopulær igen med de protestantiske unionister og irske nationalistiske samfund i det nordlige Irland.

Da britiske protestantiske fagforeningsfolk i Nordirland er vrede over protokollen, er irske katolske nationalister også rasende over London, efter at udenrigsministeren for NI Brandon Lewis annoncerede forslag om at standse alle efterforskninger af mord begået under urolighederne før 1998.

Hvis de blev implementeret, ville familierne til dem, der døde i hænderne på britiske soldater og sikkerhedstjenester, aldrig få retfærdighed, mens de, der døde af handlinger udført af britiske loyalister og irske republikanere, ville lide den samme skæbne.

Taoiseach Micheál Martin, der talte i Dublin, sagde "de britiske forslag var uacceptable og svarede til forræderi [til familierne."

Med den amerikanske præsident Joe Biden, en mand med irsk arv, der sidste år sagde, at han ikke vil underskrive en handelsaftale med Storbritannien, hvis London gør noget for at underminere fredsaftalen fra Nordirland fra 1998, ser det ud til, at Boris Johnson-administrationen er faldende antal venner i Bruxelles, Berlin, Paris, Dublin og Washington.

Samtaler om at gennemgå vilkårene i den nordirske protokol ser ud til at genoptages i de kommende uger.

Med EU-signalering er den ikke villig til at rykke ud, og den amerikanske regering sidder med Dublin, London befinder sig i et vanskeligt dilemma, som vil kræve noget bemærkelsesværdigt at flygte fra.

Som en opkalder til et Dublin-radiotelefonprogram i sidste uge bemærkede spørgsmålet: ”Nogen skal fortælle briterne, at Brexit har konsekvenser. Du får det, du stemmer på. ”

Læs

Brexit

Storbritannien kræver, at EU accepterer den nye nordirske Brexit-aftale

Udgivet

on

By

Udsigt over grænseovergangen mellem Irland og Nordirland uden for Newry, Nordirland, Storbritannien, 1. oktober 2019. REUTERS / Lorraine O'Sullivan

Storbritannien onsdag (21. juli) krævede en ny aftale fra Den Europæiske Union om at føre tilsyn med handel efter Brexit, der involverede Nordirland, men skød sig væk fra ensidig at fjerne en del af skilsmisseaftalen på trods af, at dens vilkår var blevet brudt skriver Michael Holden og William James.

Nordirland-protokollen blev aftalt af Storbritannien og Den Europæiske Union som en del af en Brexit-aftale i 2020, endelig forseglet fire år efter, at britiske vælgere støttede skilsmissen i en folkeafstemning.

reklame

Det forsøgte at komme rundt i den største konfrontation med skilsmissen: hvordan man beskytter EU's indre marked, men også undgår landegrænser mellem den britiske provins og den irske republik, hvis tilstedeværelse, som politikere på alle sider frygter, kunne skabe vold i vid udstrækning afsluttet i 1998 US-mæglet fredsaftale.

Protokollen krævede i det væsentlige kontrol af varer mellem det britiske fastland og Nordirland, men disse har vist sig at være byrdefulde for erhvervslivet og et anathema for "fagforeningsfolk", der støtter stærkt provinsen, der forbliver en del af Det Forenede Kongerige.

"Vi kan ikke fortsætte, som vi er," fortalte Brexit-minister David Frost parlamentet og sagde, at der var berettigelse for at påberåbe sig artikel 16 i protokollen, der tillod begge parter at tage ensidige skridt for at undlade dens vilkår, hvis der var en uventet negativ effekt som følge af aftalen.

"Det er klart, at omstændighederne eksisterer for at retfærdiggøre brugen af ​​artikel 16. Ikke desto mindre ... har vi konkluderet, at det ikke er det rigtige tidspunkt at gøre det.

"Vi ser en mulighed for at gå anderledes ud, finde en ny vej til at søge at blive enige med EU gennem forhandlinger, en ny balance i vores ordninger, der dækker Nordirland, til gavn for alle."

Læs
reklame
reklame
reklame

trending