#OLAF - Det asiatiske og EU's toldsamarbejde skaber enorme muligheder for forfalskede varer

| Oktober 9, 2019

Betjening HYGIEA: Ca. 200,000 stykker falske parfumer, tandpastaer, kosmetik, 120 ton forfalskede rengøringsmidler, shampooer, bleer samt mere end 4.2 millioner andre forfalskede varer (battericeller, fodtøj, legetøj, tennisbolde, barbermaskiner, elektroniske apparater, osv.) Der er blevet beslaglagt 77 millioner cigaretter og 44 ton forfalsket vandrørstobak af de asiatiske og EU's toldmyndigheder i en ASEM-ledet operation koordineret af Det Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svig (OLAF).

Den fælles toldoperation HYGIEA blev gennemført inden for rammerne af Asien-Europa-mødet (ASEM) som led i de deltagende landes fælles indsats i kampen mod forfalskede varer. Resultaterne af denne operation koordineret af Det Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svig (OLAF) blev delt på 13th ASEM tolddirektører-generaler og kommissærmøde afholdt i Ha Long Bay, Vietnam den 9-10 oktober 2019.

På vegne af ASEM-tolddirektører og kommissærer og Europa-Kommissionen bebudede Nguyen Van Can, generaldirektør for Vietnams told og formand, at resultaterne af operationskodenavnet 'HYGIEA' rettet mod falske varer, der blev anvendt i det daglige liv af borgere (også kaldet hurtigt bevægelige forbrugsvarer eller FMCG) inkluderer:

I alt 194,498 stykker forfalskede parfumer, tandpasta, kosmetik såvel som 120,833.69kg forfalskede rengøringsmidler, shampoo, bleer tilbageholdt og beslaglagt som direkte resultat af operationen rettet mod falske FMCG-produkter.

Ud over ovenstående beslaglagte forfalskede varer blev flere forsendelser med tobaksvarer - enten fundet at være forfalskede eller beregnet til at blive smuglet - indeholdende 44,062 kg vandpipetobak og 77,811,800-cigaretter i alt tilbageholdt under operationen.

- 4,202,432 stykker af andre forfalskede genstande (battericeller, fodtøj, legetøj, tennisbolde, barbermaskiner, elektroniske apparater osv.), Herunder ikke i overensstemmelse med sikkerhedsreglerne eller smuglet.

Under denne operation udførte toldmyndighederne målrettede fysiske eller røntgenkontrol på flere hundrede udvalgte forsendelser transporteret med søcontainere. Disse kontroller afslørede en lang række forfalskede varer, herunder falske kosmetik, parfume, sæber, shampoo, vaskemidler, battericeller, fodtøj, legetøj, tennisbolde, barbermaskiner, elektroniske apparater.

I den operationelle fase af HYGIEA lettede OLAF samarbejdet mellem deltagerlandene med støtte fra et team på ti forbindelsesofficerer fra Bangladesh, Kina, Japan, Malaysia, Vietnam, Litauen, Malta, Portugal, Spanien og EUROPOL, som alle arbejdede sammen i Bruxelles. En virtuel operationel koordinationsenhed (VOCU) - en sikker kommunikationskanal til sådanne fælles toldoperationer blev brugt til at kanalisere strømmen af ​​indkommende information. Denne informationsudveksling i realtid gjorde det muligt for alle involverede eksperter at identificere de mistænkelige strømme af forfalskede varer ud af almindelige kommercielle transaktioner.

Det Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svig (OLAF), generaldirektør Ville Itala sagde: ”Operation HYGIEA viser, hvad der kan opnås, når toldmyndighederne, internationale partnere og industrien samarbejder om at bekæmpe forfalskninger. Forfalskede varer svindler forbrugere, skader legitime virksomheder og forårsager store tab for de offentlige indtægter. Forfalskede varer undergraver også folkesundhedspolitikker. Når forfalskninger oversvømmer vores markeder, er de eneste, der drager fordel, svindlere og kriminelle. Jeg lykønsker alle dem, der deltog i Operation HYGIEA, med de fremragende resultater. ”

[*] EU-medlemsstater, Australien, Bangladesh, Brunei Darussalam, Cambodja, Kina, Indien, Indonesien, Japan, Kasakhstan, Rep. Korea, Laos, Malaysia, Mongoliet, Myanmar, New Zealand, Norge, Pakistan, Filippinerne, Rusland, Singapore , Schweiz, Thailand og Vietnam

OLAF's mission, mandat og kompetencer:

OLAF's mission er at opdage, undersøge og standse svig med EU-midler.

OLAF opfylder sin mission ved:

  • Gennemførelse af uafhængige undersøgelser af svig og korruption, der involverer EU-midler, for at sikre, at alle EU-skatteydernes penge når frem til projekter, der kan skabe job og vækst i Europa;
  • at bidrage til at styrke borgernes tillid til EU-institutionerne ved at undersøge alvorlig forseelse fra EU-personale og medlemmer af EU-institutionerne, og
  • udvikle en sund EU-politik til bekæmpelse af svig.

OLAF kan i sin uafhængige efterforskningsfunktion undersøge spørgsmål vedrørende bedrageri, korruption og andre lovovertrædelser, der påvirker EU's finansielle interesser vedrørende:

  • Alle EU-udgifter: de vigtigste udgiftskategorier er strukturfonde, landbrugspolitik og landdistrikter.

udviklingsfonde, direkte udgifter og ekstern bistand;

  • Nogle områder af EU-indtægter, hovedsageligt told, og;
  • mistanker om alvorligt misbrug af EU-ansatte og medlemmer af EU-institutionerne.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Kriminalitet, EU, Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svig (OLAF), Europa-Kommissionen, Europa-Parlamentet

Kommentarer er lukket.