Mindre end halvdelen af ​​EU-rejsende er opmærksomme på #EUPassengerRights

| Januar 14, 2020

Europa-Kommissionen har offentliggjort resultaterne af en Eurobarometer-undersøgelse om passagerrettigheder i Den Europæiske Union. Ifølge undersøgelsen ved 43% af EU-borgere, der har rejst med fly, langdistancebane, bus, skib eller færge i de foregående 12 måneder ('rejsende'), at EU har indført rettigheder for passagerer.

Transportkommissær Adina Vălean sagde: ”Den Europæiske Union er det eneste område i verden, hvor borgere er beskyttet af et komplet sæt passagerrettigheder. Disse rettigheder skal dog være bedre kendt og lettere at forstå og håndhæve. Vores regler skal også give mere retssikkerhed til passagerer og industrien. Dette er grunden til, at Kommissionen foreslog at modernisere luft- og jernbanepassagerers rettigheder. Vi har nu brug for, at Rådet og Europa-Parlamentet hurtigt skal nå til enighed om dem for at sikre, at folk, der rejser i EU, beskyttes effektivt. ”

Passagerers rettigheder defineres på EU-niveau. De anvendes af transportudbydere og håndhæves af nationale organer. Forskelle mellem national praksis kan gøre det svært for passagerer at få et klart billede af, hvad de skal gøre, og til hvem de skal henvende sig, især da passagerer ofte bevæger sig hen over EU's grænser.

Kommissionen har allerede intensiveret bestræbelserne på at gøre passagerers rettigheder klarere og øge bevidstheden om disse rettigheder. Kommissionen har gjort det gennem lovgivningsmæssige forslag til rettigheder til luft- og jernbanepassagerer, gennem retningslinjer og gennem regelmæssig kommunikation om relevant retspraksis. Kommissionen lancerede også en oplysningskampagne. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig online.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Kommissionen, Rejse

Kommentarer er lukket.