Slut med os

Biobrændstoffer

Kommissionen godkender forlængelse af afgiftsfritagelse for ikke-fødevarebaseret biogas og #BioPropane brugt til opvarmning eller som motorbrændstof i #Sverige

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt forlængelse af skattefritagelsesforanstaltninger for ikke-fødevarebaseret biogas og biopropan, der bruges til opvarmning eller som motorbrændstof i Sverige. Under to separate ordninger fritager Sverige energi- og CO₂-beskatning (i) biogas, der bruges til varmeproduktion (den tidligere ordning blev forlænget sidst i 2018) og (ii) biogas, der bruges som motorbrændstof (den tidligere ordning blev forlænget senest i 2015).

Med beslutningerne godkender Kommissionen for begge ordninger en 10-årig forlængelse af skattefritagelsen (2021-2030) med to ændringer: i) begrænsning af skattefritagelsen til kun ikke-fødevarebaseret biogas og ii) udvidelse af skattefritagelsen til ikke-fødevarebaseret bio-propan. Målet med skattefritagelsen er at øge brugen af ​​biogas og bio-propan og at reducere brugen af ​​fossile brændstoffer og deres drivhusgasudledninger, samtidig med at det letter overgangen til avanceret biobrændstof. Kommissionen vurderede foranstaltningerne i henhold til EU's statsstøtteregler, især Retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi 2014-2020.

Kommissionen fandt, at afgiftsfritagelserne var nødvendige og passende til at stimulere produktion og forbrug af indenlandsk og importeret biogas og biopropan uden unødigt fordrejende konkurrence i det indre marked. Derudover vil ordningerne bidrage til bestræbelserne for både Sverige og EU som helhed for at levere Paris-aftalen og gå mod 2030-vedvarende energikilder og CO₂-mål. På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at foranstaltningerne er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler.

Flere oplysninger vil være tilgængelige om Kommissionens konkurrence hjemmeside, i State Aid Register under sagsnumrene SA.56125 (varmeproduktion) og SA.56908 (motorbrændstof).

Biobrændstoffer

Kommissionen godkender et års forlængelse af skattefritagelse for biobrændstoffer i Sverige

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU-reglerne for statsstøtte godkendt forlængelsen af ​​skattefritagelsesforanstaltningen for biobrændstoffer i Sverige. Sverige har fritaget flydende biobrændstoffer for beskatning af energi og CO₂ siden 2002. Ordningen blev forlænget efter Kommissionens beslutning i tilfælde SA. 48069 i 2017 indtil 31. december 2020. Ved denne beslutning godkender Kommissionen en forlængelse af skattefritagelsen med et år (fra 01. januar 2021 til 31. december 2021).

Målet med skattefritagelsesforanstaltningen er at øge brugen af ​​biobrændstoffer og reducere brugen af ​​fossile brændstoffer i transport. Kommissionen vurderede foranstaltningerne i henhold til EU 's statsstøtteregler, navnlig Retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi 2014-2020. Kommissionen fandt, at skattefritagelserne er nødvendige og passende til at stimulere produktion og forbrug af indenlandske og importerede biobrændstoffer uden unødigt at fordreje konkurrencen i det indre marked. Derudover vil ordningen bidrage til indsatsen fra både Sverige og EU som helhed for at opfylde Parisaftalen og bevæge sig hen imod 2030-vedvarende energikilder og CO₂-mål.

Støtten til fødevarebaserede biobrændstoffer bør forblive begrænset i overensstemmelse med tærsklerne i det reviderede direktiv om vedvarende energi. Desuden kan undtagelsen kun gives, når operatører demonstrerer overholdelse af bæredygtighedskriterier, som vil blive gennemført af Sverige som krævet i det reviderede direktiv om vedvarende energi. På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at foranstaltningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger vil være tilgængelige om Kommissionens konkurrence hjemmeside, i State Aid Register under sagenummeret SA.55695.

