Følg os

EU

Bortførelsen af ​​vestlig frihed

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Silvia Romano (billedet), den italienske frivillige NGO, der tilbragte 18 måneder i fangenskab i Somalia, landede i Rom's Ciampino lufthavn søndag (10. maj), klædt fra hoved til tå i fuldt islamisk tøj. At den 25-årige kvinde - der blev bortført i november 2018 af Al-Shabab-terrorister i Kenya, hvor hun arbejdede på vegne af den italienske velgørenhed, Afrika Milele, på et lokalt børnehjem - vendte hjem i en hijab er årsag til alarm, ikke et udtryk for religionsfrihed, skriver Fiamma Nirenstein. 

Den radikale islamistiske verden, hvor den kidnappede italienske pige blev indoktrineret under hendes fangenskab, er antitetisk mod de vestlige værdier, som hun blev rejst på. Dets mantra handler om at placere døden på et højere plan end livet og ved at underkaste kvinder, ikke-muslimer og ”frafaldne”. ”Jeg har konverteret til islam af egen fri vilje,” sagde Romano, da han gik fra sit fly fra Mogadishu. Dette er tvivlsomt. Det er mere sandsynligt, at 'Stockholm-syndromet' ligger bag hende til at blive muslim. At blive fanget af 536 dage af islamistiske terrorister vil gøre det - især måske til idealistiske unge fra Vesten, der rejser til den tredje verden for "gode formål" og lægger fotos af sig selv omgivet af dårligt stillede børn på sociale medier. Romano - hvis løsladelse blev opnået gennem en omhyggelig indsats fra de italienske og tyrkiske efterretningstjenester og sikret med en løsesum på fire millioner euro - forsvarede ikke desto mindre hendes bortførere.

De behandlede hende godt, sagde hun, mens de kun anerkendte deres problematiske praksis i forhold til kvinder. Disse involverer at udsætte medlemmerne af hendes køn for slag og tortur; at gøre dem til sexbesparelser; og bruge dem til at give afkom til ”krigere” - stolte mødre til terrorbørn. Kørt over skove og jordveje mellem Kenya og Somalia i hænderne på en pakke mordere - som al-Shabab-mændene bestemt er - kunne hun måske have giftet sig med en af ​​sine kidnappere. I så fald ville han være et af 7,000-9,000 medlemmer af organisationen, hvis grundlæggende charter fremmer sådanne straffe som lemmer-amputation for røveri og stenning til utroskab. Det sætter også som mål fremkomsten af ​​global islam - en ambition, som de er villige til at dø og begå massemord på.

reklame

Faktisk har Al-Shabab - der rutinemæssigt rekrutterer selvmordsterrorister til sine missioner - gjort så mange grusomheder, at det er umuligt at liste dem alle. Men de få følgende eksempler, der kommer i tankerne, er tilstrækkelige til at illustrere gruppens blodlyst. Disse inkluderer: bombningen i oktober 2017 i Mogadishu, der efterlod 500 døde; januar 2016-slagtningen af ​​180-200 kenyanske soldater ved en militærbase i Somalia; massakren i april 2015 på Garissa University College i Kenya, hvor 148 mest kristne studerende blev dræbt; og september 2013-angrebet på Westgate indkøbscenter i Nairobi, som efterlod 67 mennesker døde. Det er ikke klart, om den italienske premierminister Giuseppe Conte og udenrigsminister Luigi Di Maio var opmærksomme på Romanos ændring af identitet, da de gik til lufthavnen for at hilse hende og fejre sejren for hendes løsladelse. Under alle omstændigheder skulle de have været forberedt med bemærkninger til at afværge propagandaen, som den unge kvinde puttede, enten frivilligt eller ud af transformeret dumhed.

Religionsfrihed bør ikke være en kappe til skadelige politiske ideologier. Som italiensk statsborger og demokrati datter har Romano ret til at konvertere - en ret, der ikke ville blive tildelt ved radikale islamistiske regimer. Men hun og hendes tilhængere skal huske, at hun blev reddet af sit land netop fordi det er et frit demokrati.

Islam af Al-Shabab er heller ikke blot en religion som enhver anden. Det hører til “Dar al-Harb” (krigshuset) snarere end “Dar al-Islam” (fredens hus). Med andre ord er det fjenden for de værdier, som Romano bør holde kær. Både Conte og Di Maio skulle derfor have gentaget de værdier, som Romano blev frelst for, ikke at forhindre dem i at fordømme de ansvarlige for hendes prøvelse. De burde faktisk have meddelt, at sidstnævnte ikke har nogen plads i Italien. Deres manglende evne til det demonstrerer den måde, hvorpå vestlige ledere ikke rigtig ønsker at konfrontere terrorislam; de kan ikke engang lide at udtale ordene “Islam” og “terrorisme” i samme åndedrag.

reklame

Som et resultat er Romano blevet et redskab for den forkerte besked. I stedet for at repræsentere frihed for radikal-islamistisk trældom, er hun stadig et redskab til spredning af Al-Shabab-propaganda, der vil klage over hele Europa. Lektionen er, at terrorisme betaler, både bogstaveligt i form af kontanter, og figurativt som en metode. Hvert smil blinket af en regeringsmedarbejder ved synet af Romano i et tørklæde tilføjer et andet sår i hjertet af vestlig frihed.

Journalisten Fiamma Nirenstein var medlem af det italienske parlament (2008-13), hvor hun fungerede som vicepræsident for Udenrigsudvalget i Deputeretkammeret. Hun tjente i Europarådet i Strasbourg og oprettede og var formand for Udvalget for Undersøgelse om Antisemitisme. Hun er stiftende medlem af det internationale Friends of Israel-initiativ og har skrevet 13 bøger, inklusive Israel er os (2009). I øjeblikket er hun stipendiat ved Jerusalem Center for Public Affairs.

De udtalelser, der udtrykkes i denne artikel, er forfatterens alene, og repræsenterer ikke udtalelserne fra EU Reporter.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending