Amerikanske embedsmænd udsender dossier på #Huawei til Downing Street, der fremhæver bekymring over # 5G-netværksinddragelse ”

| Januar 14, 2020

Amerikanske embedsmænd har udstedt Downing Street et dossier med information, der rejser bekymring over Huawei i et forsøg på at stoppe det kinesiske firmas potentielle engagement i det britiske 5G-netværk, er det rapporteret. Tjenestemænd fra begge lande mødtes sammen med repræsentanter for teleindustrien mandag forud for regeringens beslutning om, hvorvidt teknologien skulle installeres fra virksomheden, skriver Jacob Jarvis.

De Forenede Stater forsøger at overtale Storbritannien om ikke at bruge Huaweis udstyr over det, Washington siger, er sikkerhedsrisici. Teknisk information blev fremsat i forhandlingerne, da Washington fremhævede sikkerhedsrisici begge The Guardian og Financial Times indberette.

Huawei-udstyr kunne bruges i nogle "ikke-kerne" dele af det netværk, det er rapporteret tidligere, med en endelig beslutning, der skulle træffes senere i januar. Financial Times rapporterer, at det menes, at Boris Johnson ser ud til at tillade en sådan inddragelse fra det kinesiske teknologifirma. Tjenestemænd fra USA sagde, at en sådan inddragelse fra Huawei ville være "intet mindre end vanvid", The Guardian rapporter.

Johnsons talsmand, der talte forud for mødet, sagde: ”Sikkerheden og modstandskraften i det britiske telekommunikationsnetværk er af største vigtighed. ”Vi har streng kontrol med, hvordan Huawei-udstyr i øjeblikket implementeres i England. Regeringen foretager en omfattende gennemgang for at sikre sikkerhed og modstandsdygtighed over for 5G og fiber i Storbritannien. ”

Huaweis nye amerikanske retssag er det seneste skridt i USA-Kina-slaget. Mødet kom efter Tory-parlamentarikeren Bob Seelys opfordring til Udenrigsudvalget om at åbne en øjeblikkelig undersøgelse af Huaweis egnethed til brug i Storbritanniens 5G-netværk. Bob Seely sagde, at Huawei "til enhver del er en del af den kinesiske stat", og dens engagement ville "effektivt give Kina og dets agenturer adgang til vores netværk" Udenrigskontorets minister Andrew Stephenson sagde, at en endelig beslutning vil blive "taget i rette tid ”.

Han tilføjede: "Regeringen vil overveje hele spektret af risici, når den træffer denne beslutning."

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Kina, EU, Udvalgte artikel, Teknologi, Telekommunikation, US

Kommentarer er lukket.