#WTO - EU, USA og Japan er enige om nye måder at styrke globale regler for #IndustrialSubsidies

| Januar 14, 2020

I en Fælles erklæring der blev udstedt i dag (14. januar), annoncerede repræsentanter for Den Europæiske Union, De Forenede Stater og Japan deres aftale om at styrke de eksisterende regler for industrielle subsidier og fordømte tvungen teknologioverførselspraksis. På et møde, der blev afholdt i Washington, DC, blev EU, USA og Japan enige om, at den nuværende liste over subsidier, der er forbudt i henhold til Verdenshandelsorganisationens (WTO) regler, er utilstrækkelige til at tackle marked og handel fordreje subsidiering, der findes i visse jurisdiktioner.

De konkluderede derfor, at nye typer ubetinget forbudte subsidier skal tilføjes til WTO-aftalen om subsidier og udligningsforanstaltninger. En strukturreform af WTO og udjævning af spillereglerne i den globale handel er en nøgleprioritet for EU og von der Leyen-Kommissionen.

Handelskommissær Phil Hogan sagde: ”Denne fælles erklæring er et vigtigt skridt i retning af at tackle nogle af de grundlæggende spørgsmål, der forvrænger den globale handel. EU argumenterede konsekvent for, at multilaterale forhandlinger kan være effektive til at løse disse problemer. Jeg glæder mig over, at De Forenede Stater og Japan deler denne opfattelse. Jeg er taknemmelig over for ambassadør Lighterizer og minister Kajiyama for deres konstruktive samarbejde. Denne erklæring er også et symbol på et konstruktivt strategisk samarbejde mellem tre store aktører inden for den globale handel. ”

En pressemeddelelse er tilgængelig online.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Japan, Tisa, Handel, Handelsaftaler, US, Verdenshandelsorganisationen (WTO)

Kommentarer er lukket.