Følg os

EU

Toldunion: Ny handlingsplan for yderligere at støtte EU-toldvæsenet i deres vitale rolle med at beskytte EU's indtægter, velstand og sikkerhed

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen har i dag lanceret en ny toldunion-handlingsplan, der indeholder en række foranstaltninger for at gøre EU's told mere intelligent, mere innovativ og mere effektiv i løbet af de næste fire år. De annoncerede foranstaltninger vil styrke toldunionen som en hjørnesten i det indre marked. De bekræfter også dets største rolle i beskyttelsen af ​​EU's indtægter og sikkerheden, sundheden og velstanden for EU-borgere og virksomheder.

I sine politiske retningslinjer meddelte præsident von der Leyen, at toldunionen skulle løftes op på et andet niveau, især ved at sikre en integreret europæisk tilgang til toldrisikostyring, som understøtter effektiv kontrol fra EU's medlemsstater. Dagens handlingsplan gør netop det.

Økonomikommissær Paolo Gentiloni sagde: "EU's toldunion var en af ​​de første konkrete resultater med europæisk integration, og i mere end fem årtier har den bidraget til at beskytte europæere og holde handelen flydende over vores grænser - som kun er så stærke som deres svageste led I dag betyder nye udfordringer, at vi er nødt til at gøre vores toldregler smartere og sikre, at de fungerer bedre for medlemsstater, borgere og legitime virksomheder. Dette kræver forbedret brug af data, bedre værktøjer og udstyr og mere samarbejde inden for EU og med toldmyndigheder i partnerlande. Det kræver også bedre fremsyn, så EU-told kan se fremtiden med tillid. I dag fastlægger vi, hvordan vi vil tage vores toldunion til det næste niveau. "

Handlingsplanen indeholder en række initiativer inden for områder som risikostyring, styring af e-handel, fremme af overholdelse og toldmyndigheder, der fungerer som en:

reklame
  • Risikostyring: handlingsplanen fokuserer især på at sikre større tilgængelighed og anvendelse af data og dataanalyse til toldformål. Det opfordrer til intelligent, risikobaseret overvågning af forsyningskæder og oprettelse af et nyt analysecenter i Kommissionen til indsamling, analyse og deling af tolddata, der kan informere kritiske beslutninger, hjælpe toldmyndigheder med at identificere svage punkter ved EU's ydre grænser og styre fremtiden. kriser.
  • Administration af e-handel: i denne henseende og for at tackle de nye udfordringer ved e-handel vil forpligtelser over for betalingstjenesteudbydere og onlinesalgsplatforme blive styrket for at hjælpe med at bekæmpe told og skattesvig i e-handel.
  • Fremme af overholdelse: det kommende 'Single Window'-initiativ vil gøre det lettere for legitime virksomheder at gennemføre deres grænseformaliteter i en enkelt portal. Det giver mulighed for mere samarbejdsbehandling, deling og udveksling af information og bedre risikovurdering for toldmyndighederne.
  • Toldmyndigheder, der fungerer som én: handlingsplanen beskriver udrulningen af ​​moderne og pålideligt toldudstyr under det næste EU-budget. Der oprettes en ny refleksionsgruppe bestående af medlemsstater og forretningsrepræsentanter, der skal forberede sig på fremtidige kriser og udfordringer såsom uventet global udvikling og fremtidige forretningsmodeller.

EUs toldunion

EUs toldunion - som i 2018 fejrede sit 50-års jubilæum - danner et fælles toldområde, hvor et fælles regelsæt anvendes. Inden for EU's toldunion er EU-medlemsstaternes toldmyndigheder ansvarlige for at udføre en bred og stigende vifte af kontroller.

Derfor har EU-toldmyndighederne en vigtig rolle at spille for at støtte EU's økonomi og fremtidige vækst. Told har brug for at lette stigende mængder legitim handel så hurtigt og problemfrit som muligt. Samtidig beskæftiger myndigheder sig løbende med at bekæmpe voksende niveauer af svig og smugling af ulovlige eller usikre varer. Told spiller også en vigtig rolle i vores opsving efter en hidtil uset sundhedskrise. Siden starten af ​​koronaviruspandemien har EU-toldmyndigheder og embedsmænd været kernen i vigtige opgaver såsom at lette importen af ​​beskyttelsesudstyr, mens de udrydder falske produkter som falske masker og falske lægemidler ved EU's ydre grænser.

reklame

Det er blevet tydeligt i de senere år, at medlemsstaternes toldmyndigheder kæmper med udfordringerne ved at udføre deres forskellige roller. Større udfordringer som den aktuelle nødsituation for folkesundheden, konsekvenserne af Storbritanniens afgang fra EU's indre marked og toldunion og stigningen i digitalisering og e-handel vil fortsætte og kan endda øges.

For at yde deres fulde bidrag til alle EU-borgeres trivsel og handelslettelser skal vores toldmyndigheder være udstyret med avanceret teknisk udstyr og analytisk kapacitet, der gør det muligt for toldvæsenet bedre at forudsige risikabel import og eksport. Forbedret toldsamarbejde med større internationale handelspartnere som Kina vil støtte vores indsats for at lette handel og samtidig sikre effektiv kontrol.

Baggrund

EUs toldunion har udviklet sig til en hjørnesten i vores indre marked, idet EU-grænser holdes sikre, beskyttet vores borgere mod forbudt og farligt gods såsom våben, stoffer og miljøskadelige produkter, samtidig med at det letter EU-handel med resten af ​​verden. Det giver også indtægter til EU-budgettet. Men for nylig er det blevet klart, at der er behov for smartere måder at arbejde for at give toldmyndighederne mulighed for at styre deres lange og voksende liste over ansvarsområder.

Handlingsplanen nydt godt af et innovativt fremsynsprojekt om "Fremtiden for told i EU 2040", der arbejdede for at skabe en fælles og strategisk forståelse blandt de vigtigste interessenter om måder at tackle nuværende og fremtidige udfordringer for toldvæsenet og skabe en vision for, hvordan EU-told skal se ud i 2040.

Mere information

For mere information, se Q & A og faktablad.

Kommissionens toldunion-handlingsplan

Toldhandlingsplanens websted

Nye video stockhots

 

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending