Følg os

Kina

#Huawei-udelukkelse er dårlige nyheder for mobiltelefonbrugere, advarer virksomheden

DEL:

Udgivet

on

Den kinesiske tech-titan Huawei vil få forbud mod at levere nyt kit til Storbritanniens 5G-netværk fra slutningen af ​​året.

Beslutningen er en stor kovending fra premierminister Boris Johnson. Det Nationale Sikkerhedsråd (NSC) afgjorde også, at eksisterende Huawei-udstyr skal fjernes fra 5G-netværk inden 2027. Nogle oprørske konservative parlamentsmedlemmer havde krævet en hurtigere tidsplan.

En talsmand for Huawei sagde: "Denne skuffende beslutning er dårlige nyheder for alle i Storbritannien med en mobiltelefon. Det truer med at flytte Storbritannien ind i den digitale langsomme bane, presse regninger op og uddybe den digitale kløft. I stedet for at "niveaue op" er regeringen ved at lave niveauer, og vi opfordrer dem til at genoverveje. Vi er fortsat sikre på, at de nye amerikanske restriktioner ikke ville have påvirket modstandsdygtigheden eller sikkerheden af ​​de produkter, vi leverer til Storbritannien. Desværre er vores fremtid i Storbritannien blevet politiseret, det handler om amerikansk handelspolitik og ikke sikkerhed. I løbet af de sidste 20 år har Huawei fokuseret på at opbygge et bedre forbundet Storbritannien. Som en ansvarlig virksomhed vil vi fortsætte med at støtte vores kunder, som vi altid har gjort. Vi vil foretage en detaljeret gennemgang af, hvad dagens meddelelse betyder for vores forretning her og vil arbejde sammen med den britiske regering for at forklare, hvordan vi kan fortsætte med at bidrage til et bedre forbundet Storbritannien."

Storbritanniens NSC består af højtstående ministre og sikkerhedschefer. Gruppen besluttede, at Amerikas seneste restriktioner på Huawei betød, at virksomhedens udstyr ikke længere kunne stole på det britiske 5G-netværk. USA stoppede Huawei i at bruge dets komponenter, og tvang det til at lede efter andre "mindre pålidelige" dele.

Alene dette skridt vandt dagen for en aggressiv "nej til Huawei"-kampagne ledet af præsident Trump. Han vil se vendingen som en betydelig sejr for ham og Amerika. I flere måneder har Washington lagt et ubønhørligt pres på Johnson for at forlade Huawei af sikkerhedsmæssige årsager.

Amerikas seneste sanktioner ville stoppe Huawei med at bruge amerikansk fremstillede chips i sit udstyr. Virksomheden ville være nødt til at stole på hjemmelavede mikrochips, og britiske efterretningschefer følte, at de ikke længere kunne være sikre på, at det nye sæt var sikkert.

reklame

Kulturminister Oliver Dowden sagde, at Huawei-forbuddet kunne forsinke den fulde udrulning af 5G-netværk i Storbritannien med to år. Det kan også koste mere end 2 milliarder pund.

Johnson har også været under pres fra sine egne parlamentsmedlemmer. Nok støttede et forbud mod Huawei til at koste premierministeren en stemme i Parlamentet på trods af et flertal på 80 mandater. Tidligere Liu Xiaoming, Kinas ambassadør i Storbritannien, sagde, at Storbritanniens beslutninger blev undersøgt. De mener, at Storbritannien ikke kan føre sin udenrigspolitik uafhængigt af USA.

Han sagde: "Det kinesiske erhvervsliv ser alle sammen, hvordan du håndterer Huawei. Hvis du slipper af med Huawei, sender det en meget dårlig besked til andre kinesiske virksomheder. Vi vil gerne være din ven. Vi vil gerne være din partner. Men hvis du vil gøre Kina til et fjendtligt land, bliver du nødt til at bære konsekvenserne.”

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending