Følg os

EU

Primærvalg for Nur Otan-partiet inden valget til Mazhilis for #Kazakhstans parlament

DEL:

Udgivet

on

For første gang i Kasakhstans historie afholdes Nur Otan-partiets primærvalg på skalaen af ​​landsdækkende valg inden for partiet, hvorefter kandidater til suppleanterne til Mazhilis (parlamentets underhus) og Maslikhat (det lokale repræsentative organ) vælges. Valget skal finde sted næste år.

Som det er kendt, har regeringen i Kasakhstan aktivt gennemført politiske reformer i landet det sidste år. For eksempel er loven om fredelige forsamlinger blevet ændret for at gøre det lettere at organisere og deltage i forsamlinger. Desuden er National Council of Public Trust blevet oprettet af præsident Kassym-Jomart Tokayev for yderligere at lette begrebet 'lytterstat'. Der er også foretaget ændringer til loven om valg, herunder sænkning af tærsklen for registrering af politiske partier. Organiseringen af ​​Kasakhstans første primærvalg nogensinde er endnu et skridt mod demokratisering og åbenhed i den politiske proces i landet.

Der er en række fordele ved at afholde partipræmier, både for partiet og landet selv. For det første letter processen den demokratiske proces med valg af potentielle fremtidige kandidater, da hvert medlem af partiet kan stemme for de nominerede. Derudover er processen mere konkurrencedygtig, da hver kandidat skal overbevise medlemmerne om, at de er egnede kandidater og vil udføre den højeste standard, hvis de vælges til Mazhilis. Dette betyder, at de, der viser de nødvendige egenskaber for at blive stedfortræder i parlamentet, sandsynligvis vil blive valgt som kandidater. I sidste ende sikrer dette, at kun topkandidaterne vælges.

For det andet sikrer primærvalg, at nye ansigter har mulighed for at deltage i processen. Dette er især vigtigt for Kasakhstan, som har gennemgået store forandringer de sidste par år, herunder magtovergangen i 2019.

Den første præsident i Kasakhstan - nationens leder, Nursultan Nazarbayev, instruerede at inkludere mindst 30 procent af kvinderne og 20 procent af de unge under 35 år på partilisterne for hver Maslikhat og Mazhilis. I denne henseende er en unik situation i år, at der for første gang i Nur Otans historie vil blive føjet et vist antal kvinder og unge til Nur Otans partilister.

Disse krav blev føjet til reglerne for primærvalget og godkendt af partiets politiske råd. Kvoten vil styrke kvinder og deres deltagelse i politiske og civile processer. Kasakhstan har allerede den næsthøjeste kvindelige repræsentation i parlamentet blandt landene i den Eurasiske Økonomiske Union. Denne regel om kvoter vil yderligere bidrage til inddragelse af kvinder i politik og beslutningsprocessen. Derudover er der åbnet muligheder for aktive og dygtige unge mennesker til at gøre karriere som partimedlem og direkte bidrage til den igangværende modernisering og fremskridt i Kasakhstan.

I dag indser alle politiske partier, herunder Nur Otan, mere end nogensinde, at unge medborgere ikke kun kan betragtes som vælgerne. De er også deres vigtigste pulje af kandidater. Men det er ikke nok bare at forstå dette i teorien. Der bør være nye mekanismer til at inddrage unge i systemet med politisk styring.

reklame

En af disse metoder er de unges deltagelse i det indledende partivalg. Unge medlemmer af Kasakhstans samfund er landets fremtid, der vil være ansvarlig for dets udvikling og blomstring. Det er derfor vigtigt at inkludere dem i de politiske processer og valg så tidligt som muligt.

Oprindeligt var det planlagt at afholde primærvalget fra 30. marts til 16. maj. Men på grund af koronaviruspandemien og karantæneforanstaltningerne i landet blev valg inden for partiet udsat. Afstemning om kandidater blandt Nur Otan-medlemmer afholdes nu fra 17. august til 3. oktober.

Primærerne inkluderer fem faser:

  1. Nominering og registrering af kandidater

  2. Forberedelse af kandidater til kampagner;

  3. Kampagne;

  4. Afstemning;

  5. Bekræftelse af udvalgte kandidater.

For at kunne deltage i valget skal kandidaten opfylde følgende krav: være statsborger i Kasakhstan, 25 år eller derover og have permanent ophold i Kasakhstan i de sidste 10 år.

Partikontrolkomiteen såvel som regionale og territoriale kommissioner for partikontrol vil føre tilsyn med primærernes opførsel.

I løbet af primærvalget vil vælgerne lytte til talerne fra Nur Otan-medlemmerne samt lære om deres foreslåede programmer og projekter. Offentlige debatter vil blive afholdt på konferencer i regionale, distrikts- og bygrene. Deltagelse i offentlige debatter er obligatorisk for alle kandidater.

Det er værd at bemærke, at de offentlige debatter vil give kandidaterne mulighed for at tage fat på de mest presserende emner, der påvirker Kasakhstans samfund i dag, herunder økonomisk rehabilitering og vækst efter COVID-19-pandemien, levestandarder for kasakhiske borgere, støtte til små og mellemstore -store virksomheder, udvikling af civilsamfundet og andre nøgleprioriteter. At diskutere disse spørgsmål under primærvalg betyder, at medlemmerne af partiet såvel som offentligheden er i stand til at lære om de potentielle kandidaters stilling til disse vigtige spørgsmål.

I henhold til reglerne kæmper kandidaterne for deres egen regning. Finansiering fra juridiske enheder med udenlandsk deltagelse eller fra udenlandske statsborgere eller offentlige organer er forbudt. På afstemningsdagen kan en observatør fra hver kandidat være til stede på valglokalet.

I sidste ende er tilrettelæggelsen af ​​primærvalg af Nur Otan-partiet en demonstration af, at Kasakhstan er villig til at modernisere og reformere sit politiske system for at sikre pluralisme i meninger, åben debat og fri konkurrence. Dette vil være en ny oplevelse på dette niveau for festen og landet.

Ikke desto mindre viser det faktum, at der er truffet en beslutning om at organisere disse primærvalg, at det regerende parti og myndighederne er sikre på dets evner og Kasakhstans villighed til at indføre denne nye praksis. Dette lover godt for Kasakhstans fremtid og dets demokrati.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending