Følg os

EU

Europa-Parlamentet beslutter ikke at fremme #MineralWool, mens EU's politiske beslutningstagning om bygningsisolering udvikler sig 

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

På det særlige EU-rådsmøde i slutningen af ​​juli enedes lederne af EU-medlemslandene om et hidtil uset langtids- og genopretningsbudget efter næsten fem dages forhandlinger. Det er meningen, at der skal stilles milliarder af euro til rådighed for projekter, der er i overensstemmelse med EU's klima- og miljømål, skriver Martin Banks.

Med henblik herpå har Europa-Kommissionen inkluderet renoveringsbølgen i deres genopretningsplan efter COVID-19. Det forventes at vedtage dette initiativ i september. Parallelt høres det om revisionen af reglerne for byggeprodukter på EU-niveau indtil den 18. august. Selve revisionen kan tage år.

I mellemtiden vedtog industriudvalget et forslag til beslutning i Europa-Parlamentet om det nært beslægtede emne "maksimering af energieffektivitetspotentialet i EU's bygningsmasse" baseret på et bredt kompromis mellem de store politiske grupper EPP, S&D, Renew og Greens / EFA. Den tog hensyn til en udtalelse, som Miljøudvalget tidligere havde vedtaget i sagen.

reklame

Der havde MEP Jutta Paulus (Tyskland) på vegne af De Grønne Gruppen foreslået som ændring af udkastet til udtalelse, at Europa-Parlamentet ”[s] tilslutter sig […], at der ikke findes nogen fælles EU-lovgivning om forvaltning af omfangsrige, men genanvendelige affald såsom stenuld; udtrykker sin bekymring over sikker håndtering af isoleringsmaterialer som polystyren under nedrivning såvel som i affaldsbehandlingen i betragtning af den mulige medtagelse af farlige stoffer i dem, der truer det ikke-giftige miljø ”.

Det overraskede nogle, at Greens Group ville promovere stenuld, som også er kendt som mineraluld, som et specifikt syntetisk isoleringsmateriale, da dets genanvendelighed er blevet udfordret bredt. Bare ved at tage nylige eksempler fra Østrig offentliggjorde stats-TV ORF en artikel, der beskriver mineraluld, i Østrig, kaldet Tellwolle, som værende ”så kræftfremkaldende som asbest”, uanvendelig og ikke engang egnet til forbrænding, men i stedet hopes op på lossepladser.

Forskere fra det berømte Montanuniversitat Leoben understøttede sådanne observationer ved at fremhæve adskillige udfordringer, ikke kun med hensyn til genanvendelse af mineraluld, men endda dens sikre bortskaffelse, der stammer fra både dens omfangsrige form og sundhedsmæssige bekymringer deromkring.

reklame

De fandt, at der under indsamlingen af ​​mineraluldaffald ikke skelnes mellem dens former for glasuld og stenuld, hvilket ville være nødvendigt for mange genanvendelsesmuligheder. Visst mineraluldaffald "klassificeres som farligt affald type 31437 g" Asbestaffald, asbeststøv "i Østrig, da nogle egenskaber ved sådanne fibre ligner dem som asbestfibre." Ifølge forskerne er mineraluldaffald, der forekommer på grund af nedtagning af en bygning, primært ikke relateret til et bestemt produktionsår eller til en bestemt industriel producent.

På grund af forsigtighedsprincippet skulle dette mineraluldaffald klassificeres som muligvis kræftfremkaldende eller 'gammel' mineraluld og derfor som farligt affald. Selv til bortskaffelse skulle denne mineraluld samles i hermetisk lukkede emballager, såsom store poser, hvilket resulterede i et ustabilt deponeringslegeme.

I sidste ende accepterede De Grønne også kompromiset, som undgår, at Europa-Parlamentet favoriserer det ene materiale frem for det andet. Den sidste tekst understreger nu behovet for tilstrækkelig styring og reduktion af byggeriet og nedrivning spild.

Det bemærker, at indsamlings- og tilbagetagningsordninger og sorteringsfaciliteter bør oprettes for at sikre en passende og sikker håndtering af alt byggeaffald såvel som til genanvendelse eller genbrug af byggematerialer og for sikker håndtering, fjernelse og udskiftning af farlige stoffer i affaldsstrømme for at beskytte beboernes og arbejdstageres sundhed såvel som miljøet. Det opfordrer Europa-Kommissionen til at foreslå konkrete foranstaltninger i disse spørgsmål.

Europa-Parlamentets plenarmøde forventes at vedtage beslutningen den 14. september. Emnerne omkring byggematerialer, herunder mineraluld, vil dog fortsat fortjenes omhyggeligt i betragtning af hvilket materiale der virkelig er energieffektivt, sikkert overkommeligt og genanvendeligt på samme tid og drøfte, hvilken type materiale vi ønsker at støtte med betydelige offentlige midler i den kommende renoveringsbølge.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending