Slut med os

coronavirus

# G20-ledere skal indkalde eksternt som #Coronavirus-tilfælde nær en halv million

Udgivet

on

Ledere fra gruppen af ​​20 større økonomier vil tale ved videolink i dag (26. marts) om bekæmpelse af coronavirus-pandemien og dens økonomiske virkninger, da globale infektioner er på top 471,000 med mere end 21,000 døde, skriv Nayera Abdallah i Kairo, Stephen Kalin i Riyadh, Stephanie Nebehay i Genève og Andrea Shalal i Washington.

G20-finansministre og centralbankfolk blev denne uge enige om at udvikle en "handlingsplan" for at reagere på udbruddet, som Den Internationale Valutafond forventer vil udløse en global recession, men de bød kun på få detaljer.

Generaldirektør for Verdenssundhedsorganisationen Tedros Adhanom Ghebreyesus vil henvende sig til lederne for at søge støtte til at forbedre finansiering og produktion af personligt beskyttelsesudstyr til sundhedsarbejdere midt i en verdensomspændende mangel.

”Vi har et globalt ansvar som menneskeheden og især de lande som G20 ...” Tedros fortalte en pressekonference i Genève sent på onsdag. "De skulle være i stand til at støtte lande over hele verden ..."

Kong Salman fra Saudi-Arabien, som som dette års G20-formand opfordrede til det ekstraordinære virtuelle topmøde, twitrede natten over, at dens mål var "at forene bestræbelserne på at få et globalt svar."

Der er stigende bekymring for protektionistiske foranstaltninger, der drøftes eller vedtages, når lande blander sig for at reagere på virussen. Det amerikanske handelskammer opfordrede G20-ledere til at matche et løfte fra lande som Australien og Canada om at holde forsyningskæder åbne og undgå eksportkontrol.

Videokonferencen, der er planlagt til 1200 GMT, risikerer også komplikationer fra en oliepriskrig mellem to medlemmer, Saudi-Arabien og Rusland, og stigende spændinger mellem to andre, De Forenede Stater og Kina, over virusets oprindelse.

I forberedende samtaler blev Kina og De Forenede Stater enige om at stille en timeout for deres coronavirus-skyldspil, rapporterede South China Morning Post, der citerede diplomatiske kilder.

Men forhandlingerne mellem FNs Sikkerhedsrådslande er stoppet over USAs insistering på, at enhver fælles erklæring gør opmærksom på coronavirus 'oprindelse i Kina, rapporterede NBC News. Der er rapporteret om udbrud, der begyndte i det centrale Kina sent i sidste år, i 196 lande.

”Den amerikansk-kinesiske dynamik er afgørende for en vellykket G20-koordinering, aldrig mere end nu, når lande kæmper 24/7 for at konfrontere og indeholde en pandemi, som vi endnu ikke helt forstår,” sagde den tidligere fungerende amerikanske handelsrepræsentant Miriam Sapiro.

I mellemtiden kan Washington bruge topmødet til at starte en debat om afslutning af en oliepriskrig mellem Riyadh og Moskva, der har skubbet råpriser til næsten 20-årige lavmål, da pandemien ødelagde den globale efterspørgsel, The Wall Street Journal rapporteret.

coronavirus

Vaccination af verden: 'Team Europe' deler mere end 200 millioner doser COVID-19-vacciner med lav- og mellemindkomstlande inden udgangen af ​​2021

Udgivet

on

Det er en prioritet for EU at sikre adgang til sikre og overkommelige COVID-19-vacciner rundt om i verden og især for lande med lav indkomst og mellemindkomst.

Ved Globalt sundhedstopmøde i Rom, den 21. maj 2021, meddelte præsident von der Leyen, at 'Team Europe' ville dele med lav- og mellemindkomstlande mindst 100 millioner doser inden udgangen af ​​2021, hovedsageligt via COVAX, vores partner i vaccination af verden.

Team Europe (EU, dets institutioner og alle 27 medlemsstater) er på vej til at overskride dette oprindelige mål med 200 millioner doser COVID-19-vacciner, der forventes delt med de lande, der har mest brug for dem inden udgangen af ​​2021.

Præsident von der Leyen sagde: ”Team Europa tager sit ansvar for at hjælpe verden med at bekæmpe virussen overalt. Vaccination er nøglen - derfor er det vigtigt at sikre adgang til COVID-19-vacciner til lande over hele verden. Vi deler mere end 200 millioner doser af COVID-19-vacciner med lande med lav indkomst og mellemindkomst inden udgangen af ​​dette år. ”

De mere end 200 millioner doser af COVID-19-vacciner, der er begået af Team Europe, når deres destinationslande, hovedsageligt gennem COVAX, inden udgangen af ​​dette år.

COVAX har hidtil leveret 122 millioner doser til 136 lande.

Parallelt hermed har Team Europe lanceret et initiativ om fremstilling og adgang til vacciner, medicin og sundhedsteknologier i Afrika.

Initiativet vil hjælpe med at skabe de rette betingelser for lokal vaccinefremstilling i Afrika, bakket op af 1 mia. EUR fra EU-budgettet og de europæiske udviklingsfinansieringsinstitutioner såsom Den Europæiske Investeringsbank (EIB).

Den 9. juli indvilligede Team Europe i at støtte store investeringer i vaccineproduktion fra Institut Pasteur i Dakar sammen med andre støtteforanstaltninger. Det nye produktionsanlæg reducerer Afrikas 99% afhængighed af vaccineimport og styrker fremtidens pandemisk modstandsdygtighed på kontinentet.

Baggrund

EU har været drivkraften bag Coronavirus Global Response og oprettelsen af ​​ACT-Accelerator, verdens facilitet for adgang til COVID-19 vacciner, diagnostik og behandlinger.

Da de fleste lande med lav indkomst og mellemindkomst har brug for tid og investeringer for at opbygge deres egen produktionskapacitet, er det øjeblikkelige og mest effektive svar stadig vaccinedeling.

Global Health Summit blev indkaldt af præsident von der leyen og Italiens premierminister Mario Draghi den 21. maj 2021. Dette allerførste G20-topmøde om sundhed markerede starten på et nyt kapitel i den globale sundhedspolitik.

Verdensledere forpligtede sig til multilateralisme, globalt sundhedssamarbejde og til at styrke vaccineproduktionskapaciteten over hele verden for at gøre denne pandemi til den sidste pandemi.

Mere information

Coronavirus Global Response

Globalt sundhedstopmøde

Afrika-initiativ

Læs

coronavirus

Sikring af jævn flyrejse under kontrol af EU Digital COVID-certifikater: Nye retningslinjer for medlemslandene

Udgivet

on

Efter lanceringen af ​​EU Digital COVID Certificate den 1. juli har Europa-Kommissionen udstedt retningslinjer for EU-medlemslande om de bedste måder at kontrollere dem inden rejsen på, hvilket sikrer luftfartspassagerer og personale den bedst mulige oplevelse. Det ikke-obligatoriske EU Digital COVID-certifikat giver enten bevis for vaccination, viser om en person har et negativt SARS-COV-2-testresultat eller er kommet sig efter COVID-19. Derfor er EU's digitale COVID-certifikat afgørende for at støtte genåbningen af ​​sikre rejser.

Da antallet af passagerer stiger i løbet af sommeren, skal et øget antal certifikater kontrolleres. Luftfartssektoren er især bekymret over dette, da f.eks. I juli forventes lufttrafikken at nå op på mere end 60% af niveauet i 2019 og vil stige derefter. I øjeblikket afhænger, hvordan og hvor ofte passagercertifikater kontrolleres, af indehaverens afgangs-, transit- og ankomstpunkter.

En bedre koordineret tilgang vil hjælpe med at undgå overbelastning i lufthavne og unødvendig stress for passagerer og personale. Transportkommissær Adina Vălean sagde: ”At høste de fulde fordele ved EUs digitale COVID-certifikat kræver harmonisering af verifikationsprotokollen. Samarbejde om et 'one-stop' system til kontrol af certifikaterne giver en problemfri rejseoplevelse for passagererne i hele Unionen. ”

For at undgå dobbeltarbejde, dvs. kontrol foretaget af mere end en aktør (luftfartsselskaber, offentlige myndigheder osv.), Anbefaler Kommissionen en "one-stop" verifikationsproces inden afgang, der involverer koordinering mellem myndigheder, lufthavne og flyselskaber. Desuden bør EU-lande sikre, at verifikationen udføres så tidligt som muligt og helst inden passageren ankommer til afgangslufthavnen. Dette skal sikre jævnere rejser og mindre byrde for alle involverede.

Læs

coronavirus

Coronavirus: Kommissionen intensiverer forskningsmidlerne med 120 millioner euro til 11 nye projekter til at tackle virussen og dens varianter

Udgivet

on

Kommissionen har kortlistet 11 nye projekter til en værdi af 120 millioner euro fra Horizon Europe, det største europæiske forsknings- og innovationsprogram (2021-2027), til støtte og muliggør hurtig forskning i coronavirus og dets varianter. Denne finansiering er en del af en bred vifte af aktioner inden for forskning og innovation taget for at bekæmpe coronavirus og bidrager til Kommissionens samlede indsats for at forebygge, afbøde og reagere på virkningen af ​​virussen og dens varianter i tråd med den nye europæiske plan for bioforsvarsberedskab HERA inkubator. De 11 kortlistede projekter involverer 312 forskerhold fra 40 lande, herunder 38 deltagere fra 23 lande uden for EU.

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Den Europæiske Union har taget stærke skridt for at bekæmpe koronaviruskrisen. I dag intensiverer vi vores forskningsindsats for at imødekomme de udfordringer og trusler, som koronavirusvarianter præsenterer. Ved at støtte disse nye forskningsprojekter og styrke og åbne relevant forskningsinfrastruktur fortsætter vi med at bekæmpe denne pandemi og forberede os på fremtidige trusler. ”

De fleste af projekterne vil støtte kliniske forsøg med nye behandlinger og vacciner samt udvikling af koronaviruskohorter og netværk i større skala uden for Europas grænser, hvilket skaber forbindelser med Europæiske initiativer. Kommissionen har været i front med at støtte forskning og innovation og koordinere europæisk og global forskningsindsats, herunder beredskab til pandemier. Det lovede € 1.4 mia. Til Coronavirus Global Response, Hvoraf € 1bn kommer fra Horizon 2020, det tidligere EU-forsknings- og innovationsprogram (2014-2020). De nye projekter vil supplere dem, der tidligere blev finansieret under Horisont 2020 for at bekæmpe pandemien. Flere oplysninger findes i a pressemeddelelse.

Læs
reklame
reklame

trending