#SakharovPrize2019 - MEP’erne vælger finalisterne

| Oktober 9, 2019

Efter en fælles afstemning af medlemmerne i EU Udenrigsanliggender og Udvikling udvalgene tirsdag er finalisterne til 2019 Sakharov-prisen for tankefrihed:

  • Myrdet den brasilianske politiske aktivist og menneskerettighedsforkæmper Marielle Franco, den indfødte brasilianske leder og miljøchef Chief Raoni og den brasilianske miljøforkæmper og menneskerettighedsforkæmper Claudelice Silva dos Santos
  • Restauratorerne, en gruppe på fem studerende fra Kenya - Stacy Owino, Cynthia Otieno, Purity Achieng, Mascrine Atieno og Ivy Akinyi - som har udviklet i-Cut, en app til at hjælpe piger med at håndtere kvindelig kønsdelæggelse (FGM)
  • Ilham Tohti, en Uyghur-økonom, der kæmper for rettighederne for Kinas Uyghur-mindretal

Næste skridt

Europa-Parlamentets Formandskonferencen (Præsident og ledere af de politiske grupper) vælger den sidste præmie torsdag 24 oktober. Selve prisen uddeles under en ceremoni i Parlamentets halvcykel i Strasbourg den 18 december.

Baggrund

Den Sakharov-prisen for tankefrihed tildeles hvert år af Europa-Parlamentet. Det blev oprettet i 1988 for at ære enkeltpersoner og organisationer, der forsvarer menneskerettigheder og grundlæggende frihedsrettigheder.

Sidste år blev prisen tildelt Ukrainsk film direktør Oleg Sentsov. Den er navngivet til ære for den sovjetiske fysiker og politiske dissident Andrei Sakharov, og præmiepengene er € 50,000.

Mere information

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Parlamentet, Sakharov-prisen

Kommentarer er lukket.