Irlands premierminister #Varadkar sætter scenen for det mulige valg i februar

| Januar 14, 2020
Irlands premierminister Leo Varadkar (billedet) sagde søndag (12. januar), at han havde truffet en beslutning om tidspunktet for et valg, hvor mange medier og politikere forudsagde en afstemning den 7. februar, skriver Graham Fahy.

I en tale med den nationale tv-station RTE sagde Varadkar, at han ville møde sit kabinet tirsdag, før han annoncerede datoen. Han ville have foretrukket at rejse til landet om sommeren, men den parlamentariske aritmetik er ændret, tilføjede han.

En mindretalsregering ledet af Varadkar's center-højre Fine Gael har regeret siden 2016, efter at en indledende treårig samarbejdsaftale med Micheal Martins Fianna Fail blev forlænget til 2020 på grund af usikkerhed skabt af Brexit-forhandlingerne.

Da Storbritannien skulle forlade EU i slutningen af ​​denne måned, havde Varadkar og Martin begge sagt, at der skulle afholdes valg i maj.

Imidlertid har et krav fra Varadkar om Fianna Fail-støtte til en række yderligere spørgsmål mellem nu og da rejst udsigten til et snap-valg allerede i næste måned, hvis partierne ikke kan blive enige om et kort lovgivningsprogram.

”Jeg har taget en beslutning, men der er en vis respektive protokol omkring dette, så jeg vil gerne tale med kabinettet og oppositionslederen,” sagde premierministeren.

”Kabinettet mødes tirsdag (14. januar), og Dail (parlamentets underhus) indkaldes onsdag (15. januar).”

Varadkar holdt forhandlinger med Martin i sidste uge for at diskutere sagen og skal møde ham igen denne uge.

Den uafhængige lovgiver Michael Lowry, på hvis støtte regeringen er afhængig, sagde, at han forventede, at Varadkar ville kalde valget i begyndelsen af ​​februar. Overskriften i den irske version af Sunday Times, i mellemtiden, proklamerede: 'Leo Varadkar var klar til at indkalde til valg til 7. februar.'

Fin Gael og centrum-højre Fianna Fail er tæt matchet i meningsmålinger, og et stykke foran deres andre rivaler, i stigende grad sandsynligheden for, at den, der kommer foran det næste valg, vil føre en anden minoritetsregering.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Irland, Nordirland, UK

Kommentarer er lukket.