Læs

Biobrændstoffer

Affald til energi er hjemme i #CircularEconomy - #CEWEP Presents # SustainabilityRoadMap2035

Udgivet

on

Den 24 september lancerede CEWEP, der repræsenterer operatørerne af europæiske affalds-til-energianlæg den første nogensinde Affalds-til-energi bæredygtighed Road Map. Det nye dokument, der præsenteres foran mere end 100 europæiske beslutningstagere, interessenter og erhvervsrepræsentanter i Bruxelles, beskriver sektorens vision til 2035, der viser, hvordan affald til energi-sektoren leverer vigtige tjenester til samfundet.

”Vi kan ikke tale om cirkulær økonomi i 2035 uden at tale om, hvordan man holder materialecyklusserne rene, hvordan man sikrer, at alt affald, der ikke kan genanvendes, stadig behandles sikkert, at al den værdi, der er forbundet med restaffald, energi og materialer , anvendes. Med andre ord, som affald til energi-sektor føler vi os hjemme i den cirkulære økonomi, vi er og vi bliver nødvendige, ”sagde Paul De Bruycker, præsident for CEWEP under arrangementet.

I henhold til CEWEP-beregninger vil Europa stadig fremstille omkring 142 millioner tons restaffald, der skal behandles i 2035, selvom alle affaldsmål, der er fastsat af EU's affaldslovgivning vedtaget i 2018, nås til tiden. Der er behov for en debat om, hvordan dette affald bedst kan behandles, især da den aktuelle behandlingskapacitet ikke ville være tilstrækkelig til omkring 40 millioner af dette restaffald (mere information). Endvidere bør fremtidig EU-lovgivning tackle handels- og industriaffald ved at opstille bindende genvindings- og deponeringsmål for disse affaldsstrømme.

Køreplanen kræver anerkendelse af affald til energi's rolle i behandlingen af ​​affald, der er forurenet med stoffer, der ikke er egnet til genanvendelse, og på denne måde muliggør genanvendelse af kvalitet. Desuden bidrager affald til energi også til genanvendelse ved at udvinde metaller og mineraler fra bundasken. Mens de udvundne metaller tælles mod genvindingsmålene, har genanvendelse af mineralfraktionen af ​​bundaske ikke den samme anerkendelse, selvom råvarer som sand og grus, som ville være nødvendige i forskellige konstruktionsanvendelser, erstattes på denne måde.

CEWEP opfordrer i sin køreplan til anerkendelse af Waste-to-Energy's holistiske rolle i klimabeskyttelse ved at behandle affald, der ellers ville havne på deponeringsanlæg og erstatte fossile brændstoffer, der ville have været brændt i konventionelle kraftværker. Elektricitet, varme og damp produceret af europæiske affalds-til-energianlæg leveres til beboere og industri, men udvidelse af den tilgængelige infrastruktur ville imidlertid hjælpe med at udnytte denne energi endnu mere effektivt.

”Der er dukket op mange spørgsmål: hvordan man behandler blandet affald, hvordan man pålideligt behandler kommercielt og industrielt affald, hvordan man markant reducerer deponering i stor skala, hvordan man reducerer drivhusgasemissioner osv. Alle disse vigtige spørgsmål skal løses og vi har brug for spild til energi til det, ”opsummerede Paul De Bruycker.

Arrangementet blev organiseret med ESWET, den europæiske forening, der repræsenterer producenter inden for affald til energi-teknologi, hvor de også præsenterede en vision om affald til energi i 2050: Clean Technologies for Sustainable Waste Management.


WtE bæredygtighed køreplan 2035


Opstart af køreplan
(24 / 09 / 2019)

Læs

Biobrændstoffer

Mod et klimanetralt Europa: EU investerer mere end € 10bn i #InnovativeCleanTechnologies

Udgivet

on

Kommissionen har annonceret et investeringsprogram til en værdi af mere end 10 mia. EUR til kulstoffattige teknologier i flere sektorer for at øge deres globale konkurrenceevne.

EU's innovative klimaindsats, som annonceret den 26. februar, har en række fordele for europæernes sundhed og velstand med en øjeblikkelig, håndgribelig indvirkning på folks liv - fra skabelsen af ​​lokale grønne arbejdspladser og vækst til energieffektive hjem med en reduceret energiregning, renere luft, mere effektive offentlige transportsystemer i byer og sikker forsyning af energi og andre ressourcer.

