Europæerne viser rekordstøtte til #Euro

| December 2, 2019

Mere end tre ud af fire borgere mener, at den fælles valuta er god for EU, ifølge de seneste Eurobarometer-resultater. Dette er den højeste opbakning, siden undersøgelser begyndte i 2002. I henhold til resultaterne fra den seneste Eurobarometer-undersøgelse om euroområdet synes 76% af de adspurgte, at den fælles valuta er god for EU.

Dette er den højeste opbakning siden indførelsen af ​​euromønter og pengesedler i 2002 og en stigning på 2-procentpoint siden sidste års allerede rekordniveauer. Tilsvarende mener et flertal af 65% af borgerne i hele euroområdet, at euroen er gavnlig for deres eget land: dette er også det højeste antal, der nogensinde er målt.

Den fælles valuta understøttes af et flertal af borgerne i alle 19-medlemslande i euroområdet. Europa-Kommissionens præsident Jean-Claude Juncker sagde: ”Næsten 28 år efter, at jeg føjede mit navn til Maastricht-traktaten, er jeg stadig overbevist om, at dette var den vigtigste underskrift, jeg nogensinde har lavet. Euro - nu 20 år ung - er blevet et symbol på enhed, suverænitet og stabilitet. Vi har arbejdet hårdt i de sidste fem år for at vende siden til Europas krise, sikre, at fordelene ved job, vækst og investeringer når ud til alle europæere og gør Europas økonomiske og monetære union stærkere end nogensinde. Euroen og jeg som de eneste, der har overlevet Maastricht-traktaten, glæder mig over at se denne rekordstore støtte til vores fælles valuta på mine sidste dage i embedet som formand for Europa-Kommissionen. Euroen har været en livs levetid, og den er en af ​​Europas bedste aktiver i fremtiden. Lad os sørge for, at det fortsat leverer velstand og beskyttelse til vores borgere. ”

Den fulde rapport er tilgængelig her. Pressemeddelelsen med bilag om nøgleindikatorer vedlagt er tilgængelig her.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, euro, Eurobarometer, Eurostat, Eurozonen

Kommentarer er lukket.