Regeringschefer afholder andet møde for dialog om # InvestmentCo-operation mellem #Kazakhstan og EU

| Oktober 16, 2019
Premierminister Askar Mamin afholdt et møde med lederne af diplomatiske missioner i EU-medlemslandene, der er akkrediteret i Kasakhstan som en del af Dialog-platformen om den videre udvikling af investeringssamarbejde.

Parterne drøftede resultaterne af det arbejde, der blev udført i tre måneder efter det første møde om presserende spørgsmål om handel, økonomisk og investeringssamarbejde, herunder fremme af eksport af Kazakhstani-produkter til EU, samarbejde inden for landbrug, energi, transport, told , miljø og klimaændringer, lovgivningsmæssige foranstaltninger til forbedring af investeringsklimaet i Kasakhstan samt resultaterne af september 30 i år 3. møde i Kasakhstan-EU's samarbejdsudvalg i en handelskonfiguration.

Premierminister Askar Mamin bemærkede, at den første præsident Elbasy Nursultan Nazarbayev og statsoverhoved Kassym-Jomart Tokayev lægger stor vægt på samarbejde med landene i Den Europæiske Union, som er en af ​​de vigtigste handels- og økonomiske partnere i Kasakhstan.

EU-lande tegner sig for mere end halvdelen af ​​direkte udenlandske investeringer i Kasakhstan. Mellem 2005 og første halvdel af 2019 investerede EU omkring 150 milliarder dollars. EU fungerer også som den største handelspartner for Republikken Kasakhstan - fra juli 2019 nåede den bilaterale handel med varer og tjenester næsten 20 milliarder dollars. ”EU-eksperters bidrag var vigtigt for udvikling og implementering af nogle af vores centrale strategier og dokumenter inden for regeringsførelse, privatisering, digitalisering, offentlig-private partnerskaber, bæredygtig udvikling, som fortsat spiller en stor rolle i at fremme væksten af den kasakhstanske økonomi og forbedring af landets befolknings velbefindende, ”sagde Mamin.

Premierministeren understregede, at sikring af væksten i direkte udenlandske investeringer og handel er et af de prioriterede områder for regeringen i Kasakhstan.

Askar Mamin opfordrede ambassadørerne for Den Europæiske Union til yderligere at åbne og aktiv dialog for at fremme det økonomiske samarbejde mellem Kasakhstan og EU. ”Vi skal gøre vores fremtidige dagsorden mere følsom over for nye tendenser og arbejde på anbefalinger, der giver os mulighed for bedre at reagere på eksisterende udfordringer og muligheder,” sagde regeringschefen.

Til gengæld bemærkede lederne af diplomatiske missioner den positive dynamik i arbejdet med at skabe komfortable betingelser for at drive forretning i Kasakhstan. Lederen af ​​EU-delegationen til Republikken Kasakhstan, Sven-Olov Carlsson, udtrykte tillid til, at regeringens aktive bestræbelser for at forbedre investeringsklimaet vil give en yderligere drivkraft til udviklingen af ​​handel, økonomisk og investering samarbejde mellem Kasakhstan og landene i Den Europæiske Union.

Diskussionen deltog af chefen for afdelingen for Centralasien, Rusland, SNG, Ukraine, det vestlige Balkan og Tyrkiet for EU's generaldirektorat for handel, Petros Sourmelis, ambassadører for Tyskland, Frankrig, Holland, Polen, Østrig, Spanien, Estland, Italien, Letland, Grækenland, Spanien, Kroatien, Rumænien, Slovakiet, Ungarn, repræsentanter for Litauen, Portugal, Bulgarien, Finland, Belgien, Tjekkiet, chefer for store internationale virksomheder.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Kasakhstan, Kasakhstan

Kommentarer er lukket.