Klimakommissionær og energikommissær Miguel Arias Cañete sagde: ”Mindre end tre måneder efter vedtagelsen af ​​vores strategiske vision for et klimaneutralt Europa inden 2050 lægger vi vores penge, hvor vores mund er. Vores mål er at fortsætte med at opbygge en moderne, konkurrencedygtig og socialt fair Paris-tilpasset økonomi for alle europæere. For at dette kan ske, har vi brug for implementering af rene innovative teknologier i industriel skala. Dette er grunden til, at vi investerer i at markedsføre meget innovative teknologier i energiintensive industrier inden for COXNUMX-opsamling, -lagring og -anvendelse, i sektoren for vedvarende energi og i energilagring. Vi frigør teknologiske løsninger i alle medlemsstater og trykker på hurtigspoleknappen i vores overgang til et moderne og klimaneutralt samfund i Europa. ”

Kommissionen ønsker at sikre, at Europa fortsat er øverst i ligaen med hensyn til nye højverdige patenter for rene energiteknologier. Dette lederskab giver en global konkurrencefordel, der gør det muligt for Europa at høste fordele ved førstegangsfordele ved at øge eksporten af ​​europæiske bæredygtige produkter og bæredygtig teknologi og forretningsmodeller.

På 28 November 2018 vedtog Europa-Kommissionen en strategisk langsigtet vision for en velstående, moderne, konkurrencedygtig og klimarneutral økonomi af 2050 - En ren planet for alle. Strategien viser, hvordan Europa kan føre vejen til klimaenutralitet og samtidig bevare sin industris konkurrenceevne ved at investere i realistiske teknologiske løsninger. Denne overgang kræver også yderligere opskalering af teknologiske innovationer inden for energi, bygninger, transport, industri og landbrug.

Næste skridt

Kommissionen har til hensigt at lancere den første indkaldelse af forslag under Innovationsfonden, der allerede er i 2020, efterfulgt af regelmæssige opkald til 2030.

Baggrund

Innovationsfonden samler ressourcer på omkring € 10bn, afhængigt af kulprisen. Mindst € 450 millioner kvoter fra EU Emissions Trading System (EU ETS) Direktivet vil blive solgt på kulstofmarkedet i perioden 2020-2030. Omsætningen af ​​disse salg afhænger af kulstofprisen, som for tiden er omkring € 20.

Eventuelle uudbetalte indtægter fra Innovationsfondens forgænger, NER 300 program, vil også blive tilføjet til Innovationsfonden. Således kan fondens samlede tilskud ligge omkring EUR 10 milliarder.

Innovationsfonden har til formål at skabe de rette økonomiske incitamenter for virksomheder og offentlige myndigheder til at investere nu i den næste generation af kulstoffattige teknologier og for at give EU-virksomheder en første fordel for at blive globale teknologiledere.

Innovationsfonden bygger på erfaringerne fra NER300-programmet, det nuværende EU-program til støtte for demonstration af CO2-fangst- og oplagrings- og vedvarende energiteknologier. Det udvider sit anvendelsesområde til også udtrykkeligt at dække energilagring og energiintensive industrier og er bedre skræddersyet til at fremme innovation gennem en forbedret og forenklet styring. Den vil tilbyde tilskud til at dække op til 60% af de yderligere kapital- og driftsomkostninger forbundet med innovation for de udvalgte projekter og udbetale pengene på en fleksibel måde baseret på individuelle projekters behov.

Efter Kommissionens beslutning om at geninvestere de uudnyttede midler fra den første NER 300-indkaldelse på ca. 487.6 mio. EUR, overførtes overførte NER300-midler til InnovFin Energy Demo Projekter træder i kraft, og Kommissionen bekræftede, at tre eksisterende projekter nu kan drage fordel af en lånegaranti støttet af midler fra NER300.

Mere information

Læs
reklame
reklame

trending