Følg os

EU

EU's øverste domstol afgør, at Ungarns anti-NGO-lov unødigt begrænser grundlæggende rettigheder

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den 18. juni anerkendte Den Europæiske Unions Domstol (EU-Domstolen), at Ungarns lov fra 2017 "om gennemsigtighed for organisationer, der støttes fra udlandet" (dvs. modtagelse af udenlandske midler) urimeligt begrænser hovedstads fri bevægelighed inden for Den Europæiske Union (EU ) og udgør uberettiget indblanding i grundlæggende rettigheder, herunder respekt for privatliv og familieliv, beskyttelse af personoplysninger og foreningsfrihed samt borgernes ret til at deltage i det offentlige liv.

Observationsorganet for beskyttelse af menneskerettighedsforkæmpere (FIDH-OMCT), der længe har fordømt denne illegitime administrative byrde og hindring for NGO's arbejde, glæder sig over denne beslutning og håber, at den vil stoppe den ungarske regerings konstante forsøg på at delegitimere civilsamfundsorganisationer og hindrer deres arbejde.

I sin beslutning (Sag C-78/18, Europa-Kommissionen mod Ungarn, gennemsigtighed i foreninger) anerkendte EU-Domstolen, at ved at etablere ved lov nr. LXXVI af 2017 visse begrænsninger for donationer modtaget fra udlandet (herunder både ikke-EU og EU-lande) af civilsamfundsorganisationer, har Ungarn ikke overholdt sine forpligtelser i henhold til artikel 63 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde ("Fri kapitalbevægelse") og artikel 7, 8 og 12 i Den Europæiske Unions charter om grundlæggende rettigheder (henholdsvis "Respekt for privatliv", "Beskyttelse af personoplysninger ”Og” Foreningsfrihed ”).

reklame

”Denne beslutning er mere end velkommen! Det hævder kraftigt, at stigmatisering og intimisering af ngo'er, der modtager støtte fra udlandet og hindrer deres arbejde, ikke accepteres i Den Europæiske Union, ”sagde Marta Pardavi, medformand for det ungarske Helsinki-udvalg (HHC), medlemsorganisation for FIDH og OMCT's SOS- Torturnetværk. ”Dagens afgørelse er en sejr ikke kun for ungarske civilsamfundsorganisationer, der har kæmpet hårdt mod denne lov siden dens vedtagelse, men for det europæiske civilsamfund som helhed. Det er en klar bekræftelse af den grundlæggende rolle, som civilsamfundet spiller i en demokratisk stat, der er baseret på retsstatsprincippet. ”

Loven “om gennemsigtighed i organisationer, der støttes fra udlandet”, vedtaget i juni 2017, indførte en ny status kaldet “organisation støttet fra udlandet” for alle ungarske civilsamfundsorganisationer, der modtager udenlandsk finansiering over 7,2 HUF (ca. € 23,500) pr. År . Disse organisationer skal registrere sig som sådanne ved Domstolen og være mærket som ”organisationer, der støttes fra udlandet” i alle deres publikationer samt på regeringens gratis og offentligt tilgængelige e-platform om civilsamfundsorganisationer. Organisationer skal også rapportere navnet på donorer, hvis støtte overstiger 500,000 HUF (ca. € 1,500) og det nøjagtige støttebeløb. Manglende overholdelse af disse nye forpligtelser kan resultere i tunge bøder og opløsning af organisationen. I februar 2018 anlagde Kommissionen en sag mod Ungarn for CJEU for manglende opfyldelse af sine forpligtelser i henhold til traktaterne med denne lov, hvilket resulterede i dagens beslutning.

”Ungarn skulle nu trække denne anti-NGO-lov tilbage og overholde CJEUs beslutning,” tilføjede OMCT-generalsekretær Gerald Staberock. ”I de senere år har Ungarn vedtaget andre love for at dæmpe civilsamfundsorganisationer, såsom loven" om beskatning af civilsamfundsorganisationer, der arbejder med migranter og modtage udenlandsk finansiering ". Som et resultat krymper borgerområdet drastisk i Ungarn; vi håber, at dagens beslutning vil hjælpe med at stoppe denne alarmerende tendens, ”konkluderede han.

reklame

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending