Følg os

EU

#Ombudsmandets undersøgelse finder, at # EBA burde have forbudt administrerende direktørs flytning til at finansiere lobbygruppe

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den Europæiske Ombudsmand Emily O'Reilly har fundet ud af, at Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) ikke burde have tilladt sin tidligere administrerende direktør at blive administrerende direktør for en finansiel lobbyforening. Ombudsmanden fandt også, at EBA ikke straks havde indført tilstrækkelige interne sikkerhedsforanstaltninger til at beskytte sine fortrolige oplysninger, da den planlagte flytning blev klar.

 to fund af fejl eller forsømmelser fulgte en undersøgelse - baseret på en klage - om EBA's beslutning om at lade sin tidligere administrerende direktør blive administrerende direktør for Association for Financial Markets in Europe (AFME).

”EBA blev skabt fra asken fra det finansielle krasse i 2008 - en krise, delvis defineret af reguleringssvigt og såkaldt" reguleringskontrol "af finanssektoren. Da EBA tillader sin tidligere administrerende direktør at blive medlem af en større finansiel lobbyforening, risikerede EBA at opretholde et af de grundlæggende reguleringsproblemer, den blev oprettet for at løse.

reklame

”Den såkaldte 'revolvende dør'-udfordring er vanskelig for mange offentlige administrationer. Der er en grundlæggende ret til at arbejde, men det er en ret, der kan kvalificeres ved hensyntagen til offentlighedens interesser. Denne interesse forstås ikke altid tilstrækkeligt eller ellers bagatelliseres. EU-institutioner skal dog altid opretholde de højeste standarder og vurdere drejelige dørsager med hensyn til at beskytte den bredere offentlige interesse.

”Denne sag involverede den administrerende direktør for et EU-agentur, der har til opgave at udarbejde regler til regulering og tilsyn med europæiske banker og flyttede til en lobbygruppe, der repræsenterer finanssektoren for engrossalg. Denne gruppe ønsker helt klart at påvirke udformningen af ​​disse regler til fordel for sine medlemmer. Hvis dette skridt ikke retfærdiggjorde brugen af ​​den lovlige mulighed, der er tilvejebragt i henhold til EU-lovgivningen, for at forbyde nogen at flytte til en sådan rolle, ville ingen bevægelse gøre det. ” sagde fru O'Reilly.

”Retten til arbejde” er vigtig, men skal fortolkes i overensstemmelse med offentlighedens ret til tillid til EU's banktilsyn og retten til en administration af de højeste standarder, især når det gælder dem, der har eller har haft senior positioner. Når vi går ind i en ny global økonomisk krise, er der et større behov end nogensinde for at beskytte den offentlige interesse, og EBA bør være i forkant med det. Offentlige myndigheder kan ikke tillade sig at blive fuldmægtigrekrutterere for de brancher, de regulerer.

reklame

"EU har på mange måder stærkere restriktioner end mange medlemsstater på dette område, men EU bør især altid gøre sit yderste for at opretholde de højeste standarder." sagde Ombudsmanden.

Forespørgslen

Baseret på undersøgelsen og en inspektion af relevante EBA-dokumenter konkluderede Ombudsmanden, at selvom EBA havde knyttet omfattende begrænsninger til dens godkendelse af den tidligere administrerende direktørs nye stilling i AFME, er EBA ikke i stand til effektivt at overvåge, hvordan de implementeres. Undersøgelsen viste også, at selv om EBA blev underrettet om jobbet 1. august 2019, havde dens aftroerende direktør adgang til fortrolige oplysninger indtil den 23. september 2019.

Ombudsmanden fremsatte tre henstillinger at styrke, hvordan EBA håndterer sådanne fremtidige situationer. Disse er:

1. For fremtiden EBA bør, hvor det er nødvendigt, påberåbe sig muligheden for at forbyde sine højtstående medarbejdere at tiltræde visse stillinger efter deres mandatperiode. Et sådant forbud skal være tidsbegrænset, for eksempel i to år.

2. For at give ledende medarbejdere klarhed bør EBA opstille kriterier for, hvornår det i fremtiden vil forbyde sådanne skridt. Ansøgere til senior EBA-stillinger bør informeres om kriterierne, når de finder anvendelse.

3. EBA bør indføre interne procedurer, så når det er kendt, at et medarbejder flytter til et andet job, afskæres deres adgang til fortrolige oplysninger med øjeblikkelig virkning.

Detaljerne om de to konstateringer af fejl eller forsømmelser og de tre henstillinger kan findes her.

Baggrund

Artikel 16 i EU-personaleforskrifterne behandler såkaldte 'revolver door' -situationer, hvorunder personale skal informere en institution, hvis de planlægger at tiltræde et job inden for to år efter at have forladt EU-tjenestegren. Institutionen har ret til at forbyde personen at tage jobbet, hvis den mener, at det ville være i strid med EU-institutionens interesser. En EU-institution skal også forbyde sine tidligere højtstående embedsmænd i løbet af de 12 måneder efter at have forladt tjenesten at lobbyere institutionens personale.

I 2019 konkluderede Ombudsmanden en dybdegående undersøgelse hvordan Europa-Kommissionen håndterer sådanne sager og antyder, at der tages en mere robust tilgang til sager, hvor højtstående embedsmænd involveres.

På samme tid konkluderede Ombudsmanden en undersøgelse til hvordan EU-administrationen generelt behandler dem og fremsætter en række forslag til styrkelse af gennemsigtigheden på dette område.

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending