Følg os

Forretning

Hvordan #Brexit-nedfaldet kunne påvirke den britiske #gambling-industri

DEL:

Udgivet

on

Det Forenede Kongerige skulle officielt forlade EU torsdag den 31. oktober 2019. Men i skrivende stund er landet midt i et folketingsvalg med den tidligste udtrædelsesdato nu øremærket til fredag ​​den 31. januar 2020.

Denne monumentale politiske begivenhed en gang i livet skal påvirke alle i Storbritannien. Brexit betyder ændringer i vores økonomi, hvordan vi handler, forbrugerrettigheder og nogle af de største industrier, herunder online gambling.

Skattemæssige konsekvenser og en udvandring af britisk baserede virksomheder

Mange af de største navne inden for online gambling har etableret sig i Storbritannien eller oversøiske britiske territorier i de sidste to årtier. Traditionelt har Storbritannien været den ideelle base for online gambling virksomheder, da det giver dem mulighed for at udnytte det yderst lukrative britiske marked og skattesystem, samtidig med at de har bevaret de forretningsmæssige fordele ved at operere inden for EU.

Brexit vil pålægge eksporttariffer og regler for alle britiske baserede virksomheder, selv dem, der er placeret på steder som Gibraltar og Isle of Man. Det rejser også spørgsmålet om højere skatter, noget Gibraltar oplevede i 2015, da dets skattesatser blev bragt på linje med det britiske fastland.

Højere skatter og skrappere eksportregler øger ikke kun driftsomkostningerne for britisk baserede online gambling virksomheder, men de øger også risikoen for flytning. Disse konsekvenser er noget, der burde bekymre forbrugerne.

reklame

Højere driftsomkostninger bliver næsten altid væltet over på forbrugeren, da nervøse virksomhedsfinansmænd søger at balancere bøgerne. Mere sjældne bonusser, lavere jackpots og kortere odds vil højst sandsynligt blive en realitet for britiske spillere, hvis virksomhederne pålægges højere driftsomkostninger.

Flytning fra store online gambling selskaber til mere skattegunstige lande vil resultere i et mindre forskelligartet britisk gambling marked, hvilket yderligere forværrer problemerne forårsaget af højere driftsomkostninger.

Ingen aftale betyder nye afgifter for spillere

The European Union (Withdrawal) Act (No.2) 2019, eller som det er mere simpelt kendt Benn Act blev vedtaget af parlamentet tidligere på året for at blokere en No Deal Brexit. Mens det måske er lykkedes med sit mål om blokering af No Deal inden den 31. oktober, kan det ikke lykkes ud over resultatet af Folketingsvalget.

Hvis Storbritannien faktisk forlader EU uden nogen aftale, ville landet falde i overensstemmelse med Verdenshandelsorganisationens regler. Dette er faktisk ikke kun en mulighed, der er begrænset til ingen aftale, at falde i overensstemmelse med WTO-reglerne er en vigtig facet af mange Hard Brexiteer-planer.

Selvom det måske eller måske ikke er en dårlig ting for landet generelt, ville det være katastrofalt for online gambling-industrien. WTO har en meget strengere politik for spil end enten EU eller Storbritannien med hensyn til selskabs- og privatskat.

I dette scenarie ville online gambling virksomheder blive tvunget til at betale højere skat, men enkeltpersoner ville også stå over for muligheden for at betale skat af deres gambling gevinster. I 2014, da afgifter på onlinespil blev hævet fra 1 % til 15 %, ophørte snesevis af virksomheder med at operere i Storbritannien.

Yderligere stigninger i skattesatserne kan potentielt have en katastrofal effekt på levedygtigheden af ​​online gambling i Storbritannien. Hertil kommer den faldende popularitet af gambling, da flere og flere mennesker ville blive afskrækket fra gambling af de individuelle skatter, der pålægges gevinster. Som det ser ud, tilbyder mange etablerede operatører deres spilletjenester under Gibraltars love, hvilket betyder, at online pokerspillere ikke behøver at bekymre sig om at betale skat af deres gevinster, og udbyderne kan tilbyde spillere de bedst mulige odds. Fans af online poker, og gambling generelt, vil håbe, at dette ikke ændrer sig dramatisk i den nærmeste fremtid.

Poker likviditet

Umiddelbart efter Brexit-resultatet i 2016, pundet faldt som en sten på de internationale valutamarkeder. På trods af gentagne forsøg fra den konservative regering og Bank of England på at styrke pundet, er det stadig ikke helt kommet sig over de seismiske begivenheder den 23. juni 2016.

Volatiliteten i den britiske valuta er stærkt afhængig af alle bevægelser i Brexit, hvilket gør landet til et mindre attraktivt investeringsområde for udenlandske operatører. Det kan dog være gode nyheder for oversøiske pokerspillere, som nu får flere pund for deres euro end nogensinde før.

Store pokerturneringer i Storbritannien kan se en betydelig stigning i antallet af oversøiske spillere, da udenlandske professionelle ser efter at udnytte det faldende pund til deres egen fortjeneste. Indenlandske spillere vil selvfølgelig lide under dette, da turneringer bliver mættede og sværere at vinde.

Dette kan dog blive kortvarigt, da skrappere rejserestriktioner og den mulige implementering af Visas efter Brexit kan gøre Storbritannien til en mindre gunstig destination for pokerturneringsarrangører.

Britiske pokerturneringer ser ud til at ændre sig irreversibelt i den nærmeste fremtid, hvordan den ændring ser ud, afhænger dog i høj grad af resultatet af de nuværende Brexit-forhandlinger. Poker og resten af ​​den britiske gambling-industri må nu vente i spænding for at se, hvordan Brexit virkelig påvirker det med den viden, at uanset udfaldet, vil det ikke være positivt.

 

 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending