Slut med os

Dyrevelfærd

Den Europæiske Union slutter sig til verdens ledere i at forpligte sig til at vende naturtab inden 2030 på FN's topmøde om biodiversitet

Udgivet

on

Den 30. september repræsenterede præsident Ursula von der Leyen EU på FN's biodiversitetstopmøde i New York, der samler verdensledere til at intensivere de globale aktioner for naturen og bekræfte deres beslutsomhed i at nå til enighed om en ny ambitiøs global biodiversitetsramme på den 15. partskonference (COP 15) til konventionen om biologisk mangfoldighed, planlagt til 2021.

Forud for topmødet godkendte præsident von der Leyen sammen med mere end 70 stats- eller regeringschefer Ledernes løfte om naturen, forpligter sig til ti afgørende handlinger for at imødegå naturens nødsituation. Præsidenten lovede at sætte naturen og klimaet i centrum for EU's genopretningsplan og forpligtede sig til at tackle den indbyrdes afhængige klima- og biodiversitetskrise, skovrydning, nedbrydning og forurening af økosystemet og gå over til bæredygtig produktion og forbrug.

Præsident von der Leyen sagde: ”Naturen hjælper os i kampen mod klimaændringer. Men det er også vores allierede med at sikre velstand, bekæmpe fattigdom, sult og uligheder og er afgørende for at forhindre fremtidige zoonotiske pandemier. Vi er nødt til at handle nu og bringe naturen tilbage i vores liv. Dette er øjeblikket for verdensledere at gå i hænderne, og EU er klar til at gå foran. Den europæiske grønne aftale er vores vision og køreplan. Vi opfordrer alle til at deltage i denne kollektive indsats for at skabe en fælles forandringsbevægelse, for at gøre genopretningen grøn og beskytte og gendanne vores planet - det eneste hjem, vi har. ”

 EU-biodiversitetsstrategi vedtaget af Europa-Kommissionen i maj 2020 skitserer en ambitiøs dagsorden for EU internt, men også globalt. Det bekræfter på ny EU's vilje til at gå foran med et godt eksempel ved at tackle den globale biodiversitetskrise og udvikle en ambitiøs ny FNs globale biodiversitetsramme på FN's biodiversitetskonference i 2021.

Dette inkluderer overordnede langsigtede mål for biodiversitet, så verdens økosystemer i 2050 genoprettes, er modstandsdygtige og tilstrækkeligt beskyttede; ambitiøse globale 2030-mål i tråd med EU's foreslåede forpligtelser og forbedrede implementeringsmåder inden for områder som finansiering, kapacitet, forskning, know-how og teknologi.

Forud for COP 15 lancerede Europa-Kommissionen også den globale koalition United for # Biodiversitet, der opfordrer alle nationalparker, akvarier, botaniske haver, zoologiske haver, forskningscentre, videnskabs- og naturhistoriske museer til at gå sammen og hæve deres stemme om naturkrisen.

Dyrevelfærd

Brug af antibiotika hos dyr er faldende

Udgivet

on

Anvendelsen af ​​antibiotika er faldet og er nu lavere hos fødevareproducerende dyr end hos mennesker PDF icon seneste rapport offentliggjort af Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA), Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) og Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme (ECDC).

Efter en One Health-tilgang præsenterer rapporten fra de tre EU-agenturer data om antibiotikaforbrug og udvikling af antimikrobiel resistens (AMR) i Europa for 2016-2018.

Det betydelige fald i antibiotikabrug hos fødevareproducerende dyr tyder på, at de foranstaltninger, der træffes på landsplan for at reducere brugen, viser sig at være effektive. Anvendelse af en klasse antibiotika kaldet polymyxiner, som inkluderer colistin, næsten halveret mellem 2016 og 2018 i fødevareproducerende dyr. Dette er en positiv udvikling, da polymyxiner også bruges på hospitaler til behandling af patienter inficeret med multiresistente bakterier.

Billedet i EU er forskelligt - situationen varierer betydeligt efter land og antibiotikaklasse. For eksempel anvendes aminopenicilliner, 3. og 4. generations cephalosporiner og quinoloner (fluoroquinoloner og andre quinoloner) mere hos mennesker end hos fødevareproducerende dyr, mens polymyxiner (colistin) og tetracycliner bruges mere til fødevareproducerende dyr end hos mennesker .

Forbindelsen mellem brug af antibiotika og bakterieresistens

Rapporten viser, at brugen af ​​carbapenemer, 3. og 4. generation cephalosporiner og quinoloner hos mennesker er forbundet med resistens over for disse antibiotika i Escherichia coli infektioner hos mennesker. Lignende foreninger blev fundet for fødevareproducerende dyr.

Rapporten identificerer også forbindelser mellem antimikrobielt forbrug hos dyr og AMR i bakterier fra fødevareproducerende dyr, hvilket igen er forbundet med AMR i bakterier fra mennesker. Et eksempel på dette er Campylobacter spp. bakterier, som findes i fødevareproducerende dyr og forårsager fødevarebårne infektioner hos mennesker. Eksperter fandt en sammenhæng mellem resistens hos disse bakterier hos dyr og resistens hos de samme bakterier hos mennesker.

Bekæmpelse af AMR gennem samarbejde

AMR er et betydeligt globalt folkesundhedsproblem, der repræsenterer en alvorlig økonomisk byrde. One Health-metoden implementeret gennem samarbejde mellem EFSA, EMA og ECDC og resultaterne i denne rapport kræver en fortsat indsats for at tackle AMR på nationalt, EU og globalt niveau i sundhedssektorerne.

Mere information

Læs

Dyrevelfærd

'End the Cage Age' - En historisk dag for dyrevelfærd

Udgivet

on

Věra Jourová, næstformand for værdier og gennemsigtighed

I dag (30. juni) foreslog Europa-Kommissionen et lovgivningsmæssigt svar på 'End the Cage Age' European Citizens 'Initiative (ECI) støttet af over en million europæere fra 18 forskellige stater.

Kommissionen vil vedtage et lovgivningsforslag inden 2023 om at forbyde bure for et antal husdyr. Forslaget vil udfase og endelig forbyde brugen af ​​bursystemer til alle dyr, der er nævnt i initiativet. Det vil omfatte dyr, der allerede er omfattet af lovgivningen: æglæggende høner, søer og kalve; og andre nævnte dyr, herunder: kaniner, trækker, lagopdrættere, slagtekyllinger, vagtler, ænder og gæs. For disse dyr har Kommissionen allerede bedt EFSA (Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet) om at supplere det eksisterende videnskabelige bevis for at bestemme de nødvendige betingelser for forbud mod bur.

Som en del af sin Farm to Fork-strategi har Kommissionen allerede forpligtet sig til at foreslå en revision af lovgivningen om dyrevelfærd, herunder om transport og opdræt, som i øjeblikket gennemgår en fitnesskontrol, der skal afsluttes inden sommeren 2022.

Kommissionær for sundhed og fødevaresikkerhed Stella Kyriakides sagde: ”I dag er en historisk dag for dyrevelfærd. Dyr er følsomme væsener, og vi har et moralsk samfundsmæssigt ansvar for at sikre, at dyrene på gården afspejler dette. Jeg er fast besluttet på at sikre, at EU forbliver i spidsen for dyrevelfærd på den globale scene, og at vi lever op til samfundets forventninger. ”

Parallelt med lovgivningen vil Kommissionen søge specifikke støtteforanstaltninger inden for nøglerelaterede politikområder. Især vil den nye fælles landbrugspolitik yde finansiel støtte og incitamenter - såsom det nye øko-ordningsinstrument - for at hjælpe landmændene med at opgradere til mere dyrevenlige faciliteter i overensstemmelse med de nye standarder. Det vil også være muligt at bruge Just Transition Fund og Recovery and Resilience Facility til at støtte landmænd i tilpasningen til burfrie systemer.

Læs

Dyretransporter

Hjælp landmænd med at afslutte buredyrkning

Udgivet

on

”Vi støtter stærkt borgerinitiativet 'End the Cage Age' for husdyr. Sammen med 1.4 millioner europæere beder vi Kommissionen om at foreslå de rigtige foranstaltninger til at afslutte burebrug, ”sagde Michaela Šojdrová MEP, PPE-gruppemedlem i Parlamentets landbrugsudvalg.

”Dyrevelfærd kan bedst garanteres, når landmænd får de rette incitamenter til det. Vi støtter en jævn overgang fra bure til alternative systemer inden for en tilstrækkelig overgangsperiode, der overvejes specifikt for hver art, ”tilføjede Šojdrová.

Da Europa-Kommissionen har lovet at foreslå ny lovgivning om dyrevelfærd i 2023, understreger Šojdrová, at der skal foretages en konsekvensanalyse inden 2022, herunder omkostningerne til den nødvendige transformation på både kort og lang sigt. ”Da forskellige arter, æglæggende høner eller kaniner, kræver forskellige betingelser, skal forslaget dække disse forskelle med en art efter art, inden 2027. Landmænd har brug for overgangsperioder og en kompensation for de højere produktionsomkostninger,” sagde Šojdrová.

”For at garantere dyrevelfærd og for ikke at skade vores europæiske landmænd har vi brug for effektiv kontrol, hvis importerede produkter overholder EU's dyrevelfærdsstandarder. Importerede produkter skal overholde europæiske dyrevelfærdsstandarder, så vores højkvalitetsproduktion ikke erstattes af import af lav kvalitet, ”understregede Šojdrová.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending