Følg os

Dyrevelfærd

#FishWelfareGuretningslinjer lover højere velfærd for millioner af fisk

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EU-platformen for dyrevelfærd har i dag (24. juni) offentliggjort retningslinjer for bedste praksis om vandkvalitet og håndtering til opdræt af fisk. Retningslinjerne for vartegn er det første konkrete skridt på EU-niveau med at implementere højere velfærdsstandarder i fiskeopdræt.

Glade fisk er sunde fisk, men alligevel er der hidtil ikke blevet gjort meget på EU-niveau for at forbedre velfærd for fisk, der er opdrættet i Europas akvakulturanlæg. Retningslinjerne blev vedtaget enstemmigt af EU-platformen for dyrevelfærd og blev udviklet af en arbejdsgruppe ledet af Grækenland (den største producent af opdrættede fisk i EU) sammen med Spanien, Italien, Tyskland, Danmark og Norge plus deltagere fra civilsamfundsgrupper, akvakultursektoren og eksperter på området.

Retningslinjerne identificerer almindelige trusler i akvakultur, herunder akutte stressfaktorer, som 'kan føre til skade, smerte, nød og lidelse ... (og) kan medføre langtidsvirkninger' og kroniske stressfaktorer, som 'på lang sigt kan forringe immunfunktionen, væksten og reproduktiv funktion '. Der er givet en ramme og praktisk vejledning til at reducere lidelser på Europas fiskeopdræt, samtidig med at der produceres et produkt af høj kvalitet til forbrugerne.

Platformens vedtagelse af retningslinjerne kommer på et særdeles heldigt tidspunkt, da Kommissionen planlægger at bruge sådanne guider som en del af deres nye strategiske retningslinjer for bæredygtig udvikling af akvakultur i EU, der skal vedtages senere på året. Det er vigtigt, at Kommissionen bygger videre på disse retningslinjer for at udvikle omfattende standarder for landbrug, transport og aflivning af opdrættede fisk.

Direktør for Eurogruppe for dyr, Reineke Hameleers, sagde: ”For over længe har disse følsomme og fascinerende dyr været Europas 'Askepotte-art', glemt og efterladt på sidelinjen. Imidlertid opdrættes over 6 milliarder fisk hvert år inden for EU. De opdrættes i en mangfoldighed af landbrugssystemer og unaturlige miljøer, udstyr er ikke designet til at undgå personskader, og procedurer er ikke designet til at minimere lidelse under håndtering.

"Forbindelsen mellem øget stressniveau og højere immundefekt er bredt anerkendt. Dårlig husdyrpraksis på fiskebedrifter fører til højere stressniveauer og i sidste ende til dårligt fiskehelse. Glade fisk er sunde fisk, og dette kan ikke ignoreres længere.

"Vores team af Eurogruppe for dyr er stolte over at have været i stand til at spille vores rolle i skabelsen af ​​disse milepælsretningslinjer, og vi vil gerne takke Grækenland for at tage føringen sammen med EU's andre førende akvakulturproducerende lande. Vi opfordres af GD MAREs planer om at bygge videre på dem, og vi ser frem til at samarbejde med Kommissionen med henblik herpå. "

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending