Følg os

EU

Nye regler for at lette EU crowdfunding

DEL:

Udgivet

on

EU arbejder på at hjælpe investorer og virksomheder med at udnytte potentialet i crowdfunding © AdobeStock / Arpad Nagy-Bagoly 

Nye EU-regler vil give europæiske crowdfunding-platforme mulighed for at give nye muligheder for nystartede virksomheder og investorer.

Europa-Parlamentet godkendte nye regler den 5. oktober 2020, der gør det muligt for crowdfundingplatforme let at levere tjenester på tværs af det indre marked i EU. Dette vil udvide puljen af ​​potentielle investorer til nystartede virksomheder, innovatorer og små virksomheder samt sikre investorer et større udvalg af projekter og bedre beskyttelse.

Crowdfunding-platforme, der opererer i mere end et EU-land, skal overholde et enkelt sæt grundlæggende regler - den nye forordning - i stedet for forskellige regler i hvert land. Den medfølgende Direktiv sigter mod at udvide adgangen til finansiering for små virksomheder. Reglerne gælder for europæiske udbydere af crowdfunding-tjenester, der skaffer op til € 5 millioner pr. Projekt om året.

Hvorfor er EU's lovgivning om crowdfunding nødvendig?

Manglen på ensartede regler for crowdfunding i hele EU resulterer i juridisk usikkerhed og modvirker investering i projekter i et andet land. Det sætter også crowdfunding-tjenesteudbydere ud af at tilbyde grænseoverskridende tjenester.

Dette har begrænsede muligheder for virksomheder, der kan drage fordel af investeringer fra et stort antal mennesker, især når de opererer på mindre markeder.

Hvad er crowdfunding?
  • Startups og innovative virksomheder har ofte svært ved at få adgang til midler via traditionelle midler såsom banklån. Crowdfunding-tjenesteudbydere giver dem mulighed for at oprette forbindelse til og rejse midler fra flere små investorer, normalt via digitale platforme.

Hvordan vil de nye regler beskytte investorer?

reklame

En af de største risici ved crowdfunding er, at investorbeslutninger ofte ikke er baseret på data og kan være påvirket af følelser. Små virksomheder, der går konkurs, eller forsinkelser med at levere varer er blandt de mest almindelige problemer, som investorer ikke forudsiger.

De nye regler kræver, at udbydere af crowdfundingtjenester giver kunderne klar information om de potentielle økonomiske risici ved hvert projekt. Investorerne skal have et centralt investeringsinformationsark om projektet, udarbejdet af projektejeren eller på platformniveau.

Hvornår træder reglerne i kraft?

De nye regler for europæiske udbydere af crowdfundingtjenester finder anvendelse et år efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending