Følg os

EU

#EUOmbudsman glæder sig over foranstaltninger fra bankmyndigheder i situationer med 'drejedør'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den Europæiske Ombudsmand Emily O'Reilly (billedet) roser Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) for at være indforstået med at indføre de foranstaltninger, hun anbefalede for at håndtere fremtidige svingedørsituationer. Dette følger af hendes konstatering af, at EBA ikke skulle have tilladt sin tidligere administrerende direktør at blive administrerende direktør for en finansiel lobbyforening.

Ifølge EBA's svar over for ombudsmanden er det parat til at forbyde højtstående medarbejdere at tage visse stillinger, når de forlader EBA i fremtiden. Kort efter, at ombudsmanden kom frem til sine konklusioner om fejl eller forsømmelser i denne sag - for at demonstrere sit engagement i denne tilgang - forbød EBA sin tidligere administrerende direktør i at tiltræde endnu en stilling i den private sektor. EBA har også vedtaget en ny politik til vurdering af restriktioner og forbud mod personale efter ansættelse. Det har desuden indført procedurer for øjeblikkelig at suspendere adgang til fortrolige oplysninger for personale, der vides at flytte til et andet job.

Ombudsmandens anbefalinger fulgte en undersøgelse - baseret på en klage fra Skift økonomi (en koalition af civilsamfundsgrupper) - ind i EBA's beslutning om at lade sin tidligere administrerende direktør blive administrerende direktør for Association for Financial Markets in Europe (AFME).

reklame

”EBA har arbejdet hårdt for at få fuld effekt af de anbefalinger, jeg har udstedt i denne sag. Jeg er overbevist om, at den brede vifte af foranstaltninger, den har indført, vil hjælpe den med at undgå at beskadige karruseldøre i fremtiden. Andre EU-institutioner og agenturer bør trække på disse nye EBA-garantier, når de reviderer deres egne regler.

Jeg glæder mig også over Europa-Kommissionens beslutning om at indføre en to-årig afkølingsperiode for Kommissionen på møder med administrerende direktør for AFME indtil den 1. februar 2022, ”sagde O'Reilly.

Forespørgslen

Ombudsmanden havde konkluderet, at mens EBA havde knyttet store begrænsninger til sin godkendelse af den tidligere administrerende direktørs nye stilling i AFME, var EBA ikke i stand til effektivt at overvåge, hvordan de implementeres. Undersøgelsen viste også, at skønt EBA blev informeret om jobtrækningen den 1. august 2019, havde den afgående administrerende direktør adgang til fortrolige oplysninger indtil 23. september 2019.

reklame

Ombudsmanden lavede tre anbefalinger for at styrke, hvordan EBA håndterer sådanne fremtidige situationer:

  1. For fremtiden bør EBA, hvor det er nødvendigt, påberåbe sig muligheden for at forbyde sine højtstående medarbejdere at tiltræde visse stillinger efter deres mandatperiode. Et sådant forbud bør f.eks. Være tidsbegrænset to år.
  2. For at give ledende medarbejdere klarhed bør EBA sætte ud kriterier for hvornår det vil forbyde sådanne bevægelser i fremtiden. Ansøgere til senior EBA-stillinger bør informeres om kriterierne, når de finder anvendelse.
  3. EBA bør indføre interne procedurer, så når det er kendt, at et medarbejder flytter til et andet job, skal deres adgang til fortrolige oplysninger afskæres med øjeblikkelig virkning.

Baggrund

Artikel 16 i EU-personaleforskrifterne behandler såkaldte 'revolver door' -situationer, hvorunder personale skal informere en institution, hvis de planlægger at tiltræde et job inden for to år efter at have forladt EU-tjenestegren. Institutionen har ret til at forbyde personen at tage jobbet, hvis den mener, at det ville være i strid med EU-institutionens interesser. En EU-institution skal også forbyde sine tidligere højtstående embedsmænd i løbet af de 12 måneder efter at have forladt tjenesten at lobbyere institutionens personale.

I 2019 konkluderede Ombudsmanden en dybdegående undersøgelse hvordan Europa-Kommissionen håndterer sådanne sager og antyder, at der tages en mere robust tilgang til sager, hvor højtstående embedsmænd involveres.

På samme tid konkluderede Ombudsmanden en undersøgelse til hvordan EU-administrationen generelt behandler dem og fremsætter en række forslag til styrkelse af gennemsigtigheden på dette område.

 

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending