Følg os

Forsvar

#EuropeanDefenceFund - 205 millioner euro til at øge EU's strategiske autonomi og industrielle konkurrenceevne

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Kommissionen har meddelt 16 paneuropæiske forsvarsindustrielle projekter og tre forstyrrende teknologiprojekter, der vil drage fordel af 205 mio. Program for industriel forsvarsindustri (EDIDP).

Europe Fit for the Digital Age Executive Vice-President Margrethe Vestager sagde: ”Den europæiske forsvarsfond vil muliggøre bedre udgifter ved at bruge sammen og derved reducere fragmentering og ineffektivitet. De succesrige resultater af dens forløberprogrammer, der blev annonceret i dag, viser det store potentiale, der findes i samarbejde mellem store og små forsvarsindustrier og fra hele EU. ”

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: ”Disse lovende projekter viser EU's evne til at fremme og støtte samarbejde mellem europæiske forsvarsindustrier og medlemsstater. Ved at udvikle avancerede teknologier og forsvarskapaciteter styrker vi EU's modstandsdygtighed og strategiske autonomi. Alle deltagere i forsvarsværdikæden, uanset deres størrelse og deres oprindelse i EU, kan drage fordel. Den Europæiske Forsvarsfond med det rigtige finansieringsniveau vil muliggøre en væsentlig opskalering af disse første succeser. ”

 resultater annonceret er et meget positivt resultat og bekræfter fit for purpose-modellen for Den Europæiske Forsvarsfond. De vigtigste elementer at bemærke er:

reklame
  • Et meget attraktivt program: I alt ansøgte 441 enheder om EDIDP-opkald, hvilket bidrog til 40 forslag. 223 enheder fra 16 forslag vil blive støttet af EDIDP;
  • Bred geografisk dækning: EDIDP-projekterne dækker deltagere fra 24 medlemsstater;
  • Stor SMV-deltagelse: SMV'er repræsenterer 37% af det samlede antal enheder, der modtager finansiering (83 SMV'er) fra EDIDP, hvilket bekræfter betydningen af ​​specifikke SMV-opkald og dedikerede SMV-bonuser;
  • Positiv effekt på samarbejdet: de valgte EDIDP-forslag omfatter gennemsnitligt 14 enheder fra syv medlemsstater
  • Fuld sammenhæng med andre EU-forsvarsinitiativer, især det permanente strukturerede samarbejde (PESCO): ni forslag, der finansieres under EDIDP, er PESCO-projekter;
  • Bidrag til EU's strategiske autonomi: EDIDP-forslagene er i overensstemmelse med de vigtigste kapacitetsprioriteter, som medlemsstaterne er enige om på europæisk plan gennem kapacitetsudviklingsplanen;
  • Åben for tredjelandsstyrede datterselskaber: EDIDP-resultaterne demonstrerer muligheden for at involvere EU-baserede datterselskaber kontrolleret af tredjelande eller enheder fra tredjelande, forudsat at de opfylder passende sikkerhedsbaserede garantier, der er godkendt af medlemsstaterne. Dette er nemlig tilfældet med fire deltagere kontrolleret af enheder fra Canada, Japan og De Forenede Stater;
  • Support til forstyrrende teknologier: PADR støtter for første gang tre projekter, der er dedikeret til forstyrrende teknologier gennem dedikerede opkald, designet til at forberede den fremtidige EDF, der afsætter op til 8% af sit budget til forstyrrende handlinger. Disse er vigtige for at sikre, at Europa forbliver på forkant med den teknologiske udvikling.

De annoncerede projekter vil støtte udviklingen af ​​europæiske forsvarsfunktioner såsom droner og relaterede teknologier (lavt observerbare og taktiske droner, opdage og undgå system til militære droner, kantcomputerplatforme til droner), rumteknologier (Galileo krypterede modtagere af militær kvalitet optisk nyttelast af militær kvalitet til små satellitter, big data-system til satellitovervågning), ubemandede jordbiler, højpræcisionsmissilsystemer (BLOS - antitankmissiler), fremtidige flådeplatforme, luftbårne elektroniske angrebsmuligheder, taktiske og stærkt sikrede netværk, cybersituation bevidsthedsplatforme eller næste generation af aktive stealth-teknologier.

Disse projekter kommer på toppen af ​​de 15 andre forskningsprojekter, der allerede er finansieret siden 2017 gennem PADR og den kommende direkte støtte til to store projekter (MALE drone og ESSOR).

Baggrund

reklame

Det europæiske forsvarsindustrielle udviklingsprogram (EDIDP) til en værdi af 500 mio. EUR for 2019-2020 og den forberedende aktion om forsvarsforskning (PADR), der har et budget på 90 mio. EUR for 2017-2019, er pilotprogrammer for det kommende europæiske forsvar Fund, som fremmer en innovativ og konkurrencedygtig forsvarsindustriel base og bidrager til EU's strategiske autonomi. PADR dækker forskningsfasen af ​​forsvarsprodukter, herunder forstyrrende teknologier, mens EDIDP understøtter samarbejdsprojekter relateret til udvikling, fra design til prototyper.

Med et samlet budget på over 160 mio. EUR blev yderligere 12 indkaldelser af forslag under EDIDP offentliggjort i april 2020. Forslag til denne 2020-udgave skal indsendes af 1st af december 2020. Mere information om EDIDP-opkaldene til 2020 er tilgængelig på Finansiering og udbudsportal.

Lanceret i 2017 i tre år vil PADR afsætte midler til i alt 18 samarbejdende forskningsprojekter. Den samlede svarprocent på PADR-opkaldene var høj og viste en stor interesse hos industrien, mindre virksomheder og det europæiske forskningsfællesskab for at blive involveret i europæiske samarbejdende forskningsprojekter. SMV'ernes deltagelse i PADR-opkaldene var betydelig og repræsenterede 22% af forslagene. Cirka 900 enheder etableret i 27 medlemslande ansøgte om PADR-finansiering i perioden 2017-2019, og 202 blev finansieret.

EUs forsvarsindustri repræsenterer 440.000 ansatte højt kvalificerede, havde mange positive spill-over-effekter på civil anvendelse og er i stigende grad en industri med dobbelt anvendelse, der gavner økonomien generelt. Det vil blive hårdt påvirket af coronavirus-krisen. Låsning af mere end 200 mio. EUR vil bidrage til at støtte dets konkurrenceevne og innovationspotentiale, herunder tilskyndelse til medlemsstaternes investeringer i F&U gennem en gearingseffekt på mere end 113 mio. EUR.

Mere information

Pressemeddelelse om lanceringen af ​​Den Europæiske Forsvarsfond, juni 2017

Pressemeddelelse om første tilskud til forsvarsforskning, februar 2018

Pressemeddelelse om forslaget til en europæisk forsvarsfond 2021-2027, juni 2018

Pressemeddelelse om den midlertidige aftale om den fremtidige europæiske forsvarsfond, februar 2019

Pressemeddelelse om baning af vejen for de første fælles industriprojekter under EU-budgettet, februar 2019

Mere information om PADR arbejdsprogram og opfordrer til forslag

Flere oplysninger om EDIDP arbejdsprogram og opfordrer til forslag

Faktaark om EDIDP-opkald fra april

Faktaark om april-PADR-projekter

 

Forsvar

'Europa kan - og bør klart - være i stand til og villig til at gøre mere på egen hånd', von der Leyen

Udgivet

on

Europa -Kommissionens formand Ursula von der Leyen reflekterede over den bratte ende på NATO -missionen i Afghanistan i sin tale om 'State of the EU' (SOTEU). Sommerens begivenheder har givet nye impulser til European Defense Union. 

Von der Leyen beskrev situationen som at rejse "dybt bekymrende spørgsmål" for NATOs allierede med dens konsekvenser for afghanere, servicemænd og -kvinder samt for diplomatiske og bistandsarbejdere. Von der Leyen meddelte, at hun forventede en fælles EU-NATO-erklæring, der ville blive fremlagt inden årets udgang, idet han sagde, at "vi" i øjeblikket arbejder på dette med NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg.

Europæiske Forsvarsagentur Union

reklame

Mange har været kritiske over for EU's undladelse af at bruge sine kampgrupper. Von der Leyen angreb emnet på hovedet: "Du kan have de mest avancerede kræfter i verden - men hvis du aldrig er parat til at bruge dem - til hvilken nytte er det?" Hun sagde, at problemet ikke var mangel på kapacitet, men mangel på politisk vilje. 

Von der Leyen sagde, at det kommende Strategic Compass -dokument, der skal afsluttes i november, er nøglen til denne diskussion: ”Vi skal beslutte, hvordan vi kan bruge alle de muligheder, der allerede er i traktaten. Derfor vil præsident Macron og jeg under det franske formandskab indkalde til et topmøde om europæisk forsvar. Det er på tide, at Europa går op på det næste niveau. ”

Von der Leyen opfordrede til større informationsdeling for bedre situationsfornemmelse, deling af intelligens og information samt at samle alle tjenester fra bistandsudbydere til dem, der kunne lede i politiuddannelse. For det andet opfordrede hun til forbedret interoperabilitet gennem fælles europæiske platforme om alt fra kampfly til droner. Hun kastede ideen om at afstå fra moms ved køb af forsvarsudstyr udviklet og produceret i EU med den argumentering, at dette ville hjælpe interoperabilitet og mindske afhængigheden. Endelig sagde hun om cyber, at EU havde brug for en europæisk cyberforsvarspolitik, herunder lovgivning om fælles standarder i henhold til en ny europæisk cyberresilienslov.

reklame

Hvad venter vi på?

Efter von der Leyens tale sagde formand for European Peoples Party Manfred Weber MEP: ”Jeg glæder mig fuldt ud over initiativerne fra forsvarsrådet i Ljubjana. Men hvad venter vi på? Lissabontraktaten giver os alle muligheder, så lad os gøre det, og lad os gøre det nu. ” Han sagde, at præsident Biden allerede havde gjort det klart, at USA ikke længere ønskede at være verdens politimand og tilføjede, at både Kina og Rusland ventede på at fylde tomrummet: “Vi ville vågne op i en verden, hvor vores børn ikke vil at leve."

Læs

9 / 11

20 år siden 9/11: Erklæring fra den højtstående repræsentant/næstformand Josep Borrell

Udgivet

on

Den 11. september 2001 dræbte næsten 3,000 mennesker og sårede mere end 6,000 det dødeligste angreb i amerikansk historie, da kaprede passagerfly flyver ned i World Trade Center, Pentagon og ind i et felt i Somerset County, Pennsylvania.

Vi ærer mindet om dem, der mistede livet på denne dag, for 20 år siden. Ofre for terror er ikke glemt. Jeg udtrykker min inderlige medfølelse med det amerikanske folk, især dem, der mistede deres kære i angrebene. Terrorangreb er angreb mod os alle.

9/11 markerede en vending i historien. Det ændrede grundlæggende den globale politiske dagsorden-for første gang nogensinde påberåbte NATO sig artikel 5, hvilket gjorde det muligt for sine medlemmer at reagere sammen i selvforsvar, og det startede krigen mod Afghanistan.

reklame

20 år senere forbliver terrorgrupper som Al Qaida og Da'esh aktive og virulente mange steder i verden, for eksempel i Sahel, Mellemøsten og Afghanistan. Deres angreb har forårsaget tusinder af ofre rundt om i verden, enorme smerter og lidelser. De forsøger at ødelægge liv, skade samfund og ændre vores livsstil. De forsøger at destabilisere lande som helhed og jager især på skrøbelige samfund, men også vores vestlige demokratier og de værdier, vi står for. De minder os om, at terrorisme er en trussel, vi lever med hver dag.

Nu som dengang er vi fast besluttet på at bekæmpe terrorisme i alle dens former, hvor som helst. Vi står i beundring, ydmyghed og taknemmelighed over for dem, der risikerer deres liv for at beskytte os mod denne trussel og over for dem, der reagerer i kølvandet på angreb.

Vores erfaring mod terrorisme har lært os, at der ikke er nogen lette svar eller hurtige løsninger. At reagere på terrorisme og voldelig ekstremisme med magt og militær magt alene vil ikke hjælpe med at vinde hjerter og sind. EU har derfor taget en integreret tilgang, der tager fat på de grundlæggende årsager til voldelig ekstremisme, afskærer terroristernes finansieringskilder og bremser terrorindhold online. Fem EU -sikkerheds- og forsvarsmissioner rundt om i verden har mandat til at bidrage til kampen mod terrorisme. I alle vores bestræbelser forpligter vi os til at beskytte uskyldige liv, vores borgere og vores værdier samt opretholde menneskerettigheder og folkeret.

reklame

De seneste begivenheder i Afghanistan forpligter os til at nytænke vores tilgang, i samarbejde med vores strategiske partnere, såsom USA og gennem multilateral indsats, herunder med FN, Global Coalition to Defash Da'esh og Global Counter Terrorism Forum (GCTF ).

På denne dag skal vi ikke glemme, at den eneste vej frem er at stå samlet og fast over for alle, der søger at skade og splitte vores samfund. EU vil fortsat arbejde sammen med USA og alle dets partnere for at gøre denne verden til et mere sikkert sted.

Læs

Uddannelse

Erklæring fra kommissær for krisestyring Janez Lenarčič om den internationale dag for at beskytte uddannelse mod angreb

Udgivet

on

I anledning af den internationale dag til beskyttelse af uddannelse mod angreb (9. september) bekræfter EU igen sit engagement i at fremme og beskytte ethvert barns ret til at vokse i et sikkert miljø, få adgang til kvalitetsundervisning og opbygge et bedre og mere fredelig fremtid, siger Janez Lenarčič (billedet).

Angreb på skoler, elever og lærere har en ødelæggende indvirkning på adgang til uddannelse, uddannelsessystemer og på samfundsudvikling. Desværre stiger deres forekomst i en alarmerende hastighed. Dette er alt for klart af den seneste udvikling i Afghanistan og kriserne i Etiopien, Tchad, Afrikas Sahel -region, i Syrien, Yemen eller Myanmar, blandt mange andre. Den globale koalition til beskyttelse af uddannelse mod angreb har identificeret mere end 2,400 angreb på uddannelsesfaciliteter, studerende og pædagoger i 2020, en stigning på 33 procent siden 2019.

Angreb på uddannelse udgør også overtrædelser af international humanitær lov, regelsættet, der søger at begrænse virkningerne af væbnet konflikt. Sådanne overtrædelser formerer sig, mens deres gerningsmænd sjældent stilles til ansvar. I denne opfattelse sætter vi konsekvens af international humanitær lovgivning konsekvent i centrum for EU's eksterne indsats. Som en af ​​de største humanitære donorer vil EU derfor fortsat fremme og gå ind for global respekt for international humanitær lov, både af stater og ikke-statslige væbnede grupper under en væbnet konflikt.

reklame

Ud over ødelæggelse af faciliteter resulterer angreb på uddannelse i langvarig suspension af læring og undervisning, øger risikoen for skolefald, fører til tvangsarbejde og rekruttering af væbnede grupper og styrker. Skolelukninger forstærker eksponeringen for alle former for vold, herunder seksuel og kønsbaseret vold eller tidligt og tvangsægteskab, hvis niveauer er steget drastisk under COVID-19-pandemien.

COVID-19-pandemien afslørede og forværrede uddannelsens sårbarhed på verdensplan. Nu, mere end nogensinde, er vi nødt til at minimere afbrydelser til uddannelsesforstyrrelser og sikre, at børn kan lære i sikkerhed og beskyttelse.

Uddannelsessikkerhed, herunder yderligere engagement i Safe Schools -erklæringen, er en integreret del af vores bestræbelser på at beskytte og fremme retten til uddannelse for hver pige og dreng.

reklame

At reagere på og forhindre angreb på skoler, støtte beskyttende aspekter af uddannelse og beskytte elever og lærere kræver en koordineret og tværsektoriel tilgang.

Gennem EU-finansierede projekter inden for uddannelse i nødsituationer hjælper vi med at reducere og afbøde de risici, der er forbundet med væbnet konflikt.

EU er fortsat på forkant med at støtte uddannelse i nødsituationer og afsætter 10% af sit humanitære bistandsbudget til at støtte adgang, kvalitet og beskyttelse af uddannelse.

Mere information

Faktablad - Uddannelse i nødsituationer

Læs
reklame
reklame
reklame

